PDA

View Full Version : Wywiad z Wroblem przeprowadzony przez Daarona.

Daaron
24-09-2008, 21:17
Życze miłej lektury :)

Daaron- Zielony
Wrobel- Niebieski

Daaron: Cześć! Czy mógłym przeprowadzić z Tobą wywiad?

Wrobel: Oczywiście :), mam teraz czas więc możesz.

Daaron: A więc pytania ogólne. Jak masz na imie gdzie mieszkasz czym się zajmujesz oraz ile masz lat?

Wrobel: Nazywam się Rafael, mieszkam w Szczecinie, pracuję w sklepie :), mam 19 lat.

Daaron: A więc jesteś osobą dorosłą ;p.

Wrobel: Yyy... W sumie chciałbym wrócić do tamtych lat gdy hormony pracują pełną parą ; P

Daaron: Taak wiem co masz na myśli nasi czytelnicy prawdopodobnie równierz : ]

Daaron: Czy masz jakieś rodzeństwo?

Wrobel: Nie, nie mam =)

Daaron: A więc jesteś jedynakiem. Czy nigdy nie doskwierał Ci brak sisotry lub brata?

Wrobel: Wiesz, nie miałem szczęścia do przyjazni, więc bliskiej osoby mi było brak by się zwieżyć...

Daaron do czytających: Teraz Wrobel poszedł wyłączyć gotujące się parówki.

Daaron: Masz jakieś hobby? Muzyka, czytanie, sport, kino?

Wrobel: Hm... Wiesz nie mam czasu na sport =P ... Ale kino jak najbardziej...

Daaron: Więc może kiedyś pójdziemy do kina na jakiś ciekawy film ja także uwielbiam kino :p

Daaron: Jest jakiś film który szczególnie Ci się podoba?

Wrobel: Tak, Kung Fu Panda =).

Daaron: Jak już wspomniałeś o zwierzęciu. Czy posiadasz może jakieś zwierzątko bądź wspominasz z dzieciństwa o którym chciałbyś powiedzieć?

Wrobel: Niestety teraz nie mam, już... Heh miałem kiedyś pieska ;)) W sumie to suczke :) Nazywała się fetka, lecz niestety miała padaczke =( ... Była w ciąży, podczas porodu, zdechła.

Daaron: Oh... przykro mi.

Wrobel: Cóż, taka już natura.

Daaron: Daaron: A więc mieszkasz w Szczecinie co możesz nam powiedzieć o tym mieście? Szczerze mówiąc nigdy tam nie byłem może oświecisz mnie czymś ciekawym :D?

Wrobel: Hmm... Pięknie się prezętuje centrum Szczecina, centrum handlowe zwane "Galaxy" =), ponad juz chyba 350 sklepów, multikino... Dużo na temat Sz-cz nie można dobrego powiedzieć, szum tramwajów ;] Reszta Szczecina jest tak piękna jak Golęcin ;) Przepiękna dzielica (Elvan zapewne wie co i jak)

Daaron: Więc będe musiał się tam wybrać osobiście by pozwiedzać :p.

Wrobel: Wielka dzióra x|3.

Daaron: Teraz kilka pytań typu "ulubiony/ulubione".

Wrobel: Ok ;).

Daaron: Jakie jest twoje ulubione danie oraz napój?

Wrobel: Kawior/sok 100% pomarańczowy

Daaron: Oryginalnie dość zdrowo jak na nasz wiek.

Wrobel: Cóż, i tak mniejszość czyta skład np. Chrupek :)

Daaron: Fakt taka prawda.

Daaron: Daaron: Ulubiony film oraz piosenka?

Wrobel: Titanic/Evanesence - You

Daaron: A Armin van Buuren - In And Out Of Love? xD

Wrobel: Weźźź! Maniaczyliśmy z tą piosenka ;P

Daaron: No ale, całkiem fajny utwór :p.

Daaron: Kolor który lubisz? (może być kilka)

Wrobel: Czarny, różowy, biały.

