View Full Version : [Armia 7.6] ?nie?na wyspa a'la Svargrond ;] SSy MapEditor
Domerus3
12-10-2008, 20:07
Pomysł na urozmaicenie np Senji bądź stworzenie nowej wyspy w takim stylu. Mapa od 0 zrobiona przeze mnie. Ze względu na tibie 7.6 nie było co poszaleć ;]
P.S Jeśli krytykujesz/uważasz że beznadzieja/umiesz lepiej zamieść dla porównania swoją pracę w tym temacie ;] Chętnie obejrzę twoje mapy ;)
Pozdrawiam
http://i36.tinypic.com/167shty.jpg
http://i34.tinypic.com/25upob8.jpg
http://i36.tinypic.com/334i815.jpg
http://i37.tinypic.com/2zyvo28.jpg
http://i35.tinypic.com/dvhu6w.jpg
http://i34.tinypic.com/xc0nec.jpg
http://i33.tinypic.com/fvqfo.jpg
http://i36.tinypic.com/90u839.jpg
http://i33.tinypic.com/qqv6ux.jpg
szalony kowboj
12-10-2008, 20:09
P.S Jeśli krytykujesz/uważasz że beznadzieja/umiesz lepiej zamieść dla porównania swoją pracę w tym temacie ;] Chętnie obejrzę twoje mapy ;)
Wiesz co? Niema co krytykowac;] Fajna mapka i mam nadzieje ze wejdzie to w zycie ale niesadze zeby stworzyli nowe miasto wiec moze Senje zmienia:D Pozdro:D
Orange CooL
12-10-2008, 20:19
Fajna mapka pogadaj z Mortiisem moze cie wezmnie jako 2 mappera ;D
Wszystko ladnie pieknie tylko dlaczego drzewa na dachu depo?
@down No to ja tego niewidzialem ;D
Domerus3
12-10-2008, 20:22
up@ Drzewa na dachu są nawet w Realu czasami, więc czemu nie ma być w tibi ;D
Co do mapera to nie ubiegam się o taką posadę, robię mapkę z przyjemności tworzenia, ogolnie mam inne hobby...muzyka ;]
down@ Pierwszy znawca dał głos ;] Teraz kolego czekam na twoją "śnieżną wyspę" zrobioną od zera z tymi twoimi "szczegółami" ;]
Znając życie tak ją "ulepszysz" że w ścianach będzie woda, z "kół wodnych" zrobisz samochód itd nie ;D? Czekam z niecierpliwością na twoją mapę, bo szczekać to każdy potrafi ale żeby coś zrobić i pokazać to już gorzej ;DD
edit@ To kiedy swoją mape wstawiasz ;]]?
Eight Ball
12-10-2008, 20:30
Ze względu na tibie 7.6 nie było co poszaleć ;]
Tak mówi każdy, który siedzi przy simone mniej niż miesiąc...
Mapa jest tragiczna, 0 szczegółów. Prześlij mi tą mapę i zobaczysz co z niej zrobię ;)
@edit
Nie podniecaj się tak moim postem :>
Funnyx iksDe
12-10-2008, 20:33
No no no no moim zdaniem to gites :D, ale i tak chyba z tego co słyszałem ma być nowe miasto wiec może za rok, kto wie xdddd
Mapka piękna 9/10 , tylko wątpię żeby się znalazła na APO.
Ja tam nie jestem zachwycony.
Jakoś mało dopracowana ale co do tematu jestem zwolennikiem aby powstała jakaś nowa wyspeka. Czekam na update.
0.o Gzz pomysłu ja bym był za ponieważ apo by było ciekawsze;] oby więcej takich pomysłów ;P
Nie umiesz przyjąć krytyki.
Można było dodać trochę zieleni gdzieś w jednym miejscu. Jakaś odwilż czy coś.
To że mi się średni podoba/podoba/ czy też nie podoba, to moja sprawa.
