PDA

View Full Version : Skargi na gm-ów(nie czyt.d?emów)

Peps
15-10-2008, 17:37
Ostatnio powstaje wiele tematów na temat, że jeden gm to a drugi tamto.
Podam przykłady ktoś skarżył się na Gm Dexoti i Adios
że dają nie słuszne bany na IP itp itd.
Niektórzy zaczęli się z nich w pewien sposób wyśmiewać.

Poniżej przedstawiam rozmowę ( nie co przerobioną oczywiście bo nie pamiętam co jakiś użytkownik forum tam pisał, a nie chce mi się szukać)

-przyszedł do mnie Dexoti
i pyta się czy używam botów
-ja na to nie nie używam
Dexoti
-ahhahah przyłapałem Cię masz bana ahhahaha

Lub wymyślają jakieś inne dialogi i inni użytkownicy się z tego śmieją.

Napiszę jeszcze że palnie jakiś baran pod przykładowym takim tematem że się zgadza i że dany gm się nie nadaje...
Czytają to później inni użytkownicy forum i piszą to samo,
i tak się stwarza NIE SŁUSZNĄ nienawiść do gm-ów/modków.

Więc proszę was (a wręcz BŁAGAM) drodzy użytkownicy tego forum(wiem nadużywam słowa użytkownicy) o to a byście wyrazili swoje i co najważniejsze szczere opinie na ten temat.

Według mnie game masterzy/modkowie są naprawdę w porządku i NIE nadużywają swoich przywilei.

Proszę UZASADNIAJCIE swój wybór
nikt was nie skrzywdzi za własne zdanie.

Za wszystkie błędy stylistyczne przepraszam ale pisałem to "na szybko"
@down
Nie jestem dyslektykiem?

@Aristes
To że piszesz że siedzi od 8.00 do 22.00(nie wiem, nie sprawdzałem i nie zamierzam) to jego sprawa, ban na IP ci się należał, nawet bodajże Busst ci tłumaczył(w założonym przez CIEBIE temacie) że w ubiegłym roku Mortiis zmienił regulamin i że kary są na IP! Link do tego tematu : http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=36503

-No dalej czekam na opinie opinie opinie ...
I uzasadniajcie swój wybór, te osoby które wzięły udział w ankiecie, a nie uzasadniły swojego wyboru proszę "nawróćcie się". Xd

Te osoby które oczywiście "chcą" bo przecież to właśnie chęci się liczą.

@adrianeq
Nie podlizuje się :}

@MasterQ
Ok z edytowałem tego posta i usunąłem tamte

Za tego posta z ~~~Refresh~~~~ dostałem punkt karny (ALE NALEŻAŁ MI SIĘ)

Webster
15-10-2008, 17:46
Ja uważam że !! Modki używają swojej funkcji Bardzo Dobrze. Ja osobiście nie dostałem jeszcze warna ale dają oni warny tylko wtedy kiedy Nie POSTĘPUJEMY (MY) ZGODNIE Z REGULAMINEM !!!!! Jestem po stronie modow i adminow ;] Pozdrawiam wszystkich !! See YAaaa

@Edit FIRST !! (Dyslektyk ?)

Aristes
15-10-2008, 17:56
Według mnie Dexoti nadużywa pozycji. Zrobiłem sobie ot tak nick Zjebany serw 1 raz i wyjechał z banem na IP, wiem ze ban sie nalezal ale jak juz to zwykly. Jak dla mnie to Dexoti jest jakimś nałogowcem Tibii, jak można od 8:00 do 22:00 siedzieć i banować? Dexoti, i tak nie pobijesz Sieki w rekordzie postawionych banów, w wakacje 1 dnia Sieka dała aż 109. Ja się nie zdziwie jak zobacze napis na stronie APO Online:0/700 bo Dexoti wszystkich wybanuje :|

Gosiunia
15-10-2008, 17:57
Kazdy gm wykonuje swoja prace bardzo dobrze

Mo$uke
15-10-2008, 19:12
I dobrze ze gm banuja bo od tego sa...nie wnikam czy slusznie czy nie slusznie...
No ale rzeczywiscie ten Dexoti przesadza...
No ale coz...jego zycie...
I nie pisac ze za byle gowno dostaliscie bana bo w to nie uwierze...
Moze i zdarzaja sie czasami niesluszne bany ale trudno...

