View Full Version : Loot
Metalsider
18-10-2008, 18:24
Witam
Chialbym poruszyc temat o lootowaniu (szybko/wolno)
A wiec tak:
mi sie zdaje ze na tym otsie jest za maly loot np.
expie na dlach od jakichs 15 lvl i najlepszy item jaki wylotowalem to tower shield ;/ i to tylko raz ;(
Prosze o wypowiedzi i zaglosowanie w ankiecie
(sorrki i juz nie czepiajcie sie o edytowanie postow)
noi? Każdy wie że z dle prawie nic nie leci, expi sie tam przez 30 lev i przerzuca na demony.
No to się wypowiedziałem tak jak prosiłeś.
loot przyznaje jest za mały, ale na np.Demcach można się odbić.
edit:
@Metalsider
Też już widzę po prostu zmieniłem wygląd forum(tzj.skórkę?) i nie zabardzo się połapałem na początku
PS
Widziałem cię dzisiaj na expie:D
:cool::cool::cool:
Metalsider
18-10-2008, 18:29
ja widze ankiete nie wiem co sie u ciebie dzieje ;p
No wlasnie...
Ja tez zaczynam gre od nowa , mam 20 druta i nie ma na czym polootac czegos...a co ma powiedziec ktos kto gra sam?
Nie mozliwosci zysku na nizszych lvl !!!
Lepiej zeby powiekszyli troche loota z dragow itp./..
Metalsider
18-10-2008, 19:06
no wlasnie ja gram sam dlatego ten temat ;)
sam wpadlem na gra na tym otsie i nie mam tu zadnego kolegi z rl ktorego by mnie sponsorowal ani nic ...
wogule zawsze jest za maly loot ;/
Loot jest dobry i taki powinien zostać... I tak wiele osób ma za dużo :) Ale ta gra taka już jest xD. Na qeen w godzinę 800 lvlem można 1.5kcc zarobić. I nie widzę potrzeby nic ruszać.
Metalsider
18-10-2008, 19:27
Loot jest dobry i taki powinien zostać... I tak wiele osób ma za dużo :) Ale ta gra taka już jest xD. Na qeen w godzinę 800 lvlem można 1.5kcc zarobić. I nie widzę potrzeby nic ruszać.
Dla ciebie fajnie bo masz 800 lvl dobra dobra...
ale jak sobie poradzic na 15 lvl bo na rooku jakos idzie...
na 15 to nawet nie masz jak na traina wejsc i wogule nic nie leci.. z dlow nic z dragow raz d shield z gs to moze raz k arm poleci moze moze moze... ale zadkoooo moze by byl jakis skrypt ze np . 15-100 x5 100-500 x4 500-1000 x3
albo cos ;)
Lechista92
18-10-2008, 19:31
Nie wiem jaki jest teraz loot bo nie gram :P
Ale jak grałem ( ok. pół roku temu ) to loot był dobry, a nawet bardzo dobry.
Obniżenie lootu jest może spowodowane zbyt dużą ilością kasy na APO ?!
Pozdrawiam.
Zacznijmy od początku. Hero, z tego co widzę, lot starcza na pokrycie kupna kilku sd i manasa. Dalej powiedzmy, że Demony. Tutaj chyba każdy wie jak przedstawia się sytuacja. Lot jest w sam raz. Dalej Demon Lordy. Lot z owego potworka zawsze był przeciętny, dlatego nigdy nie expiłem na tym gównie. Orshaball, czy jak to się tam pisze, lot dobry, ostatnio z 3 lev (320 - 323) uzbierałem cały plecak. Teraz coś lepszego, czyli Monster Skeletony. Lot jak zwykle bardzo dobry. Został co prawda zmniejszony, lecz nie należy płakać.
Kingi... Lot zwiększony. Z 4 lev (340-344) miałem lot na ok. 1000cc.
Ogólnie - nic nie należy zmniejszać, zwiększać.