Daaron: Największa wpadka/przypał jaki miałeś? (bez skojarzeń).

Wrobel: Wpadki : Przycieły mnie drzwi od pociągu xd... Całowałem się z kumplem na imprezie po pijaku

Daaron: Heh no cóż co to człowiek nie robi z piwem za pan brat :p.

Daaron: Jest coś co chciałbyś zmienić w dzisiejszym świecie? Załóżmy że, dostajesz moc Boga jak w filmie Bruce Wszechmogący.

Wrobel: Żeby pomagali tym co pomocy potrzebują, aby każda Matka wychowująca swoje dzieci sama płakała ze szczęścia.

Daaron: Niestety świat spadł bardzo nisko musimy tylko czekać aż nastanie koniec.

Wrobel: Chociaż mocy Boga nie trzeba, człowiek może zrobić wszystko sam, ale walczymy sami ze sobą...

Daaron: Jak trafnie spostrzegł Alber Einstein niedługo powrócimy do walki na maczugi ja kto robili nasi dalecy przodkowie :).

Wrobel: Ten cytat powtarzam każdemu co ma się za osiłka.

Daaron: Silny nie zawsze musi mieć racje.

Daaron: Czy jest jakaś gra komputerowa którą lubisz oprócz Tibii?

Wrobel: Tibii nie da się lubić, ona lubi nas, gdy tylko wmówmimy sobie że Tibia to wszysto.

Daaron: Oh uwierz mi że, gdy ktoś na prawde zły opanuje nasz umysł to możemy lubić wszystko od zwykłej gry po ból aż do śmierci.

Wrobel: Za grami nie przepadam.

Daaron: Przejdźmy do Tibii.

Daaron: Jak zaczęła się twoja przygoda z ww grą? Zacząłeś od razu na OTS czy czworakowałeś na globalnym serwerze Tibii?

Wrobel: Przygoda z Tibią zaczęła się na rl Celesta <Venore> ... Następnie 41 lvl ... Na APO mnie kolega wkręcił ^^. Gram Wroblem od 5 lvl'a : O ... II owner :P

Daaron: To całkiem niezły wynik jak na RL..

Daaron: Kiedy po raz pierwszy zacząłeś grę na APO?

Wrobel: Dokładnie nie pamiętam, ale około 2 lat temu... Tibia to tylko rozlew kolorów, i pustych słów powstających od kogoś który kilka w plasikowe klawisze i myśli że slowami "Twoja stara, Ty ***** dziwko" Mnie obrazli, czy też 'Pierdolone emo' ... Powiem tyle, "Nie chroń przed konsekwencjami, czasami dobrze jest się nauczyć rzeczy bolsenych i nieprzyjemnych"

Daaron: APO nie zawsze utrzymywało się na filarach zrobionych z 10- latków. 2 lata temu było jeszcze w miare dobrze.

Wrobel: To nasza wina, jakie jest teraz APO...

Daaron: Nie zgodzę się według Mnie Mortiisa zaczęło interesować coraz bardziej jak zarobić zapomniał jaką przyjemność sprawiał graczom kiedyś gdy nie każdy wiedział o Podkarpackim.

Wrobel: Mortiis musi pilnować pieniędzy, inaczej gdy to zaniedba będzie coraz gorzej, powinieniśmy sami dbać o siebie.

Daaron: O Siebie może i tak ale co z tą zarazą szerzącą się na servie? (tzw. nooby)?

Wrobel: Jak się dba tak się ma..

Daaron: Więc uważasz że to gracze mają dbać o serwer?

Wrobel: Owszem, to jest takjaby mieć własnie mieszkanie, nikt za Ciebie nie posprząta... Chociaż i tu mamy GM'ów/Tutorów... Chociażby nie cieszą się dobrą opinią... ; )...

Daaron: W takim razie jak pozbyłbyś się graczy łamiących regulamin jeżeli graczy którzy go przestrzegają jest garstka rzekłym 10 na krzyż...

