View Full Version : XBox 360, PlayStation 3, WII.
Szukałem i tematu takiego nie znalazłem.
Ciekawi mnie, kto z Was posiada którąś z tych konsol. Czy jesteście z niej zadowoleni, jakie posiadacie gry oraz czy wybraliście przeróbkę, tańsze gry oraz brak możliwości rozgrywki przez internet, czy jednak jedziecie na drogich oryginałach, ale macie możliwość gry przez internet.
PS: nie masz, nie pisz.
اباペلはماPởzíớmếkءم
26-11-2008, 08:05
Przerobiony Xbox 360 Arcade. GTA 4, Fable 2 itp. za free.... :)
DrahMaster
26-11-2008, 12:33
Szukałem i tematu takiego nie znalazłem.
Ciekawi mnie, kto z Was posiada którąś z tych konsol. Czy jesteście z niej zadowoleni, jakie posiadacie gry oraz czy wybraliście przeróbkę, tańsze gry oraz brak możliwości rozgrywki przez internet, czy jednak jedziecie na drogich oryginałach, ale macie możliwość gry przez internet.
PS: nie masz, nie pisz.
http://www.pimpmysymbian.yoyo.pl/Ps3info/avatar.png
s
Jestem w posiadaniu Playstation 3
oczywiście, że zadowolony ; )
mam tylko 4 gry z racji tego, że szkoda mi trochę kasy na zakup następnych.
Bill Gates się nie nazywam a pieniądze na drzewie nie rosną.
Street Fighter IV
Assassin’s Creed
Need for Speed Undercover
Grand Theft Auto IV
jadę na oryginalnych grach z racji tego, że przerabianie Playstation 3 i poza tym wolę sobie pograć po sieci a żeby tego było mało to przerabianie Playstation 3 jest kosmicznym kosztem i jest to nieopłacalne po całości a dlaczego to już Ci tłumaczę...
Przerobienie napędu Blu-ray aby czytał pirackie płyty to jest najdroższa rzecz w całej konsoli i generalnie technologie też jest ciężko złamać, płyta Blu-ray to koszt 53-60pln a nagrywarka w sklepie około 3000pln zresztą wszystkie nagrywarki jest ich mało mają problemy przy nagrywaniu płyt wielowarstwowych a mianowicie problem polega na przechodzeniu z warstwy na warstwe sick, do tego trzeba ściągnąć 30GB iso, za droga impresa....
A to tyle z mojej strony :
http://www.pimpmysymbian.yoyo.pl/Ps3info/sig.png
Ps. Playstation się pisze razem a nie tak jak Ty napisałeś w nazwie tematu. „Play Station”
#Edit
Busst, jasne że zdania będą podzielone na temat tych konsol.
Ja od zawsze preferuję Sony i przy nim pozostanę ponieważ jest sprawdzony.
Jeżeli mam być obiektywny to XBox jest 2x tańszy a jakością grafiki praktycznie się nie różnią + w XBox'ie pad jest 2x wygodniejszy przy czym przyjemniej się go trzyma do tego ma wibracje a tego najbardziej brakuje w Ps'ie i jest o wiele więcej gierek na XBoxa a żeby tego było mało to można po dość małych kosztach go przerobić bez problemu.
'-' Xboxa to brak wbudowanego HD-DVD.
Główną różnicą między konkurentami na razie pozostanie jednak cena. Xbox 360 w pełnej opcji kosztuje 1599 zł (w wersji podstawowej 1199 zł). PlayStation jest technicznie bardziej zaawansowana i sporo droższa. Ma kosztować 2399 zł. Nawet zamożniejsze rodziny - do których oba koncerny kierują ofertę - nie będą chciały kupić obu urządzeń. Walka będzie więc tym ostrzejsza.
Pozdrawiam,
DrahMaster.
#Drah
Z tego co mi wiadomo, nie da się jeszcze przerobić PS3. Tak przynajmniej piszą na forach o XBox'ie i PS3.
Poza tym mówiło się, bądź mówi, że PS3 jest lepszy graficznie. No może i ma trochę lepszą kartę graficzną, ale jeżeli porównasz te same gry, na obu konsolach, różnicy nie zauważysz. Są to tylko pojedyncze przypadki, że w jakiejś grze przoduje PS3 lub XBox 360.
