View Full Version : [Poradnik] Palladyn
Ostatnio zauważylem ze na APO pojawia sie coraz więcej paladynów. W związku z tym postanowiłem napisać krótki poradnik o tej profesji. Pisałem to według siebie ;) .
Skille:
15 lvl - (7-10 mlvl) 70/65
30 lvl - (12-15 mlvl) 80/75
50 lvl - (18 - 21 mlvl) 90/85
80 lvl ( 23-25 mlvl) 100/95
100 lvl ( 27 - 29 mlvl) W tym momencie skillujesz według uznania, uważasz ze masz za małe hity, widzisz ze nie trafiasz w potworki to wbij jeszcze kilka distów.
150 lvl (30 mlvl) j.w.
200 lvl ( 31-32 mlvl)
250 lvl ( 33 mlvl)
Skille każdy ma jakie chce, wiec nie musisz sie wzorować dokładnie na tym co napisałem:) .
Coś o shieldingu:
Shielding u paladyna rośnie tak samo jak u knighta. Przy shieldingu 95-100 możemy sobie go podarować, chyba ze w przyszłości masz zamiar coś blokować:confused: .
Czary paladyna: :
http://i8.tinypic.com/631lm4n.jpg
Eq:
Paladyn z natury walczy na dystans, wiec zbroja nie musi być pierwszej klasy.Na początek wystarczy nawet plate set. Około 30-40 lvl'a możesz wymienić na knight set bądź crown.Nie możesz sie rozstawać z Boh'ami. Na 80-100 lvl'u standardem jest takie eq: Demon helmet, Mpa, Golden Legsy i oczywiście Bohy. Powyżej 100 lvl powinieneś zalożyc Blue robe aby dmg z czarów było większe, mistic turban zakładaj gdy idziesz expic z blokerem.
150-200 lvl : golden helmet , blue robe, dsl, bohy. Warto nosić przy sobie jakąś tarcze i założyć ja gdy jesteś w niebezpieczeństwie aby lepiej bronić sie podczas ucieczki:eek: .
Doświadczenie:
15lvl - 20lvl - Scaraby, roty, dwarfy, ghosty, skeletony,
20lvl - 40 lvl - Polecam dwarfy w can oraz dragony.
40lvl - 80 lvl - Dragon lordy , hydry , black knighty, hero,
80lvl - 130 lvl (nawet do 160 lvl'a) - Demony , warlocki ( Polecam Kanion :cool: ),
130lvl - 170 lvl - Demon lordy i około 150 możesz biegac z Orshaballami.
170lvl - 250lvl - Demon lordy, Orshaballe, Ots Kingi , Monster skieletony,
250lvl - XXXlvl Dla takiego lvla potworów jest mnóstwo: mozesz expic nadal na Kingach , Orshach, Msach jak i wybrać sie z blokerem na coś silniejszego Undead Mastahy , Mistic Scaraby to tylko przykłady.
Gzz... Ale...
a)Pisze się paLadyn. (przez 1 l)
b)Skille 100/100 najlepiej jak by sie wbiło na 15 lvlu. (ja wbiłem)
c)Po co piszesz co zrobić np. na 15,20,25 lvlu jak to jest kwestia kilku minut.
d)No i na demonach expi sie pallem od 60 lvla~ do 150 nawet. :>
e)Mogłeś coś dodać np. o tym jakz arabiać pallkiem.
f)Kończe bo nie chce dojść do z. xD
Pozdro "Szary Obywatelu".
taki se ten poradni, tak jak napisał Cineq ze po co piszesz co robic na 15,20,25 lvlu przeciez wbic 30 czy tam 25 lvl to jest kwestia kilkunastu minut ;]
no poradnik spox daje z 5/6 co do skilli to sie nie zgodze na 15lvlu powinny byc okolo 90 zeby potem nie bylo trzeba az tak skilowac w trainerze i jka masz juz te 90 skille to mozna spokojnie expic i distans bendzie rosl i benidze najs:D mlvl wyrabia sie z lvlem czym wyzszy lvl tym potem szybciej mlvl trenic bo na lepsze potwory chodzisz:D ale tak na 200lvlu zeby miec ten 33:D
POZDro
Nerox de Rookstayer
08-06-2007, 15:47
Bardzo ładny poradnik, wszystko estetycznie i dobrze opisane.
Moja ocena to 9/10
Dede Lionheart
10-06-2007, 10:57
Myślę , że jest to bardzo dobry poradnik tylko po co pisałeś o tych low lvlach skoro to sie wbija w 30 minut ale poza tym wielki + ^Reput ^
Piccollo
10-06-2007, 17:10
Niezły poradnik, przyznam szczerze, że mnie nim trochę dowartościowałeś:p ale po co pisać o lv15- 25?? a ocena to tak 9/10;)
Maro Master
13-06-2007, 14:05
Extra mi sie przyda, bo teraz zaczynam gre palkiem ;]
+ Duzy Repucik ^^
And1 Professor
13-06-2007, 14:45
Gzz... Ale...
a)Pisze się paLadyn. (przez 1 l)b)Skille 100/100 najlepiej jak by sie wbiło na 15 lvlu. (ja wbiłem)
Poprawiasz go, a sam robisz takie same blędy.
