View Full Version : Komputer
Firith Fireblade
27-10-2008, 18:42
Szukam najlepszego sprzętu do gier (prosze o linki) do 5 tysięcy + monitor + system.
#Edit
Plx no allegro. :<
Tu już jakiś komp znalazlem http://www.reactor.pl/?option=com_reactor_productlist&action=showDetails&productId=42061&gclid=CJK2yNP8x5YCFQSfugod6kKczQ jeszcze tylko monitor i system? Jaki polecacie? Vista czy XP SP3?
http://allegro.pl/item465540252_zest_core_2_quad_q9550_2xhd4850_4gb_ raty.html
Mozesz kupic podobny sprzet, ale na allegro nie polecam. Moim zdaniem najlepsze karty sa z seri 9 i wyzej ( GeForce ). Za 5 tys mozna kupic juz cos naprawde dobrego, teraz w listopadzie wychodza chyba najlepsze tytuly na kompa wiec bedziesz mial w co grac :P ( ja tez xd )
Cielak Friistajler
27-10-2008, 19:13
XP SP3 Monitor jakiś LCD 20+ '
.................................................. .....
Firith Fireblade
27-10-2008, 19:17
A może link? :<
Trochę dobrego sprzętu znalazłem + winda = 4729zl :/
Świetny monitor do gier za 270zl ? HELP
# Tide (Edit odwrocone)
Dobra, święta przyjdą mikołaj opuści ceny i sie kupi leprze i tańsze ^^
HoHoHo!
Close
Odrazu powiem tak:
Nie kupuj Linux. Malo gier na to jest.
Odzwiedz strone:
www.komputronik.pl Tam mozna zlozyc komputer
@down
Jak dla mnie Vista odpada ale to Twoje zdanie
DalekoOdDomu
27-10-2008, 19:34
Jesteście beznadziejne głupi, co za idiota za 5 tysiący proponuje zestaw z HD 4850? Czy wy IDIOCI, macie o tym jakiekolwiek pojęcie?
Biostar TPower I45
Intel CORE 2 DUO E8400
DDR2 OCZ 4GB PC1000 2x2GB Platinum CL5 (ew. jak Ci kasy zabraknie to np.: A-DATA CL4-4-4-12 Extreme Edition lub jakieś Goodrama)
RADEON HD 4870 X2
SAMSUNG 640GB 16MB HD642JJ x2
Corsair CMPSU-620HXEU (620W)
Pioneer DVR-215BK (ew. jak nie będzie takiego modelu to jakieś inne, DVD nie ma za dużego znaczenia)
+ jakiś cooler
bo taki na pewno się przyda, ew. jakieś dodatkowe chłodzenia GPU.
Monitor to coś z tych trzech:
BenQ FP222WH 22"
Gateway FPD 2275W 22"
GATEWAY FPD-2485W 24"
Sprawa obudowy to raczej kwestia indywidualna, oczywiście nie kupuj niczego z wbudowanym zasilaczem..
ps. Acha i ten system, to są tylko 3 możliwości :
XP 32 Bit
XP 64 Bit
Vista 64 Bit
ja bym proponował Viste.
@Naiczer
Nie wiedziałem że Linuxa się kupuje, myślałem że jest on darmowy <lol>.
Tak, komputronik rox dla idiotów twojego pokroju, najdroższej i najbardziej causalowo.
@up
jaja sobie szmato robisz? -.-
Sam gadasz ze hd radeon to "niby gowno" a sam to podajesz. napisalem wyraznie chyba ze lepiej jest wybrac geforce. nie mow mi ze sie nie znam, bo jestem lepszy od ciebie dziecko ; <
DalekoOdDomu
27-10-2008, 21:40
Ty idioto, ja podałem HD 4870 X2, widzisz tą subtelną różnice "szmato"?
A po drugie jakie GF idioto, Geforce są po pierwsze droższe po drugie mniej wydajne po trzecie strasznie prądożerne po czwarte jesteś kompletnym zerem jeśli chodzi o hardware i tak, nie znasz się.
btw.
najlepsze karty sa z seri 9 i wyzej ( GeForce ).
To niby każda karta z serii 9xxx jest zajebista? A gf 9400 które są kompletnymi low-endami i wrzucają je do komputerów z MM? Tak samo jak GF 9800 który jest podrasowanym GF 8800? Czy to nie jest zabawa cyferkami przed Nvidie? Może GF 9600 jest OK, ale to nadal nic nowego. A może Ci chodziło o GTX 280 który dopiero w połączeniu tri-sli dorównuje HD 4870 x2?
Jesteś kompletnym zerem.
ps. Co do zestawu który podałeś jest właśnie dla takich idiotów jak ty, kupę kasy wyrzucone w błoto na zajebi*** CPU, lamerski ale z dużą pojemnością dysk, słabą mobo, średnimi RAMami ale za to zawsze 4GB no i beznadziejny GPU jeśli chodzi o cena/wydajność.
