View Full Version : Balans Profesji....
Witam od paru dni obserwuje playerów APO jak pkuja. Po ostatnim wprowadzeniu gorszej e vity dla paladynów jest ciezko ubic knighta teraz do nich doszly sorcerery i druidy odkad im dodano wiecej hp nie sa do pokonania. Rp pada jak smiec od msa/eda z ekiem jest ciezko jesli ma bota wtedy rp pada. Mysle ze powinni poprawic e vite rp, nie chodzi mi zeby byla taka jak kiedys tylko zeby lekko zwiekszyli e vite.... Sam gram rp nie mam dobrego pvp lecz to jest lekka przesada z ta e vita. Dzisiaj widzialem jak Pallseka chyba 1105 bil sie z Nivelato okolo 1150 i Pallseka nie mial zadnych szans ... a tu jest mala roznica lvl. Wiec sadze ze powinni poprawic e vite paladynowi. Jezeli jest roznica 40 lvl miedzy rp a ek/ms/ed wtedy rp nie ma praktycznie zadnych szans. Pozdrawiam
ehh wiedzialem ze beda takie komentarze ale bylem na to gotowy wiec tak rozumiem wszystkich ze kazdy chce dla swojej profy jak najlepiej i zeby byla KOX. Tak jak pare osob tutaj mowi ze jest wszystko ok moim zdaniem nie ale jak kto uwaza. E vita powinna byc lekko poprawiona. Jezeli bedzie taki balans profesji to na APO nikt nie bedzie chcial grac niedlugo. Takie jest moje zdanie.
A i jeszcze jedno hity z g bolta a c arrow sie roznia o 200-400 hits i nie kazdy ma g bolta ...
Dede Lionheart 2
23-10-2008, 16:11
Popieram, ja swoim EK 1,122lvl wolę zabić 800-900rp niz ed/ms bo jest teraz z nimi problem, po tym jak zwiększono im hp.
Zróbcie coś z tym.. :(
Sam jestem Sorcem i prawda... dali nam HP i możemy zabijać 30- 50 lvlowych knightow bez problemu :D moim zdaniem powinni Wam Knightom dodać większy atak z exori max. Co do palla i tak rządzi więc nie trzeba mu nic dawać.
GlemexorII
23-10-2008, 16:19
Heheheheh wiedzialem ze predzej czy pozniej sie poplaczesz i cos napiszesz na forum..
wiec ms/ed nadal maja malo hp i padaja jak psy ;<<<
i nie trzeba nic zmieniac jest dobrze tak jak jest teraz, balans jest jak najbardziej wyrownany!
kuzwa ale wy macie problemy Jezu
Dodali sor/drut 1hp a wy robicie jakaś debate że sa teraz nie do pokonania
ehh opanujcie sie
Po obnizeniu e vity pallowi ciezko jest zabic knighta na tym samym poziomie a co dopiero ms/ed jednak troche przesadnie obnizono e vite
Dede Lionheart 2
23-10-2008, 16:23
Tylko te wasze vity do full hp. ;/
Nom, knightom albo większy atak z exori, albo lepsze uhy?
I mam takie pytanie, jak to możliwe, że na takim samym mlvl ja na 1,122lvl uham się 7-9k, a ek 800-900lvl ok. 8-10k? ;/
I co? Placzecie gdy poprawili profy magiczne...
Niech zostanie tak jak jest...byl czas knighta i palla teraz nastal czas prof magicznych...
Jak sie umie grac to sie kazdego zabije...
Aha i gram sorcem/drutem od zawsze i tez chce miec chwile w ktorej moja profesja jest lepsza od innych...
Rilisek 2.0
23-10-2008, 16:31
ABHSUHABSHABSUBHHUB scix ty masz 20 k hp ja na rilim mam 13,500 zobacz na twoje kombo z g boltem ( jak masz ) ja bije z ue tyle co ty z exori max erex + g bolt . a kazdy wie ze sprite wand i silver wand to chuj a nie wand'y ... i nic z nich sie nie bije hity zalowskie . sorc/druid pada jak pies od pala tylko trzeba miec pvp a co do ciebie to ty nie masz pvp xd ;] . pall jest i tak za dobry a co do knightow u nich tez jest wszystko dobrze . juz nic nie trzeba zmieniac na tym servie . to prawda ze takiemu 1200 ek'owi ciezko jest zabic 1000 ms jak ciagle vita i ucieka a niech tylko stanie to na kombo ...
