PDA

View Full Version : Zróbmy co? razem!

True
28-09-2008, 17:42
Ostatnio przemyślałem wiele spraw z forum i z tibią!
Wiele osób krytykuje Mortiisa że nic nie robi że przysłowiowo "daje dupy"
Lecz moje zdanie jest inne!

Pomyślmy gdyby na apo ustał chaos i nagle wszyscy przestali siebie wyzywać.
Gdyby mortiis utrzymał lepsze stosunki z graczami np. częściej odpisywał na raporty. Wiele osób zmieniło by zdanie na temat tego servera. A jak każdy chodzi po depo i caly czas wyzywają wszystkich od noobów i twoich starych to już się rzygać chce od samego widoku.. Przemyślmy to i podsumujmy :)

old Don Mateo
28-09-2008, 17:46
to jest nie możliwe i 50 % czy 60 % osób na APO nie zagląda na forum ( a te 60% czy 50% to są dzieci neo, 8 latki które nie wiedzą co to znaczy słowo kultura

P.S: a nie lepiej dać więcej tutarów i Gmów myślę że by to załatwiło sprawę przez przynajmniej 2 miesiące xD

ÓnDet
28-09-2008, 17:49
Masz 100% racje... (ja nie mowie ze jestem swiety) sam wyzywam prawie wszystkich dookola... ale... jak tu grac.. :| u mnie zasada jest prosta... jesli ktos jest mily dla mnie ja jestem mily dla tego kogos :| :confused:

Np. wczoraj Adios pojawil sie pod dp... po chwili z pustego dp przyszlo okolo 10 osob na 20 osob online byla mila atmosfera... do czasu... po chwili przyszedl przemo ziom czy jak mu tam (ten 1k lv) i zaczol zaczepiac zarexa ... potem syczal cos do Adiosa... ;\ Co bylo latwe do przewidzenia Adios wywnioskowal ze przemo to kretyn i sobie poszedl...

down noobizm byl od kiedy sie serafin urodzil ... czyli od jakis 10 lat

True
bo apo był dobrym servem do czasu... od kiedy powstał "noobizm"

Brus_Łilis
Tu już sie nic nie zmieni poprostu APO miało swoje "5 minut" noi sie skończyło .....

True
28-09-2008, 17:52
to nie bylo "5 minut":P! To było 1.5 roku!!! To jest strasznie dużo! A Apo to nie rl tibia gdzie dziennie dochodzi 50+- nowych graczy na serva... apo jest na skali "polskiej" gdzie jak komuś się znudzi i kończy...

Vidly
28-09-2008, 19:15
Myślisz, że te rozkapryszone, rozwrzeszczane i po prostu głupie dzieciaki to zrozumieją? Nawet dorośli nie są na tyle tolerancyjni, żeby się nie wyzywać a co dopiero 10-latkowie. Świat nie jest idealny, ale poziom kultury na APO spadł poniżej zera.

Myśl dobra, gorzej z odbiorcami.

Demonolog
28-09-2008, 21:11
Ten server był wmiare normalny, az do czasu kiedy noobki zaczeły uzywać słowa "ŻAL" , potem juz wszystko sie sypało

A to co teraz sie dzieje na serverze to szkoda gadac :)

Vi$eko
28-09-2008, 21:13
Gdyby mortiis utrzymał lepsze stosunki z graczami np. częściej odpisywał na raporty.

Nigdy tak nie będzie, Kamil ja swoje prywatne życie, więc nie bedzie całe dnie siedział z noobami ;>

Pro ivól Mastah
28-09-2008, 21:31
Jeśli chcesz coś zmienić na APO to zacznij od siebie ;)
edit
tak btw. to razem można robić dzieci XD

True
28-09-2008, 21:47
nie gram na apo siedze na forum apeluje do was do tych co grają!

@ Ups

Chyba złapie warna ale zapomniałem że napisałem posta wcześniej...

Ten server był wmiare normalny, az do czasu kiedy noobki zaczeły uzywać słowa "ŻAL" , potem juz wszystko sie sypało

A to co teraz sie dzieje na serverze to szkoda gadac :)
ZGADZAM SIE W 100%! Słowo żal zostało tak rozpowszechnione jak kawały o Chacku Norrisie 2 lata temu! Wtedy powstała zagłada noobów! Bo ten server był na prawde świetny!

