PDA

View Full Version : Star Wars episode V TVP 2

Master Sio
03-10-2008, 20:20
Nadszedł piątek i o 20 w telewizji polskiej miały Być gwiezdne wojny epizod 5. No ale przecież lepiej jest pusicić jakiś szitowaty show "cfel*e tańczą na lodzie" niż wyemitować jedną z najleprzych serii filmów na świecie.
Co myślicie o tym? ja się zawiodłem sie na telewizji polskiej:(:(

@TA mam internet ale nie chce mi sie ściągać jak wiedzalem że będzie w TV

MasterQ
03-10-2008, 20:43
Z tego co widziałem to poprzednie 4 leciały na tvp2.
Też się dziwiłem, że leci "gwiazdy tańczą na lodzie".
No ale cóż, takie życie. Bywa.

LOL, od czego masz Internet?

Ja mam wszystkie części na kompie, sciągnięte...

Wiesz, lepiej ogląda się w TV niż w Internecie...

Daaron
03-10-2008, 20:44
Ja mam wszystkie części na kompie więc nie mam powodów do zmartwień jednak rzeczywiście "Gwiazdy Tańczą Na Lodzie" to najgorszy program jaki stworzono po innych tego typu najlepszy jest Mam Talent.

Malkin
03-10-2008, 20:49

Tre Cool
03-10-2008, 21:22

LOL, a wiesz co to są prawa autorskie?

GrulixBaned
03-10-2008, 22:01
LOL, a wiesz co to są prawa autorskie?

Wie może, a może nie wie kto wie? On chyba tylko. Każdy ma jakiś plagiat, ściągnięty plik z internetu ja jakoś mam cały dysk zapełniony piosenkami, filmami i botami do tibi :)

Mo$uke
04-10-2008, 09:29
Ja tak samo chcialem obejrzec...Wlaczam telewizor o 20 a tu : Poj*busy tancza na lodzie...Jak juz zaczynali puszczac serie w Tv to mogli juz do konca a nie w polowie przerwac....Tvp 2 dno...

Osecik
04-10-2008, 12:15
Tez chcialem sobie poogladac a tu jakis zjeby na lodzie tancza.... Co za zal :((((

Rebel 2.0
05-10-2008, 23:57
Wez wogole to TVP jest popierdolone tak samo jest z Liga Mistrzów,keidys jeszcze lecialy mecze wtorek ,sroda a teraz tylko sroda i to takie chujowe puszczaja ze wez,np puszcza Ci jakis mecz Szachtara bo tam polak gra...zal.i tak samo z filmami

Hue Hue ... ?
06-10-2008, 14:37
Wie może, a może nie wie kto wie? On chyba tylko. Każdy ma jakiś plagiat, ściągnięty plik z internetu ja jakoś mam cały dysk zapełniony piosenkami, filmami i botami do tibi :)

Boże dzieko ty wiesz co to plagiat? Tutaj chodzi baranie o piractwo... Plagiat to w ogole co innego.... Jebane dziecko

xxXTibiomanxxX
06-10-2008, 14:41
Boże dzieko ty wiesz co to plagiat? Tutaj chodzi baranie o piractwo... Plagiat to w ogole co innego.... Jebane dziecko

Ale nie musiałeś go od razu wyzywać...:(

@Topic
Też byłem zdziwiony że Zmienili program...

GrulixBaned
06-10-2008, 14:43

Coś Ci napisze dziecko. Mam do Ciebie szacunek bo do każdego mam nawet do żula co żuła pod sklepem na browara albo tanie winko.

1. Co to plagiat
Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. obrazu, grafiki, fotografii, odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej.

Plagiat oznacza – w języku potocznym – kradzież utworu lub pomysłu. Plagiatem jest przywłaszczenie sobie autorstwa cudzego utworu lub jego fragmentu. Oznacza więc kradzież intelektualną [1]. Plagiat z założenia jest umyślny, plagiator (osoba, która dopuściła się plagiatu) przypisuje sobie cudzą twórczość. [2].A więc plagiator świadomie zataja źródło pochodzenia istotnych zapożyczeń. Według niektórych autorów „niechlujstwo i rażąca niedbałość, względnie nieumiejętność w redagowaniu przypisów nie stanowi (…) okoliczności łagodzącej” [3]). Trudność w podaniu jednoznacznej i nie budzącej kontrowersji definicji plagiatu wynika ze złożoności tego problemu [4]). Plagiatem jest przypisanie sobie autorstwa cudzych elementów twórczych, to znaczy ukrycia źródła pochodzenia tekstu.

Plagiat w ujęciu prawniczym jest trudny do zdefiniowania. Z tego względu nie zawsze stanowi naruszenie praw autorskich lub pokrewnych, ale nawet wtedy jest czynnością naganna moralnie [5].

Trudność w definiowaniu plagiatu wynika m.in. z faktu, że cały dorobek intelektualny i artystyczny ludzkości powstaje w wyniku przetwarzania i rozwijania dorobku poprzedników. Zatem informowanie o każdym, nawet najmniejszym zapożyczeniu prowadzi do absurdu ([6].. Na dodatek z wielu zapożyczeń nie zdajemy sobie sprawy. A plagiat jest zamierzeniem celowym. Trudno więc mówić o plagiacie niezamierzonym. Plagiatem będzie jedynie nie informowanie o istotnych zapożyczeniach. Być może kłopotliwe i nieostre będzie uznanie istotnych i nieistotnych zapożyczeń.

Plagiat nie odnosi się do grafik/tekstów ogólno dostępnych, czyli, możliwych do użytku dla każdego. Np. gdy osoba użyje grafiki/tekstu która/y jest ogólno udostępniona, a osoba druga użyje tej samej grafiki/tekstu nie można tego uznać za plagiat jako że obydwoje odbiorcy mają do tej grafiki/tekstu takie same prawa.

2. Co to jest piractwo
Piractwo medialne – potoczne określenie działalności polegającej na nielegalnym kopiowaniu i posługiwaniu się własnością intelektualną (programami komputerowymi, muzyką, filmami itp.) bez zgody autora lub producenta i bez uiszczenia odpowiednich opłat.

Termin ten jest lansowany przez Business Software Alliance. Wcześniejszy przykład użycia słowa w podobnym kontekście to pirackie stacje radiowe.

Według Richarda Stallmana termin ten ma wpływać na świadomość i oceny moralne użytkowników przekonując, że dzielenie się informacją z innymi jest złe i moralnie równoważne napadaniu na statki, porywaniu oraz mordowaniu załogi i pasażerów (piractwo). Stallman proponuje zamiast tego określenia używać neutralnych pojęć takich jak, zabronione kopiowanie (ang. prohibited copying) czy nieautoryzowane kopiowanie (ang. unauthorized copying).

Info z wiki****. Nie chciałem linków dawać bo by jeszcze byłbym osądzony i nagrodzonym warnem/upomnieniem. A tak nawiasem mam czyste konto tylko 1 upomnienie od Splaxora. Musi coś w tym być.

Hue Hue ... ?
06-10-2008, 15:03
#Up
Bocie ja wiem co to jest plagiat w skrócie mówiac plagiat to jak bym sobie przepisał coś od kogoś i podpisał jako że ja jestem tego autorem... a piractwo to kopiowanie/Ściaganie z orginałów