PDA

View Full Version : W któr? stron? kr?ci si? tancerka ??

↨↨Zeluss↨↨
04-11-2008, 16:22
Jeśli ruch będzie zgodny w ruchem wskazówek zegara, to będzie znaczyło, że w tej chwili bardziej używasz prawej półkuli mózgu.

Ruch przeciwny do ruchu wskazówek zegara oznaczać będzie, że to lewa półkula jest w tym momencie bardziej aktywna.

Jesteś gotów do testu? No to chodź, teraz…

…spróbuj siłą woli zmienić kierunek ruchu tancerki, którą widzisz poniżej w przeciwny. Jeśli się nie porusza, odczekaj kilka sekund sekundę.

Po prostu bez wysiłku skup się przez chwilę i skłoń ją do zmiany kierunku obrotu.

Jeśli ci się uda, to oznacza, że jesteś wśród 30% najlepiej rozwiniętych mentalnie osób w społeczeństwie!

http://psychotrop.info/files/turning_dancer_brain_test_793.gif

@Fifeks
Też tak na początku myślałem...
Ale zawołaj kogoś do kompa i chwile na to popatrzcie zobaczysz, że np. ta druga osoba bedzie widzieć tancerkę kręcącą się w prawo a ty w lewo

Fifeks
04-11-2008, 16:25
Pic na wodę. Jak zmienić tor gifu hę? ; O

@Edit
Fakt udało mi się. Jednak nadal myślę że to samo zmienia się czasowo w gifie. ; )

LebwLeb
04-11-2008, 16:30
Pic na wodę. Jak zmienić tor gifu hę? ; O

a tu cię zaskoczę, to nie jest "pic na wodę" przynajmniej według mnie...

udała mi się ta czynność 2razy, po zrobieniu tego, pomyślałem, że tancerka zmienia kierunek w określonym czasie, lecz to nie prawda...

Bardzo fajne, (jestem w tych 30%tach)
widocznie Fifeks ty nie jesteś (ofc. nie mam nic do Ciebię):D

PS. apeluję o nie usuwanie tego tematu, jest bardzo ciekawy:)

Mejger
04-11-2008, 16:34
Najpierw kręciła się przez lewe ramie [lewa półkula pracuje] a po upływie jakiegoś czasu zaczęła się kręcić w prawo (przez prawe ramie), nawet nie wiem jakim cudem =o

Toushirou
04-11-2008, 16:38
Już było takie coś, z tancerką. Było również powiedziane, że to po czasie się robi...

Pietro
04-11-2008, 16:39
lol, to działa ;o.
yeah !!111. jestem w elitarnej jednostce 30 % ludzi chorych umysłowo, enjoy.

Maly down
04-11-2008, 16:41
Najpierw nie wychodziło mi w ogóle, później udało mi się dwa razy zrobić tak aby kręciła się w ruchu przeciwnym do wskazówek zegara (jak patrzyłem na początku to kręciła się zgodnie z ruchem wskazówek zegara) a na końcu z ruchu przeciwnego, udało mi się znów zmień na ruch zgodny. Nie mam pojęcia jak to działa, jakieś to dziwne troche ; o

↨↨Zeluss↨↨
04-11-2008, 16:51
Już było takie coś, z tancerką. Było również powiedziane, że to po czasie się robi...

Nie może sie po czasie robić...
otwórz sobie obrazeki w dwóch kartach i patrz raz na jeden a raz na drugi zobaczysz ze zawsze sie babki tak samo kręcą ;pp

silver ghostek
04-11-2008, 16:54
Hah! Udało mi sie pare razy xddd
Kozackie to... :D

Kornas Pall
04-11-2008, 17:57
lol xD
Patrzyłem na to z 50 sekund i zmieniła kierunek xD

Deragon
04-11-2008, 18:02
haha ale super :D

Na początku kręciła się w odwrotną stronę do kierunku wskazówek zegara ,a potem "zmusiłem ją"(??) do zmienienia kierunku na przeciwny ,czyli zgodny z wskazówkami zegara. :D

Respekt dla osoby która założyła ten temat : )

@edit

Ten obrazek jednak sam się zmienia : /

Cineczek
04-11-2008, 18:14
Co 1 kółko kręci sie w jedna stone co 2 w drugą :<

btw. mam sposób, patrz przez 10 sec na nóżki, i jak beda ułożone razem to popatrz na biust :o

Bondi
04-11-2008, 18:27
Głowa mnie zaczyna boleć jak na to patrze, za nic nie mogę dopatrzyć się jak ona rusza się w odwrotną stronę od ruchu wskazówek zegara. Idę wziąć zaraz jakąś goździkową Xddd.

@edit
H@H@H@ udało się.
Metoda by Bondi: Patrz się na jej cień stóp i za chwilę spójrz na nią xddd. Banał kiedy tak nie zrobię widzę jak w 2gą stronę się kręci ; ddd.

@edit 2
Metoda by Bondi II: Patrz się pomiędzy nogą a cieniem jej stopy i za chwilkę popatrz na nią.

Wrona
04-11-2008, 18:35
już to dawno widziałem, bodajże na paranormalne :D za 1 razem z 30 sekund musiałem się zdusić, żeby się kręciła w lewo, ale po chwili bez problemu mogła kręcić się w prawo/w lewo :)

Perihis
04-11-2008, 18:39
Nie rozumiecie ? wystarczy skupic sie na polkulach . Lewa polkula odpowiada prawej czesci ciala i na odwrot wykonajcie glową ruch okrężny w lewo jesli tancerka kreci sie prawo,jesli zas tancerka kreci sie w lewo ruszajcie glowa w prawo spowoduje to zmiane ruchu tancerki (przynajmniej u mnie). Bardzo faja sprawa 30% heh

master kallhi
04-11-2008, 18:57
Kiedy byłem zdenerwowany i głodny kręciła mi się cały czas w prawo :D

Później jeszcze raz zajrzałem do tematu. Teraz po paru sekundowym skupieniu się na tancerce umiem zmienić ruch xDD Wydaje mi się że potrafi to więcej niz 30% społeczeństwa.

Ktoś
04-11-2008, 19:07
Ona zmienia kierunki ruchu...
Patrze się, patrze a tu nagle kręci się w drugą stronę :|

ZareX
04-11-2008, 19:15
Udało mi się około 6 razy. Ciekawe, ciekawe. ;d

TrikoBanned
04-11-2008, 19:16
^^ udało się xDD za pierwszym razem ; DD

Ktoś
04-11-2008, 19:22
#Up
Sorry ale musze to napisac :P

Jeżeli chcesz pisac po Polsku tak jak się czyta po Angielsku to nazwę(Johny Knoxwille) czyta się "Dżonij(akcent) Noksvil

Ero Senin
04-11-2008, 19:31
ja mam tak czasem ze mrugam i zmienia kierunek ciagle ;/

Funnyx iksDe
04-11-2008, 19:36
Mi ta czynność cały czas sie udaje, od poczatku wiedziałem, że jestem w 30 % ;p

LebwLeb
04-11-2008, 20:32
Ona zmienia kierunki ruchu...
Patrze się, patrze a tu nagle kręci się w drugą stronę :|

czyli twój mózg, działa bez błędnie tak jak mój:)

Ciekawe jak by neko na to popatrzył:D

↨↨Zeluss↨↨
05-11-2008, 21:33
ja mam tak czasem ze mrugam i zmienia kierunek ciagle ;/

Eeeee... to czasem czy ciągle ?? :p :D :rolleyes: :)

Maly down
05-11-2008, 23:02
Mi się jednak wydaje, że ten obrazek się zmienia. Kręciła się zgodnie z ruchem, później zaczęła odwrotnie. I kręciła się na prawej nodze gdy kręciła się przeciwnie do ruchu wskazówek i było tak przez chwilę,a a po chwili kręciła się zgodnie z ruchem tylko że na lewej nodze.; /

Daaron
06-11-2008, 10:22
OMG To rzeczywiście działa... wiem jak to zrobić po stopie nie można stwierdzić w którą strone się kręci zacznijcie od stopy i będzie jak powiecie. Zmienia ten kierunek tylko dlatego że, to jest cień i nie musi się kręcić w jedną strone bo nie widać z której strony jest jej noga w niektóych momentach bo zasłania ją ciało. Najlepiej zakryć całą oprócz stopy ;d.

Do tych co myślą że, zmienia kierunek skąd to wiecie skoro to jest cień?? Nie wiecie bo nie wiecie z której storny ma noge gdy jej nie widać.

No to muszę wszystkich zmartwić. Jeżeli potrafimy niby siłą umysłu zmienić kierunek tej tancerki w naszej głowie nie możemy zmienić tego kierunku w komputerze. Postanowiłem nagrać telefonem przebieg jej ruchów. Jest on zmienny. Kamera w telefonie zarejestrowała zmianę kierunku no chyba że telefon też ma takie zdolności. Pozdro

To Ty i tylko Ty zmieniasz to nie ważne czy w Telefonie czy jako gif tor sie nie zmienia wyobraź sobie że nogi i ręce wyłaniają się tylko z prawej i lewej strony ona sie w ogóle nie obraca. To nasz mózg jest zbyt słaby by to dostrzec nic dziwnego skoro wykorzystujemy tylko 7% zdolności naszego wszech potężnego mózgu.

Ona sama zmienia kierunek po jakis 45 sekundach. : s

Za pierwszym razem gapiłem się na nią z 10- 15 minut i nic dopóki nie stwierdziłem mojej teorii więc Po prostu udało Ci się użyć lewej półkuli bo mózg się tego domagał.

Mi się jednak wydaje, że ten obrazek się zmienia. Kręciła się zgodnie z ruchem, później zaczęła odwrotnie. I kręciła się na prawej nodze gdy kręciła się przeciwnie do ruchu wskazówek i było tak przez chwilę,a a po chwili kręciła się zgodnie z ruchem tylko że na lewej nodze.; /

To działa na bazie lustrzanego odbicia gif sie nie zmienia bo gapiłem sie w niego jak pojebany 10 minut i nic dopóki nie zmusiłem mózgu do zmiany jej toru.

Son Pall
06-11-2008, 15:35
OMG To rzeczywiście działa... wiem jak to zrobić po stopie nie można stwierdzić w którą strone się kręci zacznijcie od stopy i będzie jak powiecie. Zmienia ten kierunek tylko dlatego że, to jest cień i nie musi się kręcić w jedną strone bo nie widać z której strony jest jej noga w niektóych momentach bo zasłania ją ciało. Najlepiej zakryć całą oprócz stopy ;d.

No i mamy wytłumaczenie .. ; d
To właśnie jest urok Cienia , wystarczy spojrzeć na stopę , całą nogę i jak załapiesz to zmieniasz sobie strony za każdym obrotem , proste. ; )

GrulixBaned
06-11-2008, 16:04
Udało mi się za drugim razem. Fajne takie cóś.

Sorc King
06-11-2008, 16:10
No to muszę wszystkich zmartwić. Jeżeli potrafimy niby siłą umysłu zmienić kierunek tej tancerki w naszej głowie nie możemy zmienić tego kierunku w komputerze. Postanowiłem nagrać telefonem przebieg jej ruchów. Jest on zmienny. Kamera w telefonie zarejestrowała zmianę kierunku no chyba że telefon też ma takie zdolności. Pozdro

RayKion
06-11-2008, 16:58
Ona sama zmienia kierunek po jakis 45 sekundach. : s

↨↨Zeluss↨↨
07-11-2008, 17:28
Tak apropo złudzeń to znalazłem fajne ;pp
http://pl.youtube.com/watch?v=ep3x9xj1tnU&feature=related

jacek3332
07-11-2008, 17:51
Nie możliwe, to naprawde działą ale ja jestem lewo ręczny i na początku baletnica kręciła się na w ruchu przeciwnym do ruchu wskazuwek zegara

Bald Drah
07-11-2008, 18:11
Ale jazda ale wystarczy patrzeć na cień :D

Lost Girl
07-11-2008, 18:34
Wystarczy popatrzeć na ten gif najpierw prosto a pozniej tak na ukos

Oxidosis**
07-11-2008, 18:45
Lol, możecie wierzyć lub nie, ale jak ta tancerka jest odwrócona do monitora, automatycznie zmienia się tor ruchu.. umiem zmienić co obrót tor ruchu?

↨↨Zeluss↨↨
10-11-2008, 22:28
Wychodzi na to że tak ;pp
.

Ober Caster
10-11-2008, 22:35
to sie tak samo w gifie zmienia!! na początku patrzałem an to i nic. spojrzałem na tekst że mam sie skupić i spojrzałem znowu... i sie kręciła w odwrotną strone...

Maatini Żałosny Ogryzek
10-11-2008, 23:38
Spojrzałem na cień tancerki i od razu się kreci w innym kierunku. Parę razy to sprawdzałem zawsze działa _._

StaryMistrzBorysiatko
13-11-2008, 20:01
wystarczy poruszac najpierw np lewa reka a potem prawa, te 30% to lipa bo kazdy moze to zrobic

Crayon
13-11-2008, 21:31
Huh. Umiem zmieniać mózgiem kierunek ruchu tancerki.
Mimo to nadal myślę, że to głupi trick. Spróbuję jeszcze raz jak przyjdzie ktoś do domu ; P

@Maly Down
Ja też przed chwilą zrobiłem to samo doświadczenie z mamą. Mi kręciła się w lewo a jej w prawo.

A. Dziękuję ; *

Maly down
13-11-2008, 21:38
Crayon: To jednak naprawdę działa, najpierw robiłem to z kumplem i rzeczywiście w pewnym momencie mi i jemu kręciła się w różne strony, np. mi zgodnie z ruchem wskazówek, a jemu przeciwnie. Później jeszcze dla pewności przeprowadzałem z bratem i mamą <wow> i rzeczywiście każdemu w innym momencie zmieniała kierunek obracania;)

A co do tematu, to udało mi się to zrobić wielokrotnie.

Aha i Crayon, brawo magicznej liczby 666 postów. : )

szalony kowboj
13-11-2008, 21:49
chyba tylko ja to obczailem:P to jest filmik taki!!! raz cie kleci w prawa a zaraz w lewa i pozniej od nowa;PP zmierzcie sobie czas jak niewierzycie;P Sprawdzi sie temu co ma cierpliwosc a temu co sie spieszy lub niechce sie nie sprawdzi:P proste:P

Ormin
16-11-2008, 00:19
Dobra lamusy xd

otworzylem okienko z 3 panienkami w odstepie 0,5,10 s.

Wszystko wskazuje na to, ze to pic na wode ; / ustawione :P
Ale mimo wszystko raz zonka zaliczylem ^^"

@Edit
O *****..

Krecilem z bratem koleczka jak si ekreci. No i krecimy obaj w lewo , a nagle brat zmienia w prawo, ja do niego wtf? A on - nie widzisz? zmienila kierunek!

... moze sobie jaja robi...

@edit2
Iluzja. Zajebista .

JaCkAzZ
16-11-2008, 01:38
LoL....zrobiłem tak że ona nie wykonywała pełnego obrotu, bo po połowie obrotu zmieniała kierunek i tak w kółko xDD hah

Już to kiedyś widziałem ale aż tak nie wymiatałem xD

Peace;]

Guildmage
16-11-2008, 02:31
albo podkreślam ALBO jest tak zmęczony że nie potrafie sobie tego wyobraźić tzn. przez 5 sekund widzialem kolezanka na gg napisala mi cos rozpraszającego spojrzalem spowrotem i nie potrafie... lawl..
;]

Sasha
18-11-2008, 19:03
http://i38.tinypic.com/2zdssqs.png
Próbował ktoś przycisku w menu przeglądarki ?
Mi się wydaje, że to bujda.
Chociaż raz miałem tak, że gdy zrobiłem obrót głową to i tancerka zaczęła się kręcić w inną stronę.
@edit
Patrząc w Easy GIF Animatorze nic dziwnego nie widziałem, to chyba jednak prawda, bo jest tam tylko 34 klatki i wtedy porusza się w jedną stronę.

Arhain
22-11-2008, 22:50
lolx, potrzeslem glowa w prawa strone to sie krecila w prawo a jak potrzeslem glowa w lewo to sie krecila w lewo.... Ma sie te pomysly xd

Busst
22-11-2008, 22:53
No udało mi się zmienić jej kierunek ruchu. Po prostu trzeba się na nią patrzeć przez kilka sekund bez mrugnięcia okiem. ;)

#Edit
A już sam nie wiem czy kręci się w prawo, czy w lewo. :D

Axeleq
24-11-2008, 21:52
Udało się.:)

Poczułem się mądrym.:eek::o

Kate a.k.a Kisse
24-11-2008, 21:58
no mi tez sie udalo czuje sie zaszczycona : P

xD Lukki xD
24-11-2008, 22:01
Ze stoperem w ręku siedziałem ja i siostra i patrzeliśmy co ile nam się zmienia, wyniki były identyczne
Więc ustawione

•Viseko•
24-11-2008, 22:23
Mi powiedziała "Pierd*le, nie robie" i się nie kręci =/

Jaros Jaroz Jaro
25-11-2008, 16:33
Po niecałej minucie zmienia sie kierunek...kiepska "iluzja"

Są lepsze.

kovatenko
25-11-2008, 18:46
HEuhEUHUHUHUHEUHE...

OMG To jest pic na wode :> siedze se nawet sie nie skupialem popatrzelem kilka min na nia i tak krecila sie w prawo przez jakies 2 min i potem w lewo przez tez 2 min, nie bylem skupiony patrzelam graja c w tibie ; >

Zwykly badziew, zrobione tak ze co jakis czas sama zmienia kierunek podnisi inna noge etc..
bzdura taka ;x

Pa