Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Propozycje, pro?by!

Arhadus
20-11-2008, 22:09
Witam,
Chciałem zaproponować, a wręcz poprosić administrację o:
-włączenie systemu raportowania postów przez użytkowników,
-zajęcie się multikontami na forum, tzn. wprowadzenie wzmianki w regulaminie o koncie - "Każdy użytkownik może posiadać tylko jedno konto, jeśli zostałeś zbanowany to oznacza, że nie chcemy Cię w naszej społeczności", oraz o dodanie typu ostrzeżenia, które będzie wlepiało od razu 5pkt (czyli bana), co będzie ułatwieniem w banowaniu owych osób.

Na forum dzieją się straszne rzeczy i według mnie to jedyne sensowne rozwiązanie. Z góry zapowiadam, że jeśli moja prośba nie zostanie rozpatrzona pozytywnie, lub nie zostaną przedstawione sensowne argumenty, dla których administracja tego nie zrobi to zrezygnuję z mojej posady (tak, teraz wszystkie dzieci neo się cieszą ;>). Nie jest to z mojej strony żadna forma 'szantażu' itp; po prostu chce, żeby na forum panował jakiś ład.

Pozdrawiam
arh

Àrmia Fansite
20-11-2008, 22:14
Moje prośby:

Wywalenie Guesta z pozycji moderatora.

Powody:
- Dał mi 4 warny za słowo debil.
- Dał mi warna za słowo noob.

On jest poj**any i należy go wywalić.

Adzik
20-11-2008, 22:21
@Up
Ale weź ty się wypowiedz na temat Arhadusa i rozpatrz jego prośby...
A za ten post to pewnie jeszcze kilka warnów dostaniesz...

@Topic
System raportowania - jestem na tak :>
Multikonta - nie koniecznie :< Może zrobić (oczywiście jak się da), że z 1 ip można zrobić 2 konta, tyle, że jak mamy 1 zbanowane to na tym drugim nie ma już warnów tylko bez ostrzeżenia ban. Czasami można bana dostać za nic, a niefajnie jest nie móc wypowiedzieć się na 4um z powodu nieporozumienia.

Bondi
21-11-2008, 12:35
Gdybyście wprowadzili to o multikontach to nie byłby by tu majora :< viseka :< i wielu innych, a dzięki nim coś się tu dzieje ^^.
Co do tych 5 warnów od razu, no to może być, ale pod jednym warunkiem, że za coś na prawdę sensownego (rozprowadzanie keyloggów itp.), a nie za jakieś błahostki xd.

Arhadus
21-11-2008, 14:37
Gdybyście wprowadzili to o multikontach to nie byłby by tu majora :< viseka :< i wielu innych, a dzięki nim coś się tu dzieje ^^.
Co do tych 5 warnów od razu, no to może być, ale pod jednym warunkiem, że za coś na prawdę sensownego (rozprowadzanie keyloggów itp.), a nie za jakieś błahostki xd.

5 warnów za - multikonto, wirusy itp.

Jeśli chodzi o te osoby to można byłoby dać im ostatnią szansę i mogliby się zarejestrować na nowych 'ostatecznych' kontach.

Ober Caster
21-11-2008, 14:48
-włączenie systemu raportowania postów przez użytkowników,

Podbijam propozycje! Takie coś jest bardzo potrzebne, użytkownicy będą mogli pomagać modom i adminom w wyłapywaniu złamań regulaminu

-zajęcie się multikontami na forum, tzn. wprowadzenie wzmianki w regulaminie o koncie - "Każdy użytkownik może posiadać tylko jedno konto, jeśli zostałeś zbanowany to oznacza, że nie chcemy Cię w naszej społeczności", oraz o dodanie typu ostrzeżenia, które będzie wlepiało od razu 5pkt (czyli bana), co będzie ułatwieniem w banowaniu owych osób.

To również podbijam, wkórzają mnie ziomy co dostaną bana, i zaraz zakładają nowe konta żeby powkurzać tych co ich pobanowali

Ajckere
21-11-2008, 15:22
Jak najbardziej.

I jeszcze system reputacji i cb ( z regulaminem ).

jacek3332
21-11-2008, 16:13
Ja jestem za w sprawie raportowania graczy, bo raczej moderatorzy żadko wchodzą do działu Hydre Park a tam jest najwięcej wyzwisk i głupich komentarzy odnośnie graczy i forumowiczów.

