PDA

View Full Version : Og?oszenie !

Jullka
27-09-2008, 14:47
no więc problem leży w tym że jakies 30 minut temu expiłam sobie na wyspie slimów i nagle dostaję dziwną wiadomość od Mortisa że moja postać została zgłoszona na czarna listę z powodu przewinienia ale ja sobie nie przypominam żeby coś kolwiek źle zrobiła żeby dostać ostrzeżenie a w dalszej części wiadomości pisało że aby uniknąć konsekwencij musze powinnam przejść na strone i tu podaje adres : www.czarnalista.armiatoproste.pl i na tejże stronie znajdują sie dwa paski które trzeba wypełnić czyli numer konta i password i dziwnie mi to wygląda i po prostu chcę sie upewnić że coś takiego istnieje ... ? bo wydaje mi się że to jest keeyloger czy może ktoś z was rookgardowiczów dostał kiedyś taka wiadomośc lub podobną ? pomocy prosze ... (sądze że ktos sie podpiął pod Gm i po prostu chcą mi hacknąć konto ... ) :(

pogromca of apo
27-09-2008, 14:48
NIE WCHODZ NA TO no chyba ze chcesz stracic postac (keyyloger)

Lechista92
27-09-2008, 14:49
Nie wchodz.
Pewnie juz co druga osoba dostała tą wiadomość od hackera ;/
Boże co za ludzie ;/

ÓnDet
27-09-2008, 14:58
Nie wchodz noob rozsyla to kazdemu pokolei ... :/
To sie juz robi zenujace... nick GM'a Mortiis a nie zaden inny!

Jullka
27-09-2008, 14:58
wejśc weszłam no bo pierwszy raz sie spotkałam z czymś takim ale nie logowałam sie i zmieniłam hasło do konta dziekuje bardzo za pomoc moje podejrzenia sie sprawdziły a i przy okazji ustrzeże to innych xD

Gotanek
27-09-2008, 16:58
Ta osoba podszywała się pod wiele innych znanych postaci i próbowała wymusić log i hasło... nie raz się dostawało od nich na priva podobną wiadomość :)

Crayon
27-09-2008, 17:11
Sam Mortiis(albo Tygrys) pisali, żeby wysyłać mu fałszywe passy. Po kilkunastu takich 'failach' mu się znudzi.

Vi$eko
27-09-2008, 17:52
Tak jak napisał Pan Up.Wysyłajcie 'mnustfo fauszywyh' passów, wtedy dostanie takiego spama że mu sie to odwidzi ;D

Nolia
28-09-2008, 00:46
ja juz wiele razy takie cos dostalam i niestety spotkalam sie z osobami ktore sie na to nabraly :/

jak ktos cos takiego do mnie pisze odpisuje mu zeby spieprzal na drzewo i daje ignora..
nie wiem jak mozna pomyslec ze to Mortiis jak to CALKIEM inny nick.. heh

Busst
28-09-2008, 00:53
Tak dla Twojej wiedzy, pierwszą i najważniejszą zasadą jest to, że żaden z Administratorów serwera nigdy nie poprosi Cię o Twoje pasy. Jeżeli będzie istniała potrzeba, i któryś z nich naprawdę będzie potrzebował Twoich pasów, po prostu zajrzy do pliku z danymi Twojej postaci.