Master Sio
27-10-2008, 21:49
Powiem tak najleprzego nie kupisz ponieważ jak już niby najnowszy stawiaja do sklepów to już mają leprzy w firmie . :p
@DalekoOdDomu
Kurw* prosilbym Cie abys nie wyzywal innych ludzi
A jesli juz to sam jestes idiota.
A pozatym karty Radeona sa poprostu zajebiste
Po co ma kupowac 2 rdzenie jak za te 5kola moze miec 4? Zastanow sie.
On chce porzadnego kompa
@temat
Jesli chcesz naprawde dobry sprzet to doloz 400zl i kup tego kompa:
http://www.allegro.pl/item459696405_wizard_quad_11_33ghz_4gb_1tb_gtx_280 _vat_poznan.html
(komputer bez systemu)
lub ten
http://www.allegro.pl/item466286188_extreme_q9400_4gb_1tb_gtx280_blueray _x48_gdansk.html
albo takze ten:
http://www.allegro.pl/item465640029_sagit_maxus_quad_11_3_4gb_500gb_gtx_ 280_vat_poznan.html
Niestety komputery bez monitorow
@down
Ja Cie nie wyzywam wiec Ty sie odpierdol odemnie
To sa przyklady ale za te 5 tys mozna zlozyc naprawde dobrego kompa z 4 rdzeniowka a ty mi tu piedolisz o 2 rdzeniach
No to kur** 3 rdzenie ale nie wyjezdzaj tu z 2
P.S. A pozatym podalem ta strone aby tam se zlozyl jakis komputer do 5 tys ale czy do chuj pana napisalem aby tam kupowal (chodzi o komputronik.pl)
Mimo ze 3 rdzeniowy ciezko dostac to jest lepszy niz 2 rdzeniowka
On chce kompa na wydajnosc podczas gier a nie na zajebiste CPU
***** zaraz skocze z okna przy Tobie
To sa przyklady
Ja pierdole, naucz sie czytac
Moj brat wlasnie bedzie wymienial kompa. Kupi tego co ty podales.
Skoro jest taki zajebisty to zobaczymy jak se poradzi z kompem mojego kolegi (3rdzeniowka Phantom AMDka)
DalekoOdDomu
28-10-2008, 14:41
Ale ty jesteś popierdolony o ja pierdole, CZY TY ***** NIE ROZUMIESZ ŻE LEPIEJ WYDAĆ KASĘ NA PORZĄDNE GPU NIŻ NA TEGO PIERDOLONEGO QAUDA?! Kompletne dziecko MM z ciebie którzy lecą na 4 rdzenie. Czy ty w ogóle masz o tym pojęcie niedorozwoju? Quad wcale nie zapewnia jakiegoś super skoku wydajności głównie dlatego że mało która gra obsługuje w pełni 4 rdzenie! Ba, nawet jak by obsługiwała to ilość FPS by nie wzrosła tak jak w przypadku wymiany HD 4850 na HD4870, on chce porządnego kompa i podałem mu najlepszy zestaw jaki jest dostępny za tą cenę.
ps. Przy tych zestawach z allegro jebłem rotfla, one są z 3x słabsze od tego który ja podałem za ponad 1,5zł mniej.
ps2.
Napędy: multinagrywarka Blue-Ray, czytnik kart pamięci Flash, jeszcze 2 mega potężny rotfl, po co mu Blue-Ray?:'D
@up/edit
sam jestes idiota.
@edit2 xd
To sa przyklady ale za te 5 tys mozna zlozyc naprawde dobrego kompa z 4 rdzeniowka a ty mi tu piedolisz o 2 rdzeniach
jeśli ten komputer jest dobry, chodzi mi głównie o cena/wydajność to ty jesteś geniuszem.
Ech, btw, napiszę małe wyjaśnienie dlaczego Quadów się nie powinno pakować jeśli komputer będzie głównie służył do gry a nie do programowania, tworzenia animacji 3D. To tak:
1. Astronomiczne ceny Intela Quadow i AMD Phenonów.
2. Mały wzrost wydajności w stosunku do 2 rdzeni.
3. Mało która gra wykorzystuje w pełni 4 rdzenie.
4. Lepiej zainwestować w lepszą GPU od której to głównie zależy ilość FPS w grach a nie od CPU.
Z tego można wysunąć proste wnioski, lepiej kupić taniej 2 rdzenie z wyższym mnożnikiem (a w przypadku C2D zrobić ostre o/c) a kasę zaoszczędzoną wydać na lepsze GPU.
@edit -.-'
Jezu, jaki ty jesteś pojebany, przecież to normalne że 4/3 rdzeniowiec jest wydajniejszy, ale czy ty idioto nie rozumiesz że jeśli kupi tańszy procesor a resztę kasy wyda na GPU to "gry mu będą lepiej chodziły"?
btw.
