View Full Version : [Forum] Równe traktowanie wszystkich u?ytkowników?
Kolejny mój 'głupi' temat, ale muszę to napisać.
Czy na forum wszyscy użytkownicy są równo traktowani? Według mnie nie, oto dowody:
http://img171.imageshack.us/img171/8240/ewassafk2.png
Każdy użytkownik wypowiadający się w tym temacie dostał warna, a jeden upomnienie. Napisałem już do Busta, napisał, że się pomylił. Ok, rozumie, każdy może się pomylić. Mimo tego, że go upomniałem nie zmienił z upomnienia na ostrzeżenie.
Następna sprawa. Chciałem się zapytać wszystkich moderatorów, czy użytkownik Drako o.o (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=12156) jest jakimś VIPem na forum? Bo nic mi o tym niewiadome, a według mnie jest traktowany inaczej od innych użytkowników. Głównie chodzi mi o karanie jego za wykroczenia. Proszę zobaczyć i ocenić:
http://img515.imageshack.us/img515/6959/eeeeeeepe6.png
Za wszystko jest karany upomnieniem, według mnie to przegięcie.
#do moderatorów i administratorów:
możecie mnie za to znienawidzić, mieć do mnie jakieś 'ale', a nawet zdegradować z pozycji moderatora, ale według mnie każdy powinien być traktowany równo.
Lu$hOoOoOfy Cineq
17-09-2008, 15:26
Popieram, tak samo jak moje wszystkie warny są zdejmowane, bo mam dostęp do połowy moderatorów. :/
Hmm.. Czyżby pierwszy, który się mówić nauczył? Bardzo dobry temat. Na Twoim miejscu zmieniłbym mu te upomnienia na warny i wyjebał te konto, niech nowe robi. Z resztą gdzieś napisał, że miał już tutaj nie przychodzić a nagle mu się zachciało. =x
GrulixBaned
17-09-2008, 15:36
@up
Cineq po co to mówisz? Maciek na pewno Ci nie ściąga warnów.
@topic
Zależy. Ktoś mnie wyzywa nie mam do niego szacunku.
Z 1 strony masz racje, Drako to nigdy bana nie dostanie. Wysyłasz kase na pacc to jesteś Vip'em na ots.
Dokładnie.
Ja w 1 temacie dostałem warna za "spierdalaj", a chwile póżniej drako napisał "wypierdalaj" i dostał ostrzeżenie.
Bust, gz dla Ciebie.Oceniasz ludzie niesprawiedliwie, a co za tym idzie inni muszą cierpieć z tego powodu.Zastanów się nad tym.
P S Jak mi dasz warna to tylko pokażesz, kim naprawde jesteś.
Arhadus, czy Ty próbujesz zabłysnąć? Tak, tak właśnie jest. Chcesz, aby wszyscy byli za Tobą, bo tylko Ty jesteś sprawiedliwy. Napisałem Ci, że była to pomyłka z mojej strony.
Nie wiedziałem, że jesteś aż tak chamski. Jeżeli widzisz, że któryś z Moderatorów popełnij błąd, poprawiasz go, a nie tworzysz temat, który i tak nic nie zmieni.
Jeżeli popełnię błąd ortograficzny, też zrobisz tego typu temat?
Użytkownika z nickiem "Drako o.o" nie znam, nie znałem i znać raczej nie będę.
Nikogo nie faworyzuje, bo nigdy nie próbowałem wchodzić w jakieś stosunki z użytkownikami z tego forum.
Tym tematem pokazałeś, że chcesz być najlepiej postrzeganym Moderatorem na tym forum, a co za tym idzie, próbujesz zmieszać z błotem innych Moderatorów.
Każda pomyłka zostaje przez Ciebie wykorzystana. Jesteś po prostu samolubem. Pracujesz na swoją, a nie na korzyść ogółu.
Mimo tego, że go upomniałem nie zmienił z upomnienia na ostrzeżenie.
Równie dobrze mogłeś zrobić to Ty. Mogłeś napisać, upomnieć po raz kolejny itp. itd.
#VaReZ
Błąd jest już poprawiony...
#Bajeczny
Każdy wie, że ty i emo nie jesteście. Na szczęście reszta już wyleciała.
Pokaż mi, gdzie zachowałem się niesprawiedliwie. Nie wliczając dzisiejszej POMYŁKI.
