PDA

View Full Version : Pacc za sms plz... Nie! Ale czemu?? :<

Wujek Margoth
27-09-2008, 19:18
Witam

Dzięki temu tematowi chciałbym wyjaśnić czemu nie może być pacc za sms.

Były miliony tematów z tym samym pytaniem: "Czemu nie ma pacca za smsa?"
Odpowiedź jest bardzo prosta... jest to całkowicie nie opłacalne!!

Czemu? Już tłumaczę...

Firma, która przeprowadza tą transakcję dostaje za każdego sms`a 50% do tego urząd skarbowy "zabiera" nam 25%. W sumie z wysłanej kwoty ubywa nam 75%.

Tzn:

Pacc na 45 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 10zł Mortiis dostawałby zaledwie 2.50zł.

Pacc na 90 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 20zł Mortiis dostawałby zaledwie 5zł.

Jaki wniosek z tego?? Jest to nie opłacalne. Aby było to opłacalne smsy te powinny być o prawie 4 razy droższe!! Tzn. Pacc na 45 dni= 40 zł a na 90= 80zł.

Wiem, że pacc za 2.5 czy tam 5zł był ok. Ale pomyślcie o opłatach za server i takich tam...

Jeśli ktoś to podklei kupie mu batona =-

Ser@fin
27-09-2008, 19:21
Wreszcie ktos to napisal. Kurde, czemu nie jestes modkiem? Podkleilbym ale baton to dla mnie za malo. Dobrze ze napisales o tym (Pacc nie batonie).

Armia Fansite
27-09-2008, 19:23
Ale co za problem? 2,5 to 1/4 pacca. Zawsze jest 45dni to /4 = 11dni~~
Niech Mortiis więcej zarobi i zrobi pacc za 11zł sms na 10dni!
Ktoś potrzebuje szybko pacc? Wysyła sms'a i ma 10dni pacca...
Mortiis na tym nie traci, tylko zyska!

@up
Zmień kolor czcionki. Źle się czyta :/

GrulixBaned
27-09-2008, 19:28
Zgadzam się, ale nie lepiej zrobić pacc za sms'y za 10 zł żeby było chociaż na 7 dni. Albo kupić kcc za sms'y od Mortiis'a

silver ghostek
27-09-2008, 19:37
@GrulixBaned
Ku*** dojeba***! Kupowac kcc od Mortiisa... Juz ci kur** allegro nie wystarcza?? "Ić sje ótop" -.-

@topic
No nareszcie Michałek wytłumaczył :] Brawo!

MARGOTH NA MODA!!!111 xDD

jołek
27-09-2008, 21:41
[Lizanie Dupy Michałowi :MODE ON:] łał łał jestes mega kox ivul mastah je je switnie wytlumaczone łół ogółnie moderator [Lizanie Dupy Michałowi :MODE OFF:] ja Pierdole swietnie to wytlumaczyles gratz xdD Aziel przestan xDD taka prawda sms musial by kosztowac duzo wiecej niz przelew

Hogart 5.0
27-09-2008, 21:45
Bo mortiisowi by sie nie oplacalo, z 10 zł. za sms'a dostał by jakieś 2.+ zł. wiec co to jest? poza tym trzeba jeszcze skrypty robic i pierdolic sie z urzędem skarbowym..............

Malkin
28-09-2008, 09:37
Nie no, pozdro, miałem ots'a kiedyś, lepiej znam system Pacc - SMS, już tłumaczę.

Mortiis ma firmę INTERGAMING, więc na firmę dostawał by za sms, więcej kasy.

Więc za sms za 20 zł Mortiis dostaje - 9 zł + , a za sms za 10 zł dostaje 5 zł~

Można by bło zrobić Pacc na 45 dni, za sms za 20 zł + VAT.

