View Full Version : Sposoby na ?ci?ganie
jacek3332
09-11-2008, 19:39
Siemka, jakie macie sposoby na ściąganie? Bo jutro kartkówka z angielskiego a dość trudne słówka i potrzebuje jakiejś sprawnej metody.
Ps: Nasza baba jest bardzo czujna.
EDIT:
@Down.
Nasz racje ale tego jest dość dużo i nie mam szans już zdążyć się tego nauczyć. Próbowałem ale wcale nie wchodzi :P.
No to jezeli jest czujna to nie lepiej sie tego nauczyć i miec po klopocie?..
Siemka, jakie macie sposoby na ściąganie? Bo jutro kartkówka z angielskiego a dość trudne słówka i potrzebuje jakiejś sprawnej metody.
Ps: Nasza baba jest bardzo czujna.
ja też pl0x xd. Mam jutro z RELIGI ! x.X OMFG. Mamy małe kartki od niej, i mam z tego spr. Jakaś metoda ? ; |
Naklej sobie plaster na reke i pod plaster sciage ;d
Ero Senin
09-11-2008, 19:56
Pod bandażem może? ;d na ręce albo gdzieś
Nie wiem nie ściągam zbytnio ;d jak już to się pytam innych na klasówce xd
Oxidosis**
09-11-2008, 19:59
Wiem! xD
Usiądż w domu, napisz na kartce w środku zeszytu te słówka. Jutro jak pani będzie mówiła żeby wyciągnąć kartki, Ty wyrwiesz tą na której masz napisane te słówka. Będziesz miał je napisane z tyłu kartki, a na koniec kartkówi wyrwiesz po prostu tą kartke ze ściągą i oddasz pani właściwą ;P
Ciężko wytłumaczyć, bo jak wyrywasz kartke ze środka zeszytu to tak jakbyś dwie wyrywał i na jednej robisz ściąge, a potem piszesz na odwrocie i tam gdzie masz ściąge wyrywasz ;p
up
to nie zadziała jak będzie sprawdzał odp ?? odwróci kartke to mu facetka zabierze
weź małą kartkę przeźroczysty długopis (żeby było coś widać) i wsadź do środka długopisu kartkę możę zadziała XD ja zazwyczaj pytam się kolegi albo zżynam od niego :D:D:D:D:):):)
Wiele Miałem Kont
09-11-2008, 20:15
Ja mam kilka zawsze skutecznych sposobów:
1. Napisać sobie coś na dłoni lub jeśli jedna to mało, to na dwóch.
2. Napisać sobie słówka na ławce delikatnie ołówkiem.
3. Wysyłanie odpowiedzi przez bluetooth w notatnikach :D.
4. Malutka karteczka wydrukowana malutką czcionką na kompie :D.
Nie przypominam sobie co jeszcze stosuje/ stosowałem jak coś dam edit ;)
@Edit
To w takim wypadku polecam napisać i wysłać kumplowi żeby wydrukował ;)
jacek3332
09-11-2008, 20:18
Wszystko ok ale jest mały problem. Dość niewyraźnie pisze i nie odczytam się z takiego drobnego druku. Poza tym zepsuła mi się drukarka i nie mogę drukować :/.
To może napisz tekst w home a pujdziesz do kafejki czy drukarni???? i włóż karteczke do długopisu :D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ja zawszę robię ściągę, wkładam ją pod kartkę na której piszemy sprawdzian/kartkówkę czy chuj wie co. I sobie tak ją odsuwam albo przez kartkę prześwituje ; )
Pozdrawiam ; )
Funnyx iksDe
09-11-2008, 21:05
Napisz sobie na czole to może nikt nie zauważy. . .
Lepiej sie nauczyć owszem, ale komu sie chce xd
Plener123
09-11-2008, 21:13
Ja zawsze sobie pisze w formie sms'a i niby,że patrz godzine a tam włączone ściągi :D
Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie na lekcjach można używać telefonu :)
Pozdrawiam!
SallenBanned
09-11-2008, 22:32
Ja tam zawsze na sprawdzian zakladalem jak najluzniejsza koszulke i pod spod koszulki naklejalem karteczke podwijalem sobie jak czegos nie wiedzialem i udawalem ze pisze cos.. jak pani szla w moja strone to reka poprawialem koszulke i zawsze mi to wychodzilo.. ; P Pamietam jak tak sciagalem na spr. z fizyki pani 7 osob zlapala a mnie o dziwo nie..; P ale radze Ci ucz sie.. Angielski nie jest trudny a Tym bardziej slowka.. ; PP Pozdro.