Nie musi się starać, wy już jesteście nikim. On jedynie stara się robić co do niego należy i chwała mu za to.
Jeżeli My jesteśmy "nikim", to kim Ty jesteś. O.o
Mam przez to rozumieć pozwalać robić tam co chcecie? Chodzi mi naturalnie o odbanowywanie znajomych etc.
Czy ja kogoś odbanowałem? Nie. Ja tylko POMYLIŁEM SIĘ, naciskając o jeden raz za dużo lewy przycisk myszki.
Żeby coś było cacy, trzeba nad tym pracować, a nie pogarszać sytuację.
#Myssqa
Poniewaz moderatorzy maja swoich kumpli np. z gildi i nie moga im dac warna
proste
Nie gram na APO od ponad 4 miesięcy. :)
#Widly
Powtarzam, że to nie jest błąd tylko pomyłka!
Leciałem z góry na dół z warnami (zgodnie z regulaminem) i nie wiem jakim cudem zaznaczyła się opcja "upomnienie".
Czy to jest mój błąd?
#Wredny typ
Chłopie, rozłożyłeś mnie na łopatki, co nie często się zdarza zrobić płci męskiej.
Powiedz kogo ja faworyzuję?
Drako jakiś czas temu dostał ode mnie żółtą kartkę, czyli upomnienie, dzisiaj każdy w tym samym temacie dostał warna, lecz przy przyznawaniu go Drako(wi?), nie wiem w jaki sposób zaznaczyła się opcja "upomnienie".
oh sie wypowiedziales jak z ciebie taki grzeczny chłopak to tak jak mowiles popraw swoj bład : (
Bajeczny
17-09-2008, 16:18
Arhadus, czy Ty próbujesz zabłysnąć? Tak, tak właśnie jest.
Po co zadajesz pytanie, skoro sam sobie na nie odpowiadasz?
Chcesz, aby wszyscy byli za Tobą, bo tylko Ty jesteś sprawiedliwy.
Każdy wie, że ty i emo nie jesteście. Na szczęście reszta już wyleciała.
Nie wiedziałem, że jesteś aż tak chamski.
Prawda w oczy kole.
Tym tematem pokazałeś, że chcesz być najlepiej postrzeganym Moderatorem na tym forum, a co za tym idzie, próbujesz zmieszać z błotem innych Moderatorów.
Nie musi się starać, wy już jesteście nikim. On jedynie stara się robić co do niego należy i chwała mu za to.
Każda pomyłka zostaje przez Ciebie wykorzystana. Jesteś po prostu samolubem. Pracujesz na swoją, a nie na korzyść ogółu.
Mam przez to rozumieć pozwalać robić tam co chcecie? Chodzi mi naturalnie o odbanowywanie znajomych etc.
Arhadus, od dłuższego czasu uważam Cię za jednego z 3 najlepszych moderatorów na tym forum, reszta to tylko żałośni sługusi mortiisa.
Z wyrazami potępienia,
Bajeczny.
Drako o.o
17-09-2008, 16:57
Użytkownika z nickiem "Drako o.o" nie znam, nie znałem i znać raczej nie będę.
Nikogo nie faworyzuje, bo nigdy nie próbowałem wchodzić w jakieś stosunki z użytkownikami z tego forum.
ależ ja chetnie wejde w jakies stosunki
@topic
niby czemu jestem lepiej traktowany ?
dostalem ostrzezenie bo nie nabijam postow i juz :x
*Myssqa*
17-09-2008, 17:09
Poniewaz moderatorzy maja swoich kumpli np. z gildi i nie moga im dac warna :)
proste
Bo to jest APO! xD tu nie ma spawiedliwosci:D i nie bedzie;|
Gdyby byla to juz bym miala 3 albo i 4 konto ;| ;< xD
Wina moderatorow! xD a nie uzytkownikow xD
@Busst:
Boli Cię, że ktoś ujrzał na własne oczy jakie "błędy" popełniają moderatorzy?
@topic:
Dobrze, że został poruszony taki temat i Arhadus nie boi się o tym głośno powiedzieć. Tak trzymać.
@2 down:
Nie płacz...
