View Full Version : Propozycja przeczytajcie do ko?ca...
Silkroad
21-09-2008, 10:18
Odrazu na początku mówie że wiem że to jest zły dział ale pomyślałem że jak wpisze to w tym dziale to może ktoś to wykona. Między innymi chodzi mi o wprowadzenia działu "Kosz" Do którego dostęp mniałby każdy gracz ten dział polegałby na tym że byłyby tam wszystkie zamknięte tematy i można byłoby sobie poszukać jakichś infromacji,ułatwiło by to prace graczą bo by nie musieli szukać jakiegoś wątku bo zawalone wszystko zamkniętymi. A moja 2 propozycja to uruchomienie Chat-Box,a ale na takich zasadach możesz tam pisać od 30 postów <Sensownych> Gdy Moderator <nie wiem jaki> zauważy że osoba ma ponad 30 postów które nie są nabijaniem to daje mu Invita do Chat-Boxa,każde złamanie regulaminu na Chat boxie będzie odnotowywane przez Moderatorów gdy Użytkownik dostanie 3 warny na chat boxie dostaje Dożywotni brak wstępu na Chat box i 3 warny za Chat-boxa.
Jeżeli nie przeczytałeś mojej propozycji od początku do końca nie wypowiadaj się!
Mc Maciek @ Też myślałem nad liczbą 100 ale to by było nabijanie.
A z tym koszem to można zrobić kosz i z każdego działu pisać Dział Propozycje Nazwa tematu.
xxXTibiomanxxX
21-09-2008, 10:21
Moim zdaniem pierwszy pomysl jest bardzo dobry.
Przydalo by sie takie cos.
Ale 2 pomysl nie najlepiej przypadl mi do gustu.:p
Mc Maciek
21-09-2008, 11:28
Co do kosza, to... Sam nie wiem... Zamknięte tematy są w działach, w których powinne się znajdować i komuś będzie łatwiej szukać po działach niż w jednym wielkim koszu ;> Jestem na nie...
Chat Box? OK, ale w inny sposób: dostęp ma tam każdy, kto ma ponad 100 postów i załóżmy jest zarejestrowany już miesiąc, a Moderatorzy mogą dawać tam "bany", albo "uciszać" Użytkowników ;P
Jeżeli serio wierzysz w naszych użytkowników i sądzisz, że po pierwszych 10 minutach uruchomienia chat- boxa nie zrobią z niego niesamowitego syfu, nie będzie tam żadnych obelg, obrażania rodziców i innych równie idiotycznych rzeczy, które działy się przed jego zamknięciem to gratuluję Ci tej wiary, bo mnie opuściła już bardzo dawno temu.
Co do propozycji kosza to powiem tak: na tym forum jest jakiś 1% użytkowników, którzy szukają tu informacji- reszta wchodzi żeby podbić posty.
Moderatorzy z trudem ogarniają to, co się tu dzieje teraz, a jak jeszcze dorzucić chat- box to zrobi się tu burdel całkowity.
#Up
Jeżeli ktoś zacznie robić syf, dostanie bana i po kłopocie.
Co do kosza, rzeczywiście, może i zrobi się większy porządek w działach, lecz będzie to także działać na niekorzyść użytkowników. Dlaczego, czyt. post Mc Maćka.
Maly down
21-09-2008, 11:46
Jeżeli chodzi o kosz, to mam takie samo zdanie jak nasz moderator.
Ale co do tego co napisał Mc Maciek dotyczące chat boxa to się nie bardzo zgadzam. Wg. mnie to jest głupota przyznawanie komuś praw do chat boxa za to że będzie miał więcej niż sto postów. Ja na tym forum jestem już około rok i cztery miesiące (prawie od samego początku) nie licząc udziału na starym forum. I zauważ, że mimo iż jestem tak długo, a na forum zaglądam codziennie( nie licząc około przerwy trwającej jeden miesiąc gdy nie miałem dostępu do internetu) to jest to dopiero mój siedemdziesiąty drugi post. Gracze w większości nerwowo nabijali by posty, aby tylko móc tam pisać wiadomości.
Za chat boxem jestem jak najbardziej na tak, ale prawa powinne być nadawne w inny sposób.
Pozdrawiam.
Mc Maciek
Chodzi mi o to, że warunek ilości postów nie jest najlepszym rozwiązaniem. Ja swoim sposobem użytkowania forum, to pewnie dopiero na swojej osiemnastce mógłbym coś napisać na chat boxie; p.
