Zaloguj się

View Full Version : FIFA 09 - premiera ju? za 2 dni.

Busst
01-10-2008, 12:36
Szukałem, lecz takiego tematu nie znalazłem.

Jak każdy wie, a może i nie, już za 2 dni odbędzie się premiera nowego dziecka EA, FIFA 09. Jak myślicie, oprócz grafiki, będzie w niej coś nowego? Kilka dni temu, mogliśmy zagrać w demo, i szczerze powiem, że nie zachwyciło mnie.
Grafika niby next-gen'owa, czego do końca nie widać, poza tym, że w dużym stopniu poprawiono wygląd graczy, ubrań itp. Czegoś innego możemy spodziewać się tylko na konsole nowej generacji, na których grafika ma wyglądać wspaniale.

#Drako
Tak, już jest, lecz EA nie jest z tego powodu zadowolone, ale jak napisali, narzekać nie będą.
Oficjalna premiera nastąpi 3 października 2008 roku.

Pro ivól Mastah
01-10-2008, 12:55
Nie będzie nic nowego,tak jak w każdej fifie,dużo gadania że będzie piękna lepsza od pozostałych ale to jest tylko reklama/zachęta aby kupić ;] Aczkolwiek pogram jak wyjdzie full ver.
Pes 2009 jest grą na którą czekam! Pozostałe częsci pesa biły na pysk fife,to tyle..

Drako o.o
01-10-2008, 13:00
fifa juz jest w niektorych sklepach ja zamowilem na allegro i dzis mi powinna przyjsc ;P lub jutro

bo wczoraj zostala wyslana

@down
nie

Angel Death
01-10-2008, 14:04
@Drako
To co ty zamówiłeś na allegro to pewnie pre-order wiesz co to jest? Chyba że to jest wersja z Anglii, tak bo tam sprzedawcy trochę przyspieszyli premierę i wrzucili na półki sklepowe trochę wcześniej(ale EA wcale nie jest zła z tego powodu z tego co wiem), ale to jest normalne, bo i z Wiedźminem tak było no i w Empiku nie raz można dostać grę trochę wcześniej. A to że w sklepach jest gra wcześniej to chyba oczywiste, bo jak gra otrzymuje status gold (jest już wtedy w pełni ukończona) trafia do tłoczni (często stąd giną krążki i ktoś puszcza grę wcześniej w sieć, vide GTA IV) i kilka tygodni przed premierą do sklepów.
@edit/Drako
To podaj mi w takim razie link do aukcji.

A co do samej FIFY to nic nie mam.. gdyby nie to że next-geny (360,ps3 chociaż za prawdziwego next-gena to się powinno uznawać Wii ale..) dostają o wiele lepszą FIFE, lepszy gameplay,grafika po prostu wszystko! A my musimy się cieszyć tym samym engine od hm.. 4 lat? Który jest tylko kosmetycznie zmieniamy. Osobiście czekam na demo najnowszego PES które będzie w czwartek!

Bondi
01-10-2008, 14:48
Ja pewnie pożyczę od kogoś, albo zassam z neta, bo nie chce mi się wywalać ~120 zł ; dd Mam nadzieję, że w tej fifie jest Polska 1 liga, bo chętnie bym pograł Motorem ; dd

Brain
01-10-2008, 14:54
Nie wiem co wy tej fifie widzicie? W każdej wersji jest prawie to samo. Tylko praktycznie grafika się zmienia i inne opcje. Ja nie będe kupował tylko pożycze od kogoś.

Elvanish
01-10-2008, 16:40
W sumie to w demie FIFY 09 zachwyciły mnie tylko powtórki. Są naprawdę pożądnie wykonane i gdyby cała gra zrobiona była na tym samym engine'ie co powtórki, wyglądałaby znacznie lepiej. ;]

Rocky Balboa
01-10-2008, 20:07
Busst , jeżeli nie widzisz różnicy ( graficznej ) między Fifą`08 a 09 to zalecałbym wizyte u okulisty ;)

Demko , jak demko :) Nic szczególnego . Beton z ustawieniem klawiatury ( jakieś dziwne czary ) Gameplay jak zwykle dobry , lecz ta ,, drewnialdskie '' tępo gry mnie zanudza poprostu. Zdecydowanie wole PES`a. ;)

[Edit by Busst]
A Ty chyba masz "nadwidy", jeżeli widzisz coś, czego nie napisałem. :)

Akurat kolego z moim wzrokiem jest wszystko Ok . ;) Ale z Twoim od siedzenia przy pixelach bym sie zastanowił ;>

[Edit by Busst]
Nie biorę przykładu z Ciebie, i nie gram w to gówno.
Poza tym pokaż mi, gdzie napisałem, że nie widzę graficznej różnicy.