BroxiQ
15-10-2008, 19:18
Oczywiście że te tematy są nie potrzebne ponieważ one nic nie dają i zaśmiecają tylko forum. Tworzy się przez nie trolling itd. Jestem na nie...

Plener123
15-10-2008, 20:39
Sam nie wiem dużo było tematów o Niesprawiedliwych Banach od Sieki.Pewnie zostały one pokasowane.Moderatorów jest kilku,więc każdy ma swój dział do moderowania.Słusznie wg.mnie są nieraz "niesłuszne" bany.Mortiis albo inny GM widząc "intensywne" manasowanie/uhanie gracza TP do niego i wyłącz BOTA.Więc co za każde takie coś ma powstawać temat na forum?
Ja jestem na Nie.
Pozdrawiam!

adrianeq :)
16-10-2008, 03:48
Każdy powinien okazywać to co czuje, więc może, a wręcz musi je pisać, aby inni wyrobili zdanie jak się zachowują itp.
To uzasadnienie, a teraz do Ciebie. Do kogo właściwie się podlizujesz?

MasterQ
16-10-2008, 19:18
Peps wiesz co to opcja edytuj?
Naliczyłem twoje 4 posty.
Zamiast refresh to poproś admina żeby podkleił to.

@topic
Ja osobiście nic do GM-ów nie mam.
Uważam, że dobrze wykonują swoją pracę.

Sonicq
03-01-2009, 01:50
Moim zdaniem jest to prawda, że Dexoti nadużywa swoich funkcji -.- Wlepia sobie bany za free i nie mówcie mi tutaj "Nie ma banów bez powodu" PONIEWAŻ SĄ ! SĄ ! I JESZCZE RAZ SĄ ! Do cholery... Już jednego dostałem za nic.. Za szybkie manasowanie i używanie czarów... Bije sobie mlvl, nagle Deoxti mi wpada i mówi odpowiedz na default.. No to odpisuje... On mi wkręca, że mam bota bo najwidoczniej sam nie umie się tak szybko uhać... Jak ma mysz za 5zł z 800dpi to niech się nie dziwi... Ja mam 1800 dpi i ta mysz jest taka czuła, że szok... DEXOTI WEJDZ SOBIE W OPCJE I WŁĄCZ TIBIA CLASIC CONTROL jeśli nie wiesz do czego to słóży... Najpierw zobacz sam, a nie "pierdol" za przeproszeniem...

BTW. Powinni Mu zabrać funkcje GMa, bo ziomek sobie chyba jaja robi z Nas...

Techniks
03-01-2009, 02:17
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=41035
Coś nie tak /.\ zapraszam do lektury.
Tematy takie jak ten nie są potrzebne ponieważ Mortiis wie ,że ekipa popełnia mało błędów.
Jeśli uważasz ,że twój ban był nie słuszny zapraszam do linka wyżej.

@Down Gm - nie policja pałą nie przyjebie =-D

Exevo knight
03-01-2009, 04:49
@Sonicq
Dokładnie jak pan up. Jak uważasz, że ban był niesłuszny powinieneś pogadać z Mortiisem. Dobrze by też było jak byś miał jakieś dowody bo inaczej mortiis nie ma podstaw aby tobie wierzyć na słowo. Możesz również pogadać z Dexotim. Jak ci nie odpowiada na raport to czekaj aż do skutku. Nie traktuj GM-ów jak śmieci i gadaj z nimi "jak z kolegami" ale bez przesady...