Lepiej by było, tak aby po prostu moderatorzy przyznawali prawa użytkownikom którzy umieją się zachować, tylko to by było za dużo roboty, bo trzeba by było rozpatrywać wnioski każdego użytkownika; /
Można by zrobić ograniczenie czasowe, ale nie stawiać jako warunku ilości nabitych postów=]
Bo nawet jeżeli jest ograniczenie czasowe, to trzeba jakimś sposobem nabić te sto postów.
Pozdrawiam.
Maciek
I właśnie o to chodzi, Wy nie możecie wiedzieć z góry jak ktoś się zachowa i dlatego wg. mnie najlepszy by było ograniczenie czasowe. :]
Pozdrawiam po raz trzeci= )
Mc Maciek
21-09-2008, 11:54
Ale co do tego co napisał Mc Maciek dotyczące chat boxa to się nie bardzo zgadzam. Wg. mnie to jest głupota przyznawanie komuś praw do chat boxa za to że będzie miał więcej niż sto postów. Ja na tym forum jestem już około rok i cztery miesiące (prawie od samego początku) nie licząc udziału na starym forum. I zauważ, że mimo iż jestem tak długo, a na forum zaglądam codziennie( nie licząc około przerwy trwającej jeden miesiąc gdy nie miałem dostępu do internetu) to jest to dopiero mój siedemdziesiąty drugi post.
To ma zabezpieczyć Chat-Box przed takimi, którzy robiliby nowe konta tylko po to, żeby powyzywać, jak to ma miejsce teraz na Forum... To nie jest przyznawanie praw - to jest stawianie warunków do jego użytkowania. My będziemy w razie potrzeby takie prawo odbierać ;>
Gracze w większości nerwowo nabijali by posty, aby tylko móc tam pisać wiadomości.
Ale jest jeszcze ograniczenie czasowe :]
@UP
No tak, masz rację :] ograniczenie czasowe wystarczy... Ale o wiele wygodniej byłoby nam odbierać prawa do Chat-Boxa niż je przyznawać... Z góry nie wiemy jak kto się zachowa.
To ma zabezpieczyć Chat-Box przed takimi, którzy robiliby nowe konta tylko po to, żeby powyzywać, jak to ma miejsce teraz na Forum... To nie jest przyznawanie praw - to jest stawianie warunków do jego użytkowania. My będziemy w razie potrzeby takie prawo odbierać ;>
Pisałem kiedyś do Tygrysa w sprawie banów czasowych(na okres trzydziestu dni). Użytkownicy z kont zbanowanych mogliby przeglądać forum i wymieniać PW(np. na forum T.pl jest tak, że skrzynka pomieści tylko jedną wiadomość).
Zdecydowanie zmniejszyłoby to zakładanie kolejnych kont.
I oczywiście wprowadzenie punktu do regulaminu, że jeden użytkownik może mieć tylko jedno konto. Tego zdecydowanie brakuje. Dlatego mamy taki 'burdel'(patrz: 352 konto Majora)
Chat-Box był bardzo fajnym 'bajerem'. Może czasami nie było tam kulturalnie ale to dzięki niemu poznałem takich wspaniałych ludzi jak Byouta, czy Margotha.
Gdyby wprowadzono regulamin CB, a moderatorzy mogliby usuwać wiadomości użytkowników i karać za wyzwiska - Chat mógłby istnieć.
Pozdrawiam.
Dział kosz - poco? Jak sie chce coś znaleść to sie wchodzi w opcje szukaj.
Chat box - powinni dodać chat boxa, a za złamanie regulaminu cb jakoś karać, a nam go zabrali >.< i mogli by na cb dać takie coś jak na serwerach w cs 1.6 - napiszesz "kur" a tam automatycznie powinno wyskakiwać zamiast tego "kur" tekst typu "Nie przeklinaj brudasie!" i by było spoko ;]
Tak jak Mc Maciek powiedział zrobiłoby się zamieszanie wszystkie zamknięte tematy pomieszałyby się ciężko byłoby coś znaleźć a nie jest tego mało.
Druga propozycja jest super, według mnie Chat Box powinien wrócić. Oczywiście możnaby zrobić osobnego Moderatora odpowiedzialnego za Chat któy karałby użytkowników, taka moja propozycja to dodanie osobnego regulaminu na temat czata do działu "Regulaminy", bądź jakaś wzmianka w "Regulaminie Forum" na temat zachowania.
Lecz od ostatniego czasu zauważyłem że, na tym forum praktycznie żadna z propozycji nie wchodzi w życie, zobaczymy jak z tym będzie może jakiś moderator przekaże tą wiadomość Mortiisowi lub Tygrysowi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.