View Full Version : [FORUM] Licznik postów.
GrulixBaned
07-11-2008, 19:34
Witajcie.
Moje pytanie: Po co w ogóle licznik postów? Aby wyróżnić użytkownika, który ma 700 postów od użytkownika co ma 10 postów? Jest to bez sensu. Czasem to taki Crayon walnie coś bezsensownego, a taki new user go pojedzie. Jestem za tym aby wyłączyć licznik postów na całym forum. Tak będzie na całym forum jak w dziale "Screeny" i wtedy by była gitara.
@Naiczer
Powiedzmy szczerze. Po co nam te liczniki postów? Crayon ma ich 600+a catek w swoim czasie miał prawie 1400+ i co z tego? Jak było czyszczenie forum catkowi znikło około 1/2 postów a Craydon'owi nie całe 200.
Kiedyś nie było licznika, i moim zdaniem był to złoty okres istnienia forum. Po prostu jak się ktoś wypowiadał, to tylko po to, żeby zabrać głos. A jakby tak jeszcze usunąć rangi to już wogóle cut mjut ożeszki
I było wyśmienicie w tedy. A teraz co jest?
Wylączyć licznik postów bez sensu. Dam ci przykład czemu TEMU !!!!!!! nie nie i jeszcze raz nie każdy chce wiedziec ile ma postów jest np rekrutacja na moderatora i zaklada sobie jakis noobek konto o nazwie catek Nixon itp. I co wtedy moim zdaniem pomysł żenada. Nie miej mi tego za złe
Ale by nie było w ogóle licznika postów, tylko by się nam i innym graczom wyświetlały posty jakie napisaliśmy. I wtedy by było dobrze.
Mozna bylo by wylaczyc w dziale: ARMIA 7.6 - GRA
Chociarz rowniez dobrze moga byc wogule wylaczone.
Wiec albo dzial ARMIA 7.6 - GRA albo cale forum
Mniej nabijaczy bylo by (moze).
@Grulix
Wylączyć licznik postów bez sensu. Dam ci przykład czemu TEMU !!!!!!! nie nie i jeszcze raz nie każdy chce wiedziec ile ma postów jest np rekrutacja na moderatora i zaklada sobie jakis noobek konto o nazwie catek Nixon itp. I co wtedy moim zdaniem pomysł żenada. Nie miej mi tego za złe
Silkroad
07-11-2008, 20:16
Nie. Dlaczego ? Bo nieeee. xD Ja tam lubie mnieć 1 posta więcej i tyle. Jakby wyłączyli to bym odszedł z forum. Jestem na nie.
pogromcaszczurow II
07-11-2008, 20:20
A mi tam posty już wiszą... Na 1 koncie nabijałem codziennie i miałem 560 podajże, ale po banie zrozumiałem, że posty się tutaj nie liczą ;) ... Pamiętajcie, nie liczy się liczba postów tylko inteligencja oraz sposób wypowiadania się ;) Ja zaznaczyłem 4 odpowiedź.
Niebieski Irys :*
07-11-2008, 20:53
Mi by to zwisało czy są posty choć zaznaczyłem 'Nie' pod jednym warunkiem...
Przychodzi nowy User na forum i przypuśćmy pyta o linka do IP Changera. Ziom z ilością postów równoznaczną 10~ poda mu linka a ten mu nie zaufa bo może wiedzieć że jest Wirus. ^Crayon walnie linka to on mu zaufa bo ma już trochę reputacji wyrobionej. Dlatego jeśli będzie wyłączony nie będzie wiadomo komu ufać. Czy ^Crayon to debil i daje wirusy [Sorki Crayon ale to było specjalnie napisane, spoko jestes ;]] Czy jakiś noob to mądry człowiek bez wirów. Proste ;)
Tre Cool
07-11-2008, 21:00
Kiedyś nie było licznika, i moim zdaniem był to złoty okres istnienia forum. Po prostu jak się ktoś wypowiadał, to tylko po to, żeby zabrać głos. A jakby tak jeszcze usunąć rangi to już wogóle cut mjut ożeszki
podrobki plz. nie bedzie licznika postow = ulatwiacie podrobke np. ^Crayona x] ustawic taki sam av, podpis i nie wiadomo kto jest kto ^^
kiedys jak to robilem z essayem to tylko po liczniku postow bylo mozna poznac x) no i jeszcze jednym sposobem :d
up
kopiowanie nicku blz? nie ma już ludzi tak głupich jak kiedyś;o
topic
bez by było najlepiej
Nie, wtedy nikt by się nie wypowiadał na forum ; d Byłoby tylko po to by informować o czymś, tylko licznik postów trzyma to forum jeszcze Xd.