Nie opisuję Bally itp. ponieważ na tym jeszcze nie zdobywałem doświadczenia. ;)
#Down
Nieeee, urok gry, czasami denerwujący, no ale jednak.
Zaczynasz grę, nie masz za wiele kasy. Stajesz się coraz lepszy, zdobywasz coraz lepsze rzeczy oraz coraz więcej mamony. ;)
Zaznaczylem odp 2 poniewaz.... Loot jest w sam ras ale loot z tych poczatkowych lvl mogli by zwiekszyc :P
Pozdrawiam....
Mortalix
18-10-2008, 20:58
Beznadziejny topic...
Wiadomo, że low levele, którym stale brakuje goldów (fri itens plakz) zaznaczą, że loot jest za mały i trzeba to jak najszybciej zmienić..
Po za tym jak wiadomo Mortiis od dłuższego czasu walczy ze zmniejszeniem ilości kasy na servie, wiec raczej nie ma mowy o jakimkolwiek polepszeniu sytuacji loota. pozdro ;x
old Don Mateo
18-10-2008, 21:37
od demonów w górę to loot jest w sam raz ale monstery które dają mniej expa niż demony to loot jest cienki jak hoj bo jak wiemy ci co zaczynają grać po raz pierwszy to mają dwie opcje to wyboru :
1.Plx fri itams.
2.Robią 5 czy więcej postaci i biorą ze skrzynki te 2 cc i będą mieli razem 10 cc xD.
Ale jak wiemy ta druga opcja jest bardzo długa bo rzadko komu chcę się wychodzić 5 razy na rook w 1 dzień lub 2
Kornas Pall
18-10-2008, 22:25
Loot jest dobry , ale powinni poprawić czestość wypadania itemów z nóp monsters ( tych słabszych od demonów.)
Labeletti
18-10-2008, 23:01
Moim zdaniem loot jest w sam raz.
Jeśli byście nie wydawali kasy na bezsensowne iniepotrzebne rzeczy to by wam jej nie brakowało.Mi jakoś kasa z loot'u wystarcza na zakup niezbędnych
itemów.
Witam
A wiec tak:
expie na dlach od jakichs 15 lvl i najlepszy item jaki wylotowalem to tower shield ;/ i to tylko raz ;(
WG mnie loot jest dobry, wrecz za duzy. Na Demonach mozna szybko sie odbic jak mowil juz kolega przedtem, na dlach nikt z duzym rozumem dlugo nie expi i nie czeka na loot.
Metalsider
19-10-2008, 08:25
Loot jest dobry , ale powinni poprawić czestość wypadania itemów z nóp monsters ( tych słabszych od demonów.)
Wlasnie wlasnie ;)
oni tylko gadaja od demonow wyzej a co z nizej
moga zmienic loota ale moga tez zmienic jak szybko dany item bedzie lecial
maja cos takiego jak ip potem liczba i im wieksza liczba tym zadziej leci i powinni ta liczbe zwiekszyc
WG mnie exp jest dobry, wrecz za duzy. Na Demonach mozna szybko sie odbic jak mowil juz kolega przedtem, na dlach nikt z duzym rozumem dlugo nie expi.
czy ktos tu wogule mowi o expie?? TU CHODZI O LOOT!!! radze uwaznie czytac tematy ;p
@down. Ty tez za zadko nie piszesz a napisalem wiecej niz 2 posty bo byla taka potrzeba :P
@up. Ty naucz się korzystać z opcji edit. Uważam że powinieneś dostać upomnienie za nabijanie postów bo co 2 post w tym temacie jest twój... To nie chat box...
Ja na loot nie narzekam ;)
@Metalsider
Edytuj Posty...
Fraelek <3
19-10-2008, 09:45
Loot z kinguff teraz jest zajebisty. po 10 lvl mam jakies 700 cc. <450>
Ale loot z msuff jest zalowy... z 10 lvl <~> mam jakies 400 cc...
Mozna poprawic msy.
Przemo ziom
19-10-2008, 10:48
Nie!!