Grajcz
28-09-2008, 12:01
Wytłumaczyłeś to dobrze ale ci co już trochę grają na apo to doskonale wiedzą a nowi nie będą czytać...często widzę że ktoś na game chat pisze:
-Jest tu pacc za sms?
-Nie.
-żal przecież na xxx jest.
A potem idzie na forum i zakłada new topic "pacc za sms"...
A ci co piszą że można by dać 7 dni pacc za sms 10 zł...to wtedy by się pojawiały tematy że to oszustwo bo przelewem się bardziej opłaca graczom...
Podsumowując...podkleić ten temat i dopisać że każdy nowy topic o tym będzie karany warnem i surowo tego przestrzegać.

Roftl Master
28-09-2008, 15:41
echh z sms to byl by nie wypal bo kazdy resp na paccu byl by zapchany (nawet jesli sms mial by kosztowac 10 zl za 7 dni) wiec pacc stracil by swoj sens

Techniks
29-09-2008, 01:14
Rozumiałem od początku dlaczego 'PaccSMSSHOP' nie zostanie wprowadzony ,ale pacc 40 zł komą za który możesz mieć pacc'a na rok w banku LOL! XD
Nikt by nie korzystał z tej usługi.

Drako o.o
29-09-2008, 07:34
dawno juz nie bylo tematow o pacc za sms wiec nie wiem po co ten temat ale gratz checi

ladny temat, przejrzysty

Ero Senin
04-10-2008, 07:51
Gdyby byl tu pacc za sms powiedzmy ze 10,98 za 11 dni to mysle ze liczba graczy bardzo by wzrosla ;P
Jak zaczynalem tu gre to z 2 miechy bylem bez pacca bo mi sie nie chcialo wysylac na konto ;(

Alirka Joar
04-10-2008, 09:49
Na prawde duży problem pójść na pocztę i zrobić przelew.

Jak by już był to wszyscy by chcieli wiecej dni

Osecik
04-10-2008, 12:27
Mi to wszystki jedno... Chyba chodzi oto zeby z domu nie wychodzic tylko wziasc telefon i wyslac sms

Jan
04-10-2008, 14:24
Czym wy się tak podniecacie? Wujkiem Morgarothem? ;o Napisał temat w który zajrzy ok. 5% forumowiczów, czyli jakieś 2% graczy. Myślicie, że to da jakiś rezultat? Nawet jeśli, to NIEWIELKI. Każdy szanujący się gracz, mógłby sobie to bez problemu wyliczyć. A ten pisze temat, po co? Punktów reputacji nie ma, więc nie dostaniesz takowych. Poprostu żmudne zaśmiecanie forum dla 3 osób. Żenada, no ale niech zostanie, jakoś sie łyknie.

goli
04-10-2008, 14:59
jak dla mnie pacc za sms nawet 4x drozszy by sie oplacil Mortiisowi .gdyz 75% noobow na apo (i normalnych osob) to dzieci ktore predzej podpierdola 20-40 zloty i doladuja konto niz pojda do banku badz na poczte .Ale i tak dobrze wytlumaczyles .

Shadow Sorcer
04-10-2008, 21:21
czlowieku po co Ci pacc za sms? I Ty tracisz i Mortis. Trzeba by bylo taka stawke dac zeby Mortisowi wyszlo na 0 czyli za sms do 20zl. Jak nie umiesz sam wyslac kasy na poczcie/banku to popros mam/tate/siostre/brata/kuzyna/kuzynke/sasiada/kolege obojetnie oni Ci pomoga

Wujek Margoth
04-10-2008, 22:49
@up

A ty poproś mamę, żeby Ci kupiła orzecha aby imitował mózg... Przeczytaj temat i rozbiegnij się a następnie pierdolnij bańkąo sciane...

Żal...