Mam prawo komentować to tak jak mi się podoba. A jeśli uważasz że każdy kto uważa że ta praca jest kiepska musi umieć zrobić to lepiej to jesteś w błędzie.
Przecież o to Ci chodziło. O komentarze. A jeśli ktoś Cię poprawia, to robi to po to żeby Ci pomóc. Weź to pod uwagę przy pisaniu następnego postu.
Domerus3
12-10-2008, 21:26
up@ Chętnie przyjmuje konstruktywną krytykę, dziękuje za uwagi. Chodziło mi o chamską krytykę...wiesz o czym mówię. Co do twoich uwag, nie wiem co masz na myśli mówiąc "odwilż", na śnieżnej wyspie nie będę przecież sadził kwiatów bo to sie mija z założeniem. Wiadomo, że mapa może być o wiele bardziej urozmaicona, ja jedynie podsuwam pomysł, dlatego zrobiłem tylko 2 domki a nie całe city, kwestią szczegółów może zająć się np Tygrys chcą wprowadzić np cos takiego w życie. Pozdro
Edit@ W tym jest problem że akurat obiektów "śnieżnych" w map editorze pod 7.6 jest bardzo mało... Raptem 2 "śnieżne" drzewa, 2 podłoża, 2-5 itemów związanych ze śniegiem ;] A tak w ogóle jakby to była cała mapa zapełniona domkami itd to wyglądałoby to zupełnie inaczej.
Wokół leko wystająca ze śniegu trawa (nie wiem czy to jest na 7.6) nim dalej, tym coraz więcej zieleni. Nie mówie o kwiatkach :p. Jakieś zielone drzewo czy coś.
żeby było inaczej, ciekawiej. Pomyśl nad tym.
Techniks
13-10-2008, 04:29
Ekipa apo nie korzysta z map robionych przez graczy.
Co do mapy do normalna..
Troche monotonny śnieg ,ale co tam.
Odpal swojego serva i tam będziesz miał 100% pole do popisu jako mapper.
Na koniec powiem ,że nie mappuje więc moich map nie ujrzysz.
Nom wątpie,że GM wziął twoja mapke Oni raczej nie korzystajął z mapek graczy :D
to chyba jest do tibia 7.8+ czyż nie?
nie podoba mi się brzydka moim zdaniem (ale lepszej nie zrobię)
Domerus3
13-10-2008, 13:23
up@ To jest pod tibie 7.6 ;]
Techniks@
Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd. Chcę jedynie podsunąć pomysł Tygrysowi, bo nie oszukujmy się mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...
Co do śniegu, rozumiem że mało urozmaicony, niestety jest to jedyne podłoże śniegowe + lód...to nie tibia 8.00+ ;] Otsa nie chce mi się odpalać gdyż utrzymam góra 60 osób...net 1Mb...;]
up@ To jest pod tibie 7.6 ;]
Techniks@
Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd. Chcę jedynie podsunąć pomysł Tygrysowi, bo nie oszukujmy się mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...
Co do śniegu, rozumiem że mało urozmaicony, niestety jest to jedyne podłoże śniegowe + lód...to nie tibia 8.00+ ;] Otsa nie chce mi się odpalać gdyż utrzymam góra 60 osób...net 1Mb...;]
lol xd
topic#
a ta budka z paleniskiem to grill jest?xd bedziemy smazyc kielbache w zimie =o XD
a ogolnie to mapa mi sie nie podoba, senja MOIM zdaniem jest wystarczajaco rozbudowana, sapph helmet, kilka nowych respow etc ;]
Rozumiem wkład Twojej pracy, ale nie podobają mi się mapki tego typu.
Nie pasuje ta żółta podłoga do mapki śnieżnej :P
Jak robisz pomieszczenia, to rób je tak, aby nie były w kształcie prostokątów/kwadratów, powywijaj je troszke :D
Mapka mi się nie podoba. Trzeba robić szczegóły. Nawet głupia latarnia lub skałka wczuwa w klimat RPG.