GrulixBaned
08-11-2008, 12:49
Nie, wtedy nikt by się nie wypowiadał na forum ; d Byłoby tylko po to by informować o czymś, tylko licznik postów trzyma to forum jeszcze Xd.
To trzeba tak zrobić, aby coś tu trzymało tak jak potężny fundament jakiegoś dużego wieżowca albo co.
Maly down
08-11-2008, 13:53
Nie. Dlaczego ? Bo nieeee. xD Ja tam lubie mnieć 1 posta więcej i tyle. Jakby wyłączyli to bym odszedł z forum. Jestem na nie.
Ej, to skoro tutaj siedzisz tylko po to aby mieć dużo postów i być fajnym, i jak masz pisać byle jakie wiadomości tylko po to, aby podbijać licznik, to chyba zbyt dużo osób by się nie zasmuciło gdybyś Ty (i osoby Twojego pokroju) stąd odszedł.
Mylisz się. Ja może nie mam dużo postów, ale na forum zaglądam codziennie i jak już znajdę taki temat, w którym warto się wypowiedzieć, to pozostawiam tam po sobie ślad.
Mi by to zwisało czy są posty choć zaznaczyłem 'Nie' pod jednym warunkiem...
Przychodzi nowy User na forum i przypuśćmy pyta o linka do IP Changera. Ziom z ilością postów równoznaczną 10~ poda mu linka a ten mu nie zaufa bo może wiedzieć że jest Wirus. ^Crayon walnie linka to on mu zaufa bo ma już trochę reputacji wyrobionej. Dlatego jeśli będzie wyłączony nie będzie wiadomo komu ufać. Czy ^Crayon to debil i daje wirusy [Sorki Crayon ale to było specjalnie napisane, spoko jestes ;]] Czy jakiś noob to mądry człowiek bez wirów. Proste ;)
Temu też można zaradzić. Był temat założony już nie pamiętam przez kogo, w którym padła propozycja ponownego włączenia systemu reputacji, na zasadzie takiej, że użytkownik innemu użytkownikowi może dawać tylko dodatnie punkty reputacji, natomiast punkty negatywne (ujemne) miałby możliwość dawania moderator. Na podstawie reputacji można by oceniać czy jest to dobry użytkownik, czy ktoś komu nie do końca można zaufać.
Temat
Moim zdaniem wyłączenie licznika postów jest dobrym rozwiązaniem. W ankiecie również zaznaczyłem pierwszą opcję.
Temu też można zaradzić. Był temat założony już nie pamiętam przez kogo, w którym padła propozycja ponownego włączenia systemu reputacji, na zasadzie takiej, że użytkownik innemu użytkownikowi może dawać tylko dodatnie punkty reputacji, natomiast punkty negatywne (ujemne) miałby możliwość dawania moderator. Na podstawie reputacji można by oceniać czy jest to dobry użytkownik, czy ktoś komu nie do końca można zaufać.
Ja to proponuję w prawie każdym temacie o reputacji.
Co do tematu...nie oddam moich 600++ postów !!11!1111!! Mam shuvel i będę ich bronić do końca mych dni ! :sad:
Założyłbym się, że gdyby wyłączono licznik powstawałyby tematy: "Włączcie licznik" / "Gdzie zniknoły moje pozty ? ;\" "[Propozycja]Licznik Postów ON"
Czemu próbujemy być 'krzyżowcami' i robić krucjaty przeciwko moderatorom, licznikowi postów, regulaminowi i layoutowi forum ? Nie potraficie się przystosować ?
Jedyne co można zmienić/dodać to system raportowania postów ; f
@Edit
. Czasem to taki Crayon walnie coś bezsensownego, a taki new user go pojedzie. Jestem za tym aby wyłączyć licznik postów na całym forum. Tak będzie na całym forum jak w dziale "Screeny" i wtedy by była gitara.