@topic
Gm-owie swoją "pracę" wykonują jak najlepiej. Myślicie, że im nie lepiej by było pujść do kina albo poza dom niż banować? Oni to robią dla was a wy tego nie szanujecie -.- Najbardziej lubię Dexotiego i Tygrysa. Z nimi mogę pogadać na Raporcie. Mortiis jest moim zdaniem zbyt "poważny", lecz do niego również nic nie mam bo wykonuję "pracę" najlepiej jak potrafi. Adios... z tego co wnioskuję jest młody ale lubi sobie pogawędzić na Game Chat. Raz spotkałem się z sytuacją, że gracz napisał nie chcący na game chat, że coś sprzeda a on mu odrazy bana wlepił. Później się przyznał, że był niesłuszny lecz nic nie zrobił w tym kierunku aby to naprawić... Sieka... nie miałem okazji z nią "pogawędzić" a więc tutaj się nie wypowiem. Wszyscy jeśli prosze ich o sprawdzenie jakiegoś gracza to to robią i mi odpowiadają czy jednak miałem rację :D Tak samo jest jak na forum wstawię jakiś ss to również go sprawdzą i ostatecznie dadzą bana. Jedno co mnie ciekawi to to, od czego zależy ban na ip? Tego już niedługo na pewno się dowiem :s. Co do moderatorów to tutaj również się nie wypowiem ponieważ rzadko przebywam na forum. Ale sie rozpisałem ale mam nadzieję, że ta krótka recenzja GM-ów przybliży ich zachowanie :P

@up
Jeszcze się zdziwisz. W końcu mortiis radiowozem przyjedzie pod jakiś dom i będzie cię *** tą pałą aż wyskoczy ci napis "You are dead".

Jasium
15-01-2009, 16:32
Ja głosuje na nie.
Czemu na nie bo to nie zmieni nic czy będą tematy o gm-ach czy nie będzie gm'owie są i będą tacy sami.
Chyba że któryś odejdzie.
A mały regulamin jaki ma Mortiis.
1.GM ma zawsze racje.
2.Jeżeli GM nie ma racji patrz na punkt pierwszy.

Spaślak
15-01-2009, 16:40
Oczywiście że są potrzebne, bo taki Tutor Adios ch*ja robi, a jak coś zrobi to zrobi źle, więc należy o tym poinformować Mortiisa czy Tygrysa jakiego partacza zatrudnili, bo w grze go sie nie złapie, to lepiej na 4um napisać nie? : <

Vivek
15-01-2009, 18:26
Według mnie Gm'owie są zbyt łagodni, według mnie bany powinny być odrazu na konto a nie na 1 postać. I dlatego np. Dexoti daje bany na ip a nie normalne, bo co to komu szkodzi dostanie bana na 1 chara to się mu nic niestanie, a jak dostanie na ip to ma nauczkę.
Każdy narzekał na siekę, a sieka jest jak exod. Tylko żaden druid/sorcerer nie dostanie bana za np wosso i anarchy, a na przykład knight z wosso po 2 minutach dostaje bana.
Tematy o GM są nie potrzebne bo oni robią to co uważają a ban na 10 dni nikomu nie zaszkodzi. Prosta sprawa nie łamanie regulaminu = Brak bana i na odwrót.

~GrulixBaned
15-01-2009, 19:23
Moim zdaniem nie, a dlaczego? Ponieważ każdy ban jest sprawiedliwy, a jeśli był pomyłką to do tego jest dział "Skargi & Odwołania" (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49). Chyba, że gm by oszukiwał, kradł, albo co.

@edit
A i jeszcze jedno.

Głosujących: 73. Już zagłosowałeś w tej sondzie

A jest 16 postów? Trochę to dziwne co nie?

Night Raven
15-01-2009, 19:38
# up
Moim zdaniem moze zdarzyc sie cos takiego ze koles dostal bana nieslusznie.

