View Full Version : Forum..
Maly down
12-09-2008, 21:04
Witam
Dla większości osób na tym forum jestem kimś nieznanym, kimś kto zostanie zbluzgany za swój "nick". Tylko nieliczni, w większości starsi użytkownicy forum może mnie znają lub kojarzą, ale przejdźmy do sedna.
Chciałbym tylko na wstępie dodać, iż nie jest to jeden z tych tematów, mających na celu zbluzganie administracji. Myślę, że sporo osób docenia trud, jaki moderatorzy wkładają w pilnowanie porządku na forum. Tylko proszę sobie zadać jedno pytanie: czy to, co się dzieje na forum się Wam podoba? Czy nie mogłoby być lepiej? Chciałbym w tym temacie poruszyć kilka kwestii. Większość działów jest pilnowanych przez kilku moderatorów. Wyjątkiem jest (nie tylko) ten dział. W chwili gdy piszę ten temat, na forum przebywa dwóch moderatorów. Warnują, zamykają, usuwają tematy i posty. W kilku innych działach powstawały tematy o "owntibii". Z tego co zauważyłem, w pozostałych zostały usunięte, a w tutaj tkwią nadal. Dlaczego? Zauważcie, iż dział w którym umieszczam tego posta nie jest poddany opiece żadnego moderatora. Znajdują się tutaj jakże bezsensowne tematy. Moim (i nie tylko) zdaniem należałoby "zatrudnić" odpowiedzialną osobę na moderatora, który przejąłby opiekę nad tym działem( a także częściowo nad innymi). Być może zapytacie, czy nie można o to poprosić jednego z innych moderatorów. A czy oni nie mają i tak wystarczająco dużo zajęć? Dodatkowo teraz z pozycji moderatora zrezygnował uważany przez część forumowiczów za bardzo aktywną osobę Splaxor. Czym jest to spowodowane? Za dużo roboty, na zbyt małą ilość moderatorów. Dlatego uważam że powinno się zatrudnić przynajmniej jedną, odpowiedzialną osobę (na szczęście są jeszcze takie na tym forum) która przejęłaby chociaż odpowiedzialność za ten dział. Może jakieś propozycje, dotyczące tego kto mógłby nim być?
Wstępnie to jest na tyle. W późniejszym czasie jeszcze edytuje swoją wypowiedź, aby poruszyć inne kwestie tego, co się dzieje na forum, a więc jeszcze o mnie usłyszycie.
Pozdrawiam.
Mc Maciek
12-09-2008, 21:11
Rozmawiałem o tym ostatnio z Mortiisem i ma On zamiar zatrudnić kogoś tutaj :) Kogo? Tego już nie wiem...
@Jan
Nixon też nie jest dorosły, a był jednak świetnym modkiem ;)
Downie drogi (bez obrazy, taki nick obrałeś), moim zdaniem nooby są, będą i były i nawet setka moderatorów tego nie zmieni.. I myślę, że swoim postem sugerujesz zdecydowanie, aby to Ciebie wybrano na to stanowisko. Może i piszesz dojrzale, ale masz dopiero 13 lat i przeżywasz taki okres, w którym targają Tobą emocje, dlatego nie nadajesz się na tak odpowiedzialną funkcje z tak młodym wiekiem. Powinien zostać ogłoszony konkurs, który wyłoniłby zwycięzców.
Dział forum, mógłby przejść w władzę dla MC Maćka, który jest wg. mnie najbardziej kompetentnym moderatorem i wyrobiłby się w swoich obowiązkach.
To na tyle.
Maly down
12-09-2008, 21:35
*Jan
Dziękuję za to, iż uważasz że piszę dojrzale. Jeżeli chodzi o mój wiek, to w styczniu skończę 15 lat a więc mam 14, a nie jak Ty napisałeś 13. Jeżeli chodzi o kwestie moderatora. Masz rację- nie nadaję się. Nigdy nie miałem doświadczenia w tym, gdyż nigdy nie pełniłem tej funkcji i nie piszę tego tematu po to, aby starać się sobie załatwić tą pozycję. Co do Twojego pomysłu o konkursie to tutaj się z Tobą zgadzam. Masz rację że mam jestem w takim wieku, iż targają mną emocję, ale nie musiałbym tego pisać, gdyż ten temat nie został założony po to, abym sam miał z tego korzyści. Napisałem to tylko po to, aby Tobie wyjaśnić. Jeszcze raz nawiązując do tego konkursu- tak to jest najlepsze rozwiązanie, ale musiałoby to zostać przeprowadzone obiektywnie, a nie na podstawie swoich uprzedzeń do innych użytkowników.
Pozdrawiam
Cóż, moderatorzy się "wykruszają". Moim zdaniem droga "castingu" jest bynajmniej zła co potwierdza np. Listek wybrany w takim to konkursie (nadużywanie pozycji, po prostu nie dorósł do tego).
