PDA

View Full Version : [ARMIA 7.6]Nowy system loterii!

xD Lukki xD
12-10-2008, 21:40
Witam.
Wpadłem na ciekawy pomysł urozmaicenia loterii.
Chodzi o to że przez cały tydzień (Poniedziałek - Sobota) gracze wysyłaliby losy w cenie hmm... 15cc (Czemu tak mało? Bo każdy powinien mieć szanse na chodź 1 los!). W niedziele GM losowałby graczy którzy przechodzą dalej i biorą udział w losowaniu ... to pisze to poniżej w nowym zdaniu :X.

I tak przez następne 4 tygodnie i gracze którzy zostali wylosowani biorą udział w losowaniu... Miesiąca
Więc wiecie już chyba o co chodzi. Najlepiej oczywiście zaczynać to na początku jakiegoś miesiąca :D

Czekam na opinie.

Selrien
12-10-2008, 21:45
Spoko pomysł, ale wątpie czy GM się zgodzi;<

Splaxor
12-10-2008, 21:50
Rozumiem, że te osoby, które zostały wylosowane w niedziele przechodzą do finału miesiąca?
Bo jeżeli miałbym co niedziele przykładowo kupować 100 losów i tak cztery razy w miesiącu + finał to wyszłoby około 7.5kcc miesięcznie :)

Zbuntowany
13-10-2008, 17:23
Znając życie dobry pomysł, tylko za dużo roboty :D <ironia>

Knight Lukasz
15-10-2008, 08:10
no pomysł miałes dobry
ja mam znacznie inny

zamiast tej budy na 2 swiecie mogli by wybudowac np "Tibijskie lotto,,
czy cos w tym rodzaju no i jak kolega powiedział cały tydzien losy sprzedawac tle w niedzile losowanie ja bym zrobił tak :

Mini Tibijski lotek - cena : 5 cc
Dyzy Tibijski lotek - cena : 10 cc
Expres Tibijski lotek - Cena : 15cc

podibnie jak w naszym totolotku

Duzy lotek
Mini lotek
Expres lotek

:)

Kazdy los 5-10 cc
potem w niedziele wszyscy co brali udział w lotku zbiora sie przed ta buda a gm bendzie czytał niki graczy co wygrali

zapomniałem napisac co na początku :)

Karzdy gracz idzie na ev i idzie do tej budki włazi
i kołoniego sa taki karteczki daje use i pisze swój nick i jaki chce lotek
potem jak sie zakonczy gm pisze do gracza ze wygrał i niech pujdzie na ev odebrac nagrode podnim jest taka deska on tam klika use i ma nagrode a kto nie wygrał pisze : Tylko zwycięzca loteri moze odebrac nogrode !!

Ser@fin
15-10-2008, 08:17
<$>Up:
Dzieciaku ile ty masz lat? Masz pomysly jak ja gdy bylem w przedszkolu. Kiedy to bylo -.- Zal, skoncz te glupie pomysly dziesięciolatku. Lotto w Tibi? Tylko prawdziwe dziecko cos takiego wymyslilo... Rodzice Ci pomagali pisac? Bo ortografie masz lepsza niz ostatnio....

<$>Topic:
Pomysl wg. mnie lekko beznadziejny, poniewaz loteria jak najazdy (kiedys... ;/) to byla prawdziwa rzadkosc. Najazdy tez kiedys byly raz na miesiac, kilka miesiecy, rok? Teraz są codziennie, kilka razy w tygodniu, minimun co tydzien. -.- Mogli by cos z tym zmienic. Apo to nie ots x 100000. Loteria ma byc rzadką rzeczą, i niech to sie nie zmienia.

Btw. Pomysl do bani.

Knight Lukasz
15-10-2008, 14:24
kto ci sie kazał odzywac posciażu
jakby co to sam pisałem ...........
a ty sie nie wtroncaj do kazdego postu co pisze :mad:

Peps
15-10-2008, 14:35
Mi się podobają oba pomysły:Knight Lukasz'a i xD Lukki xD-go
Jak by któryś z gm-ów(czyt. Dżemów xD)to rozpatrzył to by było coś!

Kubasik15
15-10-2008, 14:39
Pomysł nawet nawet ale GM'mowie nie pójdą na to ;p

Knight Lukasz
15-10-2008, 15:03
Dzienx ze sie podoba :)

nareszcie jakies mondre opinie

~Johny Knoxville~
15-10-2008, 15:26
Witam,

Na samym początku pragne przypomnieć że Pomysł jest denny, reszta będzie ciekawsza.

kto ci sie kazał odzywac posciażu
jakby co to sam pisałem ...........
a ty sie nie wtroncaj do kazdego postu co pisze :mad:

Przypominasz mi Emo, Metale, Trans, Geji czyli zająć miejsce w Piecu?

A może lepiej na mydło? Nie.. Nawet na to się nie nadajesz.

Do szkoły również nie chodzisz, co widać po twojej ortografii, nadajesz się w ogóle do czegoś oprócz bluzgania?

Nie bój się, na 9te urodziny kupie ci słownik może być taki?

http://i37.tinypic.com/vg7fc1.jpg

Patrol
15-10-2008, 15:35
mondre posciażu wtroncaj
WON!

Loteria ma być przeprowadzana rzadko, toteż pomysł do rzyci.