Ero Senin
23-10-2008, 16:43
Jak ulepszyli pala to wszyscy plakali i wy ich wyzywaliscie a teraz jak ulepszyli ed/ms to wy placzecie ;oJest dobrze tak jak jest ;P
Pal wcale taki zly nie jest wrecz przeciwnie a sorc chwila nieuwagi i ded to samo przy expieniu ;P
Labeletti
23-10-2008, 16:55
Moim zdaniem Scix ma racje.
Powinni nieco zwiększyć e vita.
Master Sio
23-10-2008, 17:43
Dobrze dobrze juz wole sie bić z sorcem jak z jakims pallem który biega jak głupi i wali 2 x wiencej ze g bolta jak druid z s wanda niech tak zostanie i tyle!!
Gralem pallkiem okolo 700 lvl i nie bylo zadnych problemow wiec nie mow
lajtowo sobie bilem 1k ek , 1k ms/ed
Mysle, ze jest to zbedne wtedy gdy polepszymy rp znow bedzie nie do pokonania jezeli taki 700 rp wyucha sie od 900 ms to nie wiem czy nie ma dobrej e vity ... Placzesz bo padasz ...
|3ye
Mario Ty to lepiej wylacz bota wtedy zobaczysz.. Pozdro A i w ogole jak sie ciagle e vitasz pewnie to nic dziwnego
@RIlisek 2.0
Ty bys sie lepiej odzywal nastepny bocie. Juz dzisiaj na cave bocie zostales zlapany ;o
[23/10/2008 14:59] Dexoti -> Frico was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
Udowodnij Mi teraz czy mam bota !! NIE GRAM juz Mario jak Mi udowodnisz, ze mam bota dam Ci 20kcc
Mario Ty to lepiej wylacz bota wtedy zobaczysz.. Pozdro A i w ogole jak sie ciagle e vitasz pewnie to nic dziwnego
@RIlisek 2.0
Ty bys sie lepiej odzywal nastepny bocie. Juz dzisiaj na cave bocie zostales zlapany ;o
[23/10/2008 14:59] Dexoti -> Frico was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
Rilisek 2.0
23-10-2008, 17:51
to wypierdalaj jak ci sie nie podoba bb .
Exure Vite dla rp w ostatnim miesiącu pogorszyli masakrycznie dajmy na to, że ms na 1klvl walnie 6.5k, a vitnie się coś kolo 9-10k tzn.cale hp a, rp na 1klvl walnie koło 4k ,a vitnie sie 5k+(dla vity u rp jest spory exhausted).
Biorąc pod uwagę PvP
Ms vs Rp
Ms 1klvl-13(14)khp Hity: 6.5k+
Rp 1klvl-20(20.5)khp Hity: 4k+
<Rp>-Ma ms na 3-4hity
<Ms>-Ma rp na 3 hity
Ale rp całe hp ma na 3x ,a ms na 1x
Wiec rp vs ms czy też ed ma małe szanse
rp vs ek tu sytuacja wygląda tak ,ze ani ten ani tamten siebie nie zabija.
Ja na pvp island sie mordowalem 15 min z 260 druidem ale sie udalo...
Powinii troszke zwiekszyc e vite gdzies o 4%....
Knighta ciezko ubic tym bardziej druida bo mu sio daje ok 95% hp...
A pallkowi vita daje *****. Mi z polowy zycia nawet mi na max nie daje ;<
Ja na pvp island sie mordowalem 15 min z 260 druidem ale sie udalo...
Powinii troszke zwiekszyc e vite gdzies o 4%....
Knighta ciezko ubic tym bardziej druida bo mu sio daje ok 95% hp...
A pallkowi vita daje *****. Mi z polowy zycia nawet mi na max nie daje ;<
tee, to moze niech zrobia tak ze e vita daje full hp :\? Bedziecie sie cieszyc.
topic
najlepiej bylo jak rp byl the best na servie nie?; o ed i ms padali jak smiecie od rpkow -,- teraz jest lajt ;d zeby pokonac ms trzeba troche techniki.