O ile mi dobrze wiadomo to moderatorzy mają teraz ograniczone pole działanie jeśli chodzi o kontrolowanie poszczególnych działów a to też minus, bo nieraz pisząc pw w sprawie łamania regulaminu otrzymywałem odpowiedź "Ja w tym dziale nie mogę warnować" itp., itd.
Pozdrawiam
@down:
Emo style? ;F
Elvanish
12-09-2008, 22:09
Do niedawna jeszcze ja zajmowałem się tym działem. Ale wiecie jak się skończyło...
Dobra bo w każdym temacie ubolewam, że mnie Mortiis wywalił. Idę się pociąć.
Do niedawna jeszcze ja zajmowałem się tym działem. Ale wiecie jak się skończyło...
Dobra bo w każdym temacie ubolewam, że mnie Mortiis wywalił. Idę się pociąć.
Dam Ci swojom rzyletke ok?niedawno kupiłem nowom
@topic
Nooby som i bedom :< ,ale kto wie może będą jacyś nowi moderatorzy którzy może zrobią konkretny porządek i nie bedą się opieprzać.
Regulaminy
Forum
Premium Account
Nowości - Busst
Opinie & Krytyka - Arhadus, Busst, Guest, Mc Maciek, Splaxor
Bugi - Arhadus, Busst, Laluś, Listek, Splaxor
Propozycje - Busst, Laluś, Listek, Mc Maciek, Splaxor
Inne - Busst, Laluś, Mc Maciek, Splaxor
Sondy - Guest, Listek
Wywiady - Busst, Flama, Listek
Powitania & Pożegnania - Busst, Laluś, Listek, Splaxor
Poradniki - Arhadus
Opowiadania - Flama, Splaxor
Questy - Laluś, Listek, Mc Maciek
Screeny - Busst, Laluś, Listek, Splaxor
Filmiki - Laluś, Listek, Splaxor
Gildie - Listek
Handel - Arhadus, Busst, Guest, Mc Maciek
Usługi - Busst, Guest, Mc Maciek
Rookgaard - Guest
Fake'i - Arhadus
Pytania - Busst, Guest, Laluś, Listek, Splaxor
Hyde Park - Arhadus, Busst, Flama, Guest
Humor - Guest, Listek, Mc Maciek
Real życie - Busst, Guest, Laluś, Listek, Splaxor
O wszystkim i o niczym - Busst, Guest, Laluś, Listek, Mc Maciek, Splaxor
RL Tibia - Arhadus, Flama, Guest, Listek, Mc Maciek
Pytania - Busst, Guest, Laluś, Listek, Mc Maciek, Splaxor
Tak się przedstawia przyporządkowanie Modów do działów. Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem.
Można wykreślić Splaxora, gdyż odszedł, ale jeszcze z nami jest (przynajmniej rangą :D).
Duża część Modów nic nie robi.. nie dziwię się im. Będąc na forum zdawałem sobie sprawę, że Moderator to nie tylko ranga i zielony kolor, ale obowiązek. Pracowałem, ale odszedłem. Powodem nie były trudności, po prostu odszedłem, bo odszedł ktoś inny, dla mnie ważny.
Może odzyskam stare konto, będę postował, nie mając Moderatora, bo po co?
Nie rozumiem w ogóle tej rekrutacji, która była wcześniej.. po co Moderatorom przyporządkowane są działy? Żeby w niektórych Moderator znający się na rzeczy robił porządek, a w innych Pseudo-Moderator robił [przepraszam za słowo] burdel.
Na forum nie jest wiele Moderatorów, którym nie mogę nic zarzucić (zaledwie 1-2).. Tygrys powinien sprawdzić, kto ile robi. Wyrzucić najgorszych, a Moderatorów takich jak Mc Maciek postawić na pozycji Moderatora globalnego, który miałby wszystkie działy. Po co to całe przyporządkowywanie do działów? Jak ktoś chce rozjebać Forum, i tak to zrobi, nie ważne czy miałby 4 działy, czy wszystkie.. a jeśli ktoś chce posprzątać, to liczba działów gra rolę.
~Wasz były Moderator piszący z konta kumpla :)
@Mały Down
Nie ma czegoś takiego, że nie nadajesz się na Moda. Wystarczy chcieć, każdy da rade. To nie jest trudne, ale męczące dla niektórych. Osobiście nie wiem czemu nigdy nie zostałem zbluzgany na tym forum przez usera.. Nie licząc Barta :) Inni mówią, że mają problemy z userami non stop, ale to w każdym razie nie dotyczylo mnie.
Moja opinia, Moje zdanie !.
Po 1, jak dlamnie Modki na forum powinni miec ukonczony 18 rok zycia.
