Zaloguj się

View Full Version : Magic mace

Van Destroyer
06-12-2008, 21:38
Nie wiem czy to bug czy tak ma byc ale uzywajac tej broni zauwazylem ze okolo 1/6 strzalow wogóle nie trafia w cel tzn robi sie "chmurka".

I gdy wydalem 20kcc na ta super hiper najlepsza broń, po uzytku okolo 2h stwierdzilem ze takim gównem malo zwojuje bo co jak co ale hity z mlsa trafiaja a jest warty jakies 120x mniej...

Prosze o zrobienie cos z tym... oraz o wypowiedzi urzytkowników co mysla o tej super broni wartej 20kcc...:D

@down
Ten hujowy club to 106... do tego z thundera trafiam zawsze, to jest chyba jednak wina broni...

Duffenzho_Kocha_Krs
06-12-2008, 21:41
Moze po prostu masz chujowego cluba? ;o
Poskilluj ze 3 godziny i sprobuj ponownie :>

Kreweta
06-12-2008, 22:19
tak taka prawda na qod dostaje se silver wand-broń trawia zawsze i to dużymi chitami golden bolt-najleprza broń na qod chity bardzo duże duża odległość i jeszcze zawsze trawia podobnymi chitami a magic mace pff to jest #*%^$ z m mace możesz raz walnąc 1000+ a raz możesz udeżyć po 10 :/ to jest bez sensu aha i jeszcze dużo kasy wydaje się na qod troche więcej niż m mace kosztuje (najlepiej brac g bolta i go sprzedać(oile knight może brac inne itemy niż m mace:/) życze wszytkiego najleprzego ;*;*:*:)

~GrulixBaned
06-12-2008, 22:45
Poczekaj, ąz do resetu servera. Albo po prostu relognij z konta poczekaj 5 min i się lognij.

Malkin
06-12-2008, 22:54
Napewno jakiś bug, niemożliwe to jest, że z np. war hammera bijesz więcej niż z broni 66 atak, poprostu relognij i tyle.

~~~~!KamileQQQ!~~~~
07-12-2008, 06:20
tak taka prawda na qod dostaje se silver wand-broń trawia zawsze i to dużymi chitami golden bolt-najleprza broń na qod chity bardzo duże duża odległość i jeszcze zawsze trawia podobnymi chitami a magic mace pff to jest #*%^$ z m mace możesz raz walnąc 1000+ a raz możesz udeżyć po 10 :/ to jest bez sensu aha i jeszcze dużo kasy wydaje się na qod troche więcej niż m mace kosztuje (najlepiej brac g bolta i go sprzedać(oile knight może brac inne itemy niż m mace:/) życze wszytkiego najleprzego ;*;*:*:)
Nie to nie jest tak
knight - magic mace
palladyn - golden bolt
sorc ,druid - silver wand
Nie da się wzionsć co się chce
Całkowicie zgadzam się z autorem Tego tematu Magic Mace to sux.
Cena tej macy wogóle się nie zwraca z cena wykonania tego questu poniewarz na quest potrzebne sa :
* 1000lvl
* Crystal Arrow
* Winged Helmet
* Soft Boots
* 16kcc
* Przyjaciela z 20 lvlem z outfitem kobiety
I gdy ten przyjaciej Cię oszuka to nici z całego questa

Techniks
07-12-2008, 06:33
Nie to nie jest tak
knight - magic mace
palladyn - golden bolt
sorc ,druid - silver wand
Nie da się wzionsć co się chce
Całkowicie zgadzam się z autorem Tego tematu Magic Mace to sux.
Cena tej macy wogóle się nie zwraca z cena wykonania tego questu poniewarz na quest potrzebne sa :
* 1000lvl
* Crystal Arrow 1.5kcc
* Winged Helmet 7sc
* Soft Boots 4sc
* 16kcc
* Przyjaciela z 20 lvlem z outfitem kobiety
I gdy ten przyjaciej Cię oszuka to nici z całego questa
Jakim cudem ma cię oszukać?
Magic mace jest sux i mało kosztuje bo :
-47.Knightów posiada 1klvl więc można przyjąć ,że taka sama ilość ma m mace.
Dla porównania magicznych postaci jest 37..
Paladynów z 1klvl AŻ 22.
Troszkę odskoczyliśmy od tematu więc myślę ,że to jest bug ,ale 2 opcja jest to ,że masz mały lvl i dlatego.. Jeśli nie to może Mortiis zmienił coś w mm?