Eight Ball
13-10-2008, 15:19
Co do mapera to ubiegam się o taką posadę
Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd.
To może zastanów się czego chcesz?
mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...
Chciałbym widzieć twojego przerobionego yurka : o
Tylko nie pisz, że to co zrobił Tygrys jesteś wstanie przekopiować w ileś tam dni, bo zrobić kopię potrafi każdy ćwok. On nie kopiował tylko jechał z wyobraźni, której ty nie posiadasz wstawiając na mapce tyle drzew i szczegółów ile można policzyć na palcach jednej ręki.
Co do mojej mapy: nawet nie chce mi się tego robić, bo jest to bezcelowe. Chcesz, to podam ci ip mojego serwa i sobie wejdziesz...
Z twoimi umiejętnościami nie nadajesz się nawet na zamiatacza piasku na pustyni ;<
średnia ta Twoja mapka. Włożyłeś w nią bardzo mało pracy. Nie podoba mi się i na pewno nie zostanie to dodane do mapy apo.
Jezeli macie komentowac tą mape, niezbyt doswiadczonego mapera, to radze wam najpierw zobaczyc TEN (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=36397) temat. :)
Co do mapy. Jestes niedoswiadczony, dopiero dotkneles map edytora i juz kozaczysz? Dopracuj mape.
Pozdrawiam
Domerus3
13-10-2008, 16:05
ahh brak słów na was ;] Cwaniaczki przed monitorkami, zero własnego wkładu ale od oceniania to pierwsi ; ] Jak widzę jestem jedynym forumowiczem który swoje propozycje podtrzymuje przykładami, może moje mapy nie są za dobre, ale coś pokazuję... Wasze propozycje to idiotyczne pomysły w stylu "zróbcie nowy resp", bądź "sorc za słaby", nawet jak ktoś pieprzy o przerobieniu strony APO to nie raczy nawet wykonać grafiki w Photoshopie itd. Najlepiej coś wyskrobać na klawiaturce i kiwać paluszkiem....
Eight Ball@
Zrozum synku, że Tygrys przerabiał mapę APO przez 4 lata na bazie Yourotsa...ale w dalszym ciągu cały czas przypomina ją...te kwadratowe temple, jednakowe domki...
"Co do mojej mapy: nawet nie chce mi się tego robić, bo jest to bezcelowe. Chcesz, to podam ci ip mojego serwa i sobie wejdziesz...
Z twoimi umiejętnościami nie nadajesz się nawet na zamiatacza piasku na pustyni ;<"
Hahaha taki kozak ale swoją mape to już nie zrobi lamus ;] Chcę zobaczyć twoją mapę w podobnym stylu do mojej, tak się wozisz tak się pucujesz, to pozwól ocenić innym swoją mapę...Ip twojego serva hashaushaus litości...pewnie po 1 to nie jest twój serv ;D po 2 mapy ty nie robiłeś wieć po kiego ch.. mam tam wchodzić? ;F Pozdro
up@ Kozaczę? Pokazuję po prostu co zrobiłem... Nikt inny nie wrzuca map, to czemu nie miałem tego zapoczątkować?
Zbuntowany
13-10-2008, 17:07
Nie jest to jakieś wywalone bo wkońcu 7.6, ale i tak spoko.
Mappery jednoczcie się!XD
Wiem co to znaczy jak ktoś odrazu komentuje źle prace choć nigdy nie tworzył mapek. Ja tworzyłem sporo mapek, przerabiałem, robiłem miejscówki i lubie to więc to robie.
Kontynuuj to co robisz i nie zrażaj się innymi :D
Pozdro!
