View Full Version : [ARMIA 7.6] Pomys? na resp //Map Editor, sreeny
Shadreet
01-12-2008, 22:46
Otóż, przedstawiam Wam mój pomysł na respy jak i na część mapy. Respy znajdować się mają pod ziemią, respów nie chciało mi się robić bo Tygrys może je wykonać wedle uznania. Stworzyłem natomiast teren który by doprowadzał do respów/questów. Jest kilka wejść m.in koło zagrody, przy bramce lvlowej i moim zdaniem ciekawe rozwiązanie, przejście pod wodospadem. Jak widać koło rzeki znajdowałaby sie łódź i wiosło (przenosząca na drugą łódź) po wykonaniu odpowiednich misji. Resp/quest znajdowałby się po kliknięciu na "oczko wodne". W świątyni mógłby znajdować się jakiś NPC od spraw questów/itemów itd. Ogólnie respy proponuje dla większych lvli, np. Queeny, Bally, Mystici, tak samo wedle uznania. Owy teren mógłby być połączony choćby z COD tunelami, bądź na ev czy can.
P.S Od razu mówię, żeby nie było szczekania, że część mapy robiłem w RME, z którego zapewne Tygrys też korzysta tylko sie przyznać nie chce ;D
Co do kolejnych zarzutów, ze strony haterów to nie zależy mi na żadnych posadach na APO, mapę robiłem z nudów, nie przywiązałem zbytniej uwagi do szczegółów. Mam nadzieję, że ta mapka zainspiruje Tygrysa, jak moja poprzednia z domkami na drzewach (obecnie COD) Pozdro by Domerus ;]
http://i37.tinypic.com/5cypl0.jpg
http://i34.tinypic.com/4h6vxf.jpg
http://i37.tinypic.com/abqjgp.jpg
Arigori IksDe
01-12-2008, 23:03
Mi tam sie podoba ;d czegos w miare podobnego jeszcze nie bylo i przydalaby sie taka odmiana. Ale i tak 99% z propozycji nie przejdzie do otsa
@3x down
WYJDZ
roman-17
01-12-2008, 23:04
Pomysł Ciekawy;] Jeśli było by to połączone z jakimś miastem tak jak powiedziałeś i z tego miejsca można by było dojść do jakiś ciekawych respów to było by to naprawdę ciekawe miejsce;] ale proponowałbym, żeby respy nie były tylko dla hight lvl'i...
Masz talencik;] świetnie to wygląda;] Osobiście liczę, że Tygrys zerknie na to bo uważam, że naprawde warto...
Pozdrawiam!!
Sir Robin
01-12-2008, 23:32
Tak szczerze to mnie zamurowało :D Mapka starannie wykonana, dużo lecz nie za wiele detali, i te pomysły.. Przejście pod wodospadem :) Pomysłowo! Po cichu liczę na dodanie do OTS :rolleyes:
Nemiksiol
02-12-2008, 16:29
Mi tam sie podoba ;d czegos w miare podobnego jeszcze nie bylo i przydalaby sie taka odmiana. Ale i tak 99% z propozycji nie przejdzie do otsa
Nakomi Takahata Old
02-12-2008, 16:30
Fajne fajne ale co to da xd raczej nic ,ale mam nadzieje ze powstanie take cos :D
W sumie to niezłe respy ale po co one?
Na apo jest az za duzo expowisk kingów ms, bally itp niepotrzebne.
DannRook
02-12-2008, 17:07
Mortiis nie korzysta z map tworzonych przez graczy.
Wykonanie ładne aczkolwiek nie wejdzie w życie.
Mówi się trudno ; )
Fajny pomysł, przypomina mi troche to REAL TIBIE ;] ale jest git.
Jednak myśle że nowe tereny nie są potrzebne, jeszcze nie każdy odkrył COD bo nie dawno zostało wprowadzone :)
Pozdro
Silkroad
02-12-2008, 17:18
Robił w RME xD Nie wiem czym się tak ekscytujecie Xd Ale mapka łądna ; ) Gdyby była połączona z COD albo czymś takim, to by nie zaszkodziło xD Jestem na tak.
Shadreet
02-12-2008, 17:56
@Silkroad Wyraźnie napisałem że część robiłem w RME więc sie nie podniecaj ;>
@Muflon Są expowiska ale mało oryginalne, choćby respy queenów na COD...nuda
@DannRook a czy ja chcę żeby Tygrys z niej korzystał? Czytaj uważniej...Mapkę wstawiam bo może Tygrys zaczerpnie parę pomysłów do stworzenia podobnej na APO. A co do propozycji graczy, to uwierz mi że mają wpływ na mapę APO, choćby nowe domki na COD na drzewach, Tygrys powiedział mi, że zainspirował go mój projekt domku sprzed kilku miesięcy na forum.
Down@
mapę robiłem z nudów, nie przywiązałem zbytniej uwagi do szczegółów.
Napisałem przecież nie? Jakbym chciał to bym z tej mapy zrobił marzenie ale po co jak i tak otsa nie hostuje, chodziło mi bardziej o podsunięcie pomysłu, dlatego dziwi mnie że macie zastrzeżenia co do krawędzi czy że schody nie działają, dajta spokój ;] Od szczegółów jest maper otsa ;D
Muszę przyznać, że dość ładnie i fajnie to wygląda :)
Ogólnie pomysł fajny. Tyle tylko, że mam parę zastrzeżeń co do tego, niestety...
Np.
- wchodząc 'schodami; do podziemi, wychodząc z powrotem lądujesz w ścianie,
- przechodząc przez bramkę lvl'ową lądujesz w ścianie.
- zakończeniom skał, brakuję właśnie zakończeń,
- murek na 'mostku' jest niestety źle 'zbudowany',
- dziura do podziemi może nie działać,
- i pewnie jeszcze bym coś znalazł, przyglądając się z "bliska" :)
Ale ogólnie podoba mi się:P
Niestety, ale chyba nie wykorzystam tego w 7.6, ponieważ mapa 7.6 jak na razie idzie w 'odstawkę'.
^Gpiotras~
03-12-2008, 14:19
Niestety, ale chyba nie wykorzystam tego w 7.6, ponieważ mapa 7.6 jak na razie idzie w 'odstawkę'.
Czyżby projekt sie rozwija tibi 8.Xx ;].
Mi sie to podoba fajnie by bylo zobaczyc takie ukryte respy ;DNo fakt i tak ms jest za malo
aha i Tygrys on to robil pewnie na szybko ;d i sie nie staral ale sa to drobne bledy
Ehh. Potęga RME nie ma końca, lecz nie za bardzo ją wykorzystales. Upomnialbym Cie o kilka rzeczy ale Tajger mnie juz uprzedzil. :)
Dopracuj szczególy i roslinnosc.
Pozdrawiam
Bull aka Bullet
04-12-2008, 18:51
Pomysł jest ciekawy ,ale i tak 99% tych pomysłów które piszemy nie wypali teraz jest tylko jeden Priorytet naszych administratorów:
- Tibia 8.31
- Mapa pod tibię 8.31
Może w nowej tibi to wyjdzie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.