PDA

View Full Version : [Armia 7.6] ?nie?na wyspa a'la Svargrond ;] SSy MapEditor

Domerus3
12-10-2008, 20:07
Pomysł na urozmaicenie np Senji bądź stworzenie nowej wyspy w takim stylu. Mapa od 0 zrobiona przeze mnie. Ze względu na tibie 7.6 nie było co poszaleć ;]

P.S Jeśli krytykujesz/uważasz że beznadzieja/umiesz lepiej zamieść dla porównania swoją pracę w tym temacie ;] Chętnie obejrzę twoje mapy ;)

Pozdrawiam

http://i36.tinypic.com/167shty.jpg

http://i34.tinypic.com/25upob8.jpg

http://i36.tinypic.com/334i815.jpg

http://i37.tinypic.com/2zyvo28.jpg

http://i35.tinypic.com/dvhu6w.jpg

http://i34.tinypic.com/xc0nec.jpg

http://i33.tinypic.com/fvqfo.jpg

http://i36.tinypic.com/90u839.jpg

http://i33.tinypic.com/qqv6ux.jpg

szalony kowboj
12-10-2008, 20:09
P.S Jeśli krytykujesz/uważasz że beznadzieja/umiesz lepiej zamieść dla porównania swoją pracę w tym temacie ;] Chętnie obejrzę twoje mapy ;)

Wiesz co? Niema co krytykowac;] Fajna mapka i mam nadzieje ze wejdzie to w zycie ale niesadze zeby stworzyli nowe miasto wiec moze Senje zmienia:D Pozdro:D

Orange CooL
12-10-2008, 20:19
Fajna mapka pogadaj z Mortiisem moze cie wezmnie jako 2 mappera ;D

Wszystko ladnie pieknie tylko dlaczego drzewa na dachu depo?

@down No to ja tego niewidzialem ;D

Domerus3
12-10-2008, 20:22
up@ Drzewa na dachu są nawet w Realu czasami, więc czemu nie ma być w tibi ;D

Co do mapera to nie ubiegam się o taką posadę, robię mapkę z przyjemności tworzenia, ogolnie mam inne hobby...muzyka ;]

down@ Pierwszy znawca dał głos ;] Teraz kolego czekam na twoją "śnieżną wyspę" zrobioną od zera z tymi twoimi "szczegółami" ;]
Znając życie tak ją "ulepszysz" że w ścianach będzie woda, z "kół wodnych" zrobisz samochód itd nie ;D? Czekam z niecierpliwością na twoją mapę, bo szczekać to każdy potrafi ale żeby coś zrobić i pokazać to już gorzej ;DD

edit@ To kiedy swoją mape wstawiasz ;]]?

Eight Ball
12-10-2008, 20:30
Ze względu na tibie 7.6 nie było co poszaleć ;]

Tak mówi każdy, który siedzi przy simone mniej niż miesiąc...

Mapa jest tragiczna, 0 szczegółów. Prześlij mi tą mapę i zobaczysz co z niej zrobię ;)

@edit

Nie podniecaj się tak moim postem :>

Funnyx iksDe
12-10-2008, 20:33
No no no no moim zdaniem to gites :D, ale i tak chyba z tego co słyszałem ma być nowe miasto wiec może za rok, kto wie xdddd

Rapid
12-10-2008, 20:46
Mapka piękna 9/10 , tylko wątpię żeby się znalazła na APO.

Tico
12-10-2008, 21:03
Ja tam nie jestem zachwycony.
Jakoś mało dopracowana ale co do tematu jestem zwolennikiem aby powstała jakaś nowa wyspeka. Czekam na update.

Selrien
12-10-2008, 21:09
0.o Gzz pomysłu ja bym był za ponieważ apo by było ciekawsze;] oby więcej takich pomysłów ;P

DeDemon
12-10-2008, 21:13
Nie umiesz przyjąć krytyki.
Można było dodać trochę zieleni gdzieś w jednym miejscu. Jakaś odwilż czy coś.