Angel Death
26-11-2008, 14:57
Tak się złożyło ostatnio że na jednym forum na którym staram się regularnie pisać, został założony wątek na temat piractwa i jakoś tak odbiegliśmy od tematu i ktoś zachaczył o PS3. I przyznam że trochę pośledziłem ten temat bo nie za bardzo się tym interesowałem i jeśli chodzi o piractwo na PS3 to sprawa się przedstawia mniej więcej tak:
Zabezpieczenia Blu-ray w większości już zostały złamane, pierw w ruch poszło AACS (które też miało już wyparte HD-DVD) w roku 2007 natomiast Slysoft (twórcy programu AnyDVD) złamali drugie zabezpieczenia BR czyli BD+ który miał być głównym atutem BR, ponieważ miał on być nie do złamania.A teraz dość niedawno, jakieś 2 tygodnie temu Doom9 znaleźli sposób na samodzielnie usunięcie BD+ co w sumie otwiera drogę piractwu na PS3 ale cena nośników BR jak i nagrywarek jest nadal przeszkodą dla piratów.
Główną różnicą między konkurentami na razie pozostanie jednak cena. Xbox 360 w pełnej opcji kosztuje 1599 zł (w wersji podstawowej 1199 zł). PlayStation jest technicznie bardziej zaawansowana i sporo droższa. Ma kosztować 2399 zł. Nawet zamożniejsze rodziny - do których oba koncerny kierują ofertę - nie będą chciały kupić obu urządzeń. Walka będzie więc tym ostrzejsza.
Skąd wziąłeś te dane? Xbox w wersji Acrade kosztuje 700zł, a PS3 nie kosztuje 2399zł tylko 1500zł.
Street Fighter IV
Skąd ty do cholery masz SF IV jak oficjalna premiera jest dopiero w lutym? Na razie gra jest tylko dostępna na automatach w Japonii..
@Topic
Wii, najbardziej next-genowa konsola tej generacji konsol.
A jeśli chodzi o konsole którą posiadam.. to na razie żadną, no ale to się powinno zmienić zaraz po świętach (Xbox 360 premium wraz z nowym telewizorem <3)
Poza tym mówiło się, bądź mówi, że PS3 jest lepszy graficznie. No może i ma trochę lepszą kartę graficzną, ale jeżeli porównasz te same gry, na obu konsolach, różnicy nie zauważysz. Są to tylko pojedyncze przypadki, że w jakiejś grze przoduje PS3 lub XBox 360.
No tak to jest fakt, PS3 ma lepsze bebechy zresztą to multimedialny moloch, filmy w HD, gry etc. No ale prawdę mówiąc przez skomplikowaną architekture PS3 ciężko jest na nim programować i w sumie jeszcze żaden producent nie wykorzystał mocy PS3 w pełni, chociaż prawdę mówiąc God of War III i Killzone 2 tuż, tuż więc kto wie..
@Figo Konrad/Drako o.o
Ta? To podajcie model swojej konsoli i gamecarda.
Figo Konrad
26-11-2008, 15:05
Ja posiadam xboxa 360,nie przerobionego. Mam raptem 5 gier(fifa09, gta 4, assassin's cread, grid, pes 08), bardzo dobrze się gra, również grafika bardzo dobra. Np. fifa 09 jest bardziej "rozbudowana" niż na pc, bo porównywałem z kumplem i myślę, że inne gry też są bardziej 'rozbudowane' niż na pc.
Szczerze polecam tą konsole !
@Angel Death
Premium, a gamecard nie mam, bo nie mam konsoli podlączonej do neta ; o
Drako o.o
26-11-2008, 15:19
mam xboxa 360
tez mam fife 09 i jestem zadowolony:)
polecam kazdemu
Toushirou
26-11-2008, 16:05
XBox 360 Elite, nie przerobiony
Gry: Grid, Devil May Cry 4, Fifa 2008, NFS: Underconver, Soul Calibur 4... reszty nie pamiętam xd
DrahMaster
27-11-2008, 11:21
Np. fifa 09 jest bardziej "rozbudowana" niż na pc, bo porównywałem z kumplem i myślę, że inne gry też są bardziej 'rozbudowane' niż na pc.
Ponieważ konsole są przeznaczone w 99,9% do gier, więc nie ma się czemu dziwić.
No ale prawdę mówiąc przez skomplikowaną architekture PS3 ciężko jest na nim programować
Największy minus.
Pozdrawiam,
DrahMaster.
'-' Xboxa to brak wbudowanego HD-DVD.
Można dokupić HD-DVD, lub po prostu zapisać pliki w WMV-HD, wtedy będzie HD.
Trochę lipa, no ale patrząc ogólnie na sprzęt, opłaca się go zakupić.