On chce kompa na wydajnosc podczas gier a nie na zajebiste CPU
A wiesz frajerze że CPU to jest właśnie procesor? Zjeb z ciebie. xd
Widać tylko użytkownik DalekoOdDomu ma tu jakieś pojęcie o komputerach ... Podajecie jakieś zjebane zestawy z allegro, które nie mają racji bytu ... Poza tym, karty nVIDIA ssą ...
Mój zestaw, ok. 2,5 tysiąca:
MOBO: Asus P5Q PRO
CPU: Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHz (Ew. E8400, nie ma sensu kupywać Quada, chyba, że chcesz się lansować kładem -.-)
RAM: KINGMAX DDR2 2x 1024MB PC1066
GPU: PowerColor Radeon HD4870 x2 (Czyli crossfire jakby ktoś nie wiedział ;O)
HDD: SAMSUNG 640GB 16MB HD642JJ 1
PSU: OCZ StealthXStream 600W SLI 1
DVD: Pioneer DVR-215BK
Oczywiście DVD i HDD możesz sobie wymienić, ale po co? I nie kupuj zestawów na allegro, dojebią ci jakieś ceny z księżyca i do tego plomby na obudowie hah, ogólnie, kup komputer na części, taniej wyjdzie i będzie bardziej opłacalny niż te z allegro ...
DannRook
28-10-2008, 16:00
P5N64 WS Proffesional
INTEL CORE 2 DUO E8400 2x3.0Ghz L2=6MB OEM
Corsair DHX 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9
PALIT GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3/256bit
1 TB WD MyBook Hi-Speed USB 2.0 - 16 MB - 7200 obr
SUPER FLOWER SF700R-14A 700W
HD-DVD BLU-RAY LG GGC-H20L COMBO
Monitor Dell S2409W 3 lata GW FULL HD z HDMI
System windows xp SP3 albo linux zależy co Ci się bardziej przyda;)
Ofc przyda się także czytnik kart pamięci i jakiś bluetooth.
DalekoOdDomu
28-10-2008, 16:08
@up
Tak, to przecież oczywiste że przyda mu się blue-ray, noob plx. W ogóle ten zestaw ma kosztować 5k ta? I GF 9800? xd Następny który nie wie co pisze..
DannRook
28-10-2008, 19:37
@up
Tak, to przecież oczywiste że przyda mu się blue-ray, noob plx. W ogóle ten zestaw ma kosztować 5k ta? I GF 9800? xd Następny który nie wie co pisze..
Jeżeli ty krytykujesz moje posty to pozwól, że ja skrytykuje twoje...
Po co do gier mu karta graficzna za 1400 złotych?
Jest jakimś grafikiem czy coś?
Fajnie, że mu zaproponowałeś dysk twardy z samsunga, czyli najgorszej firmy jaka jest możliwa...Samsungi szybko wysiadają...Miałem dysk z samsunga i wysiadł po 1 roku użytkowania więc nie krytykuj jak sam nie wiesz...
Jak mu się nie przyda blue-ray to na pewno nie przyda mu się szybki procesor bo przecież po co...weź pomyśl...
Nagrywarka jest ważna bo za jakiś rok będziesz miał nagrać gry po 10 gb+ i co będziesz nagrywał nagrywarką 24 godziny?
Co mu się bardziej przyda lepsza karta graficzna dla grafików czy szybsza nagrywarka, jeżeli nie jest grafikiem to nie dostrzegnie tak kolosalnej różnicy gołym okiem tak samo z wyborem głośników czy innych tego typu rzeczy, jeśli nie będziesz miał słuchu muzycznego to nie dostrzegniesz lepszej jakości dźwięku między np głośnikami z firmy xXx a głośnikami z yamahy więc o czym my tutaj rozmawiamy?
Jeżeli ty krytykujesz moje posty to pozwól, że ja skrytykuje twoje...
Po co do gier mu karta graficzna za 1400 złotych?
Jest jakimś grafikiem czy coś?
Fajnie, że mu zaproponowałeś dysk twardy z samsunga, czyli najgorszej firmy jaka jest możliwa...Samsungi szybko wysiadają...Miałem dysk z samsunga i wysiadł po 1 roku użytkowania więc nie krytykuj jak sam nie wiesz...
Jak mu się nie przyda blue-ray to na pewno nie przyda mu się szybki procesor bo przecież po co...weź pomyśl...
Nagrywarka jest ważna bo za jakiś rok będziesz miał nagrać gry po 10 gb+ i co będziesz nagrywał nagrywarką 24 godziny?