To że mi się średni podoba/podoba/ czy też nie podoba, to moja sprawa.
Mam prawo komentować to tak jak mi się podoba. A jeśli uważasz że każdy kto uważa że ta praca jest kiepska musi umieć zrobić to lepiej to jesteś w błędzie.
Przecież o to Ci chodziło. O komentarze. A jeśli ktoś Cię poprawia, to robi to po to żeby Ci pomóc. Weź to pod uwagę przy pisaniu następnego postu.

Domerus3
12-10-2008, 21:26
up@ Chętnie przyjmuje konstruktywną krytykę, dziękuje za uwagi. Chodziło mi o chamską krytykę...wiesz o czym mówię. Co do twoich uwag, nie wiem co masz na myśli mówiąc "odwilż", na śnieżnej wyspie nie będę przecież sadził kwiatów bo to sie mija z założeniem. Wiadomo, że mapa może być o wiele bardziej urozmaicona, ja jedynie podsuwam pomysł, dlatego zrobiłem tylko 2 domki a nie całe city, kwestią szczegółów może zająć się np Tygrys chcą wprowadzić np cos takiego w życie. Pozdro

Edit@ W tym jest problem że akurat obiektów "śnieżnych" w map editorze pod 7.6 jest bardzo mało... Raptem 2 "śnieżne" drzewa, 2 podłoża, 2-5 itemów związanych ze śniegiem ;] A tak w ogóle jakby to była cała mapa zapełniona domkami itd to wyglądałoby to zupełnie inaczej.

DeDemon
12-10-2008, 21:30
Wokół leko wystająca ze śniegu trawa (nie wiem czy to jest na 7.6) nim dalej, tym coraz więcej zieleni. Nie mówie o kwiatkach :p. Jakieś zielone drzewo czy coś.
żeby było inaczej, ciekawiej. Pomyśl nad tym.

Techniks
13-10-2008, 04:29
Ekipa apo nie korzysta z map robionych przez graczy.
Co do mapy do normalna..
Troche monotonny śnieg ,ale co tam.
Odpal swojego serva i tam będziesz miał 100% pole do popisu jako mapper.
Na koniec powiem ,że nie mappuje więc moich map nie ujrzysz.

Beczus
13-10-2008, 10:15
Nom wątpie,że GM wziął twoja mapke Oni raczej nie korzystajął z mapek graczy :D

Stone
13-10-2008, 12:35
to chyba jest do tibia 7.8+ czyż nie?
nie podoba mi się brzydka moim zdaniem (ale lepszej nie zrobię)

Domerus3
13-10-2008, 13:23
up@ To jest pod tibie 7.6 ;]

Techniks@

Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd. Chcę jedynie podsunąć pomysł Tygrysowi, bo nie oszukujmy się mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...

Co do śniegu, rozumiem że mało urozmaicony, niestety jest to jedyne podłoże śniegowe + lód...to nie tibia 8.00+ ;] Otsa nie chce mi się odpalać gdyż utrzymam góra 60 osób...net 1Mb...;]

Enchox
13-10-2008, 14:25
up@ To jest pod tibie 7.6 ;]

Techniks@

Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd. Chcę jedynie podsunąć pomysł Tygrysowi, bo nie oszukujmy się mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...

Co do śniegu, rozumiem że mało urozmaicony, niestety jest to jedyne podłoże śniegowe + lód...to nie tibia 8.00+ ;] Otsa nie chce mi się odpalać gdyż utrzymam góra 60 osób...net 1Mb...;]

lol xd

topic#

a ta budka z paleniskiem to grill jest?xd bedziemy smazyc kielbache w zimie =o XD

a ogolnie to mapa mi sie nie podoba, senja MOIM zdaniem jest wystarczajaco rozbudowana, sapph helmet, kilka nowych respow etc ;]

Ktoś
13-10-2008, 15:04
Rozumiem wkład Twojej pracy, ale nie podobają mi się mapki tego typu.
Nie pasuje ta żółta podłoga do mapki śnieżnej :P

Jak robisz pomieszczenia, to rób je tak, aby nie były w kształcie prostokątów/kwadratów, powywijaj je troszke :D

Brain
13-10-2008, 15:09
Mapka mi się nie podoba. Trzeba robić szczegóły. Nawet głupia latarnia lub skałka wczuwa w klimat RPG.

