View Full Version : klawiatura
Hipcio Bercix
27-11-2008, 17:44
Witam, mam taki problem ze nie moge pisac klawiatura. sprawdzalem w panel sterowania-klawiatura i ipisze tak : system windows nie moze zaladowac sterownika komputera dla tego sprzetu. sterownik moze byc niedostepny lub uszkodzony. (kod39). jezeli ktos wie jak to mozna naprawic prosze o udzielenianie sie. z gory dziekuje.
Moim zdaniem zainstaluj sterowniki do klawiatury?
Miałeś dyskietkę/płytę przy klawiaturze? Jak tak odpal ją i zainstaluj sterowniki. Jeżeli nie klawiaturę wyjeb do śmietnika.
Mam nadzieję że pomogłem.
Moze sciagnac sobie sterowniki z neta xD wlazisz na oficialna strone firmy (ten klawiatury) i sciagasz i wszystko dziala. A jak nie to nowa kup ;p
Hipcio Bercix
27-11-2008, 18:11
niestety nie mam plytki ani dyskietki. jak podlaczylem 2 klawiature to nie pokazalo sie ze zostala podlaczona. moze warto isc kupic nowa. dzieki ze chociaz troche pomogles.
Hipcio Bercix
27-11-2008, 18:18
wyszukalem ale nie wiem ktory sterownik pobrac
Klawiatura TRACER UltraTouch TRK-18MUT Dual Cap (TRAKLA05917)
-- ster_05917.rar
Klawiatura TRACER UltraMedia PS/2 (TRAKLA06427)
-- ster_06427.rar
Klawiatura TRACER Rayon USB (TRAKLA10741)
-- ster_10741.rar
Klawiatura TRACER Exclusive Shine USB (TRAKLA10946)
-- ster_10946.rar
nie znalazlem nazwy swojej klawiatury
:confused:
Pewnie antyvir albo cos Ci usunelo sterownik.
Sciagnij nowy albo kup nowa klawiature bo to nie taki majatek :P gora 30zl
Nie rozumiem was, jeżeli się nie znacie to po co głupio mówicie? Co da kupno nowej klawiatury? Co w ogóle ma sterownik do sprzętu.. Zastanówcie sie, bo piszecie nędznie bez przemyślenia.
Ściągnięcie sterownika nic nie da, przeinstaluj Windowsa i wszystko będzie ok, bo usunął się w jakiś sposób sterownik Windowsowy.
Sillmarilien
28-11-2008, 15:21
Co w ogóle ma sterownik do sprzętu.. Zastanówcie sie, bo piszecie nędznie bez przemyślenia.
Bez sterownika sprzęt nie będzie działał jak należy? Jak narazie to tylko ty tutaj piszesz bez sensu :cool:
Offtop to zuo :<
Nie rozumiem was, jeżeli się nie znacie to po co głupio mówicie? Co da kupno nowej klawiatury? Co w ogóle ma sterownik do sprzętu.. Zastanówcie sie, bo piszecie nędznie bez przemyślenia.
Ściągnięcie sterownika nic nie da, przeinstaluj Windowsa i wszystko będzie ok, bo usunął się w jakiś sposób sterownik Windowsowy.
Jak pan up. Co ma sterownik do windowsa? Najglupszy post jaki widzialem w tym temacie.
wyszukalem ale nie wiem ktory sterownik pobrac
Klawiatura TRACER UltraTouch TRK-18MUT Dual Cap (TRAKLA05917)
-- ster_05917.rar
Klawiatura TRACER UltraMedia PS/2 (TRAKLA06427)
-- ster_06427.rar
Klawiatura TRACER Rayon USB (TRAKLA10741)
-- ster_10741.rar
Klawiatura TRACER Exclusive Shine USB (TRAKLA10946)
-- ster_10946.rar
nie znalazlem nazwy swojej klawiatury
:confused:
Stgerownik 1 odpada i 2. Jezeli masz klawiature na wejscie USB to pobierz ten 3 a jezeli inne to pobierz ten ostatni.
Do nowego sprzetu takiego jak klawiatura, karta graficzna itd zawsze musza dac oprogramowanie wiec nie mozliwe ze Ty nie dostales.
Hipcio Bercix
04-12-2008, 16:10
nie dziala zaden :/ kupilem nowa klawiature a tu nie moge zainstalowac jakis blad z biblioteka :mad::mad::mad::mad:
DannRook
04-12-2008, 17:28
Nie wiem jak wy ale ja nigdy nie instalowałem sterowników do klawiatury-.-
Wale klawiature do usb i jadę a nic nie instaluje ;D
Przeinstaluj system albo korzystaj z klawiatury ekranowej, nabierzesz wprawy i bd pisał tak szybko jak na zwykłej;D
Ciekawe jak napisałeś te wszystkie posty ^.-
Ciekawe jak napisałeś te wszystkie posty ^.-
nastepne dziecko neo... zal patrzec na ciebie moze wiesz ze jest cos takiego jak klawiatura ekranowa???????????
Format byłby najlepszym wyjściem. Przynajmniej ja jestem wtedy pewna, że zrobiłam co mogłam, po formacie przeinstaluj wszystko jak trzeba. W ostateczności, wezwij jakiegoś ,,fachowca'', kogokolwiek kto się na tym zna a nie tylko mówi, że się zna. Lepiej zapłacić za coś dobrze zrobionego niż samemu wyrządzić szkody nieświadomie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.