View Full Version : ?ycie po ?mierci
xxXTibiomanxxX
21-09-2008, 10:39
Zakładam ten temat poniewaz chce sie dowiedziec co wedlug was dzieje sie z dusza po śmierci:(
Czy jest takie cos jak pieklo i niebo?
Czy dusza błąka się po ziemi?:(
Co o tym myslicie??
PS.Nie jestem Emo.
Jak to mowia : bedzieesz ZLY idziesz do piekla ,a jak dobry to do NIEBA...
A mowiono nam w szkole ze dusza wedruje po ziemii...
Tego nikt nigdy sie nie dowie...
Co ja mysle?Nie wiem...
Moze ma jakas inna planete i toczy zycie tak jak przed smiercia?
Naprawde nie wiem...Nie wiem czy ci ktos z tad da jakas sensowna odpowiedz.
Pozdro..
Jeśli jesteś wierzący to wiesz jaka jest teoria , zaś żeby pogłębić się w tej sprawie życia po śmierci trzeba mieć "twardy łeb" i lepiej się nie bać śmierci tylko "ŻYĆ"
W ogóle nie wierzę, że po śmierci wychodzi z człowieka jakaś dusza.
Po prostu umieramy, narządy wewnętrzne przestają funkcjonować i wszystko się kończy.
Takie jest moje zdanie.
Za baaaardzo dluuuugi czas sam sobie udowodnisz co sie bedzie dzialo ;p Bo innym nie powiesz ;)
Skiba 1999
21-09-2008, 11:52
Moim zdaniem to tak samo jak byś spał ciemność i tyle i wtedy przypominają wszystkie dobre rzeczy i złe
Moim zdaniem po śmierci jest KONIEC, nic po prostu koniec...
hmm moim zdaniem nic nie ma po smierci ty umrzesz cialo sie rozpadnie dusza ... hmm wlasnie ona jest ? sam niewiem
mozemy zrobic tak wez do keszeni telefon wbi sobie kose w klatke i napsiz mi essa jak jest ;d
A ja uważam że coś po śmierci jest, ponieważ mówią w tych discoverach i innych pierdach że ludzie mieli operacje i przeżyli śmierć kliniczną(wiem śmiesznie to brzmi :P) i wypowiadali się tam że widzieli jak wychodzą ze swojego ciała i widzą jak lekarze go reanimują.
A tak szczerze to nie wiem co myśleć :P
Pozdro.
Po prostu umieramy, narządy wewnętrzne przestają funkcjonować i wszystko się kończy.
Takie jest moje zdanie.
Ale, uważasz że, co potem? Po prostu wszystko znika nie myślisz, nie ruszasz się? Po prostu wielkie NIC ?
@Topic
Głęboko wierzę że, po śmierci trafię do nieba lub czyśćca z moimi grzechami (nieczystość Xd). Zdarzają się że, złe duchy zostają na ziemi i nie wiedzą co robić pamiętajcie że po śmierci nie myśli się tak czysto jeszcze na ziemi to tak jakbyś miał ze 10 promili we krwi.
Uważam,że po śmierci dusza człowieka idzie do ciała zwierzęcia lub innego człowieka..cała pamięć z innego życia zostaje zapomniana
Son Pall
21-09-2008, 13:06
Witam.
Ja osobiście wierze w Reinkarnacje po śmierci ..
Przedstawie kilka argumentów :
Dlaczego urodziliśmy się właśnie w tym roku?
Co czuliśmy kiedy nas nie było ?
Dlaczego urodziliśmy się właśnie Tu , w Polsce , jest przecież cała Planeta .^
Ludziom nie raz się śni reinkarnacja. .
Programy są nawet o tym.^
Religia nie pozwala mi tak myśleć , bo jestem chrześcijaninem i powinienem wierzyć w to co wszyscy , Niebo i Piekło.
Jak powiedział Pan Up.^ Pamięć jest 'kasowana' .
Nikt nie wie co jest po śmierci i długo o tym nikt nie bd wiedział . ^
Taka jest moja Hipoteza.
Takie jest moje zdanie o tym wszystkim.
Pozdro.^
P.L.N.Y.