Eight Ball
13-10-2008, 15:19
Co do mapera to ubiegam się o taką posadę

Nie chcę by ekipa APO korzystala z moich map, gdybym chciał musiałbym spędzić o wiele więcej czasu nad nią, dopracować itd.

To może zastanów się czego chcesz?

mapa APO po 4 latach nadal cholernie przypomina tandetną mapę Yourotsa...

Chciałbym widzieć twojego przerobionego yurka : o
Tylko nie pisz, że to co zrobił Tygrys jesteś wstanie przekopiować w ileś tam dni, bo zrobić kopię potrafi każdy ćwok. On nie kopiował tylko jechał z wyobraźni, której ty nie posiadasz wstawiając na mapce tyle drzew i szczegółów ile można policzyć na palcach jednej ręki.

Co do mojej mapy: nawet nie chce mi się tego robić, bo jest to bezcelowe. Chcesz, to podam ci ip mojego serwa i sobie wejdziesz...

Z twoimi umiejętnościami nie nadajesz się nawet na zamiatacza piasku na pustyni ;<

Wrona
13-10-2008, 15:33
średnia ta Twoja mapka. Włożyłeś w nią bardzo mało pracy. Nie podoba mi się i na pewno nie zostanie to dodane do mapy apo.

Ser@fin
13-10-2008, 16:02
Jezeli macie komentowac tą mape, niezbyt doswiadczonego mapera, to radze wam najpierw zobaczyc TEN (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=36397) temat. :)

Co do mapy. Jestes niedoswiadczony, dopiero dotkneles map edytora i juz kozaczysz? Dopracuj mape.

Pozdrawiam

Domerus3
13-10-2008, 16:05
ahh brak słów na was ;] Cwaniaczki przed monitorkami, zero własnego wkładu ale od oceniania to pierwsi ; ] Jak widzę jestem jedynym forumowiczem który swoje propozycje podtrzymuje przykładami, może moje mapy nie są za dobre, ale coś pokazuję... Wasze propozycje to idiotyczne pomysły w stylu "zróbcie nowy resp", bądź "sorc za słaby", nawet jak ktoś pieprzy o przerobieniu strony APO to nie raczy nawet wykonać grafiki w Photoshopie itd. Najlepiej coś wyskrobać na klawiaturce i kiwać paluszkiem....

Eight Ball@
Zrozum synku, że Tygrys przerabiał mapę APO przez 4 lata na bazie Yourotsa...ale w dalszym ciągu cały czas przypomina ją...te kwadratowe temple, jednakowe domki...

"Co do mojej mapy: nawet nie chce mi się tego robić, bo jest to bezcelowe. Chcesz, to podam ci ip mojego serwa i sobie wejdziesz...

Z twoimi umiejętnościami nie nadajesz się nawet na zamiatacza piasku na pustyni ;<"

Hahaha taki kozak ale swoją mape to już nie zrobi lamus ;] Chcę zobaczyć twoją mapę w podobnym stylu do mojej, tak się wozisz tak się pucujesz, to pozwól ocenić innym swoją mapę...Ip twojego serva hashaushaus litości...pewnie po 1 to nie jest twój serv ;D po 2 mapy ty nie robiłeś wieć po kiego ch.. mam tam wchodzić? ;F Pozdro

up@ Kozaczę? Pokazuję po prostu co zrobiłem... Nikt inny nie wrzuca map, to czemu nie miałem tego zapoczątkować?

Zbuntowany
13-10-2008, 17:07
Nie jest to jakieś wywalone bo wkońcu 7.6, ale i tak spoko.
Mappery jednoczcie się!XD

Wiem co to znaczy jak ktoś odrazu komentuje źle prace choć nigdy nie tworzył mapek. Ja tworzyłem sporo mapek, przerabiałem, robiłem miejscówki i lubie to więc to robie.

Kontynuuj to co robisz i nie zrażaj się innymi :D
Pozdro!