Co mu się bardziej przyda lepsza karta graficzna dla grafików czy szybsza nagrywarka, jeżeli nie jest grafikiem to nie dostrzegnie tak kolosalnej różnicy gołym okiem tak samo z wyborem głośników czy innych tego typu rzeczy, jeśli nie będziesz miał słuchu muzycznego to nie dostrzegniesz lepszej jakości dźwięku między np głośnikami z firmy xXx a głośnikami z yamahy więc o czym my tutaj rozmawiamy?
1. Konstruktywna krytyka, ma na celu uświadomienie osobie będącej w błędzie jej błąd. Widać nie umiesz jej dostrzec.
2. Chyba oczywistym jest, że HD4870 w crossfire, ma najlepsze wyniki w stosunku cena/wydajność. Została ona wymieniona ze względu na to, że nowsze gry będą tego wymagały, no chyba że autor tematu ma zamiar dokupywać / wymieniać GPU pod koniec przyszłego roku.
3. Nie mów, że samsung jest złą firmą. Mój HDD trzyma się ponad 3 lata i nigdy nie miałem z nim problemów.
3. Pierdolisz 3po3, co ma nagrywarka do GPU? :O Nie będzie kolosalnej różnicy? To tak jak zwykły obraz telewizora 21' w porównaniu do HD. Zauważ, że komputer bez nagrywarki podziała, ale bez GPU wątpie. Poza tym, blu-ray jest zjebany, dlatego jest takie coś jak DVD9 ...
4. Tu już kompletnie dojebałeś. Nie trzeba być audiofilem, żeby zauważyć, a właściwie usłyszeć, rożnice między głośnikami Creative a jakąś podrzędną firmą. To tak jakbyś porównywał kino domowe 8.1 ze słuchawką od telefonu.
Polecam poczytać o hardware, a dopiero potem się udzielać, dająć przy tym skopiowane skądś zestawy.
Z pełną ilością błędów za plecami, bez pozdrowień i podpisu.
DalekoOdDomu
28-10-2008, 19:48
Pojebany jesteś, ale właśnie GPU najwięcej ma do gadania jeśli chodzi o gry, jeśli chodzi o robienie animacji 3D itp. to właśnie w wiekszości zależy to od procesora, debil z ciebie. Jeśli chodzi o dysk, jeśli tobie wysiadł to nie znaczy że każdemu wysiada, wiesz? No nie wiem po co mu blue-ray teraz? Ceny blue-ray są bardzo wysokie a do niczego poza filmami HD się nie nadaje.. _._
Widać że następny który nie ma zielonego pojęcia, laik z ciebie i tyle, nie znasz się na tym.
DannRook
28-10-2008, 20:04
Ten kto założył ten temat ma jakieś 13-15 lat więc napewno odczuje tą różnice...
OMFG
Jeżeli ma wydać 5 tys. to najlepiej, żeby miał wszystko ok a nie nagrywarka dupiata bo blu rej za drogi, procesor 2 rdzeniowy bo żadna gra nie obsluguje 4 rdzeni, tylko teraz przytoczę kawałek wypowiedzi mejgera..." jeżeli nie ma zamiaru dokupywać pod koniec roku" logiczne jest to, że coraz bardziej nowsze gry będą działały z 4 rdzeniami i będą je wykorzysttywały maksymalnie więc co ty mi tu mówisz? ***** powiedz mi czy masz gry oryginalne czy przegrywane?
Masz system oryginalny czy przegrywany?Jeżeli odpowiedziałeś twierdząco na jedno z pytań to znaczy, że ktoś musi Ci te płyty przegrać...
A jeżeli chcesz mieć tą płyte przegraną z dobrą jakością oraz szybko no to chyba lepiej zainwestować w dobrą nagrywarkę i nie musieć kupić z 3-4 lata nowej bo stara za długo nagrywa... Wiem, że ty nie pojąłeś jeszcze tego, że żeby jakość była dobra to trzeba nagrywać z najmniejszą prędkością...
Co do dysków z samsunga to mój kuzyn jest informatykiem i pracuje w firmie która zajmuje się programowanie oraz testowaniem gier i konsultowałem się z nim w doborze nowego dysku to jednoznacznie stwierdził, że dyski z samsunga są bardzo słabe...
Mejger niby cię popiera ale sam tobie zaprzecza gdyż najpierw mówi, że lepiej kupić coś lepszego niż potem dokupywać a ty stwierdzasz, że po co komuś 4 rdzenie jak żadna gra ich nie obsłuży a mejger znowu mówi, że informatyka się szybko rozwija i według nigo za parę lat ten sprzęt będzie obsługiwany z maksymalną skutecznością, więc jaki z tego wniosek?