Poprawiasz go, a sam robisz takie same blędy.
Bo skraca się "pall" _._? Pomyśl zanim cos napiszesz.
Lord Tomek
20-06-2007, 18:26
no no Jak zacznę robić palka to bardzo mi się przyda szkoda, że Crystal Arrow nie mogą knightci wykonywać to bym dla mojego palka zdobył, w domku też by się crystal Arrow prezentował :)
Gzz... Ale...
Ekhm.
1. Palladyn piszę się tak jak Arhexen napisał w temacie.
2. Skille, to Ty sobie możesz mieć nawet 130/120 na 15 lvl'u
3. Bo na OTSie są nowi i może nie wiedzą.
4. Tu przyznaję Ci rację.
5. To chyba proste.
6. Racja.
Bez obrazy, Cineq.
@topic
Fajny poradnik, tylko np. mogłeś dać jakieś SS'y czy coś, ale ogólnie to przejrzysty, bez błędów ort. więc leci reput dla Ciebie. ;)
@edit
Sry, że odświeżam, ale poradnik jest godny uwagi
Pozdrawiam,
Tric
__________________________________________________ _
Ekhm.
1. Palladyn piszę się tak jak Arhexen napisał w temacie.
2. Skille, to Ty sobie możesz mieć nawet 130/120 na 15 lvl'u
3. Bo na OTSie są nowi i może nie wiedzą.
4. Tu przyznaję Ci rację.
5. To chyba proste.
6. Racja.
Bez obrazy, Cineq.
1.Dobrze napisał, pisze sie PALADYN
Paladyn (łac. palatinus, wł. paladino) - rycerz, czempion, wzór cnót rycerskich. Określeniem tym w literaturze średniowiecznej nazywano niektórych, archetypicznych wojowników, najczęściej 12 parów Karola Wielkiego (stanowiących zarazem jego drużynę przyboczną). Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa palatinus (pałacowy) i wzięło się stąd, że rycerze ci mieszkali wraz z królem w jego pałacu.
Chyba wikipedia by sie nie pomyliła, zresztą w innych Rpg te jest przez 1 "L"
2. Dał dobrą rade...
3. Też miał racje..ale to ok
4.Zgadzam sie
5. Zgadzam
To na tyle, Tric nie grasz, albo nie umiesz grać palem to po co gadasz? ;o
@down
Pewnien, że all? ;>
Lol2, all się mylą pisze się paladin.
@topic
Poradnik bardzo dobry ;]
9/10 bo jest pare błędów.
No nie ma cie o czym dyskutować.
Paladin jest po angielsku a paladyn to spolszczenie...
Rubix II
11-08-2007, 08:48
Ładny poradnik osobiście nie mam palka, ale myślę, że większości paladynów się przyga i najważniejsze GZZZ poradnika wysiliłeś się^^
Artos xD
13-08-2007, 15:35
No no poradnik gites nie wiem czy nie otpatrzyles troche od Cineq :D:D:D ale coż poradnik jest spoko troche malo informacji ale tresciwy nawed :D:D ogolnie moze byc moja ocena 8/10
Mistic men
13-08-2007, 17:38
Poradnik fajny mogl bys tez dac np:ss jak solowac kingi na respie albo orshe techniki na nie ale wielkie GrATz dla ciebie
PoZrO:cool: :cool: :cool: :cool:
PiotrZiomax
14-08-2007, 11:47
Fajny poradnik , napewno skorzystam :) 10/10
Marcol94
18-08-2007, 09:26
Za male skille podales. Na sam poczatek skillowac 100/100 i potem juz olac skille. Z mag lvl mozna troche zwolnic. Ale dobrze by bylo gdyby jednak korzystano z twoich porad. Moze byc 8/10.:)
Nie żebym pisał,że poradnik żle napisany czy coś.. ale ja już demki bije od 55 lvl'a... mozna nawet od 50 zalezy czy ma sie juz 18 mlvl by uzywac "exevo mas vis".:cool:
@edit
poradnik 8/10
Super poradnik tylko dlaczego g helmet i blue robe a nie mpa i mistyc turban to robi jakąś różnice?
Super poradnik tylko dlaczego g helmet i blue robe a nie mpa i mistyc turban to robi jakąś różnice?
