Zaloguj się

View Full Version : 1 listopada zapal znicz bohaterom!

Lu$hOoOoOfy Cineq
22-10-2008, 19:50
http://www.nacjonalista.pl/images/newsy/full/16034807648fb1a2e05ceb.jpg

Jak wszyscy wiemy wielkimi krokami zbliża się Święto Zmarłych. Tak więc postanowiłem zaprezentować części z was (bo wiem, że jednak są tutaj ewidentni dewianci) akcję społeczną: "Nie dajmy zginąć poległym!" W ubiegłych latach cieszyła się ogromnym zainteresowaniem i mamy nadzieję, że nadal tak będzie.

Akcja ma na celu propagowanie pamięci o poległych bohaterach, zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży. Na każdym cmentarzu znajdziemy groby nieznanych żołnierzy, bądź ludzi, którzy oddali życie za Nasza Ojczyznę.

Pokażmy, że warto pamiętać i pokazać, ze oprócz pamięci o najbliższych, którzy odeszli, pamiętamy także o tych, którzy oddali życie za wolną Polskę. Niech na każdym grobie pojawią się tysiące zniczy, zapalonych nie tylko przez tych, którzy pamiętają dni wojny, ale przez nowe pokolenie młodych Polaków dumnych ze swojej historii, dumnych ze swoich dziadów i pradziadów. Nie zapomnijmy również sami o zapaleniu zniczy na grobach bohaterów!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Od autorów akcji...
- wzory plakatów i ulotek (pdf) - http://www.nacjonalista.p...rialy/wzory.zip

Zależny nam na jak największym rozpropagowaniu akcji wśród Polaków, zachęcam organizacje, stowarzyszenia, patriotów, nacjonalistów itp. do włączenia się w rozpowszechnianie materiałów, jesteśmy otwarci na wszelką współprace. Ewentualne propozycję proszę kierować po adres e-mail: kontakt@nacjonalista.pl lub numer gadu-gadu: 1335718

Założono również konto na naszej klasie - http://nasza-klasa.pl/profile/19090004 Dodawajcie się i polecajcie znajomym :)

Chwała wielkiej Polsce,
Cineq

Rembik
22-10-2008, 20:08
Zapalić znicz można, ale ubolewam nad tym co oni myślą o takich jak ty teraz. Patriotyzm przeciwstawia się nacjonalizmowi i takim ciulom jak ty. Patriota jest otwarty na inne narody i kulturę, a nie coś takiego co ty robisz, idź się pomódl do twojego boga Hitlera, a takich rudych jak ty tez palono.

@down
idiotą to jesteś ty ... może kiedyś w życiu, zmądrzejesz, a jak będziesz taki przez całe życie, to chłopcze współczuje. Zagmatwane ty masz w głowie, nie znasz życia, pod jarałeś się tym i myślisz, że jesteś zajebisty, swoją droga, to ty taki jesteś tylko na forach internetowych, bo sporo czasu tu spędzasz. Myślisz, że jesteś jakiś wielki, że pierdolisz takie smuty przy dzieciach i oni cię będą za to szanować? No może będą, ale tylko w necie.

@edit
Ta jestem rudzielcu starszy od Ciebie o parę latek i ty tu czegoś nie rozumiesz, ale twój problem, a to porównanie skina do punka to dojebałeś.

@edit2 No przepaść intelektualną do mnie masz sporą, bo cały czas ci pisze, że ty właśnie jesteś tym "nethoolsem", no ale chuj. "co rude to fałszywe" "nie jeden ciul klawiaturą, leczy swe kompleksy"

Lu$hOoOoOfy Cineq
22-10-2008, 20:09
Up:
Idioto, jestem NR nie NS. Nie uznaję swastyki, Młodzieży Wszechpolskiej a Hitler nawet nie umiał zlikwidować żydów. Swoją drogą masz strasznie zagmatwaną przez zachód wiedzę o patriotyźmie.
Edit:
To nie ja nie odróżniam NR od NS. To jak byś pomylił skina z punkiem albo swój klub z Siarką Tarnobrzeg, bo podobne kolory...
Edit2:
Nadal nierozumiesz. Może masz o kilka lat więcej, ale dzieli nas przepaść intelektualna. Już raz mówiłem Ci, ze jesteś nethoolsem. Poczytaj w necie ideologię NS i NR a potem napisz pw.