DalekoOdDomu
28-10-2008, 20:12
Hm.. ty myślisz że różnica między GF 9800 jest mała? To jest OGROMNA różnica, HD 4870 2x jest 3x wydajniejszy od pojedynczej GF 280 GTX, która od GF 9800 jest wydajniejsza o następne kilka razy. I co tak się dopierdoliłeś tej nagrywarki? Blue-ray wcale nie przegrywa jakoś uber-szybko, na dodatek co to za różnica 1-2 minuty w plecy o wiele bardziej rozsądnym posunięciem będzie poczekania z rok może dwa kiedy będę gry na blue-ray wychodziły a cena spadnie do ceny dzisiejszych DVD, przecież chyba nikt nie przegrywa płyt hurtowo <lol>, a co do procesora, nawet w Crysisie który w pełni obsługuje 4 rdzenie różnica między 4 a 2 rdzeniami nie jest jakaś kolosalna.
Jaki z tego wniosek? Nie masz o tym pojęcia.
btw. A mój wujek to Cliff Bleszinski a tata to Peter Molyneux
ps. Co lepiej kupić za 10 tysięcy fiata 126p czy Porshe Carrera?
(małe wyjaśnienie, mój zestaw Porshe Carrera, twój zestaw fiat 126p)
ps2. Aaa.. i jeszcze coś,karty dla grafików kosztują po 50 tysięcy i mają wydajność w grach bardzo małą.
Ten kto założył ten temat ma jakieś 13-15 lat więc napewno odczuje tą różnice...
OMFG
Jeżeli ma wydać 5 tys. to najlepiej, żeby miał wszystko ok a nie nagrywarka dupiata bo blu rej za drogi, procesor 2 rdzeniowy bo żadna gra nie obsluguje 4 rdzeni, tylko teraz przytoczę kawałek wypowiedzi mejgera..." jeżeli nie ma zamiaru dokupywać pod koniec roku" logiczne jest to, że coraz bardziej nowsze gry będą działały z 4 rdzeniami i będą je wykorzysttywały maksymalnie więc co ty mi tu mówisz? ***** powiedz mi czy masz gry oryginalne czy przegrywane?
Masz system oryginalny czy przegrywany?Jeżeli odpowiedziałeś twierdząco na jedno z pytań to znaczy, że ktoś musi Ci te płyty przegrać...
A jeżeli chcesz mieć tą płyte przegraną z dobrą jakością oraz szybko no to chyba lepiej zainwestować w dobrą nagrywarkę i nie musieć kupić z 3-4 lata nowej bo stara za długo nagrywa... Wiem, że ty nie pojąłeś jeszcze tego, że żeby jakość była dobra to trzeba nagrywać z najmniejszą prędkością...
Co do dysków z samsunga to mój kuzyn jest informatykiem i pracuje w firmie która zajmuje się programowanie oraz testowaniem gier i konsultowałem się z nim w doborze nowego dysku to jednoznacznie stwierdził, że dyski z samsunga są bardzo słabe...
Mejger niby cię popiera ale sam tobie zaprzecza gdyż najpierw mówi, że lepiej kupić coś lepszego niż potem dokupywać a ty stwierdzasz, że po co komuś 4 rdzenie jak żadna gra ich nie obsłuży a mejger znowu mówi, że informatyka się szybko rozwija i według nigo za parę lat ten sprzęt będzie obsługiwany z maksymalną skutecznością, więc jaki z tego wniosek?
Winosek z tego taki, że nie wiesz o czym mówisz. Ja stwierdziłem, że lepiej jest kupić 2 czerwonki i dać je w crossfire ofkoz, a ty mówisz o CPU. Przepra bardzo, ale 4 rdzenie będą niezbęde za ok. 2,5 roku (czyli gdy na rynku pojawia się Hexa Core Intela). Natomiast 2x HD4870 + Core2Duo E8400 wystarczy bez problemu na Devil May Cry na full detalach, a HD4870 + jakiś Quad nie koniecznie. Zrozum, że do gier potrzebna jest GPU, CPU jest tu podrzędy. Nie da się grać na full detalach bez dobrej GPU.
Poza tym. Zle sformułowałeś swoje pytania. Mam obie odpowiedzi twierdzące (Orginalny system + ogrinalne gry [wyjątkiem są dema :O]) Płyty takie się tłoczy a nie nagrywa / wypala.
Odczuj różnice między ~150zł za nagrywarke, a 700~ zł za blue-ray'a. Zamiast twojego pierdolonego BR wolałbym kupić jeszcze jedną GPU, ale nie twój brat jest informatykiem i macie taką wiedze w genach. Przepra.
Naprawdę, idź na forum CD-Action, wklej zestaw DalekoOdDomu i swój. Zobaczymy który wygra. To tak jakbyś kupował ciągnik za 10k zł i samochód za 10k zł. odczuj różnicę.
