Zaloguj się

View Full Version : [ARMIA 7.6] Dostosowanie Wygl?du Miast do Pory Roku :)

Hrater
15-10-2008, 20:53
Zastanawiałem się trochę wczoraj nad tym tematem i wysnułem pewne wnioski:
Wiosna - Coś w stylu Tiquandy/Volcanoo jeśli o roślinność chodzi, jakieś akcenty.
Lato - Wyglad obecny miast.
Jesień - J/w tyle, że drzewka można by jesienne zrobić.
Zima - wiadomo, śnieżek zamiast trawy, troche inny kolor "płytek" w temple i dp, dla urozmaicenia efektów doznawanych po zalogowaniu.
Miasta, które proponuje przerobić to na pewno:
-City
-Evul
-Soran
-Exp.
Sky zostawić ze względu na swoje "niebiańskie" położenie, Ankrahmun to wiadomo miasto pustynne wiec nie wypadałoby przerabiać, a Senja to typowo zimowe miasto :)

Jest to tylko propozycja. Jestem otwarty na krytykę, jeśli pomysł się podoba, zaproponujcie coś jeszcze do tego ;)

Dodałem Sonde ;)

Peps
15-10-2008, 20:57
Mi się pomysł podoba.
hmmm.
Chciałbym ujrzeć śnieg na ulicach,dachach,polankach i gdzie tylko się da(oczywiście w zimie). Mogliby też zrobić żeby np. śnieg przykrywał inne itemy na ziemi. ooo to bylby dopiero widok.
Ofc jak Mortiis by się na to zdecydował

@ down
no no no i ta choinka mogła by być taaaka dużaaa

GrulixBaned
15-10-2008, 21:04
Jestem za dobry pomysł nawet ale do zimy dałbym tam choinkę do głównego miasta tam gdzie ta latarnia. Tak jak to było na ostatnie święta. Oraz mikołaj na senji. Pamiętam miałem z 3 charów 3 x soft boots i wingeta.

Naiczer
15-10-2008, 21:04
Nie ma wielu urozmaicen do tibi 7.6 jednak jestem za.
Przydaly by sie takie odmiany co pory roku.
Przynajmniej nie bylo by widac kazdego miasta w 1 wygladzie tylko w 4 (bo 4 pory roku)
JESTEM ZA

@down
Dla nich wszystko jest nabiciem posta -_-

Hrater
15-10-2008, 21:05
*****, teraz mnie jebie czy bana dostanę. Dostałem warna za założenie tematu w dziale propozycje... Za Nabijanie postów! To od kiedy każda propozycja jest nabiciem posta?! Ja pierdole takiego moderatora...

Tu mogę dostać warna ale tamten post prawa nie miał dostać warna...

Silkroad
15-10-2008, 21:08
Jestem jak najbardziej na tak tylko mam pomysł żeby w zime zamiast drzew zrobić Choinki :P xd Ale to tylko propa :P Jestem na tak

Wrona
15-10-2008, 21:18
Też kiedyś miałem podobny pomysł :P w sumie wszystko ok, ale wątpię, że będzie sie komuś chciało to wszystko przerabiać.. Ale jeśli wejdzie w życie, to byłoby na prawdę wielkie urozmaicenie.

Selrien
15-10-2008, 21:30
Pomysł bardzo fajny, miejmy nadzieje, że Mortiisowi się spodoba;]
Pozdro.

BroxiQ
16-10-2008, 17:09
Pomysł nie jest zły ale jednak jest trochę roboty... I można by tylko zmieniać zima lato, a co z wiosną i jesienią ? To też pory roku a liści z drzew chyba nie dodasz do klienta :)
Pozdrawiam.