No okey czasami wrzucę fotke z kupą w sedesie ale to nie jest bez sensu. Przesłanie się liczy ; P
Co do tej gitary to trochę to niepewne. Na przykład na takim forum Tibia.pl, gdzie nie ma licznika postów czuję się jakoś tak obco. Nie ma tam ani reputacji, ani liczby postów. Trudno mi wtedy czasami odróżnić kretyna od naprawdę mądrego człowieka.
@Naiczer
Powiedzmy szczerze. Po co nam te liczniki postów? Crayon ma ich 600+a catek w swoim czasie miał prawie 1400+ i co z tego? Jak było czyszczenie forum catkowi znikło około 1/2 postów a Craydon'owi nie całe 200.
So who cares ? Catek udzielał się w każdym temacie. Nawet kiedy nie chciał napisać czegoś sensownego, albo nie interesowała go sytuacja omawiana w wątku - wpierdolił tam swoje trzy(cztery) grosze i licznik leciał wyżej. Po czyszczeniu forum połowa takich tematów poszła w piezdu i skończył z 620. Ja zostałem z 300+.
Na 1 koncie nabijałem codziennie i miałem 560 podajże...
So pathetic...
@Down
646 postów(8 listopada 2008 roku, godzina 17:14) : P
Jaros Jaroz Jaro
08-11-2008, 17:07
Jestem raczej na nie... Bo często patrze na osoby i na ich licznik postów...
Taki Crayon tyle się męczył na te 600 postów, a wy chcecie mu zuo zrobić ;(
Funnyx iksDe
08-11-2008, 17:16
Jestem strasznym fanem Crayona i mam jego plakat na ścianie w domu no i moim zdaniem takie zabranie mu postów było by nie w porządku wiec nie zabierajcie plax. xd
DrahMaster
08-11-2008, 18:23
Jesteś 100 osobą która zakłada wątek o podobnej tematyce...
Ten licznik postów osobiście mi nie przeszkadza kiedyś się nim jarałem jak pisałem posty masowej ilości w niecały miesiąc potrafiłem nabić 1000+ postów i każdy był równie bezsensowny co poprzedni, teraz już mnie to tak nie podnieca jak widać i piszę posty rekreacyjnie i na temat wnosząc cokolwiek.
Ps. Jeżeli mieli by znieść licznik postów to powinni wprowadzić „reputacje” ale tylko tą pozytywną przez użytkowników a negatywna była by nadawana przez osoby nadzorujące forum -> pomysł bodajże Crayona.
Zaznaczyłem w ankiecie :
Niech zostanie tak jak jest. Tylko w wybranych działach zostanie wyłączony licznik postów.
Pozdrawiam,
DrahMaster.
Ninja :)
08-11-2008, 20:17
Nie !Czy wam sie juz pierniczy?
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 40 znaków.
Bożeee..
chcem
w tedy
Jestem na nie, bo co to komu przeszkadza, może tobie -.-.
Po co ten temat?? Jeśli przeszkadza Ci to ze ^Crayon ma z 600postów+
to nie zwracaj na to uwagi i tyle :) Po za tym to małe 4 um widziałem takie co ludzie
maja po pare tyś. postów :rolleyes:
Wiele Miałem Kont
08-11-2008, 21:37
Jest mi to całkowicie obojętne...
jak dla mnie nie musi być licznika postów i tych głupich rang, ale niektórym dzieciom wbijającym posty dniami i nocami strasznie zależy żeby mieć "bigusen wielken rangoten" jakby to coś dawało...
@GrulixBaned
możesz myśleć że nabijam posty, ale ja jestem za tym żeby zniesiono naliczanie postów i ta ranga mi lata ;O
GrulixBaned
08-11-2008, 21:40
@Wiele Miałem Kont
Moim zdaniem Ty nabijasz psoty. Ale masz racje akurat w Tym poście.
Co do Ciebie:
Wiele miałeś kont, ale te z pewnością jest nie udane.