#Edit
Ach, wcześniej wspominałeś, że bardziej opłaca się lepszy CPU niż GPU. I ze nei jest grafikiem, więc nie trzeba mu GPU. Tak dla sprostowania to jest GPU dla grafików. On chec GPU do gier. http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=3631
Firith Fireblade
28-10-2008, 20:25
Tak mam 13 Lateq i potrzebuje mocnego kompa do gier tak żebym nie musiał kupować za rok nowy ;/ Dzięki że sie angażujecie i mi pomagacie :>
Rispekt
DannRook
28-10-2008, 21:38
Winosek z tego taki, że nie wiesz o czym mówisz. Ja stwierdziłem, że lepiej jest kupić 2 czerwonki i dać je w crossfire ofkoz, a ty mówisz o CPU. Przepra bardzo, ale 4 rdzenie będą niezbęde za ok. 2,5 roku (czyli gdy na rynku pojawia się Hexa Core Intela). Natomiast 2x HD4870 + Core2Duo E8400 wystarczy bez problemu na Devil May Cry na full detalach, a HD4870 + jakiś Quad nie koniecznie. Zrozum, że do gier potrzebna jest GPU, CPU jest tu podrzędy. Nie da się grać na full detalach bez dobrej GPU.
Poza tym. Zle sformułowałeś swoje pytania. Mam obie odpowiedzi twierdzące (Orginalny system + ogrinalne gry [wyjątkiem są dema :O]) Płyty takie się tłoczy a nie nagrywa / wypala.
Odczuj różnice między ~150zł za nagrywarke, a 700~ zł za blue-ray'a. Zamiast twojego pierdolonego BR wolałbym kupić jeszcze jedną GPU, ale nie twój brat jest informatykiem i macie taką wiedze w genach. Przepra.
Naprawdę, idź na forum CD-Action, wklej zestaw DalekoOdDomu i swój. Zobaczymy który wygra. To tak jakbyś kupował ciągnik za 10k zł i samochód za 10k zł. odczuj różnicę.
#Edit
Ach, wcześniej wspominałeś, że bardziej opłaca się lepszy CPU niż GPU. I ze nei jest grafikiem, więc nie trzeba mu GPU. Tak dla sprostowania to jest GPU dla grafików. On chec GPU do gier. http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=3631
OOOO Rly?
Wymagania fify 09(gra zupełnia przypadkowa pierwsza z nowszych które weszły na rynek, dość znana przez 13-latków...
Wymagane - Połączenie z Internetem (Adidas Live Season ;) )
System operacyjny - Windows XP Professional (SP2) / Vista
Procesor - 2,4 GHz lub szybszy (Single-Core)
Pamięć - XP: 512 MB / Vista: 1 GB pamięci RAM
Dysk twardy - 6,1 GB
DVD-ROM - 8x
Karta Graficzna - 128 MB z Pixel Shader 2,0
Karta Dźwiękowa - kompatybilna z DirectX 9.0c
DirectX - wersja 9.0c (dołączone na płycie)
Multiplayer Online - 512 Kb/s lub szybszy, 2 graczy
Input - Klawiatura, myszka lub analogowy gamepad
Nic więcej do dodania, prócz tego, że mogę kupić spokojnie kompa za 1500 zł a ty tutaj wyjeżdżasz z grafiką za 1500...
Firith Fireblade
29-10-2008, 05:59
No to już pisałem o podobnym kompie co znalazłem http://www.reactor.pl/?option=com_reactor_productlist&action=showDetails&productId=42061&gclid=CJK2yNP8x5YCFQSfugod6kKczQ <-- wymarzony dla mnie :P. Teraz się pytam Vista SP1 czy XP Pro SP3. I głośniczki do 200 zl 2.1 żeby przyjemnie się grało. :P
DalekoOdDomu
29-10-2008, 09:35
Co za debil, ***** z ciebie jest, a wiesz że Fifa 09 ma engine sprzed 4 lat? Pokazać Ci może wymagania Crysisa Warheda, Far Cry 2 albo ***** GTA IV?
Jesteś zjebany i już mnie wkurwiasz, nie masz racji i chuj więc nie próbuj się ***** wymądrzać.
@Firth~~
Z takim komputerem jak Ty podałeś to oczywiście Vista.
DannRook
29-10-2008, 12:51
Co za debil, ***** z ciebie jest, a wiesz że Fifa 09 ma engine sprzed 4 lat? Pokazać Ci może wymagania Crysisa Warheda, Far Cry 2 albo ***** GTA IV?
Jesteś zjebany i już mnie wkurwiasz, nie masz racji i chuj więc nie próbuj się ***** wymądrzać.
@Firth~~
Z takim komputerem jak Ty podałeś to oczywiście Vista.
*****, tylko 13 latek nie myśli, żeby grać w gry które wymieniłeś powyżej bo o nich nigdy w życiu nie słyszał, więc co ty mi tutaj mówisz?