Eight Ball
13-10-2008, 17:10
ahh brak słów na was ;] Cwaniaczki przed monitorkami, zero własnego wkładu ale od oceniania to pierwsi ; ] Jak widzę jestem jedynym forumowiczem który swoje propozycje podtrzymuje przykładami, może moje mapy nie są za dobre, ale coś pokazuję... Wasze propozycje to idiotyczne pomysły w stylu "zróbcie nowy resp", bądź "sorc za słaby", nawet jak ktoś pieprzy o przerobieniu strony APO to nie raczy nawet wykonać grafiki w Photoshopie itd. Najlepiej coś wyskrobać na klawiaturce i kiwać paluszkiem....
Największym kozakiem jak na razie jesteś ty ze swoimi pseudo inteligentnymi tekstami.
Eight Ball@
Zrozum synku, że Tygrys przerabiał mapę APO przez 4 lata na bazie Yourotsa...ale w dalszym ciągu cały czas przypomina ją...te kwadratowe temple, jednakowe domki...
Rly? :OO W tibi rzadko co jest okrągłe, a już na pewno nie budynki w 7.6 ;< Aaa, synku to możesz mówić do którejś ze swoich koleżanek na placu.
Hahaha taki kozak ale swoją mape to już nie zrobi lamus ;] Chcę zobaczyć twoją mapę w podobnym stylu do mojej, tak się wozisz tak się pucujesz, to pozwól ocenić innym swoją mapę...Ip twojego serva hashaushaus litości...pewnie po 1 to nie jest twój serv ;D
Po 1. Całkowicie przypadkowo ten ots stoi na moim komputerze
Po 2. Całkowicie przypadkowo mam na nim god'a
Po 3. Lamusa poszukaj sobie u siebie w domu
P.S Naucz się wstawiać cytaty... albo nie, wypierdalaj z tego forum pr0 mapperze.
#Edit
Moja mapa:
http://i33.tinypic.com/yjv9d.jpg
Starałem się jak mogłem. Mam nadzieję, że się spodoba.
Pro ivól Mastah
13-10-2008, 18:06
Dranek frek,wez wypierdalaj z tego forum jestes noobem i najwiekszym kozakiem ;D dajesz jakies zjebane mapki i myslisz ze zostaniesz mapperem?hahaha no ***** chyba cie za przeproszeniem pojebalo ;D ten temat to najwiekszy zal roku !:o
Domerus3
13-10-2008, 19:25
up@ Oj dostałeś bana ;D Czyżby za inteligencje ;D Szczekaj szczekaj tylko...who care? xDDD Btw. Zapodaj swoją mapą pro dzieciaku xD
Eight Ball@ Wypasiona mapa ;] Faktycznie jesteś lepszy, te szczegóły, te budynki, roślinność, przepięknie ;DD Rozumiem że chcesz się podbudować na forum, ktoś musi xD Pozdrawiam cię serdecznie i życzę powodzenia w tworzeniu tak zajebistych map ;D
down@ Liczę się z krytyką, a co do grafików to wierze że są tylko czemu nie pokarzą na forum swojej pracy?
Poczytaj propozycję, niektóre są na prawdę poświęcenia uwagi. Uwierz, że jest kilka osób na apo, które potrafią wykonać w photoshopie pracę na dość wysokim poziomie.
Twoja mapa jest po prostu niedopracowana, więc to chyba dobrze, że ktoś Ci to ocenia. Przynajmniej wiesz, co masz poprawić itd. Ucz się dalej, a może za jakiś czas zrobisz coś fajnego.
Co do kwadratowej temple, pokaż swoje przeróbki yourots.
Silkroad
15-10-2008, 16:45
Pomysł nie najgroszy :P a nawet dobry :P Można taką zrobić :P Tylko że jest już senja :P Ale twoją można połączyć z Senją i by było Good :P
Domerus3
15-10-2008, 23:57
W najbliższym czasie przedstawię wam ukończoną wyspę, bo ta przedstawiona tutaj to tylko mały zaczątek. Pozdrawiam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.