View Full Version : Og?oszenie !
no więc problem leży w tym że jakies 30 minut temu expiłam sobie na wyspie slimów i nagle dostaję dziwną wiadomość od Mortisa że moja postać została zgłoszona na czarna listę z powodu przewinienia ale ja sobie nie przypominam żeby coś kolwiek źle zrobiła żeby dostać ostrzeżenie a w dalszej części wiadomości pisało że aby uniknąć konsekwencij musze powinnam przejść na strone i tu podaje adres : www.czarnalista.armiatoproste.pl i na tejże stronie znajdują sie dwa paski które trzeba wypełnić czyli numer konta i password i dziwnie mi to wygląda i po prostu chcę sie upewnić że coś takiego istnieje ... ? bo wydaje mi się że to jest keeyloger czy może ktoś z was rookgardowiczów dostał kiedyś taka wiadomośc lub podobną ? pomocy prosze ... (sądze że ktos sie podpiął pod Gm i po prostu chcą mi hacknąć konto ... ) :(
pogromca of apo
27-09-2008, 14:48
NIE WCHODZ NA TO no chyba ze chcesz stracic postac (keyyloger)
Lechista92
27-09-2008, 14:49
Nie wchodz.
Pewnie juz co druga osoba dostała tą wiadomość od hackera ;/
Boże co za ludzie ;/
Nie wchodz noob rozsyla to kazdemu pokolei ... :/
To sie juz robi zenujace... nick GM'a Mortiis a nie zaden inny!
wejśc weszłam no bo pierwszy raz sie spotkałam z czymś takim ale nie logowałam sie i zmieniłam hasło do konta dziekuje bardzo za pomoc moje podejrzenia sie sprawdziły a i przy okazji ustrzeże to innych xD
Ta osoba podszywała się pod wiele innych znanych postaci i próbowała wymusić log i hasło... nie raz się dostawało od nich na priva podobną wiadomość :)
Sam Mortiis(albo Tygrys) pisali, żeby wysyłać mu fałszywe passy. Po kilkunastu takich 'failach' mu się znudzi.
Tak jak napisał Pan Up.Wysyłajcie 'mnustfo fauszywyh' passów, wtedy dostanie takiego spama że mu sie to odwidzi ;D
ja juz wiele razy takie cos dostalam i niestety spotkalam sie z osobami ktore sie na to nabraly :/
jak ktos cos takiego do mnie pisze odpisuje mu zeby spieprzal na drzewo i daje ignora..
nie wiem jak mozna pomyslec ze to Mortiis jak to CALKIEM inny nick.. heh
Tak dla Twojej wiedzy, pierwszą i najważniejszą zasadą jest to, że żaden z Administratorów serwera nigdy nie poprosi Cię o Twoje pasy. Jeżeli będzie istniała potrzeba, i któryś z nich naprawdę będzie potrzebował Twoich pasów, po prostu zajrzy do pliku z danymi Twojej postaci.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.