Wymagania far cry 2 :
Wymagania minimalne
Procesor: Pentium 4 3.2 Ghz, Pentium D 2.66 Ghz, AMD Athlon 64 3500+ lub wyższy model
Karta graficzna: NVIDIA 6800 lub ATIX1650 lub wyższy model, Shader Model 3, 256 MB pamięci
Pamięć: 1 GB
Napęd: DVD-ROM
.
Parametry rekomendowane
Procesor: Intel Core 2 Duo Family, AMD 64 X2 5200+, AMD Phenom lub wyższy model
Karta graficzna: NVIDIA 8600 GTS lub wyższy model, ATI X1900 lub wyższy model, 512 MB pamięci
Pamięć: 2 GB
Dźwięk: rekomendowana karta dźwiękowa 5.1
Napęd: DVD-ROM
Mi by to poszło na starym kompie który ma 3 lata więc co ty do mnie mówisz?
DalekoOdDomu
29-10-2008, 13:51
*****! Czy ty jesteś upośledzony?! Oczywiście że by poszło na starym komputerze ale po pierwsze ustawienia by były pewnie minimalne a po drugie liczba FPS była by bardzo mała więc w ogóle nie można było w nie pograć! Więc chyba za tą cenę lepiej mieć 10x lepszy komputer niż jakiś stary ***** złom.
Btw.Ja pierdole, a co wiek ma do gier? No powiedz mi kto przestrzega PEGI?
Jesteś skończonym idiotą, w ogóle o tym nie masz pojęcia i wysuwasz jakieś idiotyczne wnioski. Tyle w temacie. Proszę już się nie wypowiadaj bo brakuje mi siły na odpowiadanie na twoje idiotyczne posty.
Dann, nie umiesz się przyznać do porażki. Lepiej podaj wymagania FM09, przecież to też nowa gra H@H@@H. Seria GTA to klasyk, jeżeli 13 latek o niej nie słyszał to sory, umyj uszy.
#Autor
Ten komputer jest jedym słowem zjebany. Odrazu Ci mówie, poszukaj lepszego. I żeby miał karte graficzną Radeona, GeForce śmierdzi.
#Down
O! Kolejny zwolennik 2ch rdzeni i Czerwonek XD
A tak przy okazji, zestaw z twojego linku do 2,5k zł. Wczoraj z Angelem złożyliśmy niemal identyczny xd Tylko ramy były inne :D
Up: Każdy ma swoje gusta i opinie co do kart
Topic: Nie wiem po cholerę Ci grafika za 1500 zł.Lepiej zainwestować w 9800 gtx który kosztuje ok 600zł lub Radeona HD 4870 też 600-700 stów.Crysis spokojnie pociągnie na najwyższych.Jak na taką cenę ma mało ramu.Fakt 2 rdzeniówka bo 4 rdzenie też nie potrzebujesz do gier (No chyba że grafikiem jesteś) bo i tak tego nie wykorzystasz.Co do dysku też słabo.Powinni jak na 4 kafle dać z 750gb.Dvd ok (BluRay nie potrzebne bo i tak ma swoją cenę).Jak bym miał składać Kompa to kupił bym jeden z tych zestawów jak jest na tym forum:
http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=367670
Od cen mniejszych do większych.Ładnie opisane wszystko :)
Firith Fireblade
29-10-2008, 16:58
Kurw@ właśnie chce grac w takie gry jak np. Call of Duty 5, Crisis Warhead czy inne takie. Wiec komp mam kurde po kija się kłócicie jak chodzi mi o głosniki? ;/
DalekoOdDomu
29-10-2008, 17:25
No i ***** po chuj wszystko żżynacie z jakiejś strony w tym wypadku DW, jeśli nie macie o tym pojęcia! Znam Maczokinga, pomagał on mi kiedyś złożyć komputer można powiedzieć że on jest moim guru jeśli chodzi o hardware, ale wątpię że pozwolił wam ***** kopiować jego zestawy na to syfiaste forum!
Ja Ci Firith Fireblade nie radze słuchać się innych, bo oni naprawdę nie mają racji i wciskają Ci zestawy o wiele słabsze od poddanego przez zemnie, więc nie widzę w sensu w kupowaniu czegoś innego!
Hail Lewy, następny idiota.
Zestawy jak najbardziej wydajne, potwierdzone przez tysiące osób z profesjonalnego forum komputerowego Specjalnie złożone przez informatyka.
....
Rozpierdoliło mnie to, przecież to żywcem zestaw z DW(forum wazerowego), ba nawet ceny nie są zmienione! Na dodatek Maczoking to nie żaden informatyk, po prostu interesuje się hardware...