@H5N1
Nie było żadnego tematu na temat licznika postów. Zawsze gdy zakładam jakiś temat używam takiego czego (http://www.forum.toproste.pl/search.php). Nie wiem jak Ty ale ja bez tego tu na forum bym nie siedział. Co do tematu z rangami hmm. Było ich pełno. Chciałbym aby powrócił reput system bo to było dobre. Reputy by określały rangę.
old Don Mateo
08-11-2008, 23:04
@Wiele Miałem Kont
Moim zdaniem Ty nabijasz psoty. Ale masz racje akurat w Tym poście.
Co do Ciebie:
Wiele miałeś kont, ale te z pewnością jest nie udane.
@H5N1
Nie było żadnego tematu na temat licznika postów. Zawsze gdy zakładam jakiś temat używam takiego czego (http://www.forum.toproste.pl/search.php). Nie wiem jak Ty ale ja bez tego tu na forum bym nie siedział. Co do tematu z rangami hmm. Było ich pełno. Chciałbym aby powrócił reput system bo to było dobre. Reputy by określały rangę.
oj było kilka takich tematów chyba bodajże z 5 ale one zostały zakopane albo skasowane
@topic
Jestem na tak i nie
1.Tak bo by nie było napinaczy postów itp
2.Nie bo 1500100900 osób by zakładało tematy dawać licznik postu i i dlatego że nie można by było odróżnić idioty od mądrego użytkownika no chyba że by dali system reputacji co pisali użytkownicy up o nim.
P.S:jak nie będzie systemu reputacji tylko pozytywnych punktów to gówno wyjdzie ^.^
P.S:Busst miał napisać do Mortiisa o nim 1 miesiąc temu ^.^
Szczerze w dupie to mam, bo i tak nie zwracam na to uwagi... dla mnie może być wyłączony, a może zostać... z jednej strony jest to dobre, bo np. na blackdproxy.pl jak ktoś daje skrypt, to patrzę po ilości postów czy skrypt jest dobry... ale można to odebrać na dwojaki sposób, ktoś nabije sobie 1039 postów i może podkładać keye pod różne linki
(postami wzbudzi zaufanie nowych)
Licznik postów powinien być nadal.
TO właśnie dlatego możemy odróżnić bardziej doświadczonych od mniej i zadawać pytania tym którzy znają odpowiedzi ( w większości)
Zuy Pan, Wręcz Okropny
16-11-2008, 18:38
Zaznaczyłem : Niech zostanie tak jak jest. Tylko w wybranych działach zostanie wyłączony licznik postów.
Ponieważ gdyby w dziale screeny był licznik to każdy by tak nabijał, że łooo :p
Pisałby np. GZ... <znaki>... i za to post ^.^
Gpiotras
17-11-2008, 19:08
Jestem za po co wogole licznik postow... zeby pokazac ze uzytkownik z +600 postow jest lepszy od kolesia ktory ma +20 a moze byc na odwrot.
A zreszta patrzac na to to chyba wiadomo dlaczego jestem na tak ;-) http://i36.tinypic.com/2wej8tf.jpg
Jeszcze tylko Mortiis i Tygrys i będe miał komplet osób których lubie xD
Jak dla mnie można wyłączyć licznik postów. Nie liczy się ich ilość ale sens i inteligencja wypowiadającego się... Można mieć 5 ale mądrych a można mieć 400 debilnych i bezsensownie nabitych.
Jest mi to zupełnie obojętne, ponieważ posty piszę dla siebie, a nie po to żeby inni użytkownicy 4um widzieli ile mam nabitych postów i że jestem 'pro ifól koks".
