PDA

View Full Version : [Armia 7.6] Zabieranie loota

Sir Robin
30-11-2008, 20:55
Ostatnio zacząłem grać od nowa na armii. Zauważyłem że bardzo dużo osób zabiera loota.. Moja propozycja jest taka żeby wprowadzić coś co od dawna jest już na RL tibii, czyli jak zbijesz potworowi więcej niż 50% jego życia, to loot jest twój, i inni nie mogą go wziąć (czyt. ukraść). Domyślam się że uherzy by mieli trochę głupio, dlatego warto dodać jeszcze to, że jak ktoś jest w party to również ma prawo do loota. Mam nadzieję, że w bliższej przyszłości coś takiego zostanie wprowadzone.

Muflon
30-11-2008, 20:57
Ostatnio zacząłem grać od nowa na armii. Zauważyłem że bardzo dużo osób zabiera loota.. Moja propozycja jest taka żeby wprowadzić coś co od dawna jest już na RL tibii, czyli jak zbijesz potworowi więcej niż 50% jego życia, to loot jest twój, i inni nie mogą go wziąć (czyt. ukraść). Domyślam się że uherzy by mieli trochę głupio, dlatego warto dodać jeszcze to, że jak ktoś jest w party to również ma prawo do loota. Mam nadzieję, że w bliższej przyszłości coś takiego zostanie wprowadzone.

Po 1 nie ma party
Po 2 temat był kilka razy wałkowany na forum
Po 3 czegos takiego nie bedzie

Prosze o zamkniecie tematu.

Sir Robin
30-11-2008, 21:05
Po 1. Party może zostać na nowo wprowadzone i zmodyfikowane tak by nie można było się w nim zabijać (Party kill)
Po 2. Długo mnie nie było, i nie zauważyłem by gdzie kolwiek był post o podobnej tematyce.
Po 3. Dlaczego ma czegoś takiego nie być, jeśli to ma pomóc w tym by było mniej noobów na serwerze ?

Annusia
30-11-2008, 21:07
W niemal każdym mmorpgu jest właśnie ta zasada : Bijąc potwora i nie będąc w żadnym party dostajesz całego loota. To z pewnością pomogłoby serwerowi, uchroniło od syfu. Sytuacje ze złodziejami naprawdę potrafią irytować więc dlaczego nie rozważyć takich propozycji?

@up
Gorsza sprawa, że złodzieje zaczęliby przykrywać ciała masą gówien, później byś to odgrzebywał minutami i wpieniał się. Dlatego jeśli taki skrypt miałby być wprowadzony to potrzeba czegoś naprawdę konkretnego co ominie wszelkie problemy o, których wspomniałam. Sama nie wiem czy napisanie czegoś takiego jest możliwe(laik here).

Muflon
30-11-2008, 21:07
Po 1. Party może zostać na nowo wprowadzone i zmodyfikowane tak by nie można było się w nim zabijać (Party kill)
Po 2. Długo mnie nie było, i nie zauważyłem by gdzie kolwiek był post o podobnej tematyce.
Po 3. Dlaczego ma czegoś takiego nie być, jeśli to ma pomóc w tym by było mniej noobów na serwerze ?

1. Party nie bedzie na 100% poniewaz powoduje crashe serwera więc odpada

2. Jest opcja szukaj

3. Jak to bedzie uherzy nie beda mogli zbierac loota więc odpada

Sir Robin
30-11-2008, 21:11
Jeśli party powoduje crasha, to może go nie być, ale są inne sposoby. Np, jak uleczasz osobę, która bije potwora, to też ma prawo do loota. Można coś wymyślić.

@2up
Hmm.. tego nie wziąłem pod uwagę. Ale przecież można zablokować przesuwanie ciał potworów, bo tak szczerze to do niczego nie jest potrzebne ;) (Jedynie to kradnięcia loota) Skrypt na to że tylko ten kto zabije potwora ma prawo do loota jest łatwy do zrobienia, ale nie jestem pewny co do reszty.

Muflon
30-11-2008, 21:12
Jeśli party powoduje crasha, to może go nie być, ale są inne sposoby. Np, jak uleczasz osobę, która bije potwora, to też ma prawo do loota. Można coś wymyślić.

Nie kombinuj jest dobrze tak jak jest i niech tak zostanie a jak leczy wieksza liczba osób to co?

Nie odpisuj juz jeżeli chcesz podyskutowac zapraszam na gg 6151130 bo sie juz robi bezcelowe nabijanie postów.

@edit
Prosze jakiegos moderatora o połączenie moich 3 wypowiedzi w 1 całosc bo znowu dostane warna za nabijanie postów.

Alu
30-11-2008, 22:17
I mistrzuniowi Muflonowi znowu coś się nie podoba... Weź stan przodem do muru (około 5 metrów) rozbiegnij się i miej głowę z przodu. To że ludzie skrytykowali twoją propozycję, nie krytykuj wszystkich innych propozycji.