Firith Fireblade
27-11-2008, 15:25
Nieprzerabiany Xbox 360 Elite Gram se na necie :D
PS3 To gówno :< A czemu? BO MA DO DUPY GRY Przykład? LBP -.- Poza tym gry są droższe i takie jak na Xboxa tylko w gorszej wersji ;p
A wii to dla posranych Japońców xD (Oni maja nasrane we łbach)
Mam X'a 360 z flashowanego (X'a sie flashuje nie przerabia od co) gry ofc nie oryginalne, na necie śmiga, jest wpożo ogólnie xbox najlepszy PS3 strata siana moim zdaniem.
Mam X'a 360 z flashowanego (X'a sie flashuje nie przerabia od co) gry ofc nie oryginalne, na necie śmiga, jest wpożo ogólnie xbox najlepszy PS3 strata siana moim zdaniem.
No to ktoś Cię w konia robi mówiąc Ci, że XBoxa się flaszuje, a nie przerabia.
Tzn. flaszuje się, owszem, ale jest też kilka innych sposobów na to, aby chodziły pirackie płyty. Można zrobić to samemu, wspomagając się poradnikami widniejącymi na forach o XBoxie, bądź iść do serwisu konsolowego i poprosić o przeróbkę czipową.
Jak mogą Ci śmigać gry na necie, skoro masz przerobionego XBoxa? Jeżeli jeszcze nie dostałeś bana, spodziewaj się go.
Mój kolega ma Xboxa 360, kupił jakieś 2 tyg. temu, byłem ostatnio u niego, i fajnie się grało, polecam, chyba 2 gry dostał za free.
Tzn. flaszuje się, owszem, ale jest też kilka innych sposobów na to, aby chodziły pirackie płyty. Można zrobić to samemu, wspomagając się poradnikami widniejącymi na forach o XBoxie, bądź iść do serwisu konsolowego i poprosić o przeróbkę czipową.
Jak mogą Ci śmigać gry na necie, skoro masz przerobionego XBoxa? Jeżeli jeszcze nie dostałeś bana, spodziewaj się go.
Jak sie zflashuje za odpowiednią cene do smiga na necie a bana dostajesz za puszczenie gry przed swiatową premierą... pozdro&pocwicz
Jak sie zflashuje za odpowiednią cene do smiga na necie a bana dostajesz za puszczenie gry przed swiatową premierą... pozdro&pocwicz
No to widać jak się "znasz". O.o
Bana dostaniesz za włączenia na swojej konsoli pirackiej gry/płyty.
@up
pozdrów wszystkich w domu, nie masz x'a więc milcz...Na necie smigam juz 3 miesiac i? i nic
pozdro&poćwicz
Widać że się gó**o znasz na Xboxie 360 , nie ma chipa do xbox 360 ;] jest tylko flashowanie napędu żeby czytał kopie zapasowe. Jest chip ale do STAREGO XBOXA.
MiXer do Kawy
06-01-2009, 18:14
Stary temat ,ale chuj, wypowiem się.
Mam xbox 360 elite, 120gb dysk od 2 dni przerobiony.
Gry:Halo 3, Army of Two, Gears of War 1 i 2, Need for speed pro street, Forza 2, Mercenaries 2, Overlord, GTA IV, COD 4, NBA street Homecourt.
Z zwykłego Xboxa: Kung fu chaos, ColdFear, Serious sam II, Conker, FlatOut, Splinter Cell Chaos Theory, Pandora Tommorrow i zwykłe, Crash'a, Brother in Arms, Burnout Revenge, Oddworld, Mafia, Ford Racing 3, Star Wars Battlefront , The Chronicles of Riddick, Midnight club II, Spy vs Spy i halo2.
Z tych gier tylko gears of war II i CoD 4 jest pirackie.
Plener123
06-01-2009, 18:18
Nie dawno zakupione PlayStation III :)
Powiem tak na dużym telewizorze,gra się rewelacyjnie ;o
Mam narazie 3 gry FIFA 09 i HEAVENLY SWORD i GTA IV
Wiele Miałem Kont
09-01-2009, 17:29
yyyy... ja osobiście nie mam żadnych z tych konsol, ale siostra i tata mają :P
Tata ma PS3 na poddaszu nieprzerobione i nie korzysta z neta( nie przerabia, bo PS2 nam się zwaliło w ten sposób), siostra ma xbox360 i też na oryginałach jedzie :P... czemu ja nie mam konsolo? Bo wolałem komórkę :p
DarthWawa
09-01-2009, 18:12
Ja mam x360, nie przerabiany, oryginalne wszystko, a gier duzo.... : /
@Wiele Miałem Kont
taa... nic dziwnego że tata nie przerabiał bo nagrywarka bluray 1000zl+ i jedna płyta 50zł... bardzo opłacalne przerabianie jest co nie?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.