C.D.N

Daaron
24-09-2008, 21:20
Wrobel: Regulamin niby jest obowiązkowy, trzeba go przestrzegać, jest naszym motywem do gry, lecz teraz sam zobacz jak jest gdy się go nie przestrzega, a czy ktoś nam kiedyś da szanse zobaczyć jak jest jak przestrzegać go będziemy ? Ja rozumiem gdy ktoś kogoś wrażliwego 'dednie' to może mu się napisać "kurwaa'' ; ) ...

Daaron: Przemocą nie ważne czy w świecie realnym czy w grze nie naprawimy tego problemu.

Wrobel: Owszem, nie będę wymieniać ponieważ to jest moja prywatna sprawa, i nie chcę afiszować każdego kto jest przezemnie szanowany.

Daaron: Rozumiem, jak uważasz.

Wrobel: Robią co mogą, zapewne każdy myśli "Ja bym był dobrym GM/Tutorem" Heh, żeby ocenić pracę GM'a lub też Tutora, a nawet Moderatora, pierw trzeba się nauczyć doceniac, i pogodzić się z tym że każdy ma prawo się pomylić.

Daaron: W pełni Cię rozumiem i myślę podobnie do Ciebie byłem Tutorem na RLu gdzie spisywałem się całkiem nieźle lecz zrezygnowałem z Tibi jak i z posady tutora. Także chciałym mieć tu Tutora nie takiego jak tu ale mieć prawa jak na RL Tibi :p

Daaron: Czy jest ktoś w grze kto szczególnie Ci podpadł?

Wrobel: Nie, każdego traktuję na równi, ponieważ każdy ma równe prawa... A prywatnie czy ktoś mi podpadł ? Jest jedna osoba która była na początku spoko, ale po jednej wpadce powiedziałem - Nie dzięki, narka.

Daaron: Przejdźmy do forum. Rejestracja na forum była przed czy po pierwszej grze na APO?

Wrobel: Na forum zarejstrowałem się dość pózno, po 6 miesiącach gry na APO...

Daaron: Czy według Ciebie użytkownicy to osoby normalne czy raczej wywaliłyś ponad 50% tzw. "noobów"? Może jest ktoś kogo nie lubisz kto denerwuje Ciebie?

Wrobel: Każdy ma wolność słowa, ale nie ma prawa ubliżać innej osobie, cóż większośći nie wiadomo o takiej regule, więc się nie wypowiadam =)... Niech mówią co chcą, niech krytykują, lecz wolę żeby ktoś mi prosto w oczy powiedział co myśli.

Daaron: Tak to jest najcięższe. Powiedzieć komuś prawde posto w oczy... Kontynuując.

Daaron: Gdybyś miał wpływ na regulamin zmieniłbyś coś? Usunął licznik postów na forum, rangi?

Wrobel: Forum to jest miejsce gdzie każdy wypowiada się na dany temat, moim zdaniem regulamin jest w 100% przemyślany, i dobrze skonstrułowany. Czy coś bym zmienił ? Owszem, 2 moderatorów więcej.

Daaron: Kogo mianowałbyś moderatorem jeśli można wiedzieć?

Wrobel: Kogoś zaufanego dla Tygrysa.

Daaron: Rozumiem.

Daaron: Jak wyobrażasz sobie APO gre jak i forum za kilka lat?

Wrobel: Myślę iż sprawy prywatne Mortiis'a (P. Kamila) Dadzą się we znaki, i wtedy każdy z uśmiechem na twarzy, na co liczę podziękuje mu za te lata udanej gry... Jak już wspomniałem, nauczmy się doceniać.

Daaron: No cóż co racja to racja póki co wszyscy potrafią tylko negatywnie krytykować Mortiisa w końcu on stworzył APO on może jes zniszczyć jednym ruchem ręki więc tu popieram Cię w 100%.

Daaron: Wywiad mknie ku końcowi. A więc jest ktoś kogo chcesz pozdrowić oprócz Mnie oczywiśćie ?

