View Full Version : Magic mace
Van Destroyer
06-12-2008, 21:38
Nie wiem czy to bug czy tak ma byc ale uzywajac tej broni zauwazylem ze okolo 1/6 strzalow wogóle nie trafia w cel tzn robi sie "chmurka".
I gdy wydalem 20kcc na ta super hiper najlepsza broń, po uzytku okolo 2h stwierdzilem ze takim gównem malo zwojuje bo co jak co ale hity z mlsa trafiaja a jest warty jakies 120x mniej...
Prosze o zrobienie cos z tym... oraz o wypowiedzi urzytkowników co mysla o tej super broni wartej 20kcc...:D
@down
Ten hujowy club to 106... do tego z thundera trafiam zawsze, to jest chyba jednak wina broni...
Duffenzho_Kocha_Krs
06-12-2008, 21:41
Moze po prostu masz chujowego cluba? ;o
Poskilluj ze 3 godziny i sprobuj ponownie :>
tak taka prawda na qod dostaje se silver wand-broń trawia zawsze i to dużymi chitami golden bolt-najleprza broń na qod chity bardzo duże duża odległość i jeszcze zawsze trawia podobnymi chitami a magic mace pff to jest #*%^$ z m mace możesz raz walnąc 1000+ a raz możesz udeżyć po 10 :/ to jest bez sensu aha i jeszcze dużo kasy wydaje się na qod troche więcej niż m mace kosztuje (najlepiej brac g bolta i go sprzedać(oile knight może brac inne itemy niż m mace:/) życze wszytkiego najleprzego ;*;*:*:)
~GrulixBaned
06-12-2008, 22:45
Poczekaj, ąz do resetu servera. Albo po prostu relognij z konta poczekaj 5 min i się lognij.
Napewno jakiś bug, niemożliwe to jest, że z np. war hammera bijesz więcej niż z broni 66 atak, poprostu relognij i tyle.
~~~~!KamileQQQ!~~~~
07-12-2008, 06:20
tak taka prawda na qod dostaje se silver wand-broń trawia zawsze i to dużymi chitami golden bolt-najleprza broń na qod chity bardzo duże duża odległość i jeszcze zawsze trawia podobnymi chitami a magic mace pff to jest #*%^$ z m mace możesz raz walnąc 1000+ a raz możesz udeżyć po 10 :/ to jest bez sensu aha i jeszcze dużo kasy wydaje się na qod troche więcej niż m mace kosztuje (najlepiej brac g bolta i go sprzedać(oile knight może brac inne itemy niż m mace:/) życze wszytkiego najleprzego ;*;*:*:)
Nie to nie jest tak
knight - magic mace
palladyn - golden bolt
sorc ,druid - silver wand
Nie da się wzionsć co się chce
Całkowicie zgadzam się z autorem Tego tematu Magic Mace to sux.
Cena tej macy wogóle się nie zwraca z cena wykonania tego questu poniewarz na quest potrzebne sa :
* 1000lvl
* Crystal Arrow
* Winged Helmet
* Soft Boots
* 16kcc
* Przyjaciela z 20 lvlem z outfitem kobiety
I gdy ten przyjaciej Cię oszuka to nici z całego questa
Techniks
07-12-2008, 06:33
Nie to nie jest tak
knight - magic mace
palladyn - golden bolt
sorc ,druid - silver wand
Nie da się wzionsć co się chce
Całkowicie zgadzam się z autorem Tego tematu Magic Mace to sux.
Cena tej macy wogóle się nie zwraca z cena wykonania tego questu poniewarz na quest potrzebne sa :
* 1000lvl
* Crystal Arrow 1.5kcc
* Winged Helmet 7sc
* Soft Boots 4sc
* 16kcc
* Przyjaciela z 20 lvlem z outfitem kobiety
I gdy ten przyjaciej Cię oszuka to nici z całego questa
Jakim cudem ma cię oszukać?
Magic mace jest sux i mało kosztuje bo :
-47.Knightów posiada 1klvl więc można przyjąć ,że taka sama ilość ma m mace.
Dla porównania magicznych postaci jest 37..
Paladynów z 1klvl AŻ 22.
Troszkę odskoczyliśmy od tematu więc myślę ,że to jest bug ,ale 2 opcja jest to ,że masz mały lvl i dlatego.. Jeśli nie to może Mortiis zmienił coś w mm?
~~~~!KamileQQQ!~~~~
07-12-2008, 08:05
Jakim cudem ma cię oszukać?
Magic mace jest sux i mało kosztuje bo :
-47.Knightów posiada 1klvl więc można przyjąć ,że taka sama ilość ma m mace.
Dla porównania magicznych postaci jest 37..
Paladynów z 1klvl AŻ 22.
Troszkę odskoczyliśmy od tematu więc myślę ,że to jest bug ,ale 2 opcja jest to ,że masz mały lvl i dlatego.. Jeśli nie to może Mortiis zmienił coś w mm?
A no takim sposobem ,że przy pierwszej misji musisz tego 20 lvlka zaprowadzić na ołtarz npc go zabije i dostanie on taki łańcuszek.
Następnie musi Ci go oddać bo musisz zaniesc go do npc.....
Jak nie odda to wiadomo co się dzieje
On nie morze ci go oddac bo jego ciało leży na takim kamieniu klikasz na niego i wyciągasz ten łancuszek
Marcin <3
07-12-2008, 09:53
To prawda magic mace jest zwalone w porównaniu do G bolta i Silver wanda. Każdy chce się jej pozbyć póki ma jescze troszke ceny. Ostatnio za 12k cc widziałem...
Robert el Hombre
07-12-2008, 10:45
Panie upx M mace chodzi po 20 k cc, wand i bolt -45+ k cc.
Piszesz że m mace widziałeś po 12 k cc wątpie(chyba że ktoś za free dostał) ale tak serio to tyle będzie chodzić za rok w wakacje jak ek przybędzie ...
silver ghostek
07-12-2008, 16:57
Poczekaj, ąz do resetu servera. Albo po prostu relognij z konta poczekaj 5 min i się lognij.
ty sie lepiej wyloguj z tego swiata
@topic
To prawda. M mace jest najgorsze z calego zestawu z QoD ale tak to juz jest... Knight to najlepsza profesja i dlatego zawsze lekko dostaje "po dupie" xd
mam ten sam problem ;/ :mad: Mialem zalozyc nowy watek -.- nawet w rotworma nie trafilem -.-....
Trzeba przyznać że, Magic Mace jest niewypałem. Jest najgorszą z najlepszych broni. Powinno się przynajmniej dodać jej bonus np. zwiększyć atak o 10, i tak nie ma dalekiego zasięgu. No i oczywiście trzeba naprawić ten błąd.
Bull aka Bullet
07-12-2008, 19:04
Tak ja też to mam tylko u mnie dopiero co 2 raz jest celny ,ale przy każdym restarcie serwera na jakieś 10 minut jest dobrze nie wiem czym to jest spowodowane.
Nie wiem musi być to chyba bug :o ja tam wole magic sworda lub mls niż tej magic macki poprostu szkoda kasy :cool:
revolt demolka
23-12-2