PDA

View Full Version : [ARMIA 7.6] Propozycje dotycz?ce APO by Toushirou

Toushirou
10-11-2008, 02:03
Witam, mam kilka propozycji, które może mogły by zostać przyjęte przy następnym udpate. A kiedy on nastąpi to nie wiadomo :). Wszelakie obrazki użyte w tym temacie pochodzą z tibia.pl. Niestety są zaktualizowane do wyglądu 8.2 czy ile tam teraz jest.
O to pierwsza propozycja:
#1. Pierwszy pomysł będzie dotyczył manasów. Jak wszyscy wiemy, został wprowadzony bardzo dobry system manasów. Można kupić jednego manasa, który da nam 400-500 many i ma np. 200 użyć. I tutaj już się zaczyna początek mojej propozycji. Na apo jest coraz więcej wysoko poziomowych postaci. Każdy może przyznać, ze na wyższych levelach, jak ma się więcej many to trochę trudno się manasować. GBP MMAX (36x255 manasów) kosztuje 150cc. Pomysł dotyczy wprowadzenia nowego rodzaju manasów. Wyglądałby tak - http://images.tibia.pl/static/items/fluid/water.gif. Nazwa przykładowa - GBP UMAX (36x255). Jedno użycie dodawało by nam 700-950 many. Skoro GBP MMAX kosztuje 150cc i daje 400-500 many to GBP UMAX kosztowałby 220cc. Zaoszczędziło by to czasu w expieniu.

#2. Drugi pomysł dotyczy pk systemu. Otóż, wiele osób odpala pk przed depo. Zdarza się, ze z 20-30 osób zaczyna bić nas, w tym także małe lvle (50... 60... 100). Również zdarzają się sytuację, ze spokojnie sobie afkujemy i nie jesteśmy przy komputerze, ale w strefie normalnej (czyt. w strefie, gdzie można zabijać). I taki 54 lvl (przykład, nie dawno widziałem screena jak taki lvl ubił jakiegoś 1000+) nas zabije. Nie tylko to siara w statystykach, ale również strata wagi 110cc bodajże. Sedno tego pomysłu jest taki, ze postacie od 1 (są takie na mainie) do 100 poziomu nie miały możliwości, zabijania, ba, atakowania innych graczy.

#3. Trzecia propozycja, ale zarazem ostatnia dotyczy loota. Wiele jest takich tematów, w których się skarżą pod tym punktem. Otóz, taki low lvl - 80 (przykład <mniejsza, ze obecnie ja taki mam xd> ) expi na Demononach czy Dark Lordach i na początku ma trochę kasy, którą dostał od kumpli, albo wyłudził od innych i wydaje na uhy, manasy czy sd. Jednak po expie nie ma ani uh, ani sd, ani manasów i często również loota. I jak dalej expić, nie można cały czas prosić innych o pożyczkę. Otóż chodzi o to aby zwiększyć loot dla postaci 15-150 albo zwiększyć go dla poszczególnych potworów jakimi są - Warlocki, Dark Lordy (main), Dragon Lordy (main), Hydry no i Demony.

To tyle z mojej strony jak na razie.

jacek3332
10-11-2008, 06:30
Mi się podoba tylko pierwszy. Drugi jest niemożliwy do w prowadzenia, gdż każdy chce zabijać juz na 30-40 lvl. Poza tym ja widziałem 20lvl i oni już mają Aole więc nic takiego cennego nie tracą. Co do 3# był taki temat. Nie potrzeba już zwiększać lootu z demków bo i tak jest wystarczający.

Arhadus
10-11-2008, 07:09
1. Nie, gdyż byłoby tak: manas > ue > manas > ue itd. itd.
2. Nie mam zdania, bo nie gram i nie wiem, czy zdarzają się podobne sytuacje do tej, którą opisałeś.
3. Nie wiem, bo nie gram.

Naiczer
10-11-2008, 08:45
1. NIE bo jak mowil pan up manas>>>>>>>>manas>>>ue. Dopiero byly by lagi
2. Nie gram to niewiem
3. Loot jest taki jaki jest i niech tak zostanie

Toushirou
10-11-2008, 11:26
Nie wiem o co chodzi wam z tymi manas>ue. Ue jest od 1000 many, a nie powiedziane, że zawsze 950 dostawało by się prawda? A Exevo Gran Vis, H-lvle nie uzywają.

Jaros Jaroz Jaro
10-11-2008, 11:35
1. Ja bym zrobił tak: zmniejszył sorcom mane, i za to zmniejszył pobieranie many przez ue.

2. NIE. (Afkować nie wolno.Padnie taki 1 k lvl od 50 lvlowca,to ma peszka.)
A pozatym lubie afkerów xd

3. Może być,ale nie musi .

nesta12
10-11-2008, 11:47
Wszystko najlepsze!!! Tylko #2 gdzieś max 50-60 bo wtedy już powninni gracze mieć doświadczenie dobre czary dużo manasów,uhów ew. SD

Silkroad
10-11-2008, 13:09
1. Nie. Była taka propozycja i to nie wypali. Nie chcesz się manasowac to se odpal bota i będziesz pro. xD Byłby za duży spam : Manas,exori max,Manas,exori max itd,itp.

2. Nie nie nie i jeszcze raz nie. Jak stoisz na strefie normalnej to idź w pz i tam stój i afkuj.

3. Z tym się zgadzam sam wiem pożyczyłem 100cc na manasy i zachwile tego nie mniałem a z lota max 30cc a gdzie jeszcze sd?? Zgadzam się z tym :) Chociaż mniało by to swoje minusy ktoś by zbierał lota rookował się do 1 i zbierał dalej itd. Ale jestem na tak.

Zaznaczyłem wszystkie opcje w sondzie xD Ale jestem tylko za 3

GrulixBaned
10-11-2008, 13:14
Masz ten 80 lvl jak ja wbijałem 200lv kolegi postacią i grałem ją od 1 lvl i jakoś zarobiłem 3 kcc. Loot z demonów jest dobry z walorków się nie loci tylko expi tylko rotsy się zbiera i blue robe. Co do pvp niech zostanie tak jak jest tylko niech party dodadzą.