Dobra, liczę, że w tym temacie nie będzie tego typu postów, jak więc jak chcesz coś napisać to pw. Tu już nie odpowiem.

Bondi
22-10-2008, 20:21
W większym stopniu jestem lokalnym patriotą niż patriotą, ale co roku zapalam znicz przed grobem nieznanego żołnierza zawsze w tym samym miejscu w Lublinie.

Lost Girl
22-10-2008, 20:59
Dobrze, że ktoś pamięta o tak że ważnym święcie. Osobiście napewno pójdę na cmentarz i zapalę kilka zniczów.

.O.S.T.R.
22-10-2008, 21:07
Ostro masz w bani. Znicz zapalić można, ale ty chyba dostałeś dałna...

'Nie dajmy zginąć poległym'

Powiedz to tym co ich zabili. Błaznem jesteś.

@Down

Wiem, że jest to metafora, ale jak ty ją rozumiesz? Myślisz, że jesteś patriotą, bo zapalisz znicz?

Lu$hOoOoOfy Cineq
22-10-2008, 21:10
Niestety znów musze potępić...
Widać jak kłamiesz podając swój wiek. To jest METAFORA. Nawet nie mam siły specjalnie dla ciebie ją rozszyfrować.

Mariox
22-10-2008, 21:16
Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna, gr. patris) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar

NIKT z Was nie jest patriotą!Gdyby nadeszła wojna i trzeba by było oddać za ojczyznę życie nikt by z Was tego nie zrobił. Schowali byście się w kącie i wołali mamę. Także nie zgrywajcie tutaj patriotów bo to całkowicie odrębny i za bardzo poważny temat. Jak już to zapalcie sobie pochodnie w kryptach nad zwłokami neka, abu albo tymi innymi dziećmi bez przyszłości...

Bysiek
22-10-2008, 22:58
heh, Rembik nic dodać nic ująć. A co do rudego to też się zgadzam xD

@Topic. Znicza to chyba każdy zaświeci w ten dzień i większość pamięta o 11 listopada(tak myśle)...Zakompleksiony dzieciaq...

Vidly
23-10-2008, 00:10
NIKT z Was nie jest patriotą!Gdyby nadeszła wojna i trzeba by było oddać za ojczyznę życie nikt by z Was tego nie zrobił. Schowali byście się w kącie i wołali mamę. Także nie zgrywajcie tutaj patriotów bo to całkowicie odrębny i za bardzo poważny temat. Jak już to zapalcie sobie pochodnie w kryptach nad zwłokami neka, abu albo tymi innymi dziećmi bez przyszłości...

A kto by ginął za tą bandę złodziei w sejmie? ^^

@topic:
Zapalić znicz można, ale propagandy to ty tu nie siej.

Wrobel
23-10-2008, 01:09
Tak, myślę iż mało osób do dziś docenia to co Oni dla nas zrobili, nie doceniamy, ponieważ... Nie przeżyliśmy tego niż Oni. Gdyby nie Ci którzy za przyszłość swego narodu, życie Swe oddali, właśnie teraz... Nie pisałbym czegoś takiego, co dla nich niczym było głupiego posta, klikając bezpieczny w swym ciepłym przytulnym domu... Choć Oni tęsknili za żonami, dziećmi swymi... Co tu dużo mówić, jak można im podziękować ? Mam nadzieję, iż pamięć po nich nigdy nie zaginie... O.S.T.R - 'Nie dajmy zginąć poległym' Drogi mój, przez Twoją osobę z cineq jedyny raz się zgodzę, nie ukrywaj swego wieku. A to jest metafora, może i nawet przenośnia.