Ero Senin
09-11-2008, 22:52
Ta słówka z angielskiego to banał
Pisałem kiedyś gotowce na polski ale teraz facetka podpisuje się na kartce zanim zaczniemy pisać ;d aff
Lost Girl
09-11-2008, 23:08
Ja mam jedną fajną metode na ściąganie. Dla leni ktorym nawet nie chce się ściągi pisać. Siadasz w ostatniej lub przy końcu w łace najlepiej pod ścianą lub oknem i wyjmujesz umiejętnie zeszyt pod ławkę, tak aby kolanem go przycisnąc do spodu ławki i aby mieć dwie wolne ręce i jak pani rozda kartkówki to można jedną reką wyciągnąc zeszyt tak do połowy z pod ławki [aby przylegał do ławki] i niby patrzysz na kartke a tak na prawde to na zeszyt i sciagasz. Tylko najlepiej od razu ustawić sobie zeszyt na odpowiedniej stronie.
P.S Ściągam tak od gimnazjum i ani razu mnie nie przyłapali.
old Don Mateo
09-11-2008, 23:13
Robisz sobie dziurę w piórniku i wkładasz tam ściągę później z tej dziury wysuwasz tą karteczkę i ściągasz
P.S: jak faceta każe wam schować piórniki to zostaje ci metoda Lost Girl albo piszesz ściągę na ławce xd
P.S 2:albo mniej taki długopis http://pl.youtube.com/watch?v=ZaVl1lnqXQ0&feature=related
Proszę Tu linka na wykonanie perfect sciąge http://pl.youtube.com/watch?v=d2Gz0j3dG1I Lecz dużo roboty ale warto jak na coś ważnego masz tutaj na przyszłość ^^ Ja to zawsze w gim pisałem sciągi w WordPadzie xD i drukowałem drobnym maczkiem i wykładałem na ławke lub trzymałem w ręce :) heh :)
No więc tak:
- Najlepszy sposób, w domu wydrukuj sobie słówka najmniejszą czciąką, usiądź sobie gdzieś daleko, w środku klasy, gdy rozda wam kartki, daj pod rękaw, i ściągaj, oczywiście, piórnik daj, żeby przysłonić, i ważne jest, żebyś siedział za kimś.
Silkroad
10-11-2008, 13:21
Podam pare metod pare głupich pare mądrych xD :
1. Napisz sobie na ręce
2. Włóż sobie pod jakiś opatrunek
3. Zwiń sobie kartke i zaczep za długopis i rozwijaj
4. Napisz na ławce hińską trzciąnką xD
5. Idź do wc i zobacz sobie na kartce xD
6. Powiedz że mama dzwoni na telefon w ważnej sprawie i idź i z telefonu ściągaj tzn. Zrób zdjęcie ściągi i oglądaj xD
7. Ściągac od kolegi
8. Napisac na ubraniu podobnego koloru xD
9. Napisac na kartce długopisem niewidzialnym i w czasie spr. sobie podświelac :)
10. Chyba najgorsza metoda, nauczyc sie xD
To chyba tyle więcej nie znam ale jest tego dużo.
Funnyx iksDe
10-11-2008, 13:47
Hyhy. . .
Ten pomysł z Coca cola jest zajebiaszczy . . . może go wykorzystam ;d
Polecam to http://pl.youtube.com/watch?v=qLsm8DP8G5g&feature=related
H@H@H@. Jestem chory !!! XDDDDD JEEE. A miałem mieć lekcje do 17. xdddddd
GrulixBaned
10-11-2008, 13:54
Są takie specialne długopisy, które mają takie luki gdzie można wsadzić ściągę. A najlepiej naucz się tych słówek Tobie wyjdzie to na dobre.
ja polecam ten dlugopis (nie reklama)
http://www.allegro.pl/item476328901_dlugopis_nie_sciaga_plastik_korp_naj taniej.html
kupilem go i chbya napisalem 10 kartkowek same 4 i 5 no ale trzeba na niego uwazac bo po 2 tygodniach zostal Zaje**ny ;p nos go zawsze ze soba ;d
Ja ściągam metodą lost girl ,lub pisze na ławce (najcześciej)
Ostatnio też włożyłem sobie ściąge (kartkę na której było napisane co trzeba) do rękawa i jak się baba nie patrzyła to patrzałem w rękaw xP.
A kuzyn mojego kumpla z klasy zrobił sobie w piórniku dziure wsadził tam taki elektroniczny wyświetlacz i jest pokazana godzina i temperatura ,a jak naciśnie taki guzik w długopisie (podczerwień) to zmienia się na wyświetlaczu z temp. i godziny na ściąge i sobie przewija :D (W środku piórnika jest twardy dysk itp. ; P )
Ja z histori na rece pisalem daty :P I tez do piornika dawalem karteczke i jazda^^
Zapisz sobie na łapie i po kłopocie :). Albo usiądź z jakimś kujonem to ci wszystko powie :). Ewentualnie zamienicie się kartkami zrobi swoje a potem twoje.
