View Full Version : Jeden klawisz i trzy rzeczy zamiast bota.
Witam,
piszę ten poradnik zmyślą o osobach takich jak ja czyli takich których dostanie bana dzieliła znikoma granica.
Otóż pewnego dnia zaczepił mnie jeden z GM'ów i pytaniem I co teraz?
Miałem być osądzony o botowanie. Odrazu się deklaruje że ani razu nie używałem botów, rzadko kiedy odpaliłem dwie tibie, ale nie o tym mowa.
Chciałbym wam przestawić sposób w jaki można trzymając jeden klawisz uhać się, manasować i uderzać. Pisząc to myślę przede wszystkim o knight'ach na małych poziomach którzy leczą się trzymając uh'a pod sobą.
Pierwszym krokiem to uruchomienia Tibi i przejście do działu Options
zapewne każdy wie gdzie to ale pokażę wam to na zdjęciu aby ten poradnik...
a raczej porada została lepiej oceniona:
http://i35.tinypic.com/5efzgo.jpg
Następnie przechodzimy do działu Hotkeys otwieramy go zjeżdżamy na sam dół i tam mamy Control+F12: (może być każdy inny hotkey ale mi przypasował bo jednym palcem trzymamy prawy Ctrl, a drugim palcem F12)
I tam wpisujemy nasz czar jakiego chcemy używać, w moim przypadku jest to exori max. To powinno wyglądać następująco:
http://i38.tinypic.com/291fgqs.jpg
Teraz tylko otwieramy sobie plecak z Manasami idzemy na dowolnego potwora. Ja używam tej techniki zdobywając poziomy na OTS Kingach ponieważ nie jestem zbyt sprytny ani nie używam botów aby móc biegać a jednocześnie uderzać potworki.
Zapewne wielu z was powie że Ameryki to ja nie odkryłem ale niektórym może się przydać. Niepozostaje mi nic jak życzyć wam miłej gry i jeszcze jedno proszę tak znanych boterów aby nieużywali tego jako wymówki.
*Wbrew waszym komentarzom przynajmniej poniektórych... np. Jacka3332 nie chciałem nabić postu... to ty nabiłeś post wypowiadając się w tym temacie... i naucz się liczyć do trzech...
Ta taktyka nie sprawdzi się u każdego... 800 poziom inaczej expi od dajmy na to 100 czy 200...
Wyobraźcie sobie że są też i tacy gracze.
*Szanowny pan, który każdemu doradza... poćwicz mógłby wydłużyć swoją wypowiedź i napisać swój poradnik, a nie tylko innych pouczać i krytykować poza tym 98%? Wątpię ale wiem jedno, że ty jesteś inteligentniejszy i pierwszy to wymyśliłeś, tylko szkoda, że się tym nie podzieliłeś.
*^Fran3q^*
05-11-2008, 19:07
Tibia classic control blz ; ] Wejdz w options/general i tam zaznacz pierwsza od gory opcje ; o
Is'KiSii
05-11-2008, 19:16
Fajny pomysł, podoba mi się ;) Pozdrawiam:)
Funnyx iksDe
05-11-2008, 19:23
No a mi sie nie podoba i nie fajny pomysł, no ale za dobre chęci 1/10 .
StaryMistrzBorysiatko
05-11-2008, 19:42
kiedys jak nie bylo innych botow niz tbi i tbi gg gralem tak, biegalem po skosie, bilem i jednoczesnie exura, kiedys to nie bylo podejrzane.... ale teraz nie ma co sie dziwic ze banuja,
jacek3332
06-11-2008, 17:42
Ja nie moge. Jak chciałeś nabić posty to idź do działu pytania. A jak niby sobie to wyobrażałeś? Że gościu lata i pisze na klawiaturze każde zaklęcie? Poza tym miały być 3 rzeczy, a ty napisałeś tylko jak dawać zaklęcia i się uhać. Naprawde, nad niektórymi tematsmi pożal się Boże...