Niech zostanie tak jak jest!!
Ja w ciagu lvl expiac na bally wynosze 500-1000cc i tyle wystarczy
Niech nikt nic nie zmiania.
Nie!!
Niech zostanie tak jak jest!!
Ja w ciagu lvl expiac na bally wynosze 500-1000cc i tyle wystarczy
Niech nikt nic nie zmiania.
LOLQ...
Tu chodzi o lvl 15-50...
A nie jakies 1000++++....
Na 20 lvl ja gerasz sam od poczatku nie ma jak kasy uzbierac bo nie ma na czym...
Powinni poprawic loot z dragow itp...
A reszta zostanie tak jak jest,,,
Prosiaczek
19-10-2008, 12:21
Loot jest dobry więc zaznaczyłem opcje 2. Nie potrzeba zwiekszać loota.
@Mosuke...
HASuAhsuAhsUAshAUs loot z dragów poprawiać ? I tak nikt go nie zbiera... 10-50 lvle nie są od zarabiania... Dopiero na demonach zaczyna się coś zarabiać. Na pewno nie będą poprawiać loota z takich gównianych monsterow. Na Dragonach to się max 2 godziny expi, bo potem już nie ma sensu.
Metalsider
21-10-2008, 09:39
powinni zmienic z dlow wiekszy loot i innych potworkow i nie mowcie o potworach na 500 lvl -.-
Zaznaczyłem odp 2. Expie na MSach i z 4 lvli zarobiłem nawet 1kcc. Za to expiąc na Kingach nawet kilka godzin nie wylootowałem nic... MSy to najlepszy loot zwraca sie za manasy, ew. UHy i mamy kase na +.
pogromcaszczurow II
21-10-2008, 10:49
Mi ten loot jaki jest to odpowiada ;) I tak jest za dużo kasy na serwerze , więc po zwiekszeniu loota byloby jeszcze wiecej xD
Pozdro
ninja roukenon
21-10-2008, 14:29
Loot jest w sam raz ani za maly ani za duzy ja zaglosowalem ze w sam raz.
pogromca of apo
21-10-2008, 15:06
g prawda loot jest duzo za maly mozna klepac kilka h ots kingi i nie miec zadnego loota zenada powinni zwiekszyc loota zdecydowanie
Metalsider
21-10-2008, 18:25
OK Loot jest dobry i tak nikt na to nie zwaza nawet jak by bylo 300 glosow na wiecej a reszta po 0 ;/
TEMAT DO ZAMKNIECIA!
FanNaruto :D
27-12-2008, 23:45
[mi sie zdaje ze na tym otsie jest za maly loot np.]
Może masz pecha??A może to tylko z tych potworków tak??Dla mnie jest w sam raz...
Exevo knight
28-12-2008, 09:48
Nie odświeżaj tematów! I teraz powinieneś dostać warna.
Według mnie loot jest za niski, i trzeba zwiększyć. Proszę tu nie mówić zdań np:
Aristes jesteś noobem to sie nie odzywaj...
Jak chcesz to napisać to coś Ci powiem...
Nie wiem czy uczyłęś się na wosie o tolerancji, jeśli tak to wiesz że każdy ma swoje zdanie...
Roftl Master
28-12-2008, 11:27
Zamiast na drag lordy idz lepiej na hydry...
No ale mozna by bylo MINIMALNIE podwyższyć loot słabych potworów
Ile by nie bylo to i tak jest za malo (:
~GrulixBaned
28-12-2008, 15:00
Moim zdaniem jest za duży. Zbyt duży. Kiedyś 3 kcc to było w chuj dużo a teraz to max 4h expienia z lotem na ms/kingi.
@up
Dam ci drugie tyle jak zbierzesz 3kcc w 4h na kingach, ja expiąc na nich 1h lotnąłem golden helmet 317rp..nawet 1600ed/ms byś tyle nie zebrał gdzie masz kinga na 3 hity. chociaż może przy wielkim szczęściu :o
@topic
zwiększyć o trochę loot z potworów na których się expi od 15 do 65~ (dragony, dle etc.)
