PDA

View Full Version : [Ogólne] Serwer Non-Steam i Steam APO ! CS

Wiliks
21-11-2008, 10:32
Witam. Mam pomysł wprowadzić serwer cs steam i nonsteam dla graczy z APO. Jeden i drugi 32 slotowy. Myślę, że jeżeli średnio wysyła ~100 osób miesięcznie na pacc to Mortiis ma duży zysk, który mógłby przeznaczyć na te właśnie serwery. Popularność CS'a na APO wzrasta, więc gracze, kiedy dostaną bana mogą się 'wyżyć' w csie. Za admina płaciło by się 30 zł m-c, więc Mortiis myślę, że wyszedłbyś na +. :P

Pzdr.

Marik
21-11-2008, 11:10
mysle ze to nie jest za dobry pomysl poniewaz jak mowiles te 100 osob wysle za pacc to okolo ma 1000zl a kto wie ile Mortiis placi za hosta bo jak mi wiadomo ma go gdzies postawiony na prywatnym hoscie wiec to moze troche kosztowac bo server jest zawsze bez lagow wiec musi troche kosztowac

Naiczer
21-11-2008, 13:49
Host serwera kosztuje wiecej niz Mortiis zarabia na paccu wiec propozycja odpada. Pozatym to jest Tibia OTS, a nie cs

DannRook
21-11-2008, 13:58
Dziecko żal cie.
Z csa nie ma żadnego zysku więc po co go robić, jedynie straty...
Wiesz ile kosztuje hostowanie 2 serwerów 32 slotowych?
Plx close

Diabolix
21-11-2008, 15:21
Po pierwsze, to jest bez sensu. Chciałbyś gadać z dzieciakiem, który dostał admina za 30 zł? Na pewno zaraz nikt tam by nie grał, bo nie ma sensu gadać z dzieciakami.

Po 2, serwery po 32 sloty to bezsens, bo przez to tylko jest burdel i nie idzie grać TP.

Po3, serwer nie ruszy, bo Mortiisowi nie będzie sie to opłacało ani nie będzie mu się chciało tego robić. Nie dziwie się, bo ja bym na jego miejscu takiego czegoś nie robił.

Silkroad
21-11-2008, 16:13
Mortiisowi to nie wyjdzie na + bo nie będzie mieć zysków więc nie wejdzie. Mortiis nie będzie mniał z tego kasy więc nie założy. Admin za 30złotych? Nieźle żeś pojechał... Myślisz, że ktoś kupi ? Skrzyczowski jest w prawdzie serverem Apo bo tam grają ludzie z APO. Takie servery by kosztowały 100zł. miesiąc. 30 zł by zarobił na miesiąc czyli ma 70 złotych w plecy. Serv nie powstanie więc jestem na nie.

Ernim
21-11-2008, 16:47
Jestem ZA tym by byl server apo w cs. Jezeli 100osob to zamalo to niech uzbiera z 200osob jestem za!

Kate a.k.a Kisse
21-11-2008, 16:51
po pierwsze to do dzialu z cs ..po to tamten dzial powstal..co do tematu..nie mam nic przeciwko

Wnoras
21-11-2008, 17:02
Jestem za nie. Bo tak jak mówiłeś, że gdy ktoś dostanie bana na APO, wbije na serwa APO w CS'ie i może się "wyżyc". Otóż jeśli ktoś chce się wyżyć to może w inny sposób. Np.:
- Pobić matkę krzesłem
- Wyrzucić kompa przez okno
- Skończyć z Tibią.

spaX
21-11-2008, 17:09
zaal ... Dzieci wiecie co to APO ? ToTibia nie zaden cs!! myslisz ze ktos by tam upilnowal porzadku jak Mortis i reszta uwierz mi maja co robic... po 2 za duzo dodatkowej roboty ... Chcesz pograc w csa to poszukaj w necie servow a nie ... Wiele juz powstalo tematow z serverami csa wejdz sobie na jakis z tamtych servow ... jestem stanowczo na NIE

Muflon
21-11-2008, 21:44
Tak tylko nie pomyślałes o tym ze niektorzy byli by poszkodowani na apo gra z 1k osób na serwer wejdzie 30 -.- wiec? Idiotyczny pomysł.

Ernim
21-11-2008, 22:08
Po co komu pozadek wystarczy jedna osoba co by karala za przeklinanie itp...
A jesli chodzi o wyzywanie sie to w cs jak jestes noobem to nie zabijesz nikogo wiec xD
I przynajmniej by sie ktos odczepil od tibi na jakis czas.

espanian
23-11-2008, 13:22
Witam. Mam pomysł wprowadzić serwer cs steam i nonsteam dla graczy z APO. Jeden i drugi 32 slotowy. Myślę, że jeżeli średnio wysyła ~100 osób miesięcznie na pacc to Mortiis ma duży zysk, który mógłby przeznaczyć na te właśnie serwery. Popularność CS'a na APO wzrasta, więc gracze, kiedy dostaną bana mogą się 'wyżyć' w csie. Za admina płaciło by się 30 zł m-c, więc Mortiis myślę, że wyszedłbyś na +. :P

Pzdr.

Co do posta to źle myślisz APO stoi na Dedyku z 4 rdzeniowym intelem i koszt takiego dedyka to wydatek rzędu 1.5k+ a wiec, jeżeli Mortiis stawił by jeszcze CS'a to już wogóle była by głupota bo trzeba by było zmniejszyć ilość slotów na *****licz 15slotów na APO=1slot w cs), a więc pomysł do bani.

^Gpiotras~
23-11-2008, 15:58
eh... z apo jest chociarz kasa w rl a z cs co by mial mortiis nic wiedz nie wejdzie w zycie praktycznie kasa wyrzycona w bloto ;>

Turbo Sorc
23-11-2008, 16:17
OTS to ots.
Cs to cs.
MMO to nie FPS.
To 2 skrajności.
Z pacc Mortiis nie utrzymie SERWA NA CS-ie.
Pomysł nawet fajny, kasy brak.
Masz sponsora to ok, ale tak to lipa.
PoZdRo.

Darknesss
23-11-2008, 16:18
Host serwera kosztuje wiecej niz Mortiis zarabia na paccu wiec propozycja odpada. Pozatym to jest Tibia OTS, a nie cs

Hahaha to żeś dojebał ty k.urwa fucken cepie. Nie wiem co ty masz zamiast mózgu, k.urwa kisiel? Mortiis nic nie zarabia a nawet dopłaca do servera haha? Wystarczy że chociaż 100 osób wyśle na pacc to jest 1000 zł, hostowanie ile może kosztować 300 zł? Więc co ty pierdolisz chłopcze? Mortiis śmieje się z was, że na pixele wydajecie pieniądze dzięki którym on idzie na browara tudzież wyjeżdża na wakacje ;DD

Crayon
23-11-2008, 16:44
Z pacc Mortiis nie utrzymie SERWA NA CS-ie.

Jak to nie. Dla przykładu server publiczny na 15 slotów miesięcznie kosztuje 131.25zł.(Shooters.pl)

Wynajem servera na 12 miesięcy(6.95 za slot) to kwota 1251 złotych.

Imho pomysł do zrobienia, ale nie sądzę, żeby Mortiisowi chciałoby się zajmować CSowym servem. Najpierw by musiał zrobić porządek na OTS i Forum. Po co dokładać sobie problemów ?

Tetti
23-11-2008, 17:58
Chętnie był pograł, ale Mortiis się nie pofatyguje w 100%tach.
Kiedyś był klan apowy, teraz nieoficjalny serwer mogliby stworzyć sami gracze, ale kto, o to jest pytanie.