@Dziecięce kółko różańcowe
Mam nadzieję, iż będziecie cytować mój post, i mówić "EEeeeemooOOo peeeDaaaŁy" <3

DeDemon
23-10-2008, 07:23
Wy jesteście wszyscy nienormalni... W czym wam ten temat przeszkadza? Gdyby każdy był patriotą chociaż w takim stopniu, w jakim jest cineq to w rządzie nie było by pierdolonych świń rzucających się na łeb i szyje do koryta. Bo zależałoby im na Polsce.

Dobry pomysł! Pamiętajmy o tych co odeszli!

~~Tullo~~
23-10-2008, 07:35
Co rok jestem i co rok zapalam :]
I przestancie sie klocic dzieci.

Blacksmith on Tour
23-10-2008, 10:19
Co do ciebie Cineq nazisto zajebany nie mam slow wiesz czemu hitler nie lubial zydów i murzynow? Bo mieli wiekszego ch****uja od niego :) Tak samo ty robisz i kazdy twojego typu :D Dzieci w przkrotkich spodniach moro i glanach i mysla ze sa Cool i kazdy sie ich boi a ja mam was w dupie!! Nie jestes patriota tylko imbecylem patriotyzm nie polega na tym ze sie obraza innych....Leszczu :) Znicz zapale ale odroznij patriotyzm od fanatyzmu!

JaCkAsS
23-10-2008, 12:32
Nie wiem po co taki temat, tutaj jest za dużo dzieci które nie rozumieją co się wtedy działo.
Ja szanuję tych co oddali kiedyś życie za ten jebnięty kraj, ale patriotą nie jestem, wbijam w to "państwo".

Swoją drogą, co ten je.any kraj zrobił dla mnie? CHUJA!

A skoro nie mam za co, to nie szanuję. Moje zdanie, moja sprawa, nie pasuje? Twój problem!

Daaron
23-10-2008, 14:27
Szkoda tylko że, Polska tak upadła. Jeszcze gdy Ci ludzi o nią walczyli było o co walczyć teraz jest brud i śmieci, na każdym kroku wandalizm. Mimo że, Ciebie nie lubie za brak kultury tak osobistej jak i ogólnej to tu jestem zmuszony przyznać Ci racje, Ci ludzie byli patriotami pownniśmy uszanować to że, walczyli dla Nas po to byśmy mieli gdzie mieszkać i nie byli pod okupacją.

Ktoś
23-10-2008, 14:42
Temat bardzo dobry, ale niestety nie na to forum :)
70% czytających to forum to głupie dzieci, które okres komunizmu, II wojny światowej, I WŚ traktują jakby nic się nie wydarzyło. Mają w dupie czy ktoś za nich zginął, czy też nie ;|

Co roku chodzę na groby żołnierzy i zapalam symbolicznie kilka zniczy.

Nie zapomnijmy o poległych!

p.s
Gdybym w naszych czasach miał walczyć za ojczyznę to bym wyjechał jak najdalej stąd :)
Za kogo bym zginął? Za kolejnego prezydenta pokroju P. Kaczyńskiego?

GrulixBaned
23-10-2008, 14:54
Ja gdy miałem 3 lata byłem paliłem znicze z dziadkiem. I tak co roku chodzę do grup dziadka i babci, oraz do ciotek i jeszcze innym osobą.

@Cineq
Co Ty wiesz w ogóle co to jest patriotyzm? Wątpię. Mój kolega Cię zna i mówił, że Twój ojciec był dezerterem.

*MiszczÓ*
23-10-2008, 18:06
Powiem tak jestem patriotą, interesuje się historia szczególnie Polski, co roku zapalam znicz przed grobem nieznanego żołnierza. Co do Cinq'a dla mnie jest bękartem Hitlera....

~Johny Knoxville~
23-10-2008, 18:27
Tak 1 listopad to szczególny dzień...

Warto przyjść na cmentarz, i nie zapomnieć o tych co polegli za Naszą wręcz wspaniałą Polską.

NIE ZAPOMNIJMY O TYCH CO POLEGLI! NIE ZAPOMNIJMY....!