Biostar TPower I45
Intel CORE 2 DUO E8400
DDR2 OCZ 4GB PC1000 2x2GB Platinum CL5 (ew. jak Ci kasy zabraknie to np.: A-DATA CL4-4-4-12 Extreme Edition lub jakieś Goodrama)
RADEON HD 4870 X2
SAMSUNG 640GB 16MB HD642JJ x2
Corsair CMPSU-620HXEU (620W)
Pioneer DVR-215BK (ew. jak nie będzie takiego modelu to jakieś inne, DVD nie ma za dużego znaczenia)
+ jakiś cooler
bo taki na pewno się przyda, ew. jakieś dodatkowe chłodzenia GPU.
Monitor to coś z tych trzech:
BenQ FP222WH 22"
Gateway FPD 2275W 22"
GATEWAY FPD-2485W 24"
+ Windows Vista 64bit
+ obudowa (ma małe znaczenie, ale nie kupuj nic z wbudowanym zasilaczem.
ps. sklepy które polecam:
agito.pl
apollo.pl
icomp.pl
esc.pl
DannRook
29-10-2008, 19:45
Nie wiem od kiedy prędkość komputera zależy od kart graficznej ale dobra przystosuje się do twoich poprawek i poprawie mój stary zestaw i zobaczę do czego się teraz przyczepisz...
Asus P5N64 WS Proffesional
Sapphire Radeon HD4870 1GB GDDR5 256bit
PIONEER DVR-KD08
System windows xp SP3, albo vista
Ofc przyda się także czytnik kart pamięci i jakiś bluetooth, tuner tv.
@DalekoOdDomu
Przemyslalem to i musze Tobie przyznac racje.
Ale prosilbym Cie abys kazdego posta nie zaczynal od obrazania innych bo to nic nie da
@temat
Na innym forum polecili mi cos takiego:
DFI LP P45-T2RS
Intel Core 2 Duo E8400
2x2GB A-Data CL5 1066MHz
2x Samsung F1 640GB w Raid0
Sapphire Radeon 4870x2 2GB
Pioneer DVR-216 black
Antec Three Hundred
Enermax Pro82+ 625W
Asus Xonar DX
Noctua U12P
Ewentualnie DFI można zamienić na Asusa P5Q ale lepiej zosrac przy DFI
DalekoOdDomu
29-10-2008, 20:15
Nie wiem od kiedy prędkość komputera zależy od kart graficznej ale dobra przystosuje się do twoich poprawek i poprawie mój stary zestaw i zobaczę do czego się teraz przyczepisz...
Asus P5N64 WS Proffesional
Sapphire Radeon HD4870 1GB GDDR5 256bit
PIONEER DVR-KD08
System windows xp SP3, albo vista
Ofc przyda się także czytnik kart pamięci i jakiś bluetooth, tuner tv.
Po pierwsze do MOBO lepszym wyborem jest Biostar TPower I45, po drugie do karty graficznej, o wiele lepszym rozwiązaniem(oczywiście w tej cenie, bo do 5 tysięcy zł starczy na Radka w Crossfire) było by połączenie tego Radeona w Crossfire.
Firith Fireblade
16-12-2008, 17:29
Odświeżam I Tym Razem Prosze O Gotowe Zestawy Z Np. Komputronik !!!
Angel Death
16-12-2008, 17:52
Po pierwsze to nie kupuj na komputronik, drogo jest tam strasznie. Kup komputer w apollo albo esc.pl a co do zestawu to raczej nic się nie zmieniło
Abit AB9-QUAD GT
Intel CORE 2 DUO E8400
A-Data DDR2 2x2048MB
HD4870X2 2GB
ZALMAN ZM600-HP
Pioneer DVR-216BK
+ dysk WD albo Seagate i jakiś cooler.
@down
Ciężko sobie wygooglować?
Firith Fireblade
16-12-2008, 18:01
Chodziło mi o linki do sprzętu jaki wrzucacie...
master kallhi
16-12-2008, 18:46
Przede wszystkim nie kupuj gotowca...
Moja propozycja:
HDD HITACHI 500GB SATA II (195zł)
GIGABYTE GTX260 896MB (1000zł)
8GB DualDDR2 GoodRam 800MHz (2x4GB) (340zł)
Intel Q9550 BOX 4x2.83 Ghz (1100zł)
ASUS P5Q-E IP45 ICH10R 1600MHz DDR2 (490zł)
Razem : 3125
Monitor:LCD 21" GATEWAY 2185W (750zł) (wiem drogi ale warto)
z monitorem to ok. 4000 + obudowa,ewentualne chłodzenie (według twojego uznania)
Pewnie jesteś uczulony na kupowanie czesci z allegro, ale składane są wiele tańsze, dlatego radziłbym ci iść do jakiegoś sklepu komputerowego i poprosić o złożenie takiego komputera (najpierw zapytać ile by to kosztowało bo niektóre sklepy zdzierają, jak ja kupywałem sklep złożył mi w takich cenach jakie są na allegro,niektóre części nawet tańsze)
Pozdro
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.