Techniks
05-10-2008, 02:57
Chodzi wam o pacc'a nie wychodząc z domu?
A Bank internetowy?
Zawsze możesz powiedzieć mamie/tacie/koledze ,żeby Ci wysłał 10 zł na numer który mu podasz.
Myślę ,że wiekszość osób była by na nie ; )

Triko
05-10-2008, 10:00
Widzicie? Wujaszek all wytlumaczyl! Wbijcie to sobie do glowy TO JEST NIEOPLACALNE!! NIEZAKLADAJCIE JUZ TEMATOW "pakk za esemes plax!!11one"

Mystic Hero
05-10-2008, 21:49
Witam

Dzięki temu tematowi chciałbym wyjaśnić czemu nie może być pacc za sms.

Były miliony tematów z tym samym pytaniem: "Czemu nie ma pacca za smsa?"
Odpowiedź jest bardzo prosta... jest to całkowicie nie opłacalne!!

Czemu? Już tłumaczę...

Firma, która przeprowadza tą transakcję dostaje za każdego sms`a 50% do tego urząd skarbowy "zabiera" nam 25%. W sumie z wysłanej kwoty ubywa nam 75%.

Tzn:

Pacc na 45 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 10zł Mortiis dostawałby zaledwie 2.50zł.

Pacc na 90 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 20zł Mortiis dostawałby zaledwie 5zł.

Jaki wniosek z tego?? Jest to nie opłacalne. Aby było to opłacalne smsy te powinny być o prawie 4 razy droższe!! Tzn. Pacc na 45 dni= 40 zł a na 90= 80zł.

Wiem, że pacc za 2.5 czy tam 5zł był ok. Ale pomyślcie o opłatach za server i takich tam...

Jeśli ktoś to podklei kupie mu batona =-

Nie wiesz ? nie wypowiadaj się za sms za 9zł ( 10,98 z vat ) admin dostawał by 4,97 zł za sms a nie 2,50 -.- więc wystarczyły by 2 smsy za 10zł ( te 6 groszy chyba by nie zbawiło tak wiem 100 pacców to już jest 6 zł ) Prosze moda aby zedytował jego posta.

Bo mortiisowi by sie nie oplacalo, z 10 zł. za sms'a dostał by jakieś 2.+ zł. wiec co to jest? poza tym trzeba jeszcze skrypty robic i pierdolic sie z urzędem skarbowym..............

Skrypty na necie są za free tylko skonfigurować pozatym pacc za sms już jest odliczany podatek np na paypall a tak czy siak mortis teraz też płaci podatek od każdego sprzedanego pacca chyba że robi to "na szczęscie" czyli na lewo.

A jeszcze jest sms za 22zł i stego by mortis miał 9,90+.

Teruka
05-10-2008, 22:27
OmG.Robicie problemy jak by wam przeszkadzało to,jak się kupuje pacc.Jakoś każdy ma te 30 minut,ta? No. ;) Więc to by było na tyle.Nikt nie narzekał do tej pory.

GladeQ
06-10-2008, 08:12
@mistic hero
Jo, a twoja stara czy młoda? Targaj dzyndzelami
Magroth to kox i on wie lepiej...

@topiczek
Najs i nic wiecej :>

btw. kiedy do mnie przyjdziesz? ;p

@down
głupszy post nie mógł być? ;s

Aniulla
06-10-2008, 17:02
Ale mi jest żal poprostu was... Ile wy macie lat? 10 -.- omg... Straszne... On musiał to wytłumaczyć!? NIKT TEGO NIE WIEDZIAŁ?! to tylko zwykle nabity post. omg.
żeby "offtopa" nie było -.-

Niby dobrze ale po co to ludzią? nie ma tego i nie będzie...
10 zl za 10 dni? Ocipiałeś czy jak?

Sms za k cc? Tak jak ktoś powiedział, allegro nie starczy "musku"? -.-

Większość z was widać ze kocha nabijać posty.

Żal was.. ;)

Herki
06-10-2008, 18:32
Aniula i kto tu lubi nabijać posty? żal ciebie pisz chociarz troche na temat i wyraź swoją opinie na temat.. a nie nabijasz sobie posty,SMS za pacc na np 5-10 dni to dobry pomysł choćby po to żeby sobie np. loota sprzedać,i nie wierze że APO by na tym nie zarobiło,ja np już bym kilka smsów wysłał,i wiele dzieci APO (bez obrazy XD),którzy nie umieja wysłać z poczty,a mamusia kupiłą KOMULECZKE już by wysłali SMSa!