Wrobel: Pozdrawiam wszystkich... Nie będę wymieniać bo to jest naprawdę już szczyt głupoty:) Jesteśmy jednością... Szczególnie pozdrawiam tych co są wrogo nastawieni do mnie, bo kiedyś naprawdę mogę ich o coś poprosić.

Wrobel: I dodam jeszcze, abyś nie poprawiał nic w tym wywiadzie, literówek itp. błędów ort. Ponieważ nikt nie jest nieskazitelnym Ideałem.

Daaron: Nie ma sprawy chociaż i tak sądze że, dużo ich tu nie było. Dziękuje że, poświęciłeś tą "chwilkę" na ten wywiad Cześć.

Wrobel: Paps.

Podczas wywiadu:

Daaron słuchał- System Of A Down

Wrobel słuchał- Within Temptation - Memories

Daaron chrupał Płatki Cini Minis na mleku.

Wrobel jadł Parówki.

To mój drugi wywiad pierwszy nie był oceniany surowo (oprócz jednego postu ;s) mam nadzieję że, i w tym przypadku nie będzie tak źle.

@Down
Wywiad nie ma polegać na głupich żartach i rozmówkach bez sensu ale, twoje hasło mnie dosłownie rozwaliło:

Patrol A jakie jest twoje stanowisko na temat subkultur?
Serafin Nie wiem, nie gram w golfa.
Patrol ...
Patrol Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

@Vi$eko
Tak dwa twoje jebaki ;].

@Ser@fin
Nie musi być nikim ważnym żebym mógł robić z nim wywiad wystarczy że, gra tu od wóch lat i wie co w trawie piszczy.

@Taki durzy zajepiaszczy Edit
Dlaczego wszyscy Wrobelka wychwalają Ja się czuje odrzucony ;<.

Pozdrawiam
Daaron

Ser@fin
24-09-2008, 21:28
Yyy... Kto to jest wrobel? Xd Zeby nie bylo offtopu. Jak na drugi wywiad nie jest zly, ale zbyt sztywniacki jak dla mnie :)

Vi$eko
24-09-2008, 21:29
H@, zajebaszczy wywiad, dwa jebaki =*

Pozdro.

Wrobel
24-09-2008, 21:36
Wywiad nie jest sztywny lecz szczery ^^ ... Dużo nie powiem, bo co tu dodać:P ;)

Ser@fin
24-09-2008, 22:40
<$>Up:
Dodaj kim ty jestes, bo wogule nigdy o Tobie nie slyszalem... Widzialem raz czy dwa takiego goscia z nickiem Wrobel z outem dwarfa... Ale kim ty waznym jestes to nie wiem...

<$>Down:
Walic to wogule/w ogule. Zawsze sie w tym nie orientowalem. Xd

Powiesz mi kim on jest? ;<< Nigdy o nim nie slyszalem Xd

Vi$eko
24-09-2008, 22:43
<$>Up:
Dodaj kim ty jestes, bo wogule nigdy o Tobie nie slyszalem... Widzialem raz czy dwa takiego goscia z nickiem Wrobel z outem dwarfa... Ale kim ty waznym jestes to nie wiem...

Ja go znam =*

W ogóle a nie 'wogule'.

~Johny Knoxville~
25-09-2008, 15:02
<$>Up:

<$>Down:
Walic to wogule/w ogule. Zawsze sie w tym nie orientowalem. Xd

Powiesz mi kim on jest? ;<< Nigdy o nim nie slyszalem Xd

'Wogule' jest kimś ważniejszym od ciebie.

Wróbel dowiedziałem się o Tobie dość dużo ^^.

Pozdro Ty mój Emo Ty ;)

~Johny

Sepacz <3
06-10-2008, 13:34
Wrobel: Tibii nie da się lubić, ona lubi nas, gdy tylko wmówmimy sobie że Tibia to wszysto.

Swiete słowa..