Kamilos xD
28-12-2008, 15:25
Słaby loot mi z 2 ms"ow wypadlo tylko 51platynek a kiedys z 1 wypadly mi demon helmet and mpa+70lpatyn
Miałeś pecha trafiła Ci się tylko 1 tarcza ale pójdziesz na Demony itp. to wypadnie Ci MPA itd. dla mnie za duży jest ten loot'a jedynym ratunkiem dla "finansów APO" jest cła =o czyli najprościej NPC który pobije ceny rarów.
Breloczek
28-12-2008, 17:54
Loot jest w sam raz! Rozumiem, że z Dragów nic nie leci, wiem bo sam zaczynałem tutaj grę od zera!
Z Dragon Lordów wiadome jest, że nie leci nic, więc expi się tam szybko, bo po co zaglądać jak będzie max 200gp.
Idź na Hero, Blackknighty to zobaczysz czy za mały loot, ja w godzinkę tam zrobiłem 16cc, a dla low lvla to starcza na uhy i manasy.
Demony, żadko coś leci, ale jak już leci to wartość minimum 4cc (wyjątek fire axe i giant sword [1cc]).
Na wyższych lvlach przynosi się naprawdę dobrego loota z expa, a zwiększając to po jakimś czasie każdy 250lvl nosiłby Pandemkę i Klapki ;]
lemoneek
28-12-2008, 18:58
Witam
A wiec tak:
(sorrki i juz nie czepiajcie sie o edytowanie postow)
Dlaczego?? A dlatego że te same dl są na roqu i przez to jest osłabiont Loot rate z nich aby "nowi" na roqu nie mieli zbyt dobrych items.
Dawidsoni
28-12-2008, 19:55
Omg chcecie mieć dobrego loota na małym lvlu. A na dużym? Na małym lvlu wydaje wam się, że loot jest słaby, ale na dużym jest poprosru choćby z msuw za duży. Według mnie powinno zostać tak jak jest
Wiele Miałem Kont
28-12-2008, 22:03
Moim zdaniem to nie ma sensu, tyle czasu tak jest więc niech tak zostanie choć wiem że początek na APO jest bardzo ciężki i bez znajomych pozostaje kupić 1kcc, bo na mm nie ma szans wyrobić. Rada? Kupić z 3kcc na Allegro za 6zl, czyli 10zl z wpłatą i wszystkim, a gra Ci się rozkręci ;)...
PS: Lepiej pożyczyć od znajomych jeśli grają na APO.
Piaskun1990
29-12-2008, 02:55
Zwiększenie lootu na tym otsie odpada.Powód dotychczasowy loot jest w sam raz a zwiększenie lootu np ze słabszych potworków poprawiłoby dobrobyt panujący na rooku,co najwyżej zostaje opcja zwiększenia cen przedmiotów które sprzedajemy u npc lecz wiąże to ze sobą konsekwencje stworzenia nowego npc na rooku który miałby panujące dotychaczasowe ceny. Z poważaniem Piaskun
Magic Gladiator
29-12-2008, 09:56
Loot z kinguff teraz jest zajebisty. po 10 lvl mam jakies 700 cc. <450>
Ale loot z msuff jest zalowy... z 10 lvl <~> mam jakies 400 cc...
Mozna poprawic msy.
Buhhe gosciu zes dowalil
slaby lot z MS?