Ja też się uśmiałem :)
Wredny typ
17-09-2008, 20:15
Busst wg mnie faworyzuje ludzi z forum, dlaczego ciagle drako ma upomnienia a nie banned? Dobrze ze jakis modek poruszyl ten temat, bo jest to czesto zauwazalne ta "Vipowskosc" niektorych uzytkownikow forum. Jak karac to wszystkich rowno.
Wiecie co, tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i śmiać mi się chce.
Naskakujecie na mnie, bo przypadkiem zaznaczyła się opcja "upomnienie", gdy przyznawałem warna Drako'wi.
Jaki sens ma danie jednej osobie upomnienie, a reszcie warna?
Nie faworyzuje nikogo, ani nigdy tego nie robiłem, więc jeżeli ktoś byłby łaskaw mi to wytłumaczyć.
Druga sprawa jest taka, że nie obchodzi mnie co myślicie na mój temat. Śmieszy mnie, gdy ktoś pisze, że ja faworyzuje ludzi. Czy Wy, możecie mi to udowodnić? Nie, ponieważ nie macie dostępu, aby sprawdzić warny, jakie posiada dany użytkownik na forum.
To tyle.
#2up
Wiem, że nie lubisz jak ktoś Cię naśladuje... :)
#Hue hue
Ale ja mam głęboko gdzieś, czy Ty mnie lubisz czy nie. O.o
#Pewien taki
Odpisałem Arhadusowi, napisałem także, że była to pomyłka, którą przeoczyłem, lecz On niestety musiał zrobić z tego wielkie halo. :)
Sea Ranger
17-09-2008, 21:10
Ludzie, wyluzujcie już trochę. To forum to jedna wielka wojna, już nawet moderatorzy nie są zgrani, a powinno być odwrotnie. Kiedyś było inaczej... teraz forum to poprostu wielka kłótnia.
APO - Armia popsusty OTS, naprawcie go ; <
Kolejny mój 'głupi' temat, ale muszę to napisać.
Czy na forum wszyscy użytkownicy są równo traktowani? Według mnie nie, oto dowody:
http://img171.imageshack.us/img171/8240/ewassafk2.png
Każdy użytkownik wypowiadający się w tym temacie dostał warna, a jeden upomnienie. Napisałem już do Busta, napisał, że się pomylił. Ok, rozumie, każdy może się pomylić. Mimo tego, że go upomniałem nie zmienił z upomnienia na ostrzeżenie.
Następna sprawa. Chciałem się zapytać wszystkich moderatorów, czy użytkownik Drako o.o (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=12156) jest jakimś VIPem na forum? Bo nic mi o tym niewiadome, a według mnie jest traktowany inaczej od innych użytkowników. Głównie chodzi mi o karanie jego za wykroczenia. Proszę zobaczyć i ocenić:
http://img515.imageshack.us/img515/6959/eeeeeeepe6.png
Za wszystko jest karany upomnieniem, według mnie to przegięcie.
#do moderatorów i administratorów:
możecie mnie za to znienawidzić, mieć do mnie jakieś 'ale', a nawet zdegradować z pozycji moderatora, ale według mnie każdy powinien być traktowany równo.
Jedna pomyłka, wielkie halo. I dobrze zrobią jak Cię znienawidzą, bo jesteś samolubny.
Hue Hue ... ?
18-09-2008, 13:10
Dzieci tibii, drako ma wyjebane na konta, jak go zbanuja to zrobi nowe i nie bedzie płakał...
a ty arhadus to na jakies fri itamz liczysz? ze takie tamety zakładasz?
a i zeby nie było to bussta nie lubie bo to cwaniak, myśli że jest elo jak dostał moda z konkursu...
@edit by Mehu ...
Przepraszam za ostatnie 3 posty napisane z tego konta, Kodex miał nikogo nie obrażać.
Tak wogoóle zgadzam się do tego co napisał, lecz co do Bussta nie( i nie myślcie, że się podlizuje, po prostu mam do niego szacunek... I tak wali mnie APO.
Taki se pazdzioszek
18-09-2008, 14:16
Taa tutaj akurat pewnie była pomyłka, ale jak to Viki powiedziała powinna mieć już 4~ konto, nikt Jej nie warnuje. To samo Tettmeier, warnów nie dostaje za wyzwiska choć Jego już na forum nie ma. Albo regulamin jest stosowany wobec wszystkich, albo wobec nikogo. Zdecydujcie się :)
;o na tym drugim ssie same żółte kartki lal
PewienTaki
18-09-2008, 15:52
To źle, że chce się pokazać z dobrej strony? Pieprzysz głupoty, Busst. Każdy chce pokazać się z dobrej strony, jak sądzę i Arhadus właśnie tak robi. To, że chce dobrze, ma znaczyć, że jest lizidupem i chce się pochwalić?