# topic
Od tego jest dzial skargi, odwolania.
A ze sie wysmiewaja z gmow to troche jest mi przykro, bo jest to niesluszne.

handlarz_narkotykow
15-01-2009, 20:05
Ja uważam, że NIE.
Ponieważ dzięki nim gra staje się bardziej przyjemniejsza i lepsza.
Ja osobiście nie mam wielkiego żalu do nich, ponieważ gram palladynem i zwykle jak mam bota to mam,a jak nie mam to nie mam. Więc dlatego dostaje słuszne bany lub ich w ogóle nie dostaje.
Natomiast z knightem to różnie bywa, ponieważ on nie ma vity i się uha. U niego GM/tutor może sprawdzić czy ma bota jeśli zaspami i bije dużą ilość potworów i do tego manas/uh naraz. + knight bardzo często skilluje i z tego powodu ma różne problemy jak jest afk, a gm go wtedy sprawdza. Często właśnie wtedy są nie sprawiedliwe bany. / P.S ale to nie mój problem, ponieważ nie gram knajtem i dlatego też nie będę niczego/nikogo tutaj krytykował.

jacek3332
15-01-2009, 20:59
Ja uważam, że NIE. Rozumiem, że jeżeli masz jakiś dowód (nie tylko wymyśloną historię) to możesz napisąc temat. Ale w innych przypadkach powinno to być WYKLUCZONE. Poza tym macie prywatny dział: "Skargi & odwołania" więc tam się wyżalajcie.

Zbanowany Khuramek
15-01-2009, 21:11
Ohh.... Każdu stara się wykonywać swoją prace najlepiej jak potrafi.
Taki Muraż nap**rdala dachówki na dach budynku bo to jego praca nie?
To taki Dexoti banuje bo to jest jego zadaniem.
Tylko że on chyba myśli że im więcej banów to wieksza wypłata <lol2>
To taki nabijacz "banów" nie postów
Tzn ja nic do niego nie mam. Za nic zbanował mnie na forum ale jest ok.
Czasami przesadza ale stara sie jak może.
Ja ogolnie nie mam za dużo do "Boa" który strasznie sie stara.
Ale widzicie Mortiis już nie wie co robić skoro przyjmuje chakerów.
Ale jeżeli spelnia zadanie to po co sapać ? xDD

Pozdrawiam ofc. teraz [zbanowany] Khuramek

Majkello
15-01-2009, 21:32
Do mnie podszedł(nie mam bota) i pyta się czy banujemy.Ja mowie ze nie.An on no to ban.

Ero Senin
16-01-2009, 00:12
jestem na NIE
Koleś dostaje bana i w akcie rozpaczy robi temat na forum bo nie będzie mógł grać parę dni ;<
Śmietnik się robi :l

Exod
16-01-2009, 03:05
Świetnie zadane pytanie.

Czy potrzebne są bzdurne tematy o GMach? Zdecydowanie nie.
Czy potrzebne są sensowne tematy o GMach? Owszem.

Jak widać, zadawanie pytań to także umiejętność, którą nie każdy posiada.

Devil Mike
16-01-2009, 07:53
moim zadaniem adios daje bany za byle co... napisalem w game chatcie buy winged helmet i nagle lognelo mnie twoja postac zostala zbanowana zal

Wonrz Boazeria
16-01-2009, 10:21
Powinno być! Np. takiego Boła ;>
Dostałem bana za głupotę! ;o
;/// On ma nasrane ; /

Grajcz
16-01-2009, 14:48
Oczywiste jest że za zakładanie takich tematów powinno się banować bo 90% z nich to głupie tłumaczenie że "lh to nie bot"...
@Devil Mike
Ban jak najbardziej słuszny bo do ofert handlowych służy Trade...i gratuluje ci umiejętności wyrażania swoich uczuć...gdy jesteś zły zawsze piszesz "zal"? (nawet alt ci się wcisnąć nie chce...).

Arturer
18-01-2009, 15:02
Moim zdaniem powinnien ktos stac w dp i dawac bany za 1. i 1
Bo zdebuguja ots