Spoko wywiadzik z moim geikiem :<! ;*

GrendFader
07-10-2008, 18:59
Ogólnie może być

1 wywiad był lepszy od drugiego ponieważ drugi to sztywniak jak już ktoś wspomniał

Funnyx iksDe
07-10-2008, 19:15
Swiete słowa..

Spoko wywiadzik z moim geikiem :<! ;*

Nie musisz odświeżać tematów z przed 2 tygodni . . .

@Topic

Wywiad fajny, ale nie dorównuje mojemu xD

lemoneek
07-10-2008, 20:20
Rozwaliła mnie odpowiedz jak zdechła suczka od wróbla:PP

Normalnie spadłem z krzesła...

Drogi bądź tani serafinku a powiedz nam kim ty jesteś?A najlepiej odpowiem za ciebie!

Jesteś totalnym Zerem na forum jak i na apo.

Kornas Pall
07-10-2008, 20:22
Wiwiad fajny , ale od tego momentu dalej nei czytałem

Wrobel: Wpadki : Przycieły mnie drzwi od pociągu xd... Całowałem się z kumplem na imprezie po pijaku

master kallhi
07-10-2008, 21:41
Z Wywiadu dowiedziałem się że Wróbel jest jeszcze większym idiotą niż myślałem. Wywiad niezły gdyby nie to że ten gość jest 1500 100 900-licowym człowiekiem. Ten koleś mnie rozwala,poznałem go z różnych jego "wcieleń" (on nawet często nie wiedział np że pan A i pan B to jest ta sama osoba czyt. ja) i każde z nich było głupsze od poprzedniego .(Naturalnie Pan Wróbel się wszystkiego Wyprze ;>)

10/10 dla Daaron'a
1/10 dla Wrobla.

Powinniście akceptować ludzi takimi jakimi są ja zaakceptowałem Wrobla czym on odwzajemnił się. Najwidoczniej nawet mając 18 lat większość ma umysły zwykłych dzieci. Żeby zrozumieć osoby uważane przez nas za dziwne i odmienne musimy je poznać stare dobre przysłowie "nie oceniaj książki po okładce". Kształtujemy nasz charakter rozwijając go i zmieniając każdy jest taki jaki ma ochotę być, nie musze być tzw. "dresem" bo inni tacy są ubieram się po swojemu ponieważ jestem oryginalny nie tacy jak cała reszta, nie słucham muzyki hip-hopowej ponieważ mi się nie podoba, nie macie prawa osądzać ludzi w ten sposób. Nie muzyka, nie ubiór, a charakter jest najważniejszy...

Mam wrażenie że kierowałeś to do mnie,więc powiem ci,że nie potrzeba mi wykładów o moralności czy też tolerancji.
Nie lubię go i tyle nie tylko dlatego że Uległ beznadziejnej modzie etc.
Chyba nie ma osoby która by lubiła wszystkich i wszyscy lubili by ją?

Ps. Ja go nie akceptuje i też się odwzajemnił :D

Hue Hue ... ?
07-10-2008, 22:16
Wywiad pozerski, beznadziejny...
Nie wiem, wróbel chyba chciał byc fajny, jak widac nie wyszło...

