View Full Version : Pianista.
Przed chwilą skończył się film "Pianista". Można było zobaczyć go w TVP1.
Ciekawią mnie Wasze odczucia w czasie lub po oglądnięciu filmu.
Àrmia Fansite
11-11-2008, 00:12
Nie wiem, nie oglądałem ,
Guildmage
11-11-2008, 00:48
To po co lizusie posty nabijasz?
@off..
ogladalem kiedys... hardcore...
dobry film, dobrze obrazujący życie żydów w czasie okupacji
ale najbardziej mnie zagiął ten moment jak niemcy wpadli na chate i inwalide wyrąbali przez okno :/
Czesci Jam Berafitos
11-11-2008, 08:35
Czesci !!!
Oglontalem ten film i sie barco wzruszylem a tak sie stalo poniewasz on mial cienszkie zycie, mieszkania musial zmieniac bo byl zydem i juz na koncu jak ten niemiec mu pomogl to sie wzruszylem i mi lzy polecialy a wam tez ? SUPER FILM !! ale szkoda rze po angielsku i z lektorem, jakby byl z dubingiem to kox lepszy efekt wokule ufaszam rze powinien byc po polsku bo tam wiekszosic aktoruf to polacy a wy tez tak ufaszacie ?????
#Góra
Ja Ci polecam kupić słownik ;)
#Temat
Kiedyś to oglądałem, dawno temu, nie za bardzo fajny film o wojnie, leszy jest " Wróg u bram", polecam film o sniperach z wojny ;)
PewienTaki
11-11-2008, 11:42
#Góra
Ja Ci polecam kupić słownik ;)
#Temat
Kiedyś to oglądałem, dawno temu, nie za bardzo fajny film o wojnie, leszy jest " Wróg u bram", polecam film o sniperach z wojny ;)
A ja Tobie proponuję nie zjadać literek i stawiać w prawidłowe miejsca przecinki, bo gejowsko to wygląda.
A propos filmu to nie powiem, że był zły ;p Lecz mimo tego bardziej polecam filmy:
Braterstwo Wilków
Zielona Mila
majorzalosnypies
11-11-2008, 11:48
Zielona Mila
piekny film naprawde
topic
fajny film wzruszylem sie...........wszystko przez niemcow
Airalion
11-11-2008, 12:37
fajny film ale za długo płakałem i przypomniałem sobie.. XD
Is'KiSii
11-11-2008, 12:50
Panista ? ;o Oglądałem go już 2-3 lata temu.... nic ciekawego :) no może niektóre sceny były ciekawe ale tak jak Malkin powiedział "Wróg U Bram" jest naprawde fajny Polecam ;p
Ja nie wiem czemu wy chcecie porównać dwa różne filmy ( w mojej opini). Pianista opowiada o życiu Żydów i Polaków w czasie wojny, a np Wróg u bram o walce dwóch snajperów, więc pod jakim względem wy te dwa filmy porównujecie?? Dla mnie Pianista bardzo się podobał, doskonale pokazana był okrutność niemców
Wredny typ
11-11-2008, 19:04
Dawno temu oglądałem ten film i powiem, że nie jest to zwyczajny film. Szczerze mówiąc bardzo pesymistyczny film, ale prawdziwa historia, film NIEZWYKLE pasjonujący i pelen prawdy tamtych lat.
Film porusza glegoko serce pokazuje to czego my nie moglismy przezyc ale co mogloby nas czekac w czasie okupacji jako zydow . Lubie takie filmy
Niektórym tutaj przydało by się takie traktowanie w domu, przynajmniej tibii w głowie by nie mieli, tylko jak przeżyć nast. dzień ;> oglądajcie małolaty może się czegoś nauczycie o telerancji dla innych, dzieci tibii :)
Lord Nightwish
21-11-2008, 19:56
ten film był gorszy od horroru, wyłaczyłem go po 10 minutach..
Adrien Brody przekroczył w nim samego siebie . Swietnie ukazane uczucia beznadziejności i nadziei zarazem...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.