PDA

View Full Version : Zobaczcie ^^

WoW
26-10-2008, 15:39
Witam!

Jak można grać w Tibie mająć 15 czy nawet 20 lat? Przecież to jest gra dla dzieci. Kiedyś czytałem forum tibia.pl (żeby się pośmiać z dzieci mówią że mają 5 z polskiego a walą takie błędy jak np. "puźniej") i napotkałem poradnik "Jak bronić się przed mamą :eek:". Poprostu żal. Ładnie im ta tibia już zorała mózg, chyba głupszej rzeczy nie da się zrobić. Przez tibie koleś kiedyś zajebie matke krzesłem. Nie moglibyście pograć w jakieś realistyczniejsze gry on-line przez które nie wpada się w furie po śmierci? Tibia to przecież kilka jakiś pikseli a kolory są rzędu 4-bitów.

Ciekawy przykład filmu:
http://pl.youtube.com/watch?v=1jZRlxLJvHo

Jest dużo innych gier on-line np.

World of Warcraft (najlepsza wg. mnie do tej pory gra)
http://wirelessdigest.typepad.com/photos/uncategorized/world_of_warcraft_1.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/3/4849/z4849673X.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a101/DieselEdge/WoWScrnShot_052507_011120.jpg

World of Warcraft jest bardzo dobrze zrobioną i bardzo rozbudowaną grą. Ogromna mapa jest wspaniale wykończona dostępne są 2 kontynenty + do tego Outlands, duży pełen potworów, bossów i magii świat. Maksymalnym poziomem jest poziom 70, ale gra nie kończy się na wbiciu tego poziomu. Póżniej rozwijasz swoją postać albo pod PVP albo PVE (gracz vs. potwory). Ogromną zaletą gry są mounty (wieszchowce) na których może poruszać się gracz. Oprócz naziemnych wieszchowców możesz się cieszyć również lataniem mountem w świecie zwanym Outlands. Celem gry nie jest monotonne expienie lecz poczucie przygody, wykonywanie questów dla każdej strony konfliktu możliwe jest wykonanie aż 3000 questów. Występuje 9 ciekawych klas dla każdej z nich możesz wybrać przeznaczenie (wybierając odpowiednie dla Ciebie talenty). Sposobem zarabiania są profesje np. Mining + Blacksmithing.
Tutaj można sobie poczytać: o World of Warcraft (http://wow.battlenet.pl/)

Tu można pobrać:
http://thepiratebay.org/torrent/4440053/World_of_Warcraft_and_The_Burning_Crusade_Expansio n_Pack__Ready_

Lista przywatnych serverów http://www.wowstatus.net/serverlist.php

Zastanówcie się w co gracie. Komentujcie jak chcecie.

Mućka
26-10-2008, 15:52
Owszem nie podlega wątpliwości to że WoW jest lepszy od Tibi. Ale ma też swoje bardzo duże wady np. może i ma gigantyczną ilość questów ale są one po pewnym czasie nudne... Sam w WoWa teraz gram i po prostu mi się już nudzi szukanie mob"ów z których wyleci dany item potrzebny do questa.

Ps. chyba nie ten dział...

Fifeks
26-10-2008, 15:55
Powiem Ci tyle... Ile ludzi tyle gustów.

A tak poza tym to Ban? się należy ; ) reklamowanie o ile mi wiadomo nie jest dozwolone. ; )

Jaros Jaroz Jaro
26-10-2008, 19:31
Nie no dział dobry... bo to do rl życia sie zalicza...Ale tak szczerze to ten wow mi sie nie podoba (moze daltego ze nie gralem?) Jak patrze na foty to jakies kaszaloty biegają....ale sciągne i sprubuje tego xd

Mejger
27-10-2008, 15:43
Ogromną zaletą gry są mounty (wieszchowce) na których może poruszać się gracz. Oprócz naziemnych wieszchowców możesz się cieszyć również lataniem mountem w świecie zwanym Outlands.

Wiesz co? Zamiast za pisanie recenzji, weź się za swoją ortografię ...
Takim czymś, tylko robisz 'przypał' takiej grze ...

WoW jest świętną grą i nie wiem jak się może nudzić?

Orzeszek
27-10-2008, 15:49
biegaj 2h po krainie i zbieraj jakies pazury czegos tam i zabijaj mase mobów z których PRAKTYCZNIE nic nie masz bo wiecej expa dostaniesz za wykonanie questu eloo

Tre Cool
27-10-2008, 15:58
biegaj 2h po krainie i zbieraj jakies pazury czegos tam i zabijaj mase mobów z których PRAKTYCZNIE nic nie masz bo wiecej expa dostaniesz za wykonanie questu eloo

Żeś dojebał... Te pazury jak to nazwałeś zbiera się po to, żeby wypełnić questa... A może twoim zdaniem Tibia jest bardziej rozbudowana? Bij lvl w nieskończoność? Tłucz moby bez sensu?

