Zaloguj się

View Full Version : Obama vs. McCain kto wygra??

Master Sio
04-11-2008, 19:49
Jak w temacie kto wygra wybory nowego prezydenta usa ?? Ja bym chciał McCAina zniesie vizy do USA i będzie sobie można latać do Ameryki xD.

@Żal jak wybiorą obamęto lipa bo vizy będą i geje będą xD

@Tibiomanxxx
tak przeszkadzają mi geje xd lecisz sobie do USA a tam miasto geji i lesbijek . Nawet taki dorosły z europy niech przyleci z dzieckiem do tego kraju i póżniej takie dziecko ma zostać gejem . Dla mnie to jest obrzydliwe fuu ble

由于本站
04-11-2008, 19:57
Sondę daj, ja jestem za Obamą bo tak.
.......................

Crayon
04-11-2008, 20:02
Obama wygra, bo...jest czarny xD

Robi większy show i przede wszystkim mówi, że wyprowadzi Amerykanów z Iraku. Imo to wystarczy.

Mo$uke
04-11-2008, 20:04
Szczerze to mnie to nie interesuje...
Trabia o tym w mediach...ale co my z tego bedziemy mieli?
Kazdy duzo mowi ale co zrobia tego nikt nie wie...
Kazdy potrafi mowic...
A tak na serio to raczej tez na Obame bym glosowal...sam nie wiem czemu...

Verrier 2.0
04-11-2008, 20:07
Jestem za McCainem ale zaznaczyłem Obamę ponieważ jak powiedział Crayon on robi większy szum ...

Mortalix
04-11-2008, 20:08
Obama jest według mnie pewniejszym kandydatem, choć nie wiadomo czy Amerykanie nie przestraszą się w ostateczności koloru jego skóry (?) ; P
Myślę, że taka 'rewolucja' przydała by się w USA. =>
Poza tym Obama pewnie nie na darmo wydał taką kasę na swoją kampanie, niech sobie odbije. xd
Zaznaczyłem Barack'a ofc. : o

Arigori IksDe
04-11-2008, 20:10
na baracka, czemu bo wyglada jak dobry gosc a mccain jakos tak zrzedliwie

pogromcaszczurow II
04-11-2008, 20:20
#Up
Oceniasz wg wyglądu. Powodzenia...

#Topic
Obama. jakoś bardziej mi przypadł do gustu swoją postawą, zachowaniem ;)

Alet Mort
04-11-2008, 20:30
Obama. Więcej wniesie dla USA i jego obietnice są przekonujące. Mamy nadzieje że umocni dotychczasowy sojusz z Polską ;).
Jak dla mnie to trochę przesada że całe 'wiadomości' na Tvp 1 są poświęcone tym wyborom. Ich kraj ich sprawy. Zbyt bardzo jest to nagłaśniane w naszym kraju i bez celu. ^^

Pozdro~

master kallhi
04-11-2008, 20:48
Jak w temacie kto wygra wybory nowego prezydenta usa ?? Ja bym chciał McCAina zniesie vizy do USA i będzie sobie można latać do Ameryki xD.

@Żal jak wybiorą obamęto lipa bo vizy będą i geje będą xD

McCain Tak powiedział ale prezydent nie ma takich uprawnień....

Ja Jestem za McCainem .

Gość Krytykuję Rosję, poza tym Jest "bliżej Europy" a Obamę za Bardzo nie obchodza sprawy Europy.Chodź jestem za McCainem to wiem że wygra Obama... ;/

Jak to dziś gdzieś usłyszałem

Lepiej dla Europy Jak Wygra McCain
Dla USA Jak Obama

xxXTibiomanxxX
04-11-2008, 20:51
Według mnie lepszym kandydatem na nowego prezydenta USA jest Obama.

@Autor Tematu
Nie wiem czemu ale przeszkadzaja ci geje w USA??:o

Fifeks
04-11-2008, 21:05
Wg. mnie w wyborach zawsze gdy byli "czarni" przeciw "białym" zawsze prowadzili "czarni" a wygrywali "biali". ( nie nie jestem rasistą).