Większość graczy wie o co w tym biega. Jak gm ci napisał że masz bota to musiał być debilem albo w rzeczywistości miałeś bota./
OMG Co to jest Przcierz Kazdy z graczy Ma ustawione Czary na Hotkey i pije w tym czasie mane ;d Koles AMERYKI to ty nie odkryles !!!
Wez Nie Nabijaj postow ...
pomysl Gdziez to by taki 1.6k lvl Byl na respie i zeby walnac w potworka z czeru pisze sobie na DEFAULT np. : "exevo gran mas mort" xD Je** sie za przproszniem ;p
Ober Caster
06-11-2008, 23:09
w 100% szacun dla autora tematu. Mało kto podzieliłby sie czymś takim, co więcej może to paru fajnych ludzi uratować od "banished"'a xD
Poradnik zajefajny 10/10 pozdro nara bb
Earendur Helyanwe
07-11-2008, 07:51
omfg? a po co Ci ten Ctrl + F12? Nie możesz ustawić exori max na same F12 bez ctrl? ; o. Pomysł? Czy to jest nawet pomysł... 1/10
GrulixBaned
07-11-2008, 18:55
No gratuluje ale chyba 98% ludzi z Apo o tym wie.
Pozdro & Poćwicz
hehe dobrze do zrobiłes 6/10
znakiiiiiiiiiiiii
Silkroad
09-11-2008, 11:35
Dobrze wykonane ale źle określone. Większosc nie wie o co chodzi, a paru rozumie. W tych czasach lepiej grac normalnie bo nawet za takie cos masz bana za boty. Expisz szybko podaltuje gm i pyta czy banujemy. Nie ma żadnego programu do wykrywania botów. I tyle. Ale poradnik dobry 10/10
Traus knight
09-11-2008, 11:54
najgorsze ze ja dostałem ban a go nie używałem i nie mam żadnyh dowodów ;/
No a mi sie nie podoba i nie fajny pomysł, no ale za dobre chęci 1/10 .
HEHEHEHEHE rozjebalo mnie to........ <znak><znak><znak>
Mam chyba jakiegoś laga w mózgu, bo nie rozumiem
jak to ma działać:confused::(:confused::o
laga w mózgu
No to fajny masz mózg xd. Ju ar Cyborg z 'Młodych Tytanów' !111 :< OWN3D.
>_<
ArekOfKazanow
09-11-2008, 16:08
Boże jakei wy nooby jestescie ... Jemu chodzi o to ze jak ktoś nie ma Tibia Classic Control ustawionego to że caly czas trzyma ctrl i wyglada to tak:
Ctrl trzyma caly czas i przyciska tylko F12,uh,F12,uh,F12,uh
PzDr naaby :[
Jest to napewno lepszy sposób niż używanie bota i dodatkowe czekanie na odbanowanie. Ale pewnie i tak mało osób będzie tego używało.
LOl ale masz temat wiem o tym od dawna tak jak chyba zreszta wiekszosc osob na apo ....
Undead Pall
14-11-2008, 17:16
a ja wiem jak sie manasowac i vitac/atakowac nacisnieciem jednego klawisza look ustawiasz scara (manas) na f1 + inny wybrany czar na ten sam hotkey i masz hahahahah xD
@topic nie no ja nie ogarniam xD
Hmm nie wiem oco chodzi ale komu to jest ku*wa potrzebne? :D
Jeśli mozesz wytłumacz na PW bo nie kapuje tego -.o
roman-17
14-11-2008, 21:32
Oj ludzie... Proste jest to jak budowa cepa... używając tekiego ustawienia praktycznie cały czas mamy wciśnięty klawisz [Ctrl] i bez żadnych problemów latamy kursorem myszki między BP a postacią (manasy i/lub uh'y) i jednocześnie używamy czarów. Świetne rozwiązanie bo nie trzeba bawić się w szukanie Hotkey'a na czar a zaraz potem szukanie [Ctrl] żeby użyć manasa i/lub uh'a.
A teraz dla tumanów:
1. Jeden palec cały czas naciska klawisz [Ctrl], który znajduje się w lewym dolnym rogu klawiatury i na lewo od klawisza kierunkowego w lewo (czytaj strzałki w lewą stronę).