Orzeszek
27-10-2008, 19:21
Każdy orze jak może..

Ja wole latać za mobkami a uwierz że moge dlugo latac :)

DalekoOdDomu
27-10-2008, 20:02
WoW ssie, Age of Conan jest lepszy, tak samo jak GW, które w sumie nie jest mmorpg.. no ale..

Naiczer
27-10-2008, 20:14
Ja tam gram w Silkroad Online. Boty sa, ciezko wbic (chyba ze masz premke), ale fajna gra i grafika. Gra godna uwagi.
Jesli chodzi o wow gralem na publicnym servie okolo 1 miecha. Znudzilo mi sie. Dla mnie nudne dla Ciebie ciekawe. Dla innych Tibia ciekawa, a dla Ciebie nudna.
Kazdemu jakas gra sie podoba lub nie podoba.

WoW
29-10-2008, 19:18
Wiesz co? Zamiast za pisanie recenzji, weź się za swoją ortografię ...
Takim czymś, tylko robisz 'przypał' takiej grze ...

WoW jest świętną grą i nie wiem jak się może nudzić?

Nie jestem dyslektykiem ale zdarza mi się czasami popełnić błąd. Nie po to poszedłem na profil informatyczny żeby kuć ortografie.

@Topic

World of Warcraft tak samo jak Tibia po pewnym czasie się nudzi. Niestety w Tibii brakuje grafiki 3d, kilku godzinnych rajdów, instancji. Poza tym w WoWie częste zmienianie sprzętu jest nieopłacalne ze względu na itemy soulbound (związane z duszą) czyli jeśli cenny item z nazwą koloru niebieskiego, fioletowego lub pomarańczowego jest niezdatny do sprzedania. Wielką zaletą jest równość wszystkich graczy. Nie występuje premium itd. Dla niektórych wadą jest ograniczony poziom postaci, chociaż gdyby nie był ograniczony to i tak EXP dostaje się tylko za moby nie więcej niż 9 poziomów niższe niż nasza postać. Wadą jest również cena gry (dotycząca tylko servera globalnego) 55zł miesięcznie lub 85zł na 2 miesiące.

Moja postać (oficjalna strona WoW) (http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=The+Maelstrom&n=Astroman)

Beren
29-10-2008, 20:10
Niestety w Tibii brakuje grafiki 3d, kilku godzinnych rajdów, instancji.
Dla Ciebie brakuje grafiki 3D. Już mnie to wkurwia, jak każdy mówi "Tibia to g**no, ta grafika jest zje***a....". Gier z grafiką 3D są dziesiątki. A takich jak Tibia jest zaledwie kilka. Jak Tibia przejdzie w 3D to zrobi największy możliwy błąd.

Arigori IksDe
29-10-2008, 20:34
najchetniej to bym skonczyl z tibia i gral w warhammera ;s wole placic to 60 zl na miesionc czy 2, ale niestety moj komp nie pociagnie :/

xD Lukki xD
29-10-2008, 21:52
Tibia i tak jest lepsza, a czemu?
Ściąga się w niecałą minutę I JEST DARMOWE!!!! podoba Ci się to kupujesz pacc i jest kÓl! A w WoW co miesiąc jakieś lewe rachunki musisz płacic... pfff a privy nie oddają klimatu globala :<

AzoreH HarD
30-10-2008, 20:28
Moze i WoW jest bardziej rozbudowany od tibi ale tibia ma Parenascie lat a wow pare i zrobila go firma ktora ma kase...

I sie tak podniecasz WoW'em bo zaczoles grac pograsz miesiac 2 i ci sie znudzi
I tak jestes cipa bo nie grasz na globalu bo cie nie stac tylko na prywatnych to jest jeszcze wieksza hujnia... na globalu wbilem 70 undeada maga i sprzedalem za 1500 zl i sie nie jaram ze gralem w wow'a a ty dajesz przyklad wow'a do tibi porownaj NFS Undercover do wow'a Cipeczko

WoW
01-11-2008, 13:12
@AzoreH HarD

Gram na globalu. Ale Ty niestety nie jesteś tak spostrzegawczy żeby to dostrzec. A linka do prywatnych podalem dla nowych graczy którzy nie chcą płacić. Nie no jesteś bystry

Pozdro.

jacek3332
08-11-2008, 17:34
Fakt WoW ma o wiele lepszą grafę, ale Tibia ma swój niepowtażalny klimat. I co że jest w 2D, że nie ma głosu, że ludzie to tylko kilka kwadratów koło siebie. Dla mnie Tibia jest spoko i potępiam ludzi, którzy wyzywają Tibijczyków, bo to śwadczy o ich kulturze i głupocie.

