View Full Version : Resetuj?cy si? komputer
Plener123
03-11-2008, 15:55
Tak jak w temacie co może być przyczyną.
http://i35.tinypic.com/208h6c1.jpg
Może za duża temp?
Za chwile go będę czyścił więc się się okaże czy to.
@Edit
http://i34.tinypic.com/b81f9j.jpg
Tuż po przeczyszczeniu
@Perihis
Przed czyszczeniem resetował się dosyć często ze 3x-4x w ciągu 1h-1.5h
I komputer mi się jak na razie nie zawiesza
GrulixBaned
03-11-2008, 16:03
Nom trochę za duża temperatura. Powinna być przynajmniej 33.3 stopni Celciusza. Na razie nic nie naprawiaj, otwórz kompa i przetrzyj wszystko, zetrzyj kórz i może będzie dobrze temp w granicach 33.
Często sie resetuje? Łapie zawieszki podczas pracy? I czy moze masz problemy z wlaczeniem g po resecie?? napisz tutaj
master kallhi
03-11-2008, 16:26
Nom trochę za duża temperatura. Powinna być przynajmniej 33.3 stopni Celciusza. Na razie nic nie naprawiaj, otwórz kompa i przetrzyj wszystko, zetrzyj kórz i może będzie dobrze temp w granicach 33.
żal ? co ty gadasz?
Te programy często oszukują co do Temperatury.
Wejdź w Bios i tam sprawdź temperaturę.
Ostatecznie zrób loga ComboFixem ( Bo to wirus może być przyczyną resa)
I Wrzuć logi na jakieś Forum np ( To nie jest REKLAMA !)
http://www.searchengines.pl
Banujom_Viseka!11
03-11-2008, 17:15
Ja mam Panel LCD na obudowie, i temperatura jaka była zaraz jak go podłączyłem 1 x, to 33.3 ~ więc trzymaj się takiej.
Jeżeli to jest starszy komputer to:
Wyczyść zasilacz z kurzu... ewentualnie wymień go na 400W.!
Ja tak miałem i to była wina zasilacza.. Gdy spojrzałem do środka to sie nie zdziwilem ze sie spalil...
Pro Gejmer
03-11-2008, 18:00
Zgadzam sie z kolesiem up...Przyczyną moze byc zasilacz moj kumpel tak mial ze komp sie resetowal bo zasilacz mial zjebane chlodzenie,reszta temperatur jest u ciebie w normie i nie sluchaj anty doradcow typu GrulixBaned bo jak on cos pierdolnie to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac ;/
Orzeszek
03-11-2008, 18:11
Sprawdz zasilacz co jest grane i kup nowy bo możesz sobie szkód narobić przez to..
Sprawdz zasilacz co jest grane i kup nowy bo możesz sobie szkód narobić przez to..
Zasilacz? Stary co ty pierdolisz...
Nie bój się Plenerku mój, Orzeszkowi resetuje się mózg co pare minut...
I przez to wymyśla sobie nowe rzeczy.
U mnie przyczyną restartów był zbyt słaby 'wentylator'.
Lub jak to się tam zwało...
Kup sobie jakiś nowy.. I będzie dobrze, bedziesz mógł grać spokoujnie na Guardi ^^
(nie znam sie dobrze na kompach, moge się mylić)
Wiec jesli nie lapie "zawieszek" to nie ma nic wspolnego z popsutymi ramami . U mnie gdy okolo rok temu komputer resetowal sie nawet podczas wlaczania i zawieszal w trakcie dzialania wielokrotnie, okazalo sie ze 1 kostka ramow jest spalona , oczywiscie wymienilem ja i przez jakis czas byl spokoj , lecz potem okazalo sie ze spalony ram uszkodzil zasilacz i go wymienilem ale moim bledem bylo pozostawienie tej samej mocy czyli 300Wat. Po paru miesiacach resetowal mi sie komputer i problem sie powtorzyl byl to zasilacz. Wymienilem na 400 Wat i jest spokoj , sprawdz zasilacz bo watpie zeby miala na to wplyw temperatura .Pozdrawiam i zycze powodzenia
*MiszczÓ*
03-11-2008, 22:25
To Ci powiem ze ja mam athlona i on ma temp 70 stopni C i to jest jego normalna temaperatura = D
kruszynka
04-11-2008, 09:31
przeczysci wiatraczek i ten na cpu i ten w zasilaczu ; )
Tak.. oczekuj fachowej porady na forum tibii..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.