Nie gadaj, że Ty, jak chciałeś zostać moderatorem nie pokazywałeś się z dobrej strony, bo w to nie uwierzę.
A skoro piszesz, że jeżeli by zauważył błąd w Twoim daniu 'warna' Drakowi, powinien go poprawić i napisać do Ciebie na PW, równie dobrze Ty powinieneś wtedy napisać do niego na PW, a nie wypowiadać się w tym wątku. Tylko, *****, nie widzę w tym sensu. Bo równie dobrze Mortiis mógłby zamknąć wszystkie działy i całe forum, a użytkownicy porozumiewaliby się drogą prywatnych wiadomości.
Po co zadajesz pytanie, skoro sam sobie na nie odpowiadasz?
Dokładnie ^^
Popieram też z pewnych względów Bussta.
Druga sprawa jest taka, że nie obchodzi mnie co myślicie na mój temat. Śmieszy mnie, gdy ktoś pisze, że ja faworyzuje ludzi. Czy Wy, możecie mi to udowodnić?
Pisze masa osób rzeczy, o których nie ma pojęcia.
Poniewaz moderatorzy maja swoich kumpli np. z gildi i nie moga im dac warna
proste
Co to za pierdolenie o bzdurach? Skąd możesz wiedzieć, że ma kolegów w gildii?
Miałem generalnie tak samo, jak jeszcze byłem GameMasterem.
-Coguar otwiera bramy swoim
-Coguar uha swoich
-Coguar teleportuje swoją postać gdy jest w tarapatach
Bywały też przypadki - Coguar daje sobie itemy!
@down
O ***** ale bzdurę napisałeś.
No cóż "Tylko winny się tłumaczy" .
No cóż "Tylko winny się tłumaczy" :rolleyes:.
@Topic
Według mnie powinni wyłączyć naliczanie postów jednocześnie rangi, nie byłoby kłótni lepszych i gorszych. Ale, jeśli się ma kolege moderatora to jest to troche nie sprawiedliwe, tak jak mówie wyłączyć licznik postów i rangi wtedy dopiero będziemy na prawde równi.
No cóż "Tylko winny się tłumaczy" :rolleyes:.
Okey.
Daaron nie myjesz nóg. I nie tłumacz się, że to robisz, bo tylko winni tak robią. Ja mam 100% racji. To inni się mylą.
Co do ludzi 'lepszych' i 'lepsiejszych' to troszkę się nie zgadzam. Owszem istnieje takie coś, że niektórzy moderatorzy boją się wlepić komuś warna, bo użytkownik ma reputację i dużo kolegów. Kiedyś była taka sytuacja, że Layer chciał dać Tettowi warna. Wyszło na to, że Tett obraził się na Layera, bo chce mu dać ostrzeżenie. Layer chciał nadal przyjaźnić się z nim więc warna nie dał.
Sam byłem ciekaw czy tak jest. Napisałem kilka głupich postów(dwa) w dziale handel, gdzie za pierwszy wyłapałem upomnienie, a za drugi warna. Od Splaxora. Inni moderatorzy też odwiedzali te działy ale nie było reakcji. Na PW pisał:
Nie chciałem Tobie dawać bo jesteś wzorowym użytkownkiem, ale musze być taki sam dla każdego.
DeDax'sik
19-09-2008, 18:37
Prawda, Draka, przedmówcy nikt nie ruszy ;/ Myśli ze jak da xxx upomnień nie warna to lubi kogoś, Coguar napisał jasno, każdy robi coś pod siebie, nie ma bata.
Wy nie znacie do konca tradycji tego forum. Szanowane sa osob z jak najwieksza iloscia postow. Co do założyciela tematu, nigdy na forum nie bedzie równości, ja np. nie pozwole sobie ( Przykład ) zeby jakis 12-letni gówniarz na forum, obrazał mnie, moich znajomych, rodzinie kiedy tak naprawde nie wie jak pisze sie " Rze "...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.