Loleman
08-11-2008, 22:37
Wiecie.... WoW to iluzja. Poza pięknym światem ( a naprawdę go doceniam - blizzard zawsze robi gry z najlepszym kilmatem ) nie ma nic ciekawego. Nudne questy, które polegają na tym samym. A jak wygląda walka ?? Naciskamy tylko hotkeye i walimy z czarów.

A tibia ? Tu trzeba myśleć. Zobaczcie ile jest taktyki w samym PVP. Mwalle, trapowanie, paraliżowanie, uciekanie.... po prostu trzeba mieć skilla.

Ogólnie to nie można porównywać tych gier. Niech każdy gra w to co lubi i nie krytykuje drugiego. A ten kto pisze, że tibia to gra idiotyczna ( choć sam grał 5 min ) to zwykłe niewyżyte dziecko, które siedzi przed kompem cały dzień i farmuje golda swoim Pr0 70 lvl pvp undead warlockiem i wyzywa tibijczyków od idiotów chociaż w rl nie powiedział by nikomu tego w twarz.

PS: jednak prawda jest taka, że tibia też już jest do kitu po uptadach.
Tibia 7.5 to była piękna gra, która już nigdy nie wróci :(

old Don Mateo
08-11-2008, 23:16
I komu wy to wszystko piszecie przecież 90% użytkowników tego forum nic nie widzi prócz tibi czy csa

Wiele Miałem Kont
09-11-2008, 00:13
@up
Masz racje że 90% dzieci na tym forum ma w głowie wyłącznie tibia, ale to już się kwalifikuje do pomocy specjalisty np. psychologa. Najgorsze jest to że z tych 90% osób co najmniej 80% nie dojrzała nawet do takiej gry...

@topic
Pewnie dostaniesz warna za reklamowanie WoW, ale mniejsza o to.
Tibia jest bardzo wciągająca i choć ma swoje wady(grafika, brak dźwięku itp.) jej zalety( grywalność, dobry system pvp) biorą górę.
Większość osób nawet jak nie gra w tibie np. miesiąc znowu zaczynają grać.
Najlepszą grą internetową jest jej brak. Czy wy nie możecie nie grać po prostu w głupie gry internetowe? znajdźcie sobie dziewczyny i spędzajcie z nimi czas/ miejcie znajomych itp. gry wam w życiu nic nie dadzą.

^Deduś
09-11-2008, 00:32
@up
A Ty jesteś moją matką, żebyś mówił co mam robić? w dupie mam szczerze mówiąc Twoje zdanie, bo i tak zrobię z tym co chcę... xd
Wolę w tibie grać niż napierdalać na gg ciągle i sprawdzać czy nie dostałem nowego zaproszenia na nk...
@topic
Loleman ma racje... w 100%

BroxiQ
09-11-2008, 09:30
Jak chcesz grać w jakieś wowy to graj :) Ale niestety większość woli tibie... A skoro uważasz że tibia to gówno to po co się udzielasz na tym forum ?

Silkroad
09-11-2008, 13:20
Może i Tibia jest słaba grafa itd. Ale spójż na to jaką to ma grywalnośc! Miliardy osób grają w Tibie i nie tylko ci co mają 15~lat ale 20+ też grają i to bardzo dużo. Osobiście wole pograc w WOW'a niż w Tibie ale że Wow jest płatny to nie gram w nic :)

GrulixBaned
09-11-2008, 14:01
Tysiące osób gra w tibie i nie narzeka. Ty grasz i narzekasz. Jeśli chcesz grać np. w Dofusa graj w niego jeśli chcesz grać w Tibie graj. Proste. Nie musisz nikogo namawiać. Myślę, że temat powinien być zamknięty.

Ero Senin
09-11-2008, 14:21
W tobie grają teraz 8 latki i wyzywają rodziców ;<
Zamówiłem nowego kompa to sobie pogram w Lineage,Perfect Worlda lub w WoW xd

SedaN*
09-11-2008, 20:30
Pff... Bo w tibi przeznaczono wszystko na dzwiek, niz na grafike! xdd

Ale tak na serio, to musze spróbowac tej gry. Wiele moich kumpli w nią gra. ; )