Mc Maciek
21-11-2008, 18:46
Witam,
Chciałem zaproponować, a wręcz poprosić administrację o:
-włączenie systemu raportowania postów przez użytkowników

Jak najbardziej tak - to nie ulega wątpliwości...

-zajęcie się multikontami na forum, tzn. wprowadzenie wzmianki w regulaminie o koncie - "Każdy użytkownik może posiadać tylko jedno konto, jeśli zostałeś zbanowany to oznacza, że nie chcemy Cię w naszej społeczności"

Rozmawiałem z Mortiisem o czymś takim, że po banie, można założyć kolejne konto dopiero po określonym czasie, ale jak wiadomo, znakomita większość użytkowników ma neostradę, co się wiąże ze zmiennym IP, więc to, żeby taki system był skuteczny, jest niewykonalne...

oraz o dodanie typu ostrzeżenia, które będzie wlepiało od razu 5pkt (czyli bana), co będzie ułatwieniem w banowaniu owych osób.

Taki typ ostrzeżenia mają nasi Super Moderatorzy - Dexoti i Sieka :)

Muflon
28-11-2008, 16:46
LOL idiotyczne pomysły

Chcesz żeby po banie nie można bylo zalozyc nowego konta tak?
To nie było by tutaj połowy osób bo większosc osób z tego forum ma juz xx konto, bo za tamto dostali bany/warny itp.

Ostrzezenie za 5 pktów?
Są od tego 4 osoby na tym forum Sieka, Dexoti, Mortiis, Tygrys
Więc jestem na NIE.

Raporty na forum?
Poco? Można przeciez pisac w "zgłoszenia", "skargi i odwołania".

[Mc Maciek] Do tych działów Moderatorzy nie mają dostępu, nie wiem jak Dexoti i Sieka. I nie pisz pogrubioną czcionką.

Dexoti i Sieka mają tam dostęm bo rozmawiałem z Dexotim. Więc wystarczy napisac do Mortiisa aby moderatorzy tez mieli dostęp do działu zgłoszenia lub skargi i odwołania.

Arhadus
29-11-2008, 22:14
Minął ponad tydzień, żadnej odpowiedzi ze strony administracji nie dostałem. Od dzisiaj przestaję pełnić obowiązki moderatora. Będę uczestniczył w życiu forum, ale skoro administracja olewa moje prośby to ja jestem zmuszony 'olać' obowiązki moderatora.

Lost Girl
29-11-2008, 22:32
LOL idiotyczne pomysły

Chcesz żeby po banie nie można bylo zalozyc nowego konta tak?
To nie było by tutaj połowy osób bo większosc osób z tego forum ma juz xx konto, bo za tamto dostali bany/warny itp.

To nie wyklucza fakty, żeby te osoby się nie zmienili i nie zaczeli normalnie użytkować na tym forum.

@topic
No jestem jak najbardziej za tymi propozycjami, ale nie lepiej wysłać tygrysowi lub Mortiemu na gg link do tego tematu. Może administracja jeszcze nie zauważyła tego tematu i tylko czekasz na to aby nie moderować tego forum.

Mortiis
29-11-2008, 23:35
@Arhadus
Zapomniałeś jak napisać pw bezpośrednio do administracji?

Muflon
30-11-2008, 00:24
@Arhadus

Zauważylem ze wprowadziłes na forum raportowanie, czy to jest aby napewno dobry pomysł? Możesz wyjasnic na jakiej zasadzie to działa itp itd?

Ohroniasz
30-11-2008, 03:58
@up
raportować kogoś to znaczy, że klikasz ten znaczek i piszesz powód czemu go raportujesz..ale i tak wydaje mi się, że dobrze wiesz o co z tym chodzi tylko napisałeś to bo chciałeś mieć o jednego posta więcej, a jeśli naprawdę nie wiedziałeś to pw/wiadomość na profil się kłania. jak chcesz puścić jakąś ripostę do mojej osoby to pw/profil.

@topic
prosiłem o to nie raz, prosiło o to nie raz w ch*j innych osób i co? moderator pod groźbą nie spełniania swoich obowiązków raz napisał i się stało, ale jak byś Arh tego nie napisał to by nigdy się takie coś nie stało, chociaż by jeszcze wspominali o tym z 238749283749823476543875623498x.

kthxb

Arhadus
30-11-2008, 09:37
@Arhadus
Pisałem o tym do Tygrysa chyba trzy razy.

#topic.
Zamykam, dziękuję.