Zaloguj się

View Full Version : ?ycie po ?mierci

xxXTibiomanxxX
21-09-2008, 10:39
Zakładam ten temat poniewaz chce sie dowiedziec co wedlug was dzieje sie z dusza po śmierci:(
Czy jest takie cos jak pieklo i niebo?
Czy dusza błąka się po ziemi?:(
Co o tym myslicie??
PS.Nie jestem Emo.

Triko
21-09-2008, 11:08
Jak to mowia : bedzieesz ZLY idziesz do piekla ,a jak dobry to do NIEBA...

A mowiono nam w szkole ze dusza wedruje po ziemii...

Mo$uke
21-09-2008, 11:15
Tego nikt nigdy sie nie dowie...
Co ja mysle?Nie wiem...
Moze ma jakas inna planete i toczy zycie tak jak przed smiercia?
Naprawde nie wiem...Nie wiem czy ci ktos z tad da jakas sensowna odpowiedz.
Pozdro..

Perihis
21-09-2008, 11:16
Jeśli jesteś wierzący to wiesz jaka jest teoria , zaś żeby pogłębić się w tej sprawie życia po śmierci trzeba mieć "twardy łeb" i lepiej się nie bać śmierci tylko "ŻYĆ"

Busst
21-09-2008, 11:41
W ogóle nie wierzę, że po śmierci wychodzi z człowieka jakaś dusza.
Po prostu umieramy, narządy wewnętrzne przestają funkcjonować i wszystko się kończy.
Takie jest moje zdanie.

Triko
21-09-2008, 11:44
Za baaaardzo dluuuugi czas sam sobie udowodnisz co sie bedzie dzialo ;p Bo innym nie powiesz ;)

Skiba 1999
21-09-2008, 11:52
Moim zdaniem to tak samo jak byś spał ciemność i tyle i wtedy przypominają wszystkie dobre rzeczy i złe

Kamashi
21-09-2008, 12:09
Moim zdaniem po śmierci jest KONIEC, nic po prostu koniec...

Marik
21-09-2008, 12:12
hmm moim zdaniem nic nie ma po smierci ty umrzesz cialo sie rozpadnie dusza ... hmm wlasnie ona jest ? sam niewiem

mozemy zrobic tak wez do keszeni telefon wbi sobie kose w klatke i napsiz mi essa jak jest ;d

Tracek
21-09-2008, 12:49
A ja uważam że coś po śmierci jest, ponieważ mówią w tych discoverach i innych pierdach że ludzie mieli operacje i przeżyli śmierć kliniczną(wiem śmiesznie to brzmi :P) i wypowiadali się tam że widzieli jak wychodzą ze swojego ciała i widzą jak lekarze go reanimują.
A tak szczerze to nie wiem co myśleć :P
Pozdro.

Daaron
21-09-2008, 13:00
Po prostu umieramy, narządy wewnętrzne przestają funkcjonować i wszystko się kończy.
Takie jest moje zdanie.

Ale, uważasz że, co potem? Po prostu wszystko znika nie myślisz, nie ruszasz się? Po prostu wielkie NIC ?

@Topic
Głęboko wierzę że, po śmierci trafię do nieba lub czyśćca z moimi grzechami (nieczystość Xd). Zdarzają się że, złe duchy zostają na ziemi i nie wiedzą co robić pamiętajcie że po śmierci nie myśli się tak czysto jeszcze na ziemi to tak jakbyś miał ze 10 promili we krwi.

Quik
21-09-2008, 13:01
Uważam,że po śmierci dusza człowieka idzie do ciała zwierzęcia lub innego człowieka..cała pamięć z innego życia zostaje zapomniana

Son Pall
21-09-2008, 13:06
Witam.

Ja osobiście wierze w Reinkarnacje po śmierci ..

Przedstawie kilka argumentów :
Dlaczego urodziliśmy się właśnie w tym roku?
Co czuliśmy kiedy nas nie było ?
Dlaczego urodziliśmy się właśnie Tu , w Polsce , jest przecież cała Planeta .^
Ludziom nie raz się śni reinkarnacja. .
Programy są nawet o tym.^

Religia nie pozwala mi tak myśleć , bo jestem chrześcijaninem i powinienem wierzyć w to co wszyscy , Niebo i Piekło.

Jak powiedział Pan Up.^ Pamięć jest 'kasowana' .
Nikt nie wie co jest po śmierci i długo o tym nikt nie bd wiedział . ^

Taka jest moja Hipoteza.

