PDA

View Full Version : [Armia 7.6] Trainery

Ernim
12-11-2008, 19:03
Wpadlem na pomysl jak pozbyc sie boterow na trainerach a mianowicie mozna by zrobic cos takiego ze po 10min jest generowany kod (za kazdym razem inny) i jezeli chcesz zostac na skillu musisz go w ciagu 1 min musisz go napisac w oknie (i dodac okno takie jak np. trade) i tam kazdy kto skilluje pisal by go.

True
12-11-2008, 19:13
Po 1 .. boterów nigdy się nie pozbędziemy..
Po 2 .. Jeżeli dajesz jakąś propozycję to nalęzy to bardziej "urozmaicić" w jakieś pomocnicze skrypty..
Po 3 .. Pomysł w miare.. ale jeżeli sie pomylimy.. lub zapomnimy napisać kodu to lipa ..

Generalnie jestem na NIE!

Morfeusz
12-11-2008, 19:15
Niby pomysł nie głupi ale nie wiem czy jest coś takiego możliwe. Ewentualnie można by było zrobić tak żeby z trainera wyrzucało co 25min a później każdy by musiał znaleźć kolejnego. na pewno by ich nie zabrakło bo jest w tym momencie pełno na pacc. Z resztą na facc też.

Mc Maciek
12-11-2008, 19:15
Uwaga! Proszę przełączyć dźwignię i wpisać kod >xxxxx<

Prawie jak głosowanie w sejmie xD

Pomysł mi się bardzo podoba ;) To by mogło na serio pomóc w walce z botami...

W przeciwieństwie do Pana True, jestem na TAK ;)

mak098
12-11-2008, 20:32
...i co, według was to przeciętny gracz masz się przez paredziesiąt minut wpatrywać w ekran i patrzeć jak ich ukochany "har" młóci staty? Ludzie, dla mnie starczy pociąganie dźwigni:eek::eek::eek:

Tico
12-11-2008, 20:42
Dla mnie to jest trochę banalne... gdzie ten kod będziemy wpisywać najlepiej jak by była nowa komenda :> !moretimefortrainplx abc123 czy może coś w stylu takiej komendy jak *.* ? Pomysł anty bot'erom popieram aczkolwiek z drugiej strony jak już ktoś napisał na takich graczy o ile można ich tak nazwać nie ma sposobu, a co do wypowiedzi pana mak098 to praktycznie nic się nie zmieni tylko będziesz musiał przy pociągnięciu dźwigni wpisać kod... Kurde to nie może być dźwignia bo jak sie ją ruszy to silnik potraktuje nas jako aktywnego gracza... :/ trochę to nijaka.

Arhadus
12-11-2008, 20:44
Coś podobnego niedawno dodałem do swojego ots'a, a mianowicie:

Gracz wchodzi do specjalnego pomieszczenia z trening monkami.
Po paru chwilach dostaje wiadomosc z 4'o cyfrowym kodem.
Po otrzymaniu kodu powinien zatwierdzic go komeda !train "KOD
Jezel gracz nie napisze kodu albo napisze zly, zostanie teleportowany z Trening Monkami do okreslonego miejsca.
skorzystałem z gotowego skryptu, przetestowałem i działa, zobaczymy, jak się sprawdzi w praktyce, gdy serwer wystartuje.

wydaje mi się, że na APO można byłoby coś podobnego wprowadzić.

Silkroad
12-11-2008, 21:05
Zgadzam się jak najabardziej. Ale tak,że dostajesz wiadomość na czerwono jak chciałoby cię wywalić tylko że pisze wpisz kod w Defaut piszesz kod i pisze : Możesz dalej treonować. Zapobiegło by to botem na dźwignie.

Ernim
13-11-2008, 04:23
Ale niechodzi o to zeby utrudniac nam zycie wystarczy dac 2 cyfrowy + 1 litera i by bylo ok, np. !train "93f i tyle poniewaz bot niemoze przewidziec tego co zostanie wygenerowane a i dodatkowo jak by sie ktos pomylil to ma 2 szanse na wpisanie i czas to jedna minuta.

BroxiQ
13-11-2008, 07:18
Nawet jeśli był by taki kod to zaraz zrobili by bota który by go pisał, propozycja dość oryginalna ale nigdy nie wejdzie w życie. W trainerach najlepiej wcale nie siedzieć bo nawet jak co 10 min będziesz podchodził do kompa i ciągną za dźwignie to i tak bana dostaniesz :<

Undead Pall
13-11-2008, 07:26
widzialem cos takiego na jednym ots'ie :) zadnego bota nie bylo na trainerach ;] idealny patent :) moze i botow sie nie pozbedziecie ale przynajmniej bedzie ich mniej

KamilQ
13-11-2008, 09:50
Jestem na Tak.
Na jednym ots'ie co gralem bylo tak ze po 10 minutach. Wysakiwal kod i musiales go wpisac.
Jak najbardziej na TAK.

Ernim
13-11-2008, 12:59
Nie da sie zrobic na to bota (chyba ze by kopiowal i wklejal kod) ale ja proponuje teraz wymyslilem lepsze !train "29a9b <taki kod byl by lepszy i za kazdym razem kod w innym miejscu poniewaz mozesz se teskera odpalic zeby kopiowal i jakis czas wiec...

