View Full Version : Czy to gro?ne? :>
Oxidosis**
14-09-2008, 12:10
Witam, zeskanowałem TibiaBot Ng ( kiedyś pół roku temu brat używał ) i wykryło mi takie gówienka. Mam pytanie, co to są za trojany/wirusy?
http://i34.tinypic.com/9u91ee.jpg
sebaa1994
14-09-2008, 12:52
Kazdy bot ma virusa ja na swoim wosso bot mam vira i jakos gram :P
Techniks
15-09-2008, 01:28
Zawsze jakiś antywirus w bocie wykryje wirka.
Nie martw się plik czysty i nie groźny.
Cielak Friistajler
15-09-2008, 07:54
Malware (http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82o%C5%9Bliwe_oprogramowanie)
Backdoor
Z Wikipedii
Skocz do: nawigacji, szukaj
Backdoor (ang. tylne drzwi) - luka w zabezpieczeniach systemu utworzona umyślnie w celu późniejszego wykorzystania. Backdoor w systemie może być np. pozostawiony przez crackera, który włamał się przez inną lukę w oprogramowaniu (której przydatność jest ograniczona czasowo do momentu jej usunięcia) bądź poprzez podrzucenie użytkownikowi konia trojańskiego.
Backdoor, może być również umyślnie utworzony, przez twórcę danego programu, co jest łatwe, o ile użytkownik nie ma wglądu do jego kodu źródłowego. Jednym ze znanych błędów, podejrzewanych o bycie backdoor'em jest "Microsoft Windows Graphics Rendering Engine WMF Format Unspecified Code Execution Vulnerability"
także z Wikipedii :]
Pozdrawiam, i jedno radzę; format kompa ;). Backdoor umożliwi hakerowi/krakerowi włam na Twój komputer, a Ty tego nie zauważysz :)
Oxidosis**
15-09-2008, 11:54
Tyle że mam tego boota na kompie i mój brat używa go pół roku i nic się nie dzieje :D Cielak co ty pierdolisz xd
Puście skana swoich botów i pokażcie co macie, Cielak expert napisze jaki to wir XD
DannRook
15-09-2008, 16:04
Jeżeli antywirus nie wie co to za plik to czasem uznaje go za wirusa...
Jak widać dość dobre antywiry nic nie wykryły tj. Avg, Kaspersky itp. więc nic nie musisz się martwić a tak btw. to ng nie pozwoliło by sobie na taki przekręt a zarazem koniec ich kariery na rynku botów.
Temat możemy zamknąć.<?>
@Cielak
Przecież miałeś odejść "na zawsze" to po chuja tu piszesz jak i tak się nie znasz?
Jesli przez pol roku haxi00r nic Ci nie zrobil...
... to po chuj dajesz ten topic? :|
Skasuj i tyle.
Lepiej zrób formata, już pól roku nie robiłeś ? ! ;o , rox jesteś !
Tj. mówię, FORMAT
PewienTaki
16-09-2008, 17:58
Lepiej zrób formata, już pól roku nie robiłeś ? ! ;o , rox jesteś !
Tj. mówię, FORMAT
Co w tym dziwnego? :) Ja nie robiłem formata od 3ch lat. Jak kupiłem komputer tak do teraz się poci.
DannRook
16-09-2008, 23:22
Ale wy jesteście poje**yyy.
Powiedzcie mi po co tutaj piszecie a na gównie się znacie?
Pierdolicie takie farmazony, że głowa mała;/
Po jakiego grzyba ma robić formata jeśli antywirus którego nikt nie zna wykrył mu wirusa w tibiabot ng a wiadomo, że tam wirusa nie ma, po prostu uznał, że jak nie zna pliku to to jest wirus...
Nie robię formata od 2 lat bo po co?Nie mam antywira bo po co?
Jak podejrzany plik to skanuje na jottim, a jak mi muli kompa to po prostu wyłączam w menedżerze urządzeń plik który zabiera 100% użycia procka.
Instaluje raz na rok antywirusa usuwam all wirusy tak z 10 wirusów i jakoś mi nic się nie dzieje;O Rozumiem, że jakiś noob może złapać keya bo chciał sobie pobotować scarackowanym proxy i autor mówił, że super bot i, że itemy za darmo można robić i potem je klonować;O ale normalny człowiek który ma mózg nidy nie ściągnie keya, chyba, że robił go bardzo doświadczony informatyk;O
Do all wyżej, po chuja piszecie jak odpowiedź została już udzielona? No pytam się dlaczego piszecie, wiem, że was podnieca jak macie w liczniku napisane dużo postów ale stop noobom na forum plx;/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.