Wrobel
07-10-2008, 22:44
Ehe ;) Owszem może jestem fałszywy, ale dla tych co na to zasłużyli, chciałem być fajny ? Przepraszam Cię Hue, ale ja po prostu pisałem jak trzeba, nie było układanego scenariusza, pisałem jako Ja, nie jako "Ja" w " " ... Master, nie wiem czym chciałeś dowieść takie sprawdzanie, wszystko to opiera się na Tibii, inaczej na grze... Ale rozumiem Cię, grają tam ludzie, jestem fałszywy ? Nie, po prostu nie jestem otwarty na znajomości w grze, lecz są i tam tacy ludzie którzy zasłużyli na to abym się dla nich otworzył... Zdarzyło mi się wiele wpadek, czy Ja się wyprę ? Nie, jestem człowiekiem i mam prawo w swych wartościach mieć wady jak i zalety, i motywuję się na wadach, bo wiem w jakim czasie je przekształcać w zalety. Master, wybacz iż wtrącę się w Twoją prywatność ale powiedz mi, jak daleko dojdziesz nietolerancją ? Świat opiera się na zrozumieniu, każdy z nas jest jednym = człowiekiem, ale mniejszość to docenia... Może nasze życie jest próbą na lepsze życie ? Taki to już jest XXI wiek, krytyczny... Pieniądze, sława, polityka, wojny ... Ale dlaczego ? Jeżeli komuś przeszkadza że mam grzywkę, lub też jak to większość mnie ujmuje jestem "emo", przepraszam ale czy ja Cię tym krzywdzę ? Mam się zmienić dla Ciebie ? Drogi Panie, my się nie znamy, nigdy mi w oczy nie powiedziałeś ani jednego słowa... Bycie wrogo nastawionym, do człowieka nie zmierza ku dobremu... Master, i nie mów mi że dobrze mnie znasz, bo jak to już powiedziałem wyżej, w grze nie jestem otwarty na znajomości, ja rozumiem pisać z kimś w grze "Jak tam leci", oczywiście ... Ale żeby mnie sprawdzać by mieć pewność jakim jestem ? Niestety, nie znasz mnie tak dobrze jak Ci się to wydaje. Taki wywiad dla mnie to jest oderwanie się od pewnych rzeczy które mam zrobić, np. Pranie... Na koniec powiem, że mało kto pozna kogoś klikając w plastikowe klawisze, bo człowiek jest pozorny... Można kogoś poznać na czacie, przed monitorem widzisz piękne słowa od osoby drugiej w Twoją stronę, ale w relu powie Ci że coś w Tobie mu/jej nie pasuje... Cóż, zbyt mało słów jest na świecie by opisać słowo "życie" tak samo mało znamy nasz mózg, by z samolotu policzyć okna wieżowca...

Daaron
08-10-2008, 13:10
Powinniście akceptować ludzi takimi jakimi są ja zaakceptowałem Wrobla czym on odwzajemnił się. Najwidoczniej nawet mając 18 lat większość ma umysły zwykłych dzieci. Żeby zrozumieć osoby uważane przez nas za dziwne i odmienne musimy je poznać stare dobre przysłowie "nie oceniaj książki po okładce". Kształtujemy nasz charakter rozwijając go i zmieniając każdy jest taki jaki ma ochotę być, nie musze być tzw. "dresem" bo inni tacy są ubieram się po swojemu ponieważ jestem oryginalny nie tacy jak cała reszta, nie słucham muzyki hip-hopowej ponieważ mi się nie podoba, nie macie prawa osądzać ludzi w ten sposób. Nie muzyka, nie ubiór, a charakter jest najważniejszy...

Mabra
08-10-2008, 14:25
Dorby dlugi wywiad , lecz troche monotonny ^^ widac ze Wrobel jak na swoj wiek jest dojzaly , nie tak jak polowa '19 latkow'

Deragon
08-10-2008, 15:11
Dużo informacji,dobry wywiad więcej takich ; )

@offtopic
Ten owner nie gra chyba tą postacią od 5 lvl'a ,ponieważ wiem ,że owner Wróbla się zmienił ,a znam go od 100 lvl'a ^^

Podaj gg wróbla jak możesz na pw

Pozdro

Ktoś
08-10-2008, 15:14
Wywiad ciekawy lecz strasznie nudno się czyta(albo mi się wydaje, bo zmęczony jestem ;<). Można wywnioskować wiele prawdziwych i interesujących rzecz, no ale... :P

Wróbel... Tak jak już ktoś napisał, ja również uważam że jak na swój wiek jest dojrzały. Wiele osób mających 19 lat wyzywa się na Tibii tekstami typu "Twój stary, Twoja stara" itd.

Ogólnie 9/10.