Wyryj sobie cyrklem na długopisie xD Na niemca zawsze tak robie <333 zawsze mam max xDD
Jak masz dobry aparat w telefonie to możesz porobić zdjęcia z podręcznika :D
Ps. Ja tak zawsze robie i polecam wszystkim :P
Rocky Balboa
23-11-2008, 13:45
Ściąga na telefonie i choooya nie ma we wsi ;p Za kazdym razem skutkowało i nigdy mnie nie zlapali
Kate a.k.a Kisse
23-11-2008, 13:52
hmm dosyc dobre kuzyn to na maturze stosowal.nawet dobrze mu poszlo : D
Ja zawsze albo ściąga w fonie, albo drukujesz na karteczce ściągę, naklejasz na to taśmę klejącą i dajesz pod wodę, tusz przykleja się do taśmy i możesz ściągać nawet w pierwszej ławce, bo tego nie widać ;)
Undead Pall
23-11-2008, 13:53
Hmm no wiec powiem tak... naklejanie sobie kartek wkladanie ich gdzie popadnie jest nie skuteczne poniewaz jest to latwo zauwazalne kiedy wyciagasz kartke...
Sposob ciezko wymyslec "dla kogos" bo to zalezy... czy siedzisz "rozjebany w lawce" czy "na bacznosc" czy kladziesz sie na lawce jak tylko masz czas jak kladziesz plecak itd... :| ja mam glowe okolo 1,5 metra od kartki plecak rozjebany lezy pod lawka sciaga w plecaku napisana "grubym" drukiem i poprostu jak sie na ciebie nie patrzy to zagladasz -.- ale do tego trzeba byc jeszcze opanowany bo jak sie nauczycielka na ciebie spojzy a ty zaczniesz sie motac to juz bedzie wiedziala ze sciagasz... o ile nie jest kretynka ;D
Jaros Jaroz Jaro
23-11-2008, 14:10
No więc tak:
- Najlepszy sposób, w domu wydrukuj sobie słówka najmniejszą czciąką, usiądź sobie gdzieś daleko, w środku klasy, gdy rozda wam kartki, daj pod rękaw, i ściągaj, oczywiście, piórnik daj, żeby przysłonić, i ważne jest, żebyś siedział za kimś.
Też tak robie ^^
ja polecam ten dlugopis (nie reklama)
http://www.allegro.pl/item476328901_dlugopis_nie_sciaga_plastik_korp_naj taniej.html
kupilem go i chbya napisalem 10 kartkowek same 4 i 5 no ale trzeba na niego uwazac bo po 2 tygodniach zostal Zaje**ny ;p nos go zawsze ze soba ;d
Napewno kupie...ale 2 wrazie czego...Solidny jest ? dobrze się pisze ? i czy sie zacina albo coś? Oceń go jeśli możesz..
pzdr
http://pl.youtube.com/watch?v=6bErQNRDgbg
Jest to link fajnego filmiku sciaga w dlugopisie. Przyklejasz kartke do wkladu a reszta jest pokazana.
Sam tak zrobilem i dzialalo wszystko.
Powodzenia ze sprawdzainem.
Sopranis
24-11-2008, 18:33
Napisz sobie na okladce od zeszytu.na zeszyt ci raczej nie patrzy.Chyba ze kaze schowac wszystko;/
Wyrwij kartke z zeszystu i wyciagnij sciag i powiedz nauczycielce ze to jest 2 kartka ze ci sie nie miesci albo w domu napisz zgape i naa kartkowce poprostu sciagaj :D
Lord Nightwish
24-11-2008, 20:29
Ja zawszę robię ściągę, wkładam ją pod kartkę na której piszemy sprawdzian/kartkówkę czy chuj wie co. I sobie tak ją odsuwam albo przez kartkę prześwituje
Ja dokładnie to samo, tylko karteczki specjalne mam do tego , ale mozna tez wyciac z zeszytu. i pod ta kartke wlozyc i zerkac jak pani nie patrzy
a ta kartke reka mozna zakryc, u mnie ten sposob dziala w 99%
Ja czasami jak piszemy kartkowke (na wlasnych kartkach) to z tyl lub w srodku delikatnie pisze sobie olowkiem sciage i udaje ze musze pisac na nastepnej stronie i zerkam co napisalem i pot5em gumka scierasz to co napisales. A 2 rzecz to mozesz se na gumce cos napisac.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.