BiałyDaroBanned
13-11-2008, 16:28
hmm no dla mnie ok.
Ale musiało być to coś takiego (na czym będzie się wyświetlał kod) czego nie będzie się dało skopiować poniewarz i zrobią booty na to ;/

pomienak pall
13-11-2008, 16:30
dobry pomysl ale sciagniety z polsiegootsa (polskiots)

Gpiotras
13-11-2008, 16:36
Super pomysł i jak to powiedzial Arhadus wykonalne teraz tylko pisac do Mortiisa albo Tygrysa i beda nowe trainery xD Moze to chociaż w polowie wyeliminuje boterow ;>

Ernim
13-11-2008, 16:38
Nie jest to plagian z zadnego ots bo gram tylko na apo! Sam na to wpadlem tak samo mogl ktos inny na to wpasc.

Jorgu$
13-11-2008, 17:18
pomysl bardzo dobry. popieram Mc Macka jestem na TAK ^^

Rook Men Shiz
13-11-2008, 18:45
Mi osobiście pomysł się bardzo podoba... Zaciekawiło mnie to i pewnie w 99% ubyło by botów na servie.... POpieram !!! :):):)

Metalsider
14-11-2008, 20:24
lipa dla mnie ... nie chcialo by mi sie tego przepisywac teraz jest dobrze bo wosso bot robil tak ze klikal w kazde miejsce i przecigal dzwignie i skillal a teraz zrobili tak ze jak nie trafisz to do maista wywala :)

Ernim
14-11-2008, 20:44
Ale bot trafia zawsze. Uwierz mi ze wiem xD Tygrus stwierdil ze niebedzie czegos takiego wprowadzal bo on se woli sam wymyslic...

Wiele Miałem Kont
14-11-2008, 20:45
Pomysł mi się podoba, ale jak coś nie jest Twój, bo wiem z jakiego otsa.
Ogólnie pomysł dobry, ale za miesiąc czy dwa miesiące już będzie na to bot...

Jestem Zaaa xD

martusia16
14-11-2008, 21:30

Gracz wchodzi do specjalnego pomieszczenia z trening monkami.
Po paru chwilach dostaje wiadomosc z 4'o cyfrowym kodem.
Po otrzymaniu kodu powinien zatwierdzic go komeda !train "KOD
Jezel gracz nie napisze kodu albo napisze zly, zostanie teleportowany z Trening Monkami do okreslonego miejsca.

skorzystałem z gotowego skryptu, przetestowałem i działa, zobaczymy, jak się sprawdzi w praktyce, gdy serwer wystartuje.

To też nie jest jakimś wyzwaniem dla programistów żeby zrobić bota, który by ten kod przepisywał ( lekko zmodyfikowany Responder w zasadzie wystarczy ). Botów w dzisiejszych czasach nie można unieszkodliwić, a dowodem tego jest nieskuteczna walka CipSoftu z Botterami. No i Co, że zbanują w tygodniu 800 graczy grających na botach jak przybędzie 1600 ?

login
21-11-2008, 18:24
twój pomysł nic nie wniesie teraz na wszystko jest sposób także boty były są i będą ... taka jest prawda

Ernim
21-11-2008, 20:12
To niech gm czesciej graja bo jak stoje sobie przy kims z botem (np. druid ktory skilla mlvl) i pisze raport to nie dostaje bana a niebede cczekal az ktos se przyjdzie i zbanuje...
A niebede zabijal go bo to go nic nie nauczy a jak bana dostanie to ma spokuj na 2 tygodznie xD

~GrulixBaned
21-11-2008, 20:51

Jestem Arh~ za tobą. Można by było coś takiego zrobić typu:
!kod "XxXx
I w pisaniem tego kodu by nam zabierało 100gp (1 platinum) Gdy wpiszemy zły kod zabiera nam 1 cc. Moim zdaniem jest to uczciwe.

Ernim
21-11-2008, 22:04
Pisalem z tygrysem i powiedzial ze NIE
zrobi czeos takiego.

Lord Nightwish
22-11-2008, 08:57
twój pomysł jest banalny.. dźwignia to jest juz bardzo dużo..jakby jeszcze były jakieś kody to już masakra by była..pozatym w czym ci boty przeszkadzają

Metalsider
22-11-2008, 08:59
zal beznadziejny pomysl ... usuncie ten temat ... nie bedzie mi sie chcialo przepisywac kodu a zreszta juz mortis wymyslil ze jak nie trafisz w dzwignie no to cie wywala..... a wosso klika w kazde miejsce wiec pozbylismy sie botterow na trainach :D jak narazie...

Kate a.k.a Kisse
22-11-2008, 22:18
dobry pomysl lecz wiceps juz taki temat zalozyl.....a bota nigdy nic nie zastapi zawsze ktos jakis skrypt napisze /

Jakiegokolorujestczerwony
23-11-2008, 10:36
co bym zrobil z autorem tematu?
do wora i do jeziora \o/
zal mi takich ludzi jak ty, ktorzy walcza z botami... nie potraficie zrozumiec ze niektorzy nie lubia siedziec caly dzien przy kompie?

karmus
23-11-2008, 11:46
Zjebales sprawe , ostra lipa << ;/ bociaze zawsze beda nie da sie ich pozbyc