A co do tematu - da radę zrobić tak, że na ciała nie można rzucać innych śmieci dopóki te nie zostanie otwarte oraz exp i loot dostaje nie ten, co zada więcej hitów, lecz ten, kto jako 1 go walnie. Są tego minusy, bo jak ktoś zada hita komuś a potem spierdzieli to będzie kłopot :/ Więc jak potwór nie będzie "widział" atakującego na ekranie, wtedy jest jakby go nikt nie walnął. Wiem, troche chaotyczne, lecz osoby tak nienormalne jak ja powinny mnie zrozumieć.

Sir Robin
01-12-2008, 11:38
Widzę Alu że jesteś obeznany ze skryptami ;) Może najwyższy czas by Mortiis lub jakiś inny administrator zajrzał tutaj i być może wprowadził jakieś udoskonalenie :D

Ps. Nakarmiłem ci Snicki'ego :p

Ernim
01-12-2008, 13:43
Wielkie NIE po co cos takiego wprowadzac? Jak bys mial z tym problem to sam expij a to ze grasz na apo tydzien to mnie huj obchodzi.

Bull aka Bullet
01-12-2008, 14:52
jestem na NIE ponieważ nie da rady tego wprowadzić nie ma party temat już był na forum kilka razy i tak z tego nići a po drugie teraz Tygrys Mortiis robią apo 8.31 i nie mają na to czasu

~GrulixBaned
01-12-2008, 15:01
Nie ma na apo party system, jest to niepotrzebne, ale da się przywrócić w 2 min.
Nie da się tego wprowadzić pod 7.6, chyba, że będziemy mieć własnego clieta co jest nielegalne. a i od czego masz pvp? Właśnie po to aby zapobiegać takim scenom, tylko te fragi.....

BiałyDaroBanned
01-12-2008, 15:12
WIELKIE NIE !
Jak masz problem z noobkami to weż se sciągnij jakąs kamere ,żebyś mugł nagrywać cały czas co robisz jak ktos Ci podwędzi loota to go zareportujesz (o ile to cos da ) lub dasz go na apo blacklist :
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=34850

Arigori IksDe
01-12-2008, 15:30
Kto ci kradnie lota ;o
Odkad gram na apo nikt mi nie ukradl loota od demonow
Wbij 200 + lv to ci nikt nie bedzie bral loota, kradna tylko nooby na demonach i na tym sie konczy.

Nemiksiol
01-12-2008, 15:55
Jak by niemozna brac loota to siochanie i uhanie by bylo niepotrzebne ...

.Kapitan Alkohol.
01-12-2008, 16:24
To dobry pomysł. Ale jeżeli zostało by to wprowadzone musiał by byc tez system 'party' żeby uherzy/sioherzy/blokerzy mogli brac swojego zasłuzonego loota :) Ale (i tu moge sie pomyslic) w Tibi 7,6 chyba nie ma jeszcze tego systemu ze loot jest człowieka ktory zabił potworka.

Silkroad
01-12-2008, 17:01
Party nie ma i nie będzie ; ] Więc o co chodziło z tym? Były crashe przez to.
Ofc. zgadzam się ; ) Jeżeli expisz z uherem, to chyba ufasz uherowi/blokerowi i mu oddasz lota nie ? Chyba, że jesteś kradziej i mu ukradniesz ; ( Zgadzam się oczywiście. Na Rl masz to wprowadzone i nikt nie płacze jak bloka czy uha, tak powinno być i tutaj ; ) Jestem na tak!

Takarji
01-12-2008, 18:09
No dobry pomysł ale nie wiem czy na tibii 7.6 to sie da tak zrobić :cool:

Sir Robin
01-12-2008, 23:39
@Ernim
Sorry, ale jak expie sam to zawsze jakiś noobek się wpier**li!
Na apo grałem wcześniej z jakiś rok temu a to że zacząłem od nowa (Z powodu kasacji konta) , więc ch*j mnie obchodzi że Ci przeszkadza to że mam mało postów i niski lvl

@Arigori IksDe
Wcześniej wbiłem 250lvl ale i tak loota podwędzały jakieś low.. Szkoda mi było fragów.

@BiałyDaroBanned
Wcześniej jak grałem, to takie osoby co najwyżej dostawały kicka/bana na 30 minut.. Ale przynajmiej zwracali przedmioty. Pomysł z kamerą nie praktyczny, ponieważ nie starczy mi miejsca na dysku by nagrywać tyle godzin grania :cool:

Wiliks
02-12-2008, 09:46
@fjelkji mjszdż mólfon
Widzę, że jesteś żenująco obeznany w c++ i lua.. Wiesz co to próbować, napisać setki tysięcy linii kodów, by to działało, a gra była przyjemniejsza ? :<< Chyba nie.. Mortiis nie korzysta z gotowców, jak to Ty pewnie robiłeś :<<

//topic
Jestem na tak.