Gosiunia
16-10-2008, 19:55
Super pomysl fajnie by to wygladalo ale znajac ekipe Apo to tego raczej nie wprowadza bo oni maja wlasne plany i koncepcje ale pomysl jak najbardziej fajny

Scylla xD
16-10-2008, 20:02
Super pomysł sam kiedyś myślałem o napisaniu podobnego tematu
gdyż wtedy troche będzie nam razniej. Przecierz APO jest jak świat rzeczywisty rozmawiamy wymieniamy zawieramy przyjaznie więc to bedzie dobry pomysł

Popieram i jestem za 100%

old Don Mateo
16-10-2008, 20:16
Nom fajny pomysł przynajmniej by to trochę urozmaiciło grę a nie ciągle ten sam wygląd chodź jest przy tym trochę robotki ale jestem na 80% pewny że to nie wejdzie w życie albo wejdzie pod koniec przyszłego roku :o

Arigori IksDe
16-10-2008, 20:24
tez jestem za ;p ale mogles dodac sonde, tylko troche roboty to dla mortisa jest ;<

Lost Girl
16-10-2008, 20:27
Jestem za ale to na 99.9% ekipa nie zrobi, za dużo roboty. Jak na razie to tylko główne city to oczko robią na zimę i lato xd I to pewnie dla nich wystarczy.

Osecik
16-10-2008, 20:46
Mi sie pomysl podoba.... Tak jak na zime jest stawek przed depo zamarzniety....
Spoko by to bylo :)

Fraelek <3
19-10-2008, 12:34
Pomysl dobry, tylko dla Tygrysa to bardzo duzo roboty. I tak juz ma na glowie nowe miasto. Ale zaglosowalem na tak, trzeba urozmaicac Tibie.

Ernim
19-10-2008, 16:19
xD w zimie by sie szybciej chodzilo po tym lodzie xD jestem na tak ale czy "im" bedize sie to chcialo robic?

Domerus3
19-10-2008, 16:40
Niby dobre, ale w praktyce trzeba byłoby zrobić taką samą mapę tyle że z tymi "dodatkami", trochę z tym zachodu, bo z tego co wiem Mortiis , żeby cos nowego dodać musi jechać w to miejsce gdzie mu hostują serva...trochę męczące.

Co jeszcze...W tibi 7.6 jest strasznie mało detali związanych bezpośrednio z daną porą roku, nie ma imitacji trawy jak w 8.00+, dzew związanych z jesienią jest może z 5, z zimą aż...2... Dlatego te temat nic nie wniesie za bardzo.

Jedyną zminą lato/zima jest lód na "jeziorku" W środku city xDD

Ser@fin
19-10-2008, 17:46
Pomysl oczywiscie na tak, ale w obecnym stanie tych miast (to jak czesto sa rozbudowywane) jest to nie mozliwe. Tzn. Jest, ale Tygrys nie ma czasu, ochoty ani zapalu do robienia czegos takiego. :)

Virson
19-10-2008, 19:03
Tak to jest dobry pomysł, ale sądze, że raczej nie wypali.
Zaznaczyłem na tak, ale wątpie, żeby chciało się im to robić ;d

Jasny
19-10-2008, 22:57
Moim zdaniem bardzo dobry pomysl takie rzeczy urozmaica gra
JESTEM ZA !!!!

Knight Swordinho

Level:182
M lvl:10
Skills:97/97
Best solo:Orshabaal

inne hary na apo

Jasny knight od (1 - 500) lvl

krzysiek_15
19-10-2008, 23:28
na 100% nie wypali, gm sie opierdalaj* nic nie robia. Tylko mowia ze maja duzo roboty itp -.- tygrys moglby sie przyznac ze juz nie ma tej wprawy, ze woli sie opiepszac niz robic cos dla apo!! Mortiis takze nic nie robi. O tym nowym miescie slyszalem ok 2 miesiace temu a do tej pory jeszcze go nie ma i pewnie dlugo nie bedzie. Nowa wyspe zrobia po siwtach (grudzien) i beda raspy ms i kingow. pewnie bedzie jak ank 3/4 wyspt to pustynia. Moze na neij cos zorganizujcie czy co? -.-

Guer Revoltado
20-10-2008, 06:10
na 100% nie wypali, gm sie opierdalaj* nic nie robia. Tylko mowia ze maja duzo roboty itp -.- tygrys moglby sie przyznac ze juz nie ma tej wprawy, ze woli sie opiepszac niz robic cos dla apo!! Mortiis takze nic nie robi. O tym nowym miescie slyszalem ok 2 miesiace temu a do tej pory jeszcze go nie ma i pewnie dlugo nie bedzie. Nowa wyspe zrobia po siwtach (grudzien) i beda raspy ms i kingow. pewnie bedzie jak ank 3/4 wyspt to pustynia. Moze na neij cos zorganizujcie czy co? -.-

Ty wez zamknij twarz. Sie opierdalają? I tak dużo dla was robią głąby a Wy nie potraficie tego docenić. Skoro sie opierdalają to czemu ten server cały czas jest Online? Nawet tego Idioto ktoremu mózg zastepuje bot nie potrafisz tego docenić.