21-09-2008, 13:28
Takie jest moje zdanie.
Podpisuje się pod to. Jak może być piekło? -.- LOL.
Jedynym stopniem piekła może być to,że dusza człowieka będzie w kamieniu,albo w zwierzęciu za swoje grzechy...zanim poznałem co to jest reinkarnacja...wpadłem na taki pomysł i sam nie wiem czemu..
Fire Mats
21-09-2008, 15:37
Moim zdaniem będzie jak będzie, ale wieże w życie po śmierci.Nikt z nas nieda sensownej odpowiedzi bo takowej niema.....Nic nie wymyślicie w smierć kliniczną wieżę ale ,że ludzie coś tam widzieli niebardzo mogli widzieć światło albo postać która im powiedziała ,że twój czas jeszcze nieprzyszedł ale nic pozatym.....
Takie jest moje zdanie.
Zgadzam sie w 100% ;> w ogole skad wiecie ze jest cos takiego jak "dusza"... od tego powinniscie zaczac... czy jest bog?... tego tez nikt nie jest pewien ;>
Guereirho Revoltado
21-09-2008, 21:34
Jest coś takiego jak Biblia. Jest wyraznie napisane, ze kiedy nastapi koniec świata na zieme zejdzie Trzech jezdzców Apokalipsy i nastapi koniec swiata a po nim sąd ostateczny. Wszyscy ktorzy zostaną zesłani na prawą strone pójda do Nieba a Ci co na Lewą do Piekla. :D . Ale powiem wam, że świat istnieje juz kilka miliardów lat. To kreci sie jak kolo w młynie. I myśle, ze po prostu ludzie po śmierci dostają nowe zycie. No bo przecież na świecie jest tyle miliardów ludzi. Przeciez wszyscy nie pierdolą się jak Koty co nie? :D No własnie dlatego wierze, ze po smierci rodzimy sie na nowo :rolleyes: I tak ciągle, az znow do usranej śmierci :D
Moim zdaniem to tak samo jak byś spał ciemność i tyle i wtedy przypominają wszystkie dobre rzeczy i złe
nim ja tez tak uwazam szczeze nie wierze w cos takiego jak niebo i pieklo nie wierze w nic czego nie zobacze. Tak samo z powstaniem ludzi, wole wierzyc w ewolucje co jest bardziej prawdopodobne a nie w to ze bog nas stworzyl.
Wiem co sobie teraz pomyyslicie ale ja do zycia podchodze w bradziej naukowy sposob.
Poczytaj Bilbie to sie dowiesz. Na 100% sie dowiemy jak umrzemy :D
Pewnie bedzie tak jak Cie nie bylo jeszcze na swiecie czyli nijak!
kubus123
22-09-2008, 16:36
A według mnie to jest tak... podam przykład spania idziesz spac zamykasz oczy i budzisz sie następnego dnia a śmierc to to samo co sen śpisz i się nie budzisz :))
Hogart 5.0
22-09-2008, 16:37
Pierdolnij sie mlotkiem w bańke, to sam sie przekonasz czy jest jakies "zycie po smierci" chłopcze.. Pojebany temat :)
xxXTibiomanxxX
22-09-2008, 16:38
Pierdolnij sie mlotkiem w bańke, to sam sie przekonasz czy jest jakies "zycie po smierci" chłopcze.. Pojebany temat :)
Co to ma byc??
Czy ja cie obrazilem ze mnie wyzywasz??
Widac kto jest dzieckiem...
Kubus dokladnie tak jest moj kumpel z klasy przezyl smierc kliniczna normalnie snisz tylko masz zajebiscie wyrazny sen jak real i tak w kolko
A mi się wydaje, że to jest tak: Umieramy, nasza dusza gdzieś się błąka, aż wkońcu, Przyjdziemy na świat (przez zapłodnienie), oczywiście kasują nam się wszystkie myśli, i tak w kółko, mi się tak wydaje, ale to napewno nie jest prawdziwe.
Radzę przeczytajcie, Apokalipse św. Jana, to się dowiecie.
Ja oczywiście wierzę w hipotezę Biblji.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.