Eight Ball
13-10-2008, 17:10
ahh brak słów na was ;] Cwaniaczki przed monitorkami, zero własnego wkładu ale od oceniania to pierwsi ; ] Jak widzę jestem jedynym forumowiczem który swoje propozycje podtrzymuje przykładami, może moje mapy nie są za dobre, ale coś pokazuję... Wasze propozycje to idiotyczne pomysły w stylu "zróbcie nowy resp", bądź "sorc za słaby", nawet jak ktoś pieprzy o przerobieniu strony APO to nie raczy nawet wykonać grafiki w Photoshopie itd. Najlepiej coś wyskrobać na klawiaturce i kiwać paluszkiem....

Największym kozakiem jak na razie jesteś ty ze swoimi pseudo inteligentnymi tekstami.

Eight Ball@
Zrozum synku, że Tygrys przerabiał mapę APO przez 4 lata na bazie Yourotsa...ale w dalszym ciągu cały czas przypomina ją...te kwadratowe temple, jednakowe domki...
Rly? :OO W tibi rzadko co jest okrągłe, a już na pewno nie budynki w 7.6 ;< Aaa, synku to możesz mówić do którejś ze swoich koleżanek na placu.

Hahaha taki kozak ale swoją mape to już nie zrobi lamus ;] Chcę zobaczyć twoją mapę w podobnym stylu do mojej, tak się wozisz tak się pucujesz, to pozwól ocenić innym swoją mapę...Ip twojego serva hashaushaus litości...pewnie po 1 to nie jest twój serv ;D

Po 1. Całkowicie przypadkowo ten ots stoi na moim komputerze
Po 2. Całkowicie przypadkowo mam na nim god'a
Po 3. Lamusa poszukaj sobie u siebie w domu

P.S Naucz się wstawiać cytaty... albo nie, wypierdalaj z tego forum pr0 mapperze.

#Edit

Moja mapa:
http://i33.tinypic.com/yjv9d.jpg

Starałem się jak mogłem. Mam nadzieję, że się spodoba.

Pro ivól Mastah
13-10-2008, 18:06
Dranek frek,wez wypierdalaj z tego forum jestes noobem i najwiekszym kozakiem ;D dajesz jakies zjebane mapki i myslisz ze zostaniesz mapperem?hahaha no ***** chyba cie za przeproszeniem pojebalo ;D ten temat to najwiekszy zal roku !:o

Domerus3
13-10-2008, 19:25
up@ Oj dostałeś bana ;D Czyżby za inteligencje ;D Szczekaj szczekaj tylko...who care? xDDD Btw. Zapodaj swoją mapą pro dzieciaku xD

Eight Ball@ Wypasiona mapa ;] Faktycznie jesteś lepszy, te szczegóły, te budynki, roślinność, przepięknie ;DD Rozumiem że chcesz się podbudować na forum, ktoś musi xD Pozdrawiam cię serdecznie i życzę powodzenia w tworzeniu tak zajebistych map ;D

down@ Liczę się z krytyką, a co do grafików to wierze że są tylko czemu nie pokarzą na forum swojej pracy?

Wrona
13-10-2008, 19:46

Poczytaj propozycję, niektóre są na prawdę poświęcenia uwagi. Uwierz, że jest kilka osób na apo, które potrafią wykonać w photoshopie pracę na dość wysokim poziomie.

Twoja mapa jest po prostu niedopracowana, więc to chyba dobrze, że ktoś Ci to ocenia. Przynajmniej wiesz, co masz poprawić itd. Ucz się dalej, a może za jakiś czas zrobisz coś fajnego.

Co do kwadratowej temple, pokaż swoje przeróbki yourots.

Silkroad
15-10-2008, 16:45
Pomysł nie najgroszy :P a nawet dobry :P Można taką zrobić :P Tylko że jest już senja :P Ale twoją można połączyć z Senją i by było Good :P

Domerus3
15-10-2008, 23:57
W najbliższym czasie przedstawię wam ukończoną wyspę, bo ta przedstawiona tutaj to tylko mały zaczątek. Pozdrawiam