Takie jest moje zdanie o tym wszystkim.

Pozdro.^

P.L.N.Y.
21-09-2008, 13:28
Takie jest moje zdanie.

Podpisuje się pod to. Jak może być piekło? -.- LOL.

Quik
21-09-2008, 13:30
Jedynym stopniem piekła może być to,że dusza człowieka będzie w kamieniu,albo w zwierzęciu za swoje grzechy...zanim poznałem co to jest reinkarnacja...wpadłem na taki pomysł i sam nie wiem czemu..

Fire Mats
21-09-2008, 15:37
Moim zdaniem będzie jak będzie, ale wieże w życie po śmierci.Nikt z nas nieda sensownej odpowiedzi bo takowej niema.....Nic nie wymyślicie w smierć kliniczną wieżę ale ,że ludzie coś tam widzieli niebardzo mogli widzieć światło albo postać która im powiedziała ,że twój czas jeszcze nieprzyszedł ale nic pozatym.....

ÓnDet
21-09-2008, 16:06
Takie jest moje zdanie.

Zgadzam sie w 100% ;> w ogole skad wiecie ze jest cos takiego jak "dusza"... od tego powinniscie zaczac... czy jest bog?... tego tez nikt nie jest pewien ;>

Guereirho Revoltado
21-09-2008, 21:34
Jest coś takiego jak Biblia. Jest wyraznie napisane, ze kiedy nastapi koniec świata na zieme zejdzie Trzech jezdzców Apokalipsy i nastapi koniec swiata a po nim sąd ostateczny. Wszyscy ktorzy zostaną zesłani na prawą strone pójda do Nieba a Ci co na Lewą do Piekla. :D . Ale powiem wam, że świat istnieje juz kilka miliardów lat. To kreci sie jak kolo w młynie. I myśle, ze po prostu ludzie po śmierci dostają nowe zycie. No bo przecież na świecie jest tyle miliardów ludzi. Przeciez wszyscy nie pierdolą się jak Koty co nie? :D No własnie dlatego wierze, ze po smierci rodzimy sie na nowo :rolleyes: I tak ciągle, az znow do usranej śmierci :D

Ernim
21-09-2008, 22:38
Moim zdaniem to tak samo jak byś spał ciemność i tyle i wtedy przypominają wszystkie dobre rzeczy i złe

nim ja tez tak uwazam szczeze nie wierze w cos takiego jak niebo i pieklo nie wierze w nic czego nie zobacze. Tak samo z powstaniem ludzi, wole wierzyc w ewolucje co jest bardziej prawdopodobne a nie w to ze bog nas stworzyl.
Wiem co sobie teraz pomyyslicie ale ja do zycia podchodze w bradziej naukowy sposob.

kajojek
22-09-2008, 16:18
Poczytaj Bilbie to sie dowiesz. Na 100% sie dowiemy jak umrzemy :D
Pewnie bedzie tak jak Cie nie bylo jeszcze na swiecie czyli nijak!

kubus123
22-09-2008, 16:36
A według mnie to jest tak... podam przykład spania idziesz spac zamykasz oczy i budzisz sie następnego dnia a śmierc to to samo co sen śpisz i się nie budzisz :))

Hogart 5.0
22-09-2008, 16:37
Pierdolnij sie mlotkiem w bańke, to sam sie przekonasz czy jest jakies "zycie po smierci" chłopcze.. Pojebany temat :)

xxXTibiomanxxX
22-09-2008, 16:38
Pierdolnij sie mlotkiem w bańke, to sam sie przekonasz czy jest jakies "zycie po smierci" chłopcze.. Pojebany temat :)

Co to ma byc??
Czy ja cie obrazilem ze mnie wyzywasz??
Widac kto jest dzieckiem...

Own3d
22-09-2008, 16:49
Kubus dokladnie tak jest moj kumpel z klasy przezyl smierc kliniczna normalnie snisz tylko masz zajebiscie wyrazny sen jak real i tak w kolko

Malkin
22-09-2008, 17:01
A mi się wydaje, że to jest tak: Umieramy, nasza dusza gdzieś się błąka, aż wkońcu, Przyjdziemy na świat (przez zapłodnienie), oczywiście kasują nam się wszystkie myśli, i tak w kółko, mi się tak wydaje, ale to napewno nie jest prawdziwe.

Radzę przeczytajcie, Apokalipse św. Jana, to się dowiecie.
Ja oczywiście wierzę w hipotezę Biblji.