Zbuntowany
07-10-2008, 15:21
@up
Pozdro :D

@to co piszecie wyżej...

to już nie chce się na poczte pójść, co? Albo nie możecie pójśc bo rodzice powiedzą, że na głupoty wydajecie?

Co to za problem czy pacc na poczcie czy sms... i tak płacicie i tak -.-

Ktoś
07-10-2008, 15:42
Ale mi jest żal poprostu was... Ile wy macie lat? 10 -.- omg... Straszne... On musiał to wytłumaczyć!? NIKT TEGO NIE WIEDZIAŁ?! to tylko zwykle nabity post. omg.

Tobie chyba trzeba coś wytłumaczyć.
Ta gra nazywa się Tibia.
~80% graczy na APO nie ma tzw. "musku".
Teraz już rozumiesz, że takie tematy powinny powstawać, żeby dobitnie tłumaczyć noobą/newbie, że PACCa za sms nie będzie.

#Topic

Jak zwykle temat napisany przez Michała jest koksiarski i zajebisty :D.

DawajBanaBerafitowiKozaku
07-10-2008, 20:41
ale sluchaj.. mozna byloby zrobic, aby za 3zl smsa (mortis z tego ma 80gr) pacc na 5dni :).. na niektorych otsach jak np ronots jest tak - 3zl - 3dni pacc, 10zl - 10dni pacc - opcja dla oszczędnych, 20zl przesyłką bankową - 2miechy ;d.

Demonek One
07-10-2008, 23:15
ale sluchaj.. mozna byloby zrobic, aby za 3zl smsa (mortis z tego ma 80gr) pacc na 5dni :).. na niektorych otsach jak np ronots jest tak - 3zl - 3dni pacc, 10zl - 10dni pacc - opcja dla oszczędnych, 20zl przesyłką bankową - 2miechy ;d.

żal pacc na ron ots przez SMS to 7.32 za 7 dni i 10.98 za 12 .... 10 zł na 30 dni a 20 na 60

Więdz na pewno nie grałeś na ronie....

Sora za offtop :/

major nabijacz
08-10-2008, 13:05
nie wszystkie dzieci potrafia to zrozumiec...chocbys im to wbijal do glowy to tego nie pojma...szkoda gadac...
topic
dobrze ze chociaz to wytlumaczyles

BroxiQ
14-10-2008, 15:44
Co z tego że tak ładnie wszystko wytłumaczyłeś, pospolity noob i tak nie będzie tego czytał tylko wypierdoli oddzielny temat o tym... :) Ale za chęci gz xD

Promet
24-10-2008, 23:14
ja tam mysle ze dobze ze niema pacca za sms poniewarz zeby miec konto premium czeba sie wykazac optymizmem a nie stanem konta na komurce

jesli chcessz miec paca to idz na poczte do banku lub zrob przelew troche sie natrudzisz ale korona ci z glowy nie spadnie ((((((WARTO)))))

Armia Fansite
24-10-2008, 23:18
@up
Po ch*j odświeżasz?

@topic
Nie ma pacca za sms bo Mortiis by miał to na wielki -!
Armia jest jedynym działającym LEGALNIE otsem...
Żeby Mortiis mógł zarabiać na sms musiałby kupić kasę fiskalną (nie wiem po co) za 2 tyś złotych. Więc to się nie opłaca ;)

Hogart 2.0
04-11-2008, 21:44
To chyba normalne,zeby mu sie nie oplacalo.Tak jak ktos juz napisal "A,gdzie oplaty za server".Byl bo ty nie oplacalne;)Chodzi dzieki,ze wytumaczyles bo dopiero co sie dowiedzialem;]Ale gites.

Pozdro dla zalozyciela tematu