Psss: radze kupić i zacząć czytać Słownik. ;)

@topic.
Nie wypali chociaz osobiscie jestem na TAK!!

Bercik Knight
22-10-2008, 14:02
Mi to pasuje fajne by to wyglądało ale cesciowo zgadzam sie z krzysikiem 15 ze nie bedzie im sie tego chcialo ( nie urarzac gmow) ale jak by juz tak mieli zrobic to jestem jak najbardziej ZA

Pozdro:D

xxXTibiomanxxX
22-10-2008, 14:05
Super pomysł , mi się bardzo podoba.
Ale to jest pewnie dużo roboty.
I tego nie będzie.
Ale i tak jestem na tak!.

Bondi
22-10-2008, 14:06
Też kiedyś nad tym się zastanawiałem :) Fajnie by było pośmigać po lodzie ;] Na pewno urozmaiciłoby to grę. Jestem na tak.

由于本站
22-10-2008, 15:11
Nie, bo... bądźmy realistami, taki pomysł się nie sprawdzi, ponieważ jest to ponowne "klejenie" całego miasta, i to aż cztery razy.

Domerus3
22-10-2008, 15:58
up@ Dokładnie, a po 2 jak wy sobie to wyobrażacie? Cała mapa ma być jedną wyspą lodową? A na volcano tez dacie snieg czy na pustyni? Dajcie spokój...

down@
Tylko się tak nie unoś dzieciaku ;]

Co do twojego przyjebanego pomysłu, to jak ty to sobie w ogóle wyobrażasz? Całe miasto normalne, a w niektórych miejscach dasz cos śniegu czy jak? A na jesień co dasz? Jesienne drzewa których jest na lekarstwo w map edytorze? Pomysł jest do zrealizowania w tibi 7.8+ a nie w 7.6 bo wyjdzie to sztucznie, tandetnie i na siłę, jak w całym mieście normalnym będziesz dawać śnieg zamiast trawy. Pozdro and poćwicz kapciu

Hrater
22-10-2008, 21:20
up@ Dokładnie, a po 2 jak wy sobie to wyobrażacie? Cała mapa ma być jedną wyspą lodową? A na volcano tez dacie snieg czy na pustyni? Dajcie spokój...

Przepraszam, czy ty kretynie czytałes w ktorych miastach proponowalem zmiany co do pór roku?
Nie umiesz czytac to nie pisz ^^

Kapitan Alkohol
24-10-2008, 16:50
Fajny pomysł :)
Ale o ile pamietam to w okolicach Bozego Narodzenia jest choinka w city i mozna brac nutki z niej xD

Rubin
24-10-2008, 23:53
HeHe :D:D:D Fajny pomysł ale to troche czasu musiało by Mortiisowi zająć widzimy na przykładzie nowego miasta. Dobry pomysł ale raczej nie bedzie mu sie chcialo siedzieć tyle przed kompem :cool: Ale pomysł jest THE BEST dobrze myślisz oby tak dalej

Esine Palladin
25-10-2008, 11:21
Jestem na TAK!
Pomysl jest super tylko ze niebedzie sie hcialo robic to najlepiej rook (ale rooka moze nie :D) i oczywiscie city na senji dac santa clausa ktory daje mls'a
lub jakies gowienko a na rooku jakis santa claus co daje hmm jakies gowienka typu knight set i bylo by sietnie tylko rook to nie zabardzo :D

destis
25-10-2008, 23:53
uu śnieg w depo ale bym się napie....ł kulkami w ucho np takiemu, niewiem komu

Kilonek
31-10-2008, 18:21
Też jestem za tak!! Bardzo dobry pomysł.

Kamikadze Brother
31-10-2008, 18:54
Hehe bardzo fajnie xD dobry pomysl
Pozdrawiam