~~~~!KamileQQQ!~~~~
07-12-2008, 08:05
Jakim cudem ma cię oszukać?
Magic mace jest sux i mało kosztuje bo :
-47.Knightów posiada 1klvl więc można przyjąć ,że taka sama ilość ma m mace.
Dla porównania magicznych postaci jest 37..
Paladynów z 1klvl AŻ 22.
Troszkę odskoczyliśmy od tematu więc myślę ,że to jest bug ,ale 2 opcja jest to ,że masz mały lvl i dlatego.. Jeśli nie to może Mortiis zmienił coś w mm?
A no takim sposobem ,że przy pierwszej misji musisz tego 20 lvlka zaprowadzić na ołtarz npc go zabije i dostanie on taki łańcuszek.
Następnie musi Ci go oddać bo musisz zaniesc go do npc.....
Jak nie odda to wiadomo co się dzieje

Kreweta
07-12-2008, 09:18
On nie morze ci go oddac bo jego ciało leży na takim kamieniu klikasz na niego i wyciągasz ten łancuszek

Marcin <3
07-12-2008, 09:53
To prawda magic mace jest zwalone w porównaniu do G bolta i Silver wanda. Każdy chce się jej pozbyć póki ma jescze troszke ceny. Ostatnio za 12k cc widziałem...

Robert el Hombre
07-12-2008, 10:45
Panie upx M mace chodzi po 20 k cc, wand i bolt -45+ k cc.

Piszesz że m mace widziałeś po 12 k cc wątpie(chyba że ktoś za free dostał) ale tak serio to tyle będzie chodzić za rok w wakacje jak ek przybędzie ...

silver ghostek
07-12-2008, 16:57
Poczekaj, ąz do resetu servera. Albo po prostu relognij z konta poczekaj 5 min i się lognij.

ty sie lepiej wyloguj z tego swiata

@topic

To prawda. M mace jest najgorsze z calego zestawu z QoD ale tak to juz jest... Knight to najlepsza profesja i dlatego zawsze lekko dostaje "po dupie" xd

Pon xD
07-12-2008, 18:22
mam ten sam problem ;/ :mad: Mialem zalozyc nowy watek -.- nawet w rotworma nie trafilem -.-....

Daaron
07-12-2008, 18:30
Trzeba przyznać że, Magic Mace jest niewypałem. Jest najgorszą z najlepszych broni. Powinno się przynajmniej dodać jej bonus np. zwiększyć atak o 10, i tak nie ma dalekiego zasięgu. No i oczywiście trzeba naprawić ten błąd.

Bull aka Bullet
07-12-2008, 19:04
Tak ja też to mam tylko u mnie dopiero co 2 raz jest celny ,ale przy każdym restarcie serwera na jakieś 10 minut jest dobrze nie wiem czym to jest spowodowane.

Takarji
07-12-2008, 19:47
Nie wiem musi być to chyba bug :o ja tam wole magic sworda lub mls niż tej magic macki poprostu szkoda kasy :cool:

revolt demolka
23-12-2008, 14:05
wg mnie (tylko prosze od razu na mnie nie wjezdzac ze pomysl do bani czy cos w tym stylu) Magic Mace powinno zadawac obrazenia od magii ale wielkosc hitow powinna zalezec od twoich skillow

Fraelek <3
23-12-2008, 14:09
@topic.