Rp byl najlepszy - nie pasuje bo nie do zajebania
Zmiejszyli sile e vity rp - rp pada jak smiec ( wdlg niektorych )
Dali wiecej hp ms/ed - rp pada jak smiec, sorc ma za duzo hp ( wdlg niektorych )
Wiec dajmy wszystkim 1hp/ lvl i bedzie gitez ;-)!
Arigori IksDe
23-10-2008, 18:55
i co dodali 1hp na lv jejq strzaszne, sorc ma 100hp wiecej na kazde 100 lv ... czy 100hp powoduje to ze nie umiecie ubic ? -.-
Powinni troche ulepszyc ta e vite ja z polowy hp na max sie nie vitne...to lekka przesada ;/
Jest dobrze! Profesje wyrównane ed/ms dalej ciężko się expi
Rp sie tez ciezko expi. Co Ty niby bys chcial wbijac lvl co 10 minut ?
roman-17
23-10-2008, 20:22
W paru zdaniach:
Ilość hp i mp jest uzależniona od profesji.
Siła hit'ów magicznych rozkłada się następująco:knight<palladyn<sorcerrer/druid.
Siła hit'ów z broni rozkłada się odwrotnie niż hit'ów magicznych.
moc czarów leczących jest zależna od profesji, dlatego np. knight posiada TYLKO czar exura; Palladyn ma już exure vite dlatego, że jest bardziej magiczny od Knight'a ale ma słabszy ten czar od sorcerrer'a/druida bo są to klasy bardziej magiczne. A co do druida to jego exura sio jest tak potężna bo druid jest z natury klasą leczącą!
Cały bajer w balansowaniu postaci nie polega na zrównaniu ich pod każdym względem, lecz na tym aby każda profesja była inna od pozostałych. Dlatego też Mortiis z ekipą starają się podkreślić cechy danej klasy jednocześnie wyrównując resztę jej statystyk do odpowiednich poziomów.
Aktualne zbalansowanie klas wg mnie jest najbliższe ideałowi.
Pozdrawiam!!
PS. Żeby nie było to gram wszystkimi profesjami. A PvP jest idealne! Czasami padne od postaci słabszej lvl'owo a czasami ubije kogoś kto wydawało by się z łatwością powinien mnie przenieść do świątyni... Wszystko zależy od umiejętności!!
@ Scix
Co do suwania knight'a to uważam to za najbardziej haniebne posunięcie. W walce "nie na żarty" to bardzo nie ładne zagranie. Walcząc z knight'em niegdy go nie przesuwam (za wyjątkiem zabaw ze Slonkiem na arenie) a polegam jedynie na własnych umiejętnościach. Szanuje graczy którzy też nie posuwają się do takich technik... A co jeśli sam gram knight'em? jeśli przeciwnik zaczyna mnie przesuwać to zakładam mls i dalej jazda;] a jeśli nie mam na to czasu i jestem u siebie w domu (teraz na laptopie a w domu na PC) to jestem w stanie wyuhać się mimo przesuwania. Na co większość zaskoczonych ludzi reaguje hasłem BOT!!;] A tu wystarczy szybka mysz (polecam Razery) dobry refleks i przewidywanie gdzie Cie przeciwnik przesunie;]
Żałosny temat! Może i wasza vita jest słabsza, ale... chwileczke! Żeby walnąć z miecza/axa knight musi podejść! Wy macie g bolta/ c arrow i nie musicie podchodzić.
Sork i drut mają żałosne wandy wporównaniu do waszych broni! A Knight musi używać uhów z plecaka (chyba że używa botów, ale... nie zakładajmy że każdy ich używa bo to gówno prawda! Ja nie używam i może łatwiej padam, ale przynajmniej mam radość z gry, bo wszystko osiągam sam!), a w tym czasie można vitnąć się 2x... Nie wspominając o tym że uhem łatwo nie trafić. A jak nie trafisz 2x z rzędu to see u in temple.
Tyle w tym temacie! zamknijcie ten temat bo noobem śmierdzi.
Ja też zauważyłem że pall już nie jest najlepszy ale jednak nikt nie zaprzeczy że najlepiej sie expi pallem :) Na pvp też źle nie jest...