Drako o.o
28-09-2008, 21:51
takich pomyslow bylo z 20 jeszcze na starym forum

wiec pomysl nie wejdzie w zycie bo:

nie kazdy zaglada na forum,
zawsze zajdzie sie noob ktory nie gra i postara sie rozpierdolic wszystko,
poprostu dzieciaki

bye

Esine Palladin
28-09-2008, 22:10
| __________\_ < to jest wykres normalnych osob na apo

Taka smutna prawda

lemoneek
29-09-2008, 15:07
Powiem tak każdy klnie i obraża ludzi na apo Nawet ja tylko ja w stosunku do was umiem się przyznać do obrazy innych.Tylko większość graczy powyżej 200 lvl zaczyna kozaczyć ci słabsi obrażają sporadycznie.Dodam również że ci co próbują na siłę być wychowani zawsze im się to nie udaje tak samo się teraz to nie uda:P

Sea Ranger
29-09-2008, 15:40
Mam kilka pomysłów:
*zatrudnienie paru nowych gm'ów w grze. I żeby nabór nie był taki jak na moderatorów, czyli że całe APO składa podania że chce mieć to stanowisko tylko taki żeby Tygrys/Mortiis sam wybrał kogoś naprawdę dobrego.
*wprowadzić obowiązek gm'om nadzorowania wymiany rook-main, było by wtedy mniej kradzieży.
*jak już ktoś wcześniej na tym forum wspominał: zrobić paru Strażników w mieście i za wulgarne słownictwo padało by się od nich na hita.
*Żeby nie dało się rzucać niczego na depo z odległości, tylko z tej kratki, która jest przy samej skrzynce, ponieważ http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=35476.

I GMami zostaną takie Listki : )
To Listek jest taki zły ?? ;]

Crayon
29-09-2008, 16:49
Mam kilka pomysłów:
*zatrudnienie paru nowych gm'ów w grze. I żeby nabór nie był taki jak na moderatorów, czyli że całe APO składa podania że chce mieć to stanowisko tylko taki żeby Tygrys/Mortiis sam wybrał kogoś naprawdę dobrego.
I GMami zostaną takie Listki : )

*Żeby nie dało się rzucać niczego na depo z odległości, tylko z tej kratki, która jest przy samej skrzynce, ponieważ http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=35476.
A to to jest już kretynizm samego gracza. Wcale nie musiał kłaść Pandemy na depozyt. Są też przypadki jak człek wyrzuca różne rzeczy z dp i nagle klapki, czy bh wyrzuca i domaga się zwrotu. Wystarczy myśleć.

Byłoby fajniej jakby GMowie wpadali obejrzeć Forum. W ogóle to kilka razy widziałem tylko Siekę online.

True
29-09-2008, 21:08
ta! Ale teraz atmosfera na apo powinna przypominać więzienie! Mówie serio !
Powiesz "ku**a" odrazu Banned!

Apo powinno słynąć z niezwykłej dyscypliny!!! Z przyjemności!
Nie powinno być róznicy pomiedzy 1500+ a 150 lvl każdy na bana zasługuje tak samo! Wiem że słowa "powinno, musi, to polepszy" nic nie zmieni bo bardzo ciężko zrobić z syfu ład i porządek... ale im więcej osób się zacznie do tego stosować tym szybciej smieni się stosunek wielu ludzi do apo. Tym bardziej że h lvl powinny być przykładem (zdobyły najwięcej doświaczenia) a teraz h lvl przypominają (nie lubie tego wyrażenia) dzieci NEO!

Ode mnie tyle! Pozdro True ;)

Brus_Łilis
29-09-2008, 22:05
Niektórym ten OTS wyżarł muski :< Czy do was nie dociera, że APO już od dawna sie pogrąża? True myślisz ze Twój post coś zmieni? Mortiis leje wzdłuż w wszerz na wszystko tu chodzi tylko o kase. Jak już powiedziałem armia miała swój czas kiedy była the best. Czas sie skończył - to tyle. A Wy możecie dalej sie tu marnować Pzdr

Kheneshi
30-09-2008, 19:54
Bez szans xD...
na moje.. wiekszosc tutaj to patologie społeczne dostaja wpie... w szkole i przychodza tu i jada po każdym ;)..
Temat bez sesu...
chyba do zamkniecia ;)