Osecik
23-10-2008, 18:33
Ja co roku zapalam znicz przed tablica pamiatkowa ;p
Patryiotyzm musi byc!
Trzeba pamietac co odeszli, broniac naszego kraju!!

Malkin
23-10-2008, 19:53
Ja zapalę tacie ;<
Oraz jednemu z najlepszych w histori zawodników Unii, mojego kolegi z klasy taty, Artura Malickiego

Brain
23-10-2008, 20:21
Racja! Ja zwsze zapalam znicz na tych zapomnianych grobach. Który nikt nie ogląda, nikt nimi sie nie zajmuje. Więc pamiętajmy o przodkach!

Brus_Łilis
23-10-2008, 21:15
Cineq chce zrobić z siebie wielkiego patriote ale mu to nie wychodzi :<

Darian
23-10-2008, 22:03
Tey no ***** co do hoya jest 1 listopada?! bo nie jestem w temacie jakas impreska? czy cos w tibi?

Deduś
23-10-2008, 22:35
@up
Chyba 2 x exp na realu :D

@topic
A może podwójny loocik, hę? :] fajnie by było... albo jakby dawali kase, o !

JaCkAsS
24-10-2008, 01:52
Mam jeszcze coś do powiedzenia w tym temacie....

Więc..
Jeżeli chcecie naprawdę zrobić coś dla tych co polegli, to idźcie do kościoła się za nich pomodlić, a nie zapalacie jakieś znicze -.-
Zapalanie zniczy nie jest dla zmarłych, tylko dla żyjących.

Uprzedzam pytanie bo ofc znajdą się tępaki...Chodzi mi o to że zapalając znicz nie robisz nic dla "zmarłych" tylko pokazujesz że o nich pamiętasz, znicze są tylko po to żeby ludziom na Ziemi było lepiej, a nie tym zmarłym.
Powie mi może ktoś co im te znicze dają? Że mają jasno w grobie? Takie coś za małolata słyszałem.

Powiem jasno: Wypierdalać do kościoła modlić się za nich "PATRIOCI"!!! ...

Beren
24-10-2008, 08:04
Mam jeszcze coś do powiedzenia w tym temacie....

Więc..
Jeżeli chcecie naprawdę zrobić coś dla tych co polegli, to idźcie do kościoła się za nich pomodlić, a nie zapalacie jakieś znicze -.-
Zapalanie zniczy nie jest dla zmarłych, tylko dla żyjących.

Uprzedzam pytanie bo ofc znajdą się tępaki...Chodzi mi o to że zapalając znicz nie robisz nic dla "zmarłych" tylko pokazujesz że o nich pamiętasz, znicze są tylko po to żeby ludziom na Ziemi było lepiej, a nie tym zmarłym.
Powie mi może ktoś co im te znicze dają? Że mają jasno w grobie? Takie coś za małolata słyszałem.

Powiem jasno: Wypierdalać do kościoła modlić się za nich "PATRIOCI"!!! ...

Zapalanie zniczy to jest tradycja, którą powinno sie podtrzymać. Nie wmawiaj mi, że jak pójde do kościoła się pomodlić to coś się stanie. Ty mi powiedz co mi da modlitwa. Bo jak pójdę na cmentarz i zapalę znicz, to będę z tego dumny. Modlitwa to będzie tylko strata czasu, mówienie do samego siebie. Nawet zakładając, że Bóg istnieje i modlitwa coś "pomoże", to nie wiesz czy wszyscy polegli byli wierzący. Zapalanie zniczy odnosi się do wszystkich.

@Topic
Taki temat napisany przez kogoś takiego jak Ty, jest obrazą dla zmarłych...