Pall Posion
23-10-2008, 21:28
Wszystko jest Dobrze Paladyn Najlepsza profa jeszcze narzekacie skandal
Żałosny temat! Może i wasza vita jest słabsza, ale... chwileczke! Żeby walnąć z miecza/axa knight musi podejść! Wy macie g bolta/ c arrow i nie musicie podchodzić.
Sork i drut mają żałosne wandy wporównaniu do waszych broni! A Knight musi używać uhów z plecaka (chyba że używa botów, ale... nie zakładajmy że każdy ich używa bo to gówno prawda! Ja nie używam i może łatwiej padam, ale przynajmniej mam radość z gry, bo wszystko osiągam sam!), a w tym czasie można vitnąć się 2x... Nie wspominając o tym że uhem łatwo nie trafić. A jak nie trafisz 2x z rzędu to see u in temple.
Tyle w tym temacie! zamknijcie ten temat bo noobem śmierdzi.
Dobrze ale jezeli nie podejde to jak eka bede suwac ? Jezeli nie bede suwac to eka nie ubije .
Ale ja nie mówię tylko o pvp dla zabawy... Jak ktoś cię leje i uciekasz (np, z respów ms) to łatwiej uciec palkowi niż kinie. Ed i Ms mają najłatwiej, ale coś za coś. Mają mało hp, więc gran hur się należy.
Mówię Ci, nie ma co narzekać. Wszystko zależy od umiejętności.
A dlaczego tylko zwiększać i zwiększać zawsze coś, hm? Może lepiej coś innego osłabić? Chcecie jeszcze bardziej prosty serwer? I tak jest prosty i to coraz bardziej niestety...
Co do Palla. E Vite ma dobrą. Mam Palla i jak dla mnie jest w sam raz, więc proszę - skończcie już z tym... :/
Jesteście takie "kozaki", to weźcie zróbcie tak, żeby każda profa była równa:P
Nie da się! Zawsze jakaś profesja będzie w czymś lepsza, niż ta druga i na odwrót!
Chcecie równości? Może zrobić jedną profesję i tyle? He? Wtedy nie będzie już pretensji, płaczu i co rusz nowych tematów o balansowaniu profesji... :mad:
P.S
I tak zdecydowana większość graczy na Armii używa botów, więc nie ma co "balansować" ;s:D
Co do twórcy tematu... ;x N/C :)
Scix, ale pier*olisz!
Ja mam 503 najta i rozpierdalam na luzie 530 sorca ;o
Z 530 paladynem mam trudności.
Z 530 druidem sie bawie jak małe dziecko.
Nie pierol ze paladyn jest cienki bo druid/sorc na niewiele większym lvlu go nie rozwali.
Masz problemy to idź do mamy i się wypłacz.
Scix ale smuty pierd.....
Po prostu masz zalowe pvp i padasz od 1k ek jak szmata :)
Moje PvP tez jest słabe, ale sie nie pluje jak padne, że miałem za słaba e vite, tylko ze to był mój błąd...
KONFIDENCIE
Najlepiej wypie... z tego serwera.. pianka sobie ciebie kupila i tyle.. sprzedawczyku smierdzacy z zerowym pvp... zobaczysz bedziesz padał, twoj czas na apo sie skonczy piesku....
nara!
SCIX KONFIDENT I SPRZEDAWCZYK![/I]
Scix ale smuty pierd.....
Po prostu masz zalowe pvp i padasz od 1k ek jak szmata :)
Moje PvP tez jest słabe, ale sie nie pluje jak padne, że miałem za słaba e vite, tylko ze to był mój błąd...
KONFIDENCIE
Najlepiej wypie... z tego serwera.. pianka sobie ciebie kupila i tyle.. sprzedawczyku smierdzacy z zerowym pvp... zobaczysz bedziesz padał, twoj czas na apo sie skonczy piesku....
nara!
SCIX KONFIDENT I SPRZEDAWCZYK![/I]
No jeszcze mi tu Maffera brakowalo i tych jego zalosnych postów :<
Widac umie tylko wyzywac to mu wychodzi najlepiej. ALe to lajt ja i tak leje na takich :) Pozdro
No jeszcze mi tu Maffera brakowalo i tych jego zalosnych postów :<
Widac umie tylko wyzywac to mu wychodzi najlepiej. ALe to lajt ja i tak leje na takich :) Pozdro
Jakos nie lales na nas jak pozyczalismy ci na sl prawda? Ajjj a teraz pianusia sobie ciebie kupila sprzedawczyku... wybacz ja kumpli nie kupuje... a to ze sie sprzedales swiadczy tylko o tobie sprzedawczyku :)
@down
Taa tylko traf z mas visa baranie...