ja na 450lv expie na nich i z 1lv mam ponad 200cc :>
co do tematu to lot jest az zaduzy
mogli by zmiejszyc lota z pro potworow i dodac troche do tych slabszych np gs dragony i warlocki bo przewaznie ludzie na tym expia
a jak nie zwieksza lota to proponuje expic na hero z nich jest nawet locik:>
Nie, niech będzie taki jaki jest. Jest w sam raz, i tak ostatnio zmiejszyli LOOT Z MSC :o
Ale jak by zwięszkyli nie obraźił bym sie :rolleyes:
Hrabia Olaf
31-12-2008, 23:17
wspominacie tylko o dragonach, z którcyh nic nie leci a np. hero czy black knight już ma lepszy lot
Lot jest iodpowiedzni a nawet bardzo dobry, nic nie trzeba zmieniać
Tak, trochę w tym prawdy jak jak expie już sobie na ots kingach to nie mam nawet zamiaru otwierac dedka bo i tak jestem powinien ze nic nie:mad: poleci i jak tu zarobić ;<
Loot jest w sam raz nic dodać nic ująć, jest na czym zarobic dobrze sie expi itp.
Choć można by było troche osłabic z Monster skeletonów, bo jest "troche" za duży ale to o jakies 5% nie mniej...
I przywrócic z powrotem zeby z bally leciały pieniądze :D
Za 5 lvli na 800+ lvlu można uzbierac nawet 150 cc ^^
Z samej kasy.
~GrulixBaned
09-01-2009, 14:41
Haha dobre. Ja z 3 lv na kingach mam około 2 kcc. A z ms z lotem około 5lv 30 min lv z 5 lv da się 2 kcc wybrać. NA kingach wolniej lv leci i dużo osób na respach.
handlarz_narkotykow
09-01-2009, 14:47
Pójdź sobie na kingi na magic i bierz po 3-4 lub na msy w ank lub na cod i będziesz miał za dużo tego loota.. Ale żeby dać rade tyle ubić to trzeba dużo expić, więc nie rób bezsensownych tematów, że dle źle droopają.. Bo na wyższym lvlu będziesz miał tego loota za dużo nawet...
Monisia : *
09-01-2009, 16:13
hehe kazdy by chcial jak najwiekszy loot...ale.,?ale ..ilez mozna..wtedy z apo stalby sie noob server..chociaz juz i tak 85 % to noobki : // zaglosowalam na odpowiedz c ..i zgodze sie z panem up.. pare h na kignach pare k cc w depocie..:)
Loot jest w sam raz. Czasem w życiu trzeba troszkę się natrudzić żeby coś zdobyć...:p:eek:
~GrulixBaned
15-01-2009, 20:53
K*urwa to nie jest koncert życzeń. Loot i tak jest dobry. Chcecie coraz więcej aukcji na allegro? Ja bym podniósł cenę sl o 200cc to by było wtedy coś, żadnego kozaka biegającego po city.
Loot jest dobry i taki powinien zostać... I tak wiele osób ma za dużo Ale ta gra taka już jest xD. Na qeen w godzinę 800 lvlem można 1.5kcc zarobić. I nie widzę potrzeby nic ruszać.
No wlasnie na 800 -.- a taki moj 90 druid na czym zarabiac zeby manaski kupic, sd itp .. malo lot jest przyznaje ...:mad:
Ero Senin
16-01-2009, 00:01
Loot jest idealny ale nie dla low lvl :/
Jak nie masz coś na start to jest naprawdę ciężko :/
Na 20+ levelu można ładnie zarabiać na Hero, przy okazji szybko expiąc ;] z Hero idziemy na demony i jest luziik!:D
Tutaj nigdy nie było problemu ze złym lootem...tutaj tylko są problemy z tymi co chcą od początku iść po prostej, bez żadnych utrudnień! ...
Ten topic uświadomił że 98% noobów z gry nie potrafi czytac.... Jedynie chyba tylko Jacus xd. Kolesiowy trepy chodzi o loot na 15-80 lvlu, a nikogo nie obchodzi ile wy wyciągacie na kingach w ileś tam h....
Nemiksiol
16-01-2009, 09:34
Chce zeby zrobili wiekszy loot kiedys z 1lvl na kingach na 500+ lvl wynosilem 1kcc+ a teraz z 5 lvl tyle jest wiec loot jets zlaby chce zeby loota podwiekszyli
Ja jestem zdania aby nie bylo zwiększania loota. Bo itemy by straciły na wartości.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.