Grafika niby next-gen'owa, czego do końca nie widać, poza tym, że w dużym stopniu poprawiono wygląd graczy, ubrań itp. Czegoś innego możemy spodziewać się tylko na konsole nowej generacji, na których grafika ma wyglądać wspaniale.

Może tutaj? Nie, nie tutaj, więc gdzie?

Potrafisz czytać? Miała być grafika next-gen, lecz jej nie ma, poprawiono znacznie to, co napisałem wyżej... Ale po co ja to piszę, dalej czekam na odp. :)

A jak zdefiniujesz grafike next-gen? Bo grafiką next-gen może być Doom 1 ;> A jeżeli nie widzisz tej next-genowej różnicy między 08 a 09 to na prawdę z Tobą jest coś nie tak :)

[Edit by Busst]
Ey, sory, ale nawet EA pisało, że nie zrobią next-gen'owej grafiki na kompa.
Więc z nimi też jets coś nie tak? :o
Jest tylko bardzo mocno poprawiona grafika graczy, stadiony są takie same, nawet ich nie edytowano, poczytaj.

Drako o.o
02-10-2008, 18:25
wiec mi dzis doszla fifka 09 na xbox i powiem szczerze genialna gra

poprostu nie da sie opisac, roznic miedzy 08 a 09 jest mase

Tre Cool
02-10-2008, 21:45
Zagraj potem w Fife na PC a się porzygasz. Nie ma co porównywać wersji PC od XBOX/PS3, bo to ziemia i niebo...

Maks
04-10-2008, 23:20
wiec mi dzis doszla fifka 09 na xbox i powiem szczerze genialna gra

poprostu nie da sie opisac, roznic miedzy 08 a 09 jest mase

Tobie fifa 09 na Xboxa ? pffff może jeszcze w Nią grałeś ? ile kcc za xboxa ?

Ściemniasz jak z nut, gościu ty chyba nawet nie wiesz jak xbox wygląda , tymbardziej fifa 09 ....

TOPIC:
Bardzo fajna gierka, polecam każdemu...

CC Squad
05-10-2008, 09:33
zadna nowosc fife juz mialem 4 dni temu (hail warez!) nic ciekawego szkoda czasu na sciaganie i kasy na kupno nie polecam PES09 w huj lepszy

Azian :)
05-10-2008, 13:31
#up
Tyle, że PES praktycznie wcale się nie zmienił, jedynie jeszcze bardziej zjebali menu ;) A fifa, jak to fifa.. Ten sam gameplay od kilku lat, jedynie poprawili grafikę, no i takie detale jak np. upadki zawodników.. Także podsumowując to są to dwie gry, w które można pograć godzinkę dziennie bo poźniej staje się to już nudne :)

Zaraki Kenpachi
05-10-2008, 21:30
Boże.. Oni mają reklame w tv..
FiFa 09! -.-

Hue Hue ... ?
05-10-2008, 21:31
#up
Chyba jesteś szalony, PES zawsze górował na fifą EA picuje jak zwykle, teraz w pesie będzie koksił, sux fifa, hail pes

Busst
05-10-2008, 21:33
Niestety PES nigdy nie dorówna FIFIE, jeżeli chodzi o klimat. Poza tym, jeżeli klimat jest wspaniały, reszta nie musi być super, aby gra była znakomita. :)

#Down
Nowa FIFA już jest w sprzedaży...

Funnyx iksDe
05-10-2008, 21:43
Heh, dla mnie to Fifka jest 100x lepsza od PSA. Zajebista atmosfera, już jak 6 lat temu na komunie dostałem Fife 2002 Word Cup to byłem strasznym fanem hehe. Nie moge sie doczekać nowej odsłony :)

lol561
05-10-2008, 22:07
Fifa była dla mnie lepsza od PES'a do momentu gdy nie zagrałem w PES'a.
Pro evolution soccer jest dużo lepsze od fify (klimat, grywalność, grafika) jeśli chodzi o grę na kompa bo na Xbox lub PStwo to tu można się zastanawiać.

camz
28-11-2008, 17:30
mówicie ze fifa lepsza od peesa bo w pes nie umiecie grać, do PES trzeba się przyłożyć w fifa to prosta zręcznościówka a nie symulator piłki nożnej