View Full Version : Monitor-parametry
Witam.A wiec zalozylem ten temat bo chce sie dowiedziec na co patrzec przy zakupie monitora bo mam zamiar a nie znam sie nic na monitorach wiec pytam.Wiem ze to nie jest jakies forum komputerowe ale wiem ze kilka osob ma troszke pojecia na rozne tematy.
Chce 20 lub 22` najlepiej LG albo Samsung bo slyszalem ze to najlepsze firmy jezeli chodzi o monitory (sam teraz mam samsunga i nie narzekam).
Piszcie na co patrzec,jakie najlepsze parametry itd. Moze jakies przyklady monitorow? Monitor ma mi sluzyc do gier,filmow i do zwyklego uzytkowania.
Pozdro!
P.S. I bez zadnego spamu nie na temat!
Angel Death
20-09-2008, 16:26
A ile masz kasy na monitor? Jeśli około 700-900 zł to BenQ FP222WH,Gateway FPD 2275W,Samsung LCD SM2232BW,
a jeśli chodzi o to jakie parametry odgrywają najważniejszą rolę to kontrast,rozdzielczość,czas reakcji, no i oczywiście cale.
@down
Odpada, jeśli się nie mylę jego maksymalna rozdzielczość to 1280x1024, na dodatek nie nie najlepszy kontrast.
Polecam ci Monitor "22" Samsung SyncMaster 223BW" :) Moj kumpel go uzywa i jest bardzo zadowolony ;) Cena to tak do 850 zl ;)
Pozdrawiam :D
dran frek 3
20-09-2008, 17:22
Polecam LG Flatron
taki:
www.allegro.pl/item439124620_nowe_lg_monitor_lcd_22_flatron_w2252 tq_pf_dvi.html
Sam taki mam i sprawdza się świetnie, posiada złącze cyfrowe umożliwiające pracę nad precyzyjnymi detalami.
Polecam LG Flatron
taki:
www.allegro.pl/item439124620_nowe_lg_monitor_lcd_22_flatron_w2252 tq_pf_dvi.html
Sam taki mam i sprawdza się świetnie, posiada złącze cyfrowe umożliwiające pracę nad precyzyjnymi detalami.
Dran frek to noob ale akurat tutaj się z nim zgodze, ten monitor jest dobry ;)
Ja mam Acer x223w 22 cale jestem z niego zadowalony szczególnie podczas granie we wszelkiego rodzaju gry ma płynny obraz, nie jest on też zby drogi także polecam ;)
Hue Hue ... ?
20-09-2008, 19:52
stad sobie wybierz monitor, dostosujesz do wlasnych potrzeb http://www.skapiec.pl/site/cat/12/
Dzieki wszystkim za wypowiedz. Kasy mam tak do 800zl ale napewno mama w razie czego dorzuci :D Ten flatron nawet fajny ale ma 2ms i slyszlaem ze to troszke malo bo sa tansze monitory i maja 5ms
@edit
Lepiej? No ja tak jak mowilem nie znam sie na tym ale slyszalem ze 5 jest lepsze od 2 w ms`ach.
Ale zrozum że im mniej ms tym lepiej ;o . . .
@edit
Im mniej tym lepiej o.o szybszy czas reakcji
@down
Gz nabity post,to samo napisałem :<
Hue Hue ... ?
21-09-2008, 23:59
Dzieki wszystkim za wypowiedz. Kasy mam tak do 800zl ale napewno mama w razie czego dorzuci :D Ten flatron nawet fajny ale ma 2ms i slyszlaem ze to troszke malo bo sa tansze monitory i maja 5ms
@edit
Lepiej? No ja tak jak mowilem nie znam sie na tym ale slyszalem ze 5 jest lepsze od 2 w ms`ach.
im mniej ms tym lepiej bo to czas reakcji..
Idź na giełde, wydaj 2zł na wejście, 100zł na monitor 20 calowy i tyle, może i taki monitor przetrwa mniej niż nowy ale lepiej kupić dwa monitory za 100zł niż jeden za 800zł i nie kupuj monitorów 15 calowych, większość z nich ma większe promieniowanie, lcd też ci nie polecam bo nie da się na nich z odległości filmów oglądać i ciężko się do grania na takim przyzwyczaić
Stary wiem co to jest kupowac cos na gieldzie ... Napewno bym tego nie zrobil i nie zrobie bo na najblizsza gielde mam do Rzeszowa czyli jakies 50zl na podroz.Niedawno tam nawet bylem i nic ciekawego nie bylo tylko sam zlom. Mam kase nie mam na co wydac a monitor sie przyda nowy :P
to sprowadź z niemczech (zapłać za wysyłkę za granicę) powiedzialbym żebyś sprowadził ze szwajcari bo tam tanio ale tu się na kompach nie znają i malo sklepów komputerowych i nie ma skąd wsiąść tak żeby za granicę
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.