View Full Version : Cwiczenia ; O
Witam... od pewnego czasu zastanawiam sie jak cwiczyc, gdyz nie podoba mi sie to jak wyglada moje cialo ^^ mam 14 lat, waze 58kg~ i mam 168-170~cm wzrostu... Nie wiem od jakich cwiczen zaczac itp.... nigdy wczesniej nie cwiczylem
Wiec ogolnie chce sie dowiedziec jak cwiczyc... ile razy dziennie itp ^^ najbardziej mi zalezy na brzuchu oraz troche w barach by sie przydalo ^^
Jezeli ktos sie zna, to jeszcze mi mowie napisac troche o odzywieniu
Pompki i brzuszki!!!111oneoneoneonejedenjedenjeden
; > ile? Hm... Ze 3 serie po około 20 pompek i 25 brzuszków ; ) dwa razy dziennie spokojnie wystarczą ; )
~~Elite Knighteczka~~
14-09-2008, 21:22
Fajny temat :-) A więc:
- Wyjdz na dwór i pograj w piłke
- Potem idz na siłownie ;]
- Nie jedz
- Bedziesz taki chudy, że padniesz z głodu :)
Dobre nie? ;d
A tak na serio to zrób to co uważasz, a jeżeli nic nie uważasz to siedź na kompie i napier*laj w te pixelki :P
pompki i brzuszki to podstawa :) najlepiej ćwicz sobie po troszku seryjkami codziennie, a za jakiś czas udaj się na siłownie.
www.sfd.pl
Dowiesz sie tam wszystkiego na ten temat.
old Don Mateo
14-09-2008, 23:12
tu masz bardziej dokładny link http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Odchudzanie-t418943.html - nudziłem się to tam coś poszukałem xD ehm kurde a na mnie narzekają że jestem za chudy :D
Rób brzuszki i pompki, obydwa ćwiczenia wymiatają. Powiem coś, czego inni nie powiedzieli:
-ćwicz do oporu, napierdalaj, aż więcej nie będziesz mógł ;d
-4 serie w odstępach 15 minut wymiatają
W kwietniu wyleczyłem swoją rękę, która była dość poważnie złamana (złamanie dwóch kości z przemieszczeniem) i pod koniec czerwca postanowiłem zacząć robić pompki. Robiłem 3 serie dziennie 5 dni w tygodniu i robiłem pompki do oporu. Teraz robię 30~ ;d.
- Nie jedz
- Bedziesz taki chudy, że padniesz z głodu :)
Dobre nie? ;d
Nie.
Wystarczy zakupić sobie Atlas, i ćwiczyć na nim+brzuszki i inne ćwiczenia wykonywane nawet na w-fie w szkole podstawowej.Zapytaj się Elite Transeczki to Ci powie co się robi w szkole podstawowej na w-fie.
Tak jak pisali wyżej, brzuszki, pompki + rano i wieczorem 10 kółek wokół bloku/domu i siłownia ^^
Najlepiej jest nabrać trochę masy, tutaj zalecam dietę na masę, którą złoży Ci jakiś ekspert w tej dziedzinie. Sam niczego nie składaj, bo zrobisz sobie krzywdę. Zapraszam na jakieś forum poświęcone kulturystyce. Gdy zrobisz TROSZKĘ masy, ćwicz na rzeźbę i to będzie tyle. Poza tym nie biegaj w określonych odstępach czasowych (co kilka dni), bo to powoduje, że tracimy nie tylko tkankę tłuczczową, ale także tkankę mięśniową. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.