Zaloguj się

View Full Version : Pytanie dot. procesów ;/

Flutebone
02-12-2008, 16:58
Mam pytanie, a mianowicie: pobrałem FindIt, przeskanowałem all i nie wykryło virków no to wyłączyłem go. Po kilku dniach zaczęło mi wyskakiwać okienko w którym było coś tam o rozwiązywaniu problemów, nie wiem ocb jakieś dziwne znaczki itp. i sama się włączała muzyka, coś o mleczku nawilżającym Dove (żal)

Weszłem w procesy, myślałem, że będzie proces svhost (a nie svchost) ale nie było svhost, za to było 4x svchost. Może wiecie czym to może być spowodowane?

P.S
Nie ruszałem tych procesów, jeden był svchost.exe | SYSTEM a inne były svchost.exe | USŁUGA LOKALNA

Z góry dziękuje

@edit
@down
thx, tak chyba zrobię bo mnie już wkur**a to mleczko dove :<

@ Arigori IksDe
Chyba mówię, że nie mam svhost tylko kilka razy svchost -.-

@leirA
Myślałem nad tym :D

@Denemix
thx ;p zaraz porobie to wszystko i się zapytam :>

Thx all za pomoc :>

DannRook
02-12-2008, 17:14
Bierzesz ściągasz jakieś dobrego antywira i skanujesz kompa.
Sprawdzasz procesy czy czasem jakiś proces nie pobiera 99 CPU czy liczby podobnej do 99, nie chodzi mi tutaj o Firefoxa ;D
Podejrzany plik poddajesz kwarantannie lub usuwasz.
;)
Możesz też wpisać nazwę w googlach i Ci coś o tym pliczku wyskoczy ; p

Arigori IksDe
02-12-2008, 17:30
skasuj to svhost, na pewno nie jest to potrzebne do dzilania wina, podejrzewam ze to cos podobnego do wirusa lub spy bo kto inny nazywalby procesy tak podobnie do systemowych

leirA
02-12-2008, 17:47
W ostateczności formacik.......................................... ......

Denemix
02-12-2008, 18:44
svchost.exe to prawidłowy proces, svhost.exe to trojan więc to jest w porządku. Radziłbym wystawić logi z hijackthisa i combofixa na jakimś forum (idg?) gdzie ludzie się na tym znają.

Takarji
03-12-2008, 08:26
Ten Finddit to syg nie wyszukuje nigdy.
Najlepiej jakimś dobrym anty-virusem albo format dysków :cool:
Pozdro

jołek
03-12-2008, 16:47
Denemix ci bardzo dobrze powiedzial moj post mialbyc taki sam po przeczytaniu twojej wypowiedzi lecz ujrzalem post Denemixa i nic dodac nic ujac sciagnij program Hijack zeskanuj i zapodaj chlopaka na idg oni sie znaja forum.dobreprogramy.pl tez sie znaja powiedza ci co i jak sam kiedys skorzystalem dajesz im loga z hijacka i gra gitarka pozdro