Zaloguj się

View Full Version : Tasker - bot?? Opinia, pomoc, BAN?

Siekusss
02-10-2008, 22:15
Witam,
poruszam ten temat, poniewaz dostalem bana i nie jestem pewien czy to sluszny ban. Uzywalem taskera przy pomocy uzywania spear-ow i czarowania ( nawet nie o dzwignie bo mi sie nie udawalo i i tak ladowalem w swiatyni...). Teraz chcialbym sie zapytac was (drodzy czytelnicy tematu) i was GM-owie czy "Tasker" to prawdziwy bot. Tasker jest to program do powtarzania ruchow jak ze klawiatury czy myszki, ktory nie zostal stworzony do Tibi a co lepsze do APO. Prawdziwymi botami, za ktore mozna banowac i oskarzac ludzi jest WOSSO czy SCAR ( nie wiem...). Staram byc sumienny w tym co robie i co lepsze uczciwy. Tasker jest to tez darmowy program nie wymagajacy nawet zarejestrowania sie... . Osobiscie uwazam ze przy dluzszym spedzeniu czasu przy komputerze tez bym napisal taki program... nie byl by to wyczyn wymagajacy poswiecen, gdy ma sie wzorzec (tasker). Podsumowujac moje przemyslenia uwazam ze np Mortiis tez powinien dostac "kare" za lamanie praw orginalnej tibi... Bo nie sadze ze dostal zgode na otwarcie OTS-a (open tibia server) i czerpanie z niego korzysci w postaci pieniedzy (napewno nie malych). Moge tez podac inny przyklad "lamiacy" waszym zdaniem przepisy np.:
- odkurzacz- jest to popularny program do czyszczenia komputera z niepotrzebnych plikow, sadze ze Microsoft nie zgodzil by sie na usowanie przez "nie ich" programy plikow zbednych w ich systemie.

Jest wiele takich przykladow...

Na sam koniec chcialbym dodac ich porgram tasker jest stworzony do ulatwiania zycia z komputerem, a tibia jest to gra ktora ma sprawiac przyjemosc a nie katorke ktora jest podnoszenie spearow co 30-40 sec.

PODKRESLAM ZE TASKER NIE JEST I NIGDY NIE BYL STWORZONY BY ULATWIC ZYCIE TIBIJCZYKA TYLKO JEST TO PROGRAM DO ULATWIENIA ZYCIA W CIAGLYM POWTARZANIU RUCHOW!!

p.s. jest jeszcze wiele programow ktore dzialaja tak jak tasker a napisanie takiego to naprawde nie problem dla wprawionego programisty.

Pozdrawiam i czekam na opinie i komentarze.

Eight Ball
02-10-2008, 22:17
PODKRESLAM ZE TASKER NIE JEST I NIGDY NIE BYL STWORZONY BY ULATWIC ZYCIE TIBIJCZYKA TYLKO JEST TO PROGRAM DO ULATWIENIA ZYCIA W CIAGLYM POWTARZANIU RUCHOW!!

Ale jeżeli nagrywasz taska z odpowiednimi ruchami tj. manasowanie etc., to ułatwia, więc można go nazwać botem ;]

Busst
02-10-2008, 22:23
Tasker ćwiczy m lev, co jest zabronione, więc ban jak najbardziej słuszny.