2. Drugim palcem tej samej ręki naciskasz (zależnie od potrzeb) wcześniej ustawiony hotkey wedłóg wzoru podanego przez Autora tematu.
3. Drugą, całkowicie wolną ręką trzymasz myszkę i używasz nią manasy i/lub Uh'y!
Proście tego już się nieda opisać... Chyba, że ktoś się pokusi o stworzenie filmu instruktarzowego dla tego stada bezmózgich Tibiomaniaków... Ja na to nie mam cierpliwości...
Pozdrawiam tych co zrozumieli Autora odrazu!!
Nakomi takahata
15-11-2008, 13:15
potrzebne to i troche jest ale mi sie nei przydalo
Zuy Pan, Wręcz Okropny
16-11-2008, 13:30
Podobnie jak kolega UP nie ogarniam xD
Huya zrozumiałem :)
@Edit
roman-17
Już kapuje ;] Thx, że tak to rozpisałeś ładnie ! :D
Bynajmniej ja z tego korzystać nie bd :>
Plener123
16-11-2008, 13:49
Ładnie wszystko opisane.Lecz "Ameryki nie odkryłeś".Dobrze,że takie coś powstało,bo na pewno się przyda.
Pozdrawiam!
Ale na manasy to to juz nie dziala bo jednak manas sie musi napelnic
roman-17
18-11-2008, 00:11
Ale na manasy to to juz nie dziala bo jednak manas sie musi napelnic
W dużym skrócie: weź patelnie w silniejszą rękę, a następnie z całej szybkości zbliż ją do swojej głowy na odległość równą 0. Raczej pomoże ale przynajmniej będzie fajny dźwięk echa...
A tek na poważnie to gratuluje jeśli używasz tylko 1 manasa!! Normalni gracze mają cały bp ich otwarty zwykle, żeby mogli ich używać cały czas!!
No aż czasami sami prosicie się, żeby was zjechać jak burą sukę (samica psa!!)
@Edit
@Zuy Pan, Wręcz Okropny i Muflon
Ależ proszę uprzejmie;] Cała przyjemność po mojej stronie
Oddajkonto
18-11-2008, 12:39
0.1/9.5 for a willingness. It's too difficult to implement, can You have easier way?
Romek thx za wyjasnienie juz wszystko jasne :P
EE pozdrawiam wszystkich i polecam super strone otsfans.pl tam się dowiecie wszystkiego o ots
Nakomi Takahata Old
01-12-2008, 20:28
juz od dawna posluguje sie takim czyms xd
Bylo Jest I Bedzie Zawsze Zaglebie!!!!!
Hogart 2.0
02-12-2008, 07:34
Hmm co tu duzo mowic xd Bo chyba nie jest co poradnik 0.001/10 Jezeli wogole moge taka ocene wystawic;] Bo zbytnio nie czaje kolesia xd Ale coz namecyl sie piszac to wiec na zacheta daje taka ocene jaka dalem ;p
/\ dlaczego nie czaisz? co ty taki tępy jesteś ? -.-
@do wszystkich up.
Czy Wy naprawdę myśleliście że Jemu chodziło o to, że ma czary na hotach? no nie rozśmieszajcie mnie -.- tak, macie racje, On uważał że wszyscy wpisują w defalout -.- żal dupę ściska -.-
ps. do autora tematu,
a nie lepiej zaznaczyć także Send~~ ? to entera nie trzeba klikać ;d tylko ctrl trzymać i EF'ki klikać ;D
@ktoś tam up.
Mówił ktoś ,że praktycznie nie spuszczamy palca z CTRL ;] Spuszczamy, o ile chcemy zaznaczyć atack,
Hmm poradnik krótki. Mogłeś opisać jak z tym TCC expić itd. Bo niektórzy nie wiedza. Np. Ja.:D
Ale mi pordanik długi ..... i jeszcze boot.
Beznadzieja :cool:
Anty KRS
02-12-2008, 20:25
omfg co ty dajesz wogole
super poradik tylko daj link do sciagniecia scara za freee :):)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.