Robi różnicę:
Golden Helmet + Blue Robe = Chyba 23 defence + 3% do magii
MPA + Mistic Turban = 18 defence +3% do magii
Nie wiem czy dobrze napisałem, ale już wiesz przynajmniej jaka jest róznica :PP
mam pytanie czy paladyn jest dobry?czy warto nim grac?bo ma malo hp itp?;/
Wystarczy 1 poradnik ktorego zrobil Cineq wiec.... po co new post ?:confused:
Ale i tak spoko :D
no no Matello poradnik bardzo krotki jak przeczytalem poradnik Cineq i twoj to pomyslalem ze Cie zal poradnik Cineq jest bardziej tresciwy i pisze w nim wiecej rzczy a to moze temu ze ty masz mniejszy lvl:mad: :mad: no to sry ale sam nie wiem mogles napisac cos wiecej o hunceniu albo cos bo to nie ma zabardzo co:mad: :mad:
Ps nastepnym razem pisz cos wiecej i nie odpaczuj od Cineq :D:D:D
Bardzo ładny poradnik moja ocena to 9/10 :D :D :D :p :o ;) ((((60znakow))))
Sobol Of Ots
14-09-2007, 17:45
Bardzo fajny poradnik z pewnymi niedociagnieciami daje 9/10
moim zdaniem nie ma sensu wbijac skili wiecej niz 100 bo potem ida baardzo woolno.A co do demcow to pallem mozna na nich expic od 60 lvla
@UP
Od 60 lvla... bardzo ciekawe ale zauważ że to jest poradnik a poradniki są dla początkujących a wątpie by świeżo upieczony Paladyn od 60 lvlu zabił demca -.-.
@TOPIC
Mało szczegółów a gdzie są demce oprócz kanionu? Jakich broni używać? skąd brać amunicję do kuszy/łuku, taką jak power bolts? Poradnik potrzebuje wielu dociągnięć.
Sillmarilien
16-09-2007, 08:55
Bardzo fajny poradnik, na pewno skorzystam. Właśnie mam zamiar pallem zostać i dlatego wielkie dzięki dla ciebie! Repucik poleciał :)
Skille:
15 lvl - (7-10 mlvl) 70/65
30 lvl - (12-15 mlvl) 80/75
50 lvl - (18 - 21 mlvl) 90/85
80 lvl ( 23-25 mlvl) 100/95
100 lvl ( 27 - 29 mlvl) W tym momencie skillujesz według uznania, uważasz ze masz za małe hity, widzisz ze nie trafiasz w potworki to wbij jeszcze kilka distów.
150 lvl (30 mlvl) j.w.
200 lvl ( 31-32 mlvl)
250 lvl ( 33 mlvl)
Skille każdy ma jakie chce, wiec nie musisz sie wzorować dokładnie na tym co napisałem:) .
Powiedzcie mi oco wam chodzi z Mlvlem?? 15 lvl to nawet mialem 23 mlvl zeby duzo z SD walic! Wbijajcie tez duzo skillow np 90/90. Pozatym spox poradnik.
Kamiloes
08-10-2007, 13:51
Powiem szczerze dosc dobry poradnik lecz powinienes troszke wiecej ssów powklejac ale wielkie gz za to ze podjeles sie BRAWO
Power Ranger
08-10-2007, 16:27
No poradnik Dobry tyle ze mogels dac ss'y jak to zrobil Cineq w swoim poradniku .
Ale i tak jest Dobry xD
milicjant
08-10-2007, 17:06
bylo juz kilka poradnikow i o wiele razy lepszych, ten jest zbyt krotki
nie podoba mi sie 2/10
alan na otsie
08-10-2007, 17:24
3 panów wyżej.
Fajnie się odświeża tematy?
@Topic
Poradnik bardzo ciekawy, krótki zwięzły, rzeczowy... Podoba mi się 9/10
@Milicjant
A ci tak w ogóle coś się podoba?
Greko Knight
12-10-2007, 18:57
Wydaje mi się, że to co napisałeś jest całkiem dobrą radą i mądrą żeczą :D, ale niepotrzebnie się fatygowałeś palów było na APO mało, jest i będzie bo jest najsłabszy i ogólnie do dupy!!
Dobrze ze ktos wreszcie zrobil taki poradnik dla paladyna. Wlasnie zaczolem gre wlasnie ta profesja i mi sie przydal. Pozdrawiam;):rolleyes:
Dexter Rook Sorcerer
21-04-2008, 20:35
Poradnik ładnie opisany.Ktoś napisał ,że skille źle napisałeś.Gdyby przeczytał cały poradnik to by doczytał do tego ,że skille można według uznania.Wszystko estetycznie i ładnie opisany.Ogólnie 9/10
Pozdro.
Dexter.
Nemiksiol
22-04-2008, 13:16
Ładny bardzo fajny i przejzysty poradniczek daje 10/10 teraz dawaj inego chara i tez poradnik ;p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.