Na St. S~ tez to zauwazylem ;d raz pizgnalem 3 k a drugi raz 900...

i to prawda.. mm najgorsze z calego qoda.. magic bolc wali poza mapke i to wiecej niz mm... a tarcza w sumie nic nie daje...

~~~~!KamileQQQ!~~~~
23-12-2008, 14:15
On nie morze ci go oddac bo jego ciało leży na takim kamieniu klikasz na niego i wyciągasz ten łancuszek
Jak ma aola/sla to nie wyciągniesz uwierz mi logujesz się tym drugim charem w temple i go masz ( z kolegą sprawdzałem wszystko dokładnie na test servie)
Najbezpieczniejsza metoda to wzięcie jakiegoś rsa wtedy nie ma problemu.
A magic mace jak była sux tak jest nic nie zrobisz

Muflon
23-12-2008, 21:47
To jest bubel zwykly szmelc w ogole nie wiem poco mortiis zorbil cos takiego, silver wand czy golden bolt to juz jest cos a to gówno ladnie wyglada tylko w domku tak to sie do niczego nie nadaje.

ZareX
23-12-2008, 21:58
Golden bolt zależy od magii, silver wand to samo, a magic mace od skilli. I co tu dużo mówić? Wand i bolt walą na 9 sqm, a maca uderza z 2 sqm. Knight ma najgorzej. Maca powinna bić z 2 sqm zadając odbrażenia malee i z magii. Tak żeby było. Knight powinien odznaczać się siła broni...

DannRook
24-12-2008, 13:48
Takie m mace to najgorsza broń na armii...
H levele, którzy posiadają tą broń i tak nie walą w moby bronią, a na pvp to magic mace tak przydatne jak mls a droższe 100 razy, więc po prostu tej broni sie nie opłaca kupować, w dodatku trzeba skillować w clubie...

Szajba
25-12-2008, 11:54
Knight to rycerz, który powinien miec ograniczoną magie..Cieszcie sie ze macie tyle czarów, takie mlvle. Pomysł kiepski

Vivek
27-12-2008, 21:57
Magic mace jest 1 bronia budowaną przez zespół apo od 0 niemiejącej podstawy w magii.
I to jest przyczyna poprostu zespół apo albo sobie robi jaja z knightów albo nieumnie robić broni. Knight został udupiony. Lepiej jest bić z mls niz z m mace.

revolt demolka
28-12-2008, 14:06
wiec jesli to jest "zwykly bubel to niech Mortiis cos z tym zrobi -.-

roman-17
28-12-2008, 16:28
No to i ja cos wam powiem. Magic Mace tak jak stwierdziliście jest niewypałem...
A mój pomysł zeby poprawić tą broń jest następujący:
Obrażenia fizyczne tej broni zostawić takie jakie są ale dodać tej broni x% obrażeń magicznych. I teraz zależnie od tego czy poprawili by celność MM to wtedy % obrażeń magicznych dać mniejszy a jeśli celność miała by zostać na takim poziomie jaki jest teraz to wtedy obrażenia magiczne powinnny być odpowiednio większe. Specjalnie nie podaje konkretnych wartości, żeby nie było pretensji... a po za tym nie znam się na tym na tyle dobrze;P
a jeszcze jedno odnośnie tego x% obrażeń magicznych a dokładniej z czego miałby być ten procent obliczany. Mam pare pomysłów:
- Maxymalne obrażenia z broni (Magic Mace)
- Maxymalne obrażenia z magii (Exori Max)
- Zależne od Magic lvl

A i można by było zrobić tak (ponoć to nie problem), żeby MM też biło obszarowo:) Np. w ten sposób, że cel dostaje max hity a 8 kratek do okoła dostaje tylko z magii lub dostaje i fizyczne i magiczne ale mniejsze...

To tyle jeśli chodzi o moje propozycje... bo naprawdę trzeba coś zrobić z MM bo teraz jest z nią tak jak kiedyś z s wandem dla sora/druta gdzie sov kosztował 20cc c arrow był liczony w kcc a s wand za 1cc można było sprzadać... Osoby zaangarzowane w akcje z poprawą ceny s wanda wiedzą o co mi chodzi...

Pozdrawiam!!

kowalfps
29-12-2008, 12:02
Jak najbardziej... :)

Powinni dodac tak samo dla Magic Mace atak obszarowy :) i kazdy bylby szczesliwy ;) bo Magic Mace to niewypal ;< ...

Do ekipy APO.
moze dalibyscie rade cos z tym zrobic? :) duzo osob narzeka wiec taki maly update aby Magic Mace osiagnelo swoja cene? a nie jest zwyklym smieciem....

Arturer
23-01-2009, 20:49
Silver wand i golden bolts są the best ale magic mace to jest niewypał ...