Wiem, że jest to metafora, ale jak ty ją rozumiesz? Myślisz, że jesteś patriotą, bo zapalisz znicz?
To jest jeden z powodów, dlaczego rok temu nie zapaliłem zniczy. Bo bym teraz myślał, że jak zapalę znicz to wypełniłem swój "obowiązek". Ludzie powinni tam chodzić, aby potwierdzić czynem swoje przekonanie.

p.s
Gdybym w naszych czasach miał walczyć za ojczyznę to bym wyjechał jak najdalej stąd :)
Za kogo bym zginął? Za kolejnego prezydenta pokroju P. Kaczyńskiego?
Wojna światowa w naszych czasach jest niemal niemożliwa. Dlaczego? Załóżmy, że dojdzie do wojny totalnej, czyli w pierwszych dniach jakieś 70% ludzkości odczuje działanie bomb jądrowych (jeden z efektów = po prostu wyparujemy, tak samo było w Hiroszimie i Nagasaki). Efekty dalsze są już nie ważne. Naszczęście nie będziemy mieli okazji sprawdzić, ile jest w naszym kraju bohaterów :)
@JaCkAsS
Jestem dumny, że jestem polakiem i mogę iść na cmentarz zapalić znicz za tych, co polegli za mnie. Jeśli nie jestem wierzący, to mam siedzieć w domu i nie myśleć o tych, co zapłacili życiem za mnie? To nie jest nasza własna wola? Rodzice kogoś zmuszają żeby poszedł na cmentarz (w tym sensie, że rodzice każą iść, a sami siedzą w domu)?

Cielak Friistajler
24-10-2008, 08:11
Tak. Cineq masz rację ! Ja ZAWSZE się modlę i zapalam znicz, a czasem nawet 2 na grobie nieznanego żołnierza. Jeżeli byłaby wojna - poszedłbym, walczył póki nie zginę... nie obchodzi mnie to, że zaraz ktoś zacznie mi 'jeździć' o to, że taki 'kozok' jestem, srry. :|

Nie zapomnę.

/edit/
'Tey no ***** co do hoya jest 1 listopada?! bo nie jestem w temacie jakas impreska? czy cos w tibi?' 0wn3d, pwn3d, fail, rzal, bul, rozpacz i skręt kiszek w okolicach trzustki :<<

JaCkAsS
24-10-2008, 16:40
Zapalanie zniczy to jest tradycja, którą powinno sie podtrzymać. Nie wmawiaj mi, że jak pójde do kościoła się pomodlić to coś się stanie. Ty mi powiedz co mi da modlitwa. Bo jak pójdę na cmentarz i zapalę znicz, to będę z tego dumny. Modlitwa to będzie tylko strata czasu, mówienie do samego siebie. Nawet zakładając, że Bóg istnieje i modlitwa coś "pomoże", to nie wiesz czy wszyscy polegli byli wierzący. Zapalanie zniczy odnosi się do wszystkich.

Sam napisałeś że jak pójdziesz zapalić znicz, będziesz z tego dumny, więc widzisz, robisz to żeby się poczuć lepiej...a jeżeli jesteś wierzący to powinieneś wierzyć że modlitwa coś da.

Tak samo jest przecież z nagrobkami, im droższy nagrobek tym lepiej ma zmarły? Wiadomo że nie, ale jednak ludzie kupują te droższe, a po co? No żeby im było lepiej.

Nie wiem jak wam to wytłumaczyć, ale jeżeli tutaj jest tylu patriotów, tych co pamiętają o naszych bohaterach, to który z was mi powie że codziennie się modli w ich intencji? Założę się że żaden z was tutaj.
Przypominacie sobie o nich raz do roku, so? Pokazówa? Obowiązek? Bo na pewno nie wasza własna wola.

Peace.

Mo$uke
24-10-2008, 20:03
Posluchajcie tego:
http://pl.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs

Kazdy ma obowiazek pamietac o ludziach ktorzy chronili nasz kraj...
To dzieki nim mozemy tu pisac na ten temat...
Ja pojde zapalic znicz....

Marlan
29-10-2008, 19:18
Ja co roku zapalam po zniczu na grobie nieznanego żołnierza.
@Mosuke
Aż łezka się w oku zakręciła. Świetne słowa ułożyli...
@JaCkasS
Ja w przeciwieństwie do niektórych, chodzę do Kościoła co tydzień. Modlę się za wiele osób. Za żołnierzy polskich z II wojny światowej także. I jest to moja własna wola. Nikt mnie do tego nie zmusza.