PDA

View Full Version : Jajko p?ywaj?ce w wodzie.

Criss
29-10-2008, 16:08
Nie wiecie czasem jak to zrobić?
http://pl.youtube.com/watch?v=wQSlJeOrBCg
@Thus Astud 2.0
Heh, ciekawego trzeba spróbować. ;)
@2x up
Już wiem 2 łyżeczki soli (duże) zmiksować to, nalać do naczynia, delikatnie wlać zwykłą wodę do tego, by się nie zmieszało z tamtym i włożyć jajko, cała filozofia.
@
Jajko nie musi być ugotowane wystarczy że roztwór będzie nasycony solą, a i w 5 klasie nie ma chemii.

Thus Astud 2.0
29-10-2008, 16:15
Ta druga szklanka z wodą jest zmieszana z solą.
Rotfl....

Mo$uke
29-10-2008, 19:51
No nie wiem...
Ja probowalem ze sola i ...nic sie nie dzialo...
Moze wam sie uda...
A szczerze mowiac nigdy bym nie wpadl na pomysl ze to sol...

Mabra
29-10-2008, 20:16
Miałem takie doświadczenie w zeszłym roku na chemi(1 klasa gim) jak znajde to w podręczniku z zeszłego roku to edytne posta i Ci wytłumacze ;)

Orson_Pall
29-10-2008, 20:39
Nie wiem jak tam ktoś up patrzył, ale to jest ugotowane jajko w roztworze wody z solą : > (Nasyconym)

True
30-10-2008, 15:46
jeżeli interesują ciebie takie doświadczenia to zapraszam na www.spryciarze.pl Ciekawa i nowoczesna strona z doświadczeniami itp...

Vadephino
30-10-2008, 16:03
lol ja takie coś miałem w szkole podstawowej w chyb w 5 klasie. Poszukam podrecznika z 5 klasy to edytne jak znajde.

Demrumrus
30-10-2008, 21:45
lol ja takie coś miałem w szkole podstawowej w chyb w 5 klasie. Poszukam podrecznika z 5 klasy to edytne jak znajde.

Miałem takie doświadczenie w zeszłym roku na chemi(1 klasa gim) jak znajde to w podręczniku z zeszłego roku to edytne posta i Ci wytłumacze :)

Szukajta bo mata konkurentów. ..............................

Ober Caster
01-11-2008, 13:28
jeśli o mie chodzi to uważam ze ta "zwykła" woda to woda z detergentami, a ta "magiczna" to poprosu zwykła woda albo jest tam woda z bombelkami...

Jak sie odpowiednio delikatnie na zwykłej wodazie położy dany obiekt to potrafi sie tak ułożyć. miałem na fizyce takie doświadczenie z monetą 5-cio złotową

@down

do mie do pytanie skierowałęś??

GlemexorII
01-11-2008, 13:45
po chuj sie o to pytasz? interesuja cie takie glupoty? ja pierdole..

Criss
01-11-2008, 15:13
jeśli o mie chodzi to uważam ze ta "zwykła" woda to woda z detergentami, a ta "magiczna" to poprosu zwykła woda albo jest tam woda z bombelkami...

Jak sie odpowiednio delikatnie na zwykłej wodazie położy dany obiekt to potrafi sie tak ułożyć. miałem na fizyce takie doświadczenie z monetą 5-cio złotową

@down

do mie do pytanie skierowałęś??
Naucz się czytać/pisać, już się dowiedziałem woda zmieszana z solą daje taki efekt !

po chuj sie o to pytasz? interesuja cie takie glupoty? ja pierdole..
Tak interesują, a Ty po hu* piszesz takie głupie posty?