Po 2, Jak widac i słychac niektórzy naduzywaja przyznanych im praw.
po 3, Tak jak napisał mój poprzednik do licznego grona moderatorów należa również tacy, którz w zerowym stopniu przykładaja się do pilnowania porządku na tym forum ...
Down@
To jest tylko i wyłacznie moja opinia, Forum.toproste, nie jest jedynym na którym przebywam. Na wiekszosci sprawa jest postawiona jasno. Nie masz 18 lat ? nie ubiegaj sie o miano Moderatora, ale zato tam nie widze tematów typu ! ( PRZYKŁAD ) " Mc Maciek "- cwel, oszust...
Po 1, jak dlamnie Modki na forum powinni miec ukonczony 18 rok zycia.
Znam osiemnastolatków, którzy ledwo zdanie złożyć potrafią.
Nie jeden 14-17 latek jest mądrzejszy od takiego pełnoletniego człowieka.
Niektórzy są dojrzali, ale tu /'\. Nie tu (-.-)
Imho wiek nie powinien być przeszkodą. Wystarczy myśleć.
Ale wy dziwni jesteście zdeczka :]
Było 12 moderatorów, to każdy narzekał, że jest za dużo ble, ble... teraz jest mniej = nie dają rady utrzymać porządku= źle.
To do chuja zdecydujcie się :<
Maly down
13-09-2008, 12:43
Dede
Nie każdy narzekał; p Niektórzy mieli to w dupie tak samo jak ja. Było sporo to siedziałem cicho, początkowo się starali i było ok. Ale teraz sytuacja sama się prosi, aby coś z tym zrobić, żeby coś napisać=] Ale masz racje, niektórym jest tak źle i tak niedobrze.
Pozdrawiam.
major-kulawy-pies
13-09-2008, 12:45
zaknincie to forum w chuj i wypierdalajcie za granice
Tre Cool
13-09-2008, 12:59
Dajcie moda ^Crayonowi albo mnie i nie będzie problemów...
#down
Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy.
@up:
A może frytki do tego? ^^ Wolałbym, żeby major miał moda niż ty :o
@edit up:
A z tym majorem to było na poważnie... tak... :)
@topic:
Cóż... wypowiadałem się już w tym temacie jednak jedna sprawa wymaga uwagi - póki administracja bardziej nie zainteresuje się forum, nie będzie go często obserwować to rzadko trafi się dobry moderator (o ile będą takich wybierać).
Póki co nie ma rokowań na poprawę sytuacji.
Oxidosis**
13-09-2008, 13:08
Maly Down //
Ty powinieneś dostać moderatora na całe forum, ale jeszcze o tym pewnie nie wiesz.
Zobaczymy, co będzie. Będzie co będzie.
Maly down
13-09-2008, 21:41
Oxidosis
Nie bardzo rozumiem.
Humu-un
Wg. mnie najlepiej by było, gdyby wiek poszczególnych moderatorów nie był jawny, gdyż wtedy użytkownicy ocenialiby na podstawie pracy, a nie na podstawie tego, że ktoś ma 13 lat.
A jeżeli chodzi o dobieranie nowych moderatorów- teraz np. jak Mc Maciek o tym wspomniał, to niektórzy znów będą się zgrywać, jacy to oni nie są aby dostać moderatora. Rekrutacja powinna być przeprowadzona bez wiedzy użytkowników.
*Crayon
Tak, ale najlepiej (moim zdaniem) byłoby np. napisać do osoby, który wg. nich jest odpowiednia przykładowo na gg, nie uprzedzając jej wcześniej, to dawałoby (także moim zdaniem) lepsze efekty, gdyż dana osoba nie wiedziałaby początkowo z kim ma do czynienia i zachowywałaby się bardziej naturalnie.
To tyle ode mnie.
*Drako
To jak dla Ciebie, możesz to jeszcze napisać tu (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=34595).
A jeżeli chodzi o dobieranie nowych moderatorów- teraz np. jak Mc Maciek o tym wspomniał, to niektórzy znów będą się zgrywać, jacy to oni nie są aby dostać moderatora. Rekrutacja powinna być przeprowadzona bez wiedzy użytkowników.
Dobra byłaby tzw. "rozmowa kwalifikacyjna". Tygrys czy Mortiis zamiast wysyłać pytania sami by je zadawali. Wtedy mieliby malutki 'zarys psychologiczny' delikwenta.
zaknincie to forum w chuj i wypierdalajcie za granice
Rozjebałeś mnie ;d
@topic
Co do tematu to zgadzam się z Dede.
Jak było pełno modów to źle (penie zazdrość, że to nie wy) teraz sobie nie radzą
to wybierzcie new.
Drako o.o
13-09-2008, 23:27
omg nastepny kozacki temat jak powinno byc na forum
po co to pisziesz?
wiele bylo takich tematow ameryki nie odkryles
jak dla mnie to jest kolejny spam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.