Zaloguj się

View Full Version : Gitara itp..

Sepacz <3
09-10-2008, 22:35
Hmm, miałem gitarę elektryczną i sie popsuła a mam na zastepstwo gitare klasyczna, jakie utwory mi polecacie? A, i te ktore najlatwiej sie uczy, i odrazu prosze o akordy = d Chodzi mi o jakas muze np; System of a down - lonely day itp.. A i jeszcze chciałem spytac jaka kupic gitare elektryczna bo interesuje mnei zakup nowej :)

Busst
09-10-2008, 23:02
Rammstein - Los. Nie wiem czy łatwo się nauczyć, czy nie, ale utwór jest super.
W oryginale grany jest na gitarze basowej, lecz znakomicie brzmi także na elektryku oraz klasyku. :)
Akordy może zapodam, jak znajdę.
Poszukaj czegoś z repertuaru Rammstein'a, mają znakomite kawałki na gitarę.

Look
http://pl.youtube.com/watch?v=wwhxhspqvIE&feature=related

Splaxor
10-10-2008, 11:31
Jak gram wiele utworów Erica Claptona i zespołu Dire Straits :)
Polecam Dire Straits - Money of Nothing, a aktualnie uczę się Eddie Van Hallen - Eruption :)

Co do gitary to ja mam Fender Stratocaster sprowadzaną z U.S.A, ale jest to wydatek rzędu 4.500 złotych :( Cena robi swoje i bardzo mi się dobrze na niej gra. Serdecznie Ci ją polecam jeżeli myślisz o poważnym graniu, a nie o pogrywaniu :)

Osecik
10-10-2008, 13:37
Wejdz sobie na Wywrota.pl i kliknij w spiewnik.... Wpisujesz tytul piosenki i szukasz przy tytule zaswieconej gitary... Jak jest to oznacza ze masz piosenke z akordami ;)

Seerj
09-01-2009, 17:04
Intro od "Knocking in heaven's door" guns n'roses, albo "po co" dżemu. Fajne i proste zarazem arppegia :) ja gram na elektryku ale bardziej bluesrock jak Led Zeppelin czy G n'R