Stawiam na McCaina. Lecz i tak wiem że wygra Obama.
Nawet terroryści na Obamę głosują : /

*MiszczÓ*
04-11-2008, 22:01
Ja bym glosowal na McCain, ale wygra pewnie ten Obama

Daaron
04-11-2008, 22:22
Zdecydowanie Obama, od zawsze trwałą woja między czarnymi a białymi mam andzieję że, Obama to zmieni, Master Sio visa to nie wszystko jeśli sie chce idzie ją dostać osobiście posiadam vise ważną jeszcze przez 2 miesiące no cóż ale najprawdopodobniej się zmarnuje bo miałem jechać na wesele i póki co wyszła kłótnia rodzinna w USiA ;]. Wygląda na spoko faceta i na dodatek jego kolor skóry daje mi pewność że, nie jest to Żyd jak np. George Bush oraz większość naszego rządu któy chce zniszczyć Polske. Sami widzieliście co ww osobnik zrobił podczas swojej kadencji.. gówno. Wprowadził tarcze o której słucha zaginął dał nam ZAWALISTY odrzutowiec którego stan techniczny oceniany jest w skali 10/10 na jakies hmm 1/10? Więc mam nadzieje że, współpraca z Obamą między Polską a USiA będzie lepsza.

p.s. Ale i tak Kazachstan bije na głowe całe USA bo mają problemy Ekonomiczne i Żydów.

Tre Cool
04-11-2008, 22:27
Nie ma się co oszukiwać, Obama wygra, choć gdybym miał głosować byłbym niezdecydowany...

Kuyt
04-11-2008, 22:32
Nikt.

<znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki><znaki>

Tre Cool
05-11-2008, 07:41
No i pozamiatane Obama wygrał, czyli do Ameryki nadeszły zmiany, pytanie tylko, czy na lepsze?

Przyznam szczerze, że gdybym miał głosować pewnie zdecydowałbym się wesprzeć Obamę, bo gdy sobie pomyślę, że nie daj Boże McCain by dostał zawału i by musiała Palin rządzić...

#Johny
Amerykańskiego obywatelstwa też nie mam i co z tego? jakbyś by starszy niż ja to mógłbyś mnie pouczać...

DrahMaster
05-11-2008, 14:34
Nie mam nic do czarnoskórego prezydenta Stanów Zjednoczonych.
Mam tylko taką cichą nadzieje, że będzie lepiej niż z George W. Bushem,
z tego co wiem to już są rzucane groźby w kierunku Baracka Obamy, że go zabiją i takie tam ; |
jeżeli dotrzyma słowa i spełni obietnice to będzie świetnie.
Będzie pierwszym czarnoskórym lokatorem Białego Domu ; ).

Kilkanaście dni temu wyszło na jaw, że jest to groźba jak najbardziej realna. Amerykańska policja zatrzymała dwóch młodych ludzi, którzy planowali zamach na Obamę. To wydarzenie przypomniało Amerykanom, że terrorystów nie wolno szukać wyłącznie w krajach muzułmańskich, ale również na własnym podwórku.

Doprawdy nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Demokraci nie powinni prowokować w ten sposób. Bo to może być mimo wszystko samospełniająca się przepowiednia.
A Obama naraził się już wielu.

Choćby Muzułmanom - w międzyczasie przeszedł na islam , a potem z nim zerwał przechodząc na protestantyzm.

To największa obraza dla Muzułmanina.

Pozdrawiam,
DrahMaster.

~Johny
05-11-2008, 14:49
No i pozamiatane Obama wygrał, czyli do Ameryki nadeszły zmiany, pytanie tylko, czy na lepsze?

Przyznam szczerze, że gdybym miał głosować pewnie zdecydowałbym się wesprzeć Obamę, bo gdy sobie pomyślę, że nie daj Boże McCain by dostał zawału i by musiała Palin rządzić...

Nie masz 18 lat, nie możesz głosować proste.

Obama prezydentem... Dobrze że u nas nie ma wyborów takich....

Pozostawie tą zmiane w rządzie Ameryki, bez komentarza...