Undead Pall
18-11-2008, 07:46
jak dla mnie to obojetne ;x i tak pisze praktycznie tylko w screenach, hyde parku i rl tibia xd
Ja jestem na tak :]
Bo nie liczy się ilość, a jakość:)
@kanalia wulgaris
21-11-2008, 19:48
Dla mnie nie ma znaczenia czy jest włączony czy nie nie po to tu siedzę dla liczb tylko dla tego że chcę poznać ludzi nowe znajomości oraz odpowiadać na pytania ludzi NiekumatyCH
Ja nie mam zdania na ten temat.... Jak znam odp na jakies pytanie albo czuje chcec wypowiedzenia sie to pisze.... Mnie to nie obchodzi ze ktos tam jest najlepszy :P
roman-17
22-11-2008, 00:15
Zdecydowanie wyłączyć licznik postów + zlikwidować rangi userów... Mniej będzie trolli, nabijaczy, debili, durni, palantów, bez mózgów, noobów i reszty tego zbędnego tałatajstwa na forum... Nie będą mogli pochwalić się/podnieść swojej samooceny to zaprzestaną (przynajmniej w pewnym stopniu) pisać durne posty... Jestem na tym forum od dawna... od kwietnia 2007 jestem zarejestrowany a postów mam kilkanaście/dziesiąt... Nie mam nic potrzebnego do napisania, ktoś już napisał to co chciałem napisać?? to nie piszę nic... I wisi mi to, że ja po 1,5 roku mam 20 postów a jakiś new user po godzinie ma już ich ponad 60... Tiaaa... i on już jest lepszy!! bo ma 3 razy tyle niż ja... heh ale żadko kto popatrzy co on napisał... Nie uważam się za kogoś lepszego od innych a wręcz przeciwnie, bo jestem jak jeden z wielu w tłumie... Ale to co się tu ostatnio dzieje aż prosi się o komentarz!! Granat pod nogi i tylko patrzeć czy równo jucha obryzguje ściany!!
Może jestem naiwny ale uważam, że bez możliwości porównywania się z innymi na forum zrobiłoby się trochę lepiej... A jeśli ktoś chce wiedzieć ile już postów/głupot napisał to zawsze można zostawić taką opcję w ustawieniach czy profilu ale tak, żeby tylko właściciel wiedział ile już napisał.
@GrulixBaned
Tym tematem straciłeś w moich oczach wizerunek durnia:D. Szczerze to mówię, bo do tej pory sorry ale same śmieci tylko przeczytałem asygnowane Twoim nickiem.
Pozdrawiam!!
@Jakiegokolorujestczerwony
I właśnie o to chodzi!! Bo w większości odejdą nie mile widziani ludzie. Zostaną tylko Ci którym nie zależy, żeby mieć więcej postów i wolą napisać mniej ale z sensem!
Mówicie że nie będzie wiadomo kto jest mądry, a kto nie itp.
A czy w rl też żeby odróżnić w porządku osoby musicie mieć przy nich jakiś licznik?-.-
Wyłączcie licznik, piszcie interesujące posty to ludzie was będą pamiętali!
A nie myślicie że po postach poznają że wy zajebiści jesteście ;o
Kate a.k.a Kisse
22-11-2008, 11:43
Mówicie że nie będzie wiadomo kto jest mądry, a kto nie itp.
A czy w rl też żeby odróżnić w porządku osoby musicie mieć przy nich jakiś licznik?-.-
Wyłączcie licznik, piszcie interesujące posty to ludzie was będą pamiętali!
A nie myślicie że po postach poznają że wy zajebiści jesteście ;o
100 % agree arcon./....
ale wg mnie i tak powinnie go zostawic....xd bo crayon sie potnie
Jakiegokolorujestczerwony
23-11-2008, 10:32
jak nie bedzie licznika to 80% 4um odejdzie
DannRook
23-11-2008, 20:56
Witajcie.
Moje pytanie: Po co w ogóle licznik postów?
Po to aby taki noobas jak ty miał po co nabijać posty, żeby być kól i sópcio -.-
Niech zostanie tak jak jest -.-
W sumie to nie mam zdania O.O *.*
ja zaznaczylam zeby nie bylo licznika bo po co to komu? ludzie chyba nie wypowiadaja sie na forum dla cyferek pod nickiem? wiec nie rozumiem komentarzy typu ze pisac nie beda jak zlikwiduja.. :o i tym bardziej nabijania.. nagrody za to sa? cukierki daja? bez sensu..
~GrulixBaned
24-11-2008, 16:01
@Nolia
Racja. Posty to nie bułki są tylko dla, tych, którzy zasłużyli.
Kate a.k.a Kisse
24-11-2008, 20:31
dobrze wiemy ze jesli by usuneli licznik postow to bys sie chlopie pocial.xd zrobiles ten temat tylko po to by ludzie mysleli ze na postach ci nie zalezy
kk,thx.bb
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.