Hipcio Bercix
24-10-2008, 13:37
tez ostatnio niektorych obserwowalem 100 knight vs. 100 pal knight nie ma szans palek wali exevo mas vis 2x mniej many zwala niz exori max erex a prawie takie same hity a knight exori max walnie 2x i manasowac sie musi a exori gran to najwyzej jak sie expi :(:(:(:(:(:(:(
OMG....
Zostawcie tak jak jest i bedzie gites...
Pozdrawiam
Rilisek 2.0
24-10-2008, 13:56
Frico jest mojego brata i zamknac ryje bo gowno wiecie o mnie . nie no ***** pall jest sux a ms/ed rox <habsuhasuh> jak to scix pisal ze sorc ma pala na 3 hity ahushuashuashuauh a pall sorca na 4 ahsahshu to chyba mu sie w tej pustej glowie pojebalo cos bo tak nie jest . jak wczesniej pisalem wpier*** z tad psie .
Ero Senin
24-10-2008, 14:54
Calkowicie popieram tygrysa ;p jesli juz to zmniejszyc cos bo profesje sa caly czas tylko ulepszane !
Ale z tymi botami to zal juz nawet cave boty do apo sa zAAAAL !
Kapitan Alkohol
24-10-2008, 18:08
Taaa i co jeszcze ?
Moze frytki do tego ???
Nie sciemniaj ze to wina 'exury vity' ze twoje pvp jest kiepskie :p
Ja gram ED i wiem ze jak ja mam tez 650~ lvl to z 650-630~ RP nie mam szans. Tyle co ja mu wale z mas morta to on sie vituje -.-
Rp wymiata w pvp i w expieniu i nie mów Scix ze jest inaczej. Moze jeszcze shielda do łuku/kuszy bys chcial ? -.-
Dobrze jest jak jest już nic nie zmieniajcie . Jak masz dobre pvp to każda profa jest dobra... :)
No w sumie powinni choć trochę poprawić e vite ;p
Ja swoim 150 palkiem hmm może połowe hp się leczę nie więcej
Pzdro
Kheneshi
24-10-2008, 18:57
Zaczyna sie to czego się uniknąć nie dało -.-
jeszcze nie dawno powstawały tematy Ms/Ed za słaby lamka cipka itp...
a teraz biedny oj biedny palladyn jaki on pokrzywdzony o boże -.-
żygać się chce -.-.
Co chwile zmiany proponuje zrobić jedna wieką zmiane^^
(usunać server)
zal mi cie scix zobacz ile wy bijecie z bolta pewno z 3k+ a taki sork ***** 2k max z wanda chuja ci to zrobi a knight to juz w ogole z mls 2k+ max taki lv jak ty jeszcze zeby bic z broni musialby za toba latac bo nie wydaje mi sie zebys stal obok knighta i szedl na wymiane spamu wg mnie jest teraz dobrze i nic nie nalezy zmieniac
@paladyn zabijaka
i tak bije za duzo z g bolta ma zasieg na caly ekran a ek ***** wcale nie ma zasiegu jeszcze bije mniej z broni. jak dodadza te 7% lepsza vite do pala to prawie sie nie bedzie dalo go zabic :|
Scix to maniak pewnie bez życia rl i przeciętny noob pvp.
Skoro 1 k rp nie położy 700 ek to kwestia jego pvp.
Dobrze zrobili z e vitą, teraz ek ma większe szanse niż wtedy na pokonanie rp.
Paladyn Zabijaka
24-10-2008, 19:53
zal mi cie scix zobacz ile wy bijecie z bolta pewno z 3k+ a taki sork ***** 2k max z wanda chuja ci to zrobi a knight to juz w ogole z mls 2k+ max taki lv jak ty jeszcze zeby bic z broni musialby za toba latac bo nie wydaje mi sie zebys stal obok knighta i szedl na wymiane spamu wg mnie jest teraz dobrze i nic nie nalezy zmieniac
Kajutan proponuje ci lekki uptade twoich wiadomości na 1300lvl walisz 3k z g bolta...Po za tym każdy myśli że pallem bije sie gdzieś 30min lvl. Musze wam powiedzieć, jesteście w błędzie na 1300lvl wbijasz jak zaje*** weźmiesz się do roboty około 45min. oczywiście (czasem loot zbierasz) gdzye zbierasz go ciągle lvl wpada ponad 50min. Hmmm o ile śie nie myle 1k ed wbijałem 40min lvl przed dodaniem im hp, więc co teraz będzie okolo 35min. na 1k<-- oczywiście jeśli ktoś umie expić.Co do hitów :walka rp Vs. ms/ed Przykład z życia wźięty Od Glemexora jestem ledwo wstanie sie wyuhać a mam 1300lvl. Czemu mam mnie na 3 hity i s wand, natomiast ja go mam na 3-4 i g bolt. Oczywiście na pozór wydaje sie wyrównana walka ale .. właśnie ed ma boskie sio które leczy go na 95%Hp w przypadku ms podobnie po wakacyjnym uptade.Rp na podobnym lvl musi się ciągle uhać w walce z ed ,a ten ma czas bo 4 hity nie wchodzą od rp w 1 sec!!
Gm nie podwarzam twoich decyzji ale jeszce raz przepatrz sprawe bardzo o to proszę. Mam jedną prośbe zwiększenie e vity o okolo 7%.
Scix to maniak pewnie bez życia rl i przeciętny noob pvp.
Skoro 1 k rp nie położy 700 ek to kwestia jego pvp.
Dobrze zrobili z e vitą, teraz ek ma większe szanse niż wtedy na pokonanie rp.
Zastanów sie jak moze ubic ek, jak ek spokojnie stojac i się tylko uha. Nawet go do yellowa nie zjedzie. Pall albo powinien więcej hitać albo więcej sie uhac
znow nooby narzekaja. jak ms \ ed mialy mniej hp to kazy pall\knight mowili ze jest nice (oprocz Drako) i ze ms\ed maja nice pvp. teraz ***** to juz przesada.... nauczcie sie grac a nie narzekajcie non stop -,-
@down
dokladnie ja Wise na arenie na 710 solnolem a knight \ pall to pandemke na 600 ***** wykonaja ..a rp jeszcze e vite polepszyc h@h@ ZAL MI WAS zagrajcie ed/ms to nie bedziecie tacy mądrzy tutaj...kurwy co grac nie umia i placza -,-
Hirokumi old Yavimava
24-10-2008, 22:19
@up
Dokładnie!
@topic
Teraz i tak ms/ed to ścierwo.... padaja jak szmaty ... nie oszukujmy sie... zobaczcie ilu ek uzywa botów.... i sa nie do pokonania... a rp ma w hooy hp i many i hity tez mocne ... takze nie mowcie na ed/ms ze są najlepsi.... nie liczy sie tylko pVp ale np pvm ... pomyślcie ze 800 ed ma teraz 23k+ many ... i expienie staje sie żmudne bo nie mozna isc na lepszego monstera niz pare bally... na vise mana to ek/rp idą z łatwością...a ed/ms dopiero na 800+ bo pada na combo .... elo!
Ludzie po co ten balans profesji przecierz i tak jak knight ma bota to kazdego rozwali ostatnio 170 rp nie moglem ubic 100 ek napweno mial bota ale co ja zrobie i tak jak ktos wejdzie w zakladki bany to dozo tego jest.
P.S Uważam że profesje sa dobrze tera i żeby tak zostalo bo juz za bardzo e vite pallowi zmniejszaja
Harvester
31-10-2008, 13:51
Całkowicie sie zgadzam. Pal mimo ze ma 3-krotnie wyzszy mlev od knight leczy sie od niego slabiej. 1000pal leczy okolo 1/3hp gdy sorc i drut lecza ponad 90% hp. Problem polega na tym ze zeczywiscie vita paladyna jest najslabszym zakleciem leczacym na serwerze a jej niedawne oslabienie nie bylo w zaden sposob uzasadnione. Faktycznie 1000palem expi sie na 3-4 bally bo wiecej poprostu zabije pala gdyz ten sie nie wyleczy. Z pvp jest podobnie, pal moze uciec przed atakiem ale juz sam nikogo nie zabije. DLA MNIE SPRAWA JEST PROSTA I OCZYWISTA: ZEBY BYLO UCZCIWiE VITA PALA POWINNA LECZYC TYLE ILE WALI GUE SORCA A LECZY MNIEJ. Kazda postac wyleczy sie przed atakiem pala jednym leczeniem pal natomiast musi sie leczyc wielokrotnie przed atakami innych ( bo leczy zaledwie 1/3hp). Sorc z 1000lev walnie gue i kazda profa z 1000lev za 1 leczeniem leczy full obrazen jakie jej zadalo gue - kazda oprocz pala :) Jak widać sytuacja jest nie fair, myśle, ze 5-10% lepsza vita u pala wyrownała by siły.
P.S. oczywiscie uwazam ze dodanie 1hp sorom/drutom bylo w porzadku. Nie w porzadku jest tylko to, ze pal sie leczy slabiej od 13mlev knighta i duzo slabiej od sorca/druta ...
AzoreH HarD
01-11-2008, 15:42
Scix kutafonie jebany chcesz zeby pallowi e vity zwiekszyli ... -.-
wczesniej pall zabijal 200 lvl'i wiekszego knighta a sorca to o 300 nawet -.-
wiec wez sie pierdolnij i tak pall jest zadobry powinni mu wogule usunac e vite niech sie uha cipa jebana teraz 80% apo to pall
Ps.
JebaĆ APO i Sieke
Hogart 2.0
04-11-2008, 22:14
@Scix
Masz racje,poniewaz lecialem solo z Nivelato.Bylo 3:1 dla niego i to nie sprawa pvp czy boota tylko ta vitka mnie trooche wkurza,poniewaz przed update ms o 100 lvl wiecej lub ed padali jak szamty odemnie a teraz...?Jest to wielki problem.Zalezy tez od pvp ;]Bo napszyklad potrafie ubic 100+ lvl wiecej ms/ed/ek ale z ciulowym pvp a jezeli ktos ma podobny lvl do mojego i jest to ed/ms/ek nie mam zbytnio szans.Powinni ja trooche poprawic;]To tyle
Tak do wiadomosc nie gram juz na APO i pallseka ma juz 800 lvl;]
Coś wam powiem ... wyłączcie te tibie bo głupoty gadacie....
Nie grajcie przez miesiąc w tibie wejdzie sobie potem tutaj i zobaczcie co pisaliście, co inni pisali - to jest śmieszne kłócicie się jak debile w sumie o gówno, o czym wy w ogóle mówicie ? z tego co słyszę to zwiększono 1 hp dla prof. mag. czyli na 1k lvlu to jest 1k hp a wy tu się kłócicie jak dzieci
( PS: sorry, 3/4 tutaj to dzieci :)) haha, brawo dla was normalnie jak się wbije na 10 min na to forum to lepszy efekt niż ganja daje :D
@Topic:
Ten wyżej ma rację, dać mu chleba.......;););)
Wiele Miałem Kont
08-11-2008, 23:51
Teraz jest dobrze... wiadome że każdy chcę jak najlepiej dla swojej profesji.
- Kiedyś MS i ED był strasznie dupowaty np. nie było exevo gran mas mort itp.Teraz dodano mu 1 hp i poprawiło to ich sytuacje, ale jasne jest że polepszenie innej profki nie spodoba się pozostałym.
- Rp do niedawna był nie do zabicia, jego exura vita dawała prawie tyle co sorkowi, ale po czasie mortiis to zauważył i moim zdaniem wyrównał to w ten sposób.
- Ek kiedyś był taką potęgą w pvp i pvm że rp( jak jeszcze eme było słabe i strzałką walił) nie mógł mu w niczym dorównać tak samo jak i ms&ed dlatego osłabiono jego hity i uha.
Nigdy nie zrobią tak żeby każda profesja była zadowolona. Teraz jest dobrze na APO. Jak doda się coś którejś profce zaraz wszystkie będą chciały upa. LEpiej zostawić ten temat w spokoju.
Anusiak Wielki
09-11-2008, 09:21
Jestem tez za tym zeby poprawili Vite u Rp, bo coraz ciezej sie nim gra i pkuje
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.