Bondi
06-11-2008, 09:19
Od samego początku stawiałem na Obamę i wygrał =d Osobiście wieżę, że coś zdziała z kryzysem ekonomicznym na świecie i będzie współpracował z Unią Europejską.

DalekoOdDomu
06-11-2008, 14:08
Obama jeszcze nie wygrał... tzw. wygrał ale tylko wybory powszechne ale to go nie czyni jeszcze prezydentem i dopiero 15 czy tam 20 stycznia będę wybory elektorskie, więc teoretycznie Obama może jeszcze przegrać.

btw. Jeśli myślicie że to jest raczej mało prawdopodobne, to się mylicie, bo już nie raz tak było a żeby nie sięgać pamięcią za daleko przypomnę wam wyniki wyborów z roku 2000:

# George W. Bush - 50,456,141 głosy powszechne (47,87%) i 271 elektorskich
# Al Gore - 50,996,039 głosów powszechnych (48,38%) i 266 elektorskich

@down
No, dobra kk. xd
Zresztą i tak pewnie jakiś rasista go postrzeli, co za różnica.

Tre Cool
06-11-2008, 14:38
Idioto up,morda w kubeł jak się nie znasz.
Jeśli kandydat wygra w danym stanie, to zgarnia wszystkich elektorów którzy w danym stanie są wyznaczeni. Liczba elektorów zależy od miejsc w senacie i izbie reprezentantów. Tak więc już wiadomo, że Obama zgarnął coś koło 330 elektorów a McCain 170. 20 stycznia jest zaprzysiężenie nowego prezydenta.

Jak nie masz dokładnych informacji to siedź cicho. Usłyszałeś wszystkiego po trochu i myślisz, że zabłyszczysz. A jeśli masz zamiar podważyć moje zdanie, to przyjmij do wiadomości, że mój ojciec studiował filologię angielską, na której jednym z przedmiotów była historia USA.

A przytoczona przez Ciebie sytuacja nic nie znaczy California ma 55 elektorów a np Ohio tylko 20. 51% głosów w Californi i już +55 do elektorów. :P

Sopranis
06-11-2008, 14:48
Mój kolega powiedzial do mnie"Biały dom niejest dla murzynów,i tak go zabiją)

Dla mnie nieważne kto wygrał(bo Obama wygrał) wolał bym makkejna;d

BlackdOWN
06-11-2008, 15:11
Obama wygra ...
A szczerze to mam to głeboko , głeboko , głeboko w PUPIE : P

MÓSZYNI SUKS : /

Elxis Maniaq
06-11-2008, 15:24
Tak, tak stawiam 336 głosó na Obamę.

Kto będzie bliżej powinien dostać 140 dni Pacc`a.

@dałn dosłownie
Misiu wiesz co to ironia?

Mo$uke
06-11-2008, 16:04
Up i 2up...
I po co tak nabijacie te posty?
Wybory juz byly , wygral Obama...
Co by tu wiecej napisac...
Wydaje mi sie ze ten temat mozna zamknac...a za jakis czas mozna podyskutowac co zrobil dobrego...a co zlego...
Pozdro....................................

Is'KiSii
06-11-2008, 16:27
Tak myślałem, ze Obama ;) Wygra;p wkońcu jakaś rewolucja Czarnoskórych w Usa.:)

LebwLeb
06-11-2008, 16:54
Myślę, że wygra Obama bo Mcayn jest gruby

a tak ps. Ile jajek ma Barack?, Oba Ma!

Funnyx iksDe
06-11-2008, 17:15
Yyyyy.... Kaczyński? ;d

Obama jest czarny i to jest coś ;d

Master Sio
06-11-2008, 17:21
CZarny prezydentem USA. Teraz to biali będą ustępywać w autobusach xD. Będzie nowa afryka xD czarny ląd Nygerzy zapanują nad światem zaczeli od USA .

ninja roukenon
06-11-2008, 20:33
up
nieczarny tylko mulat ,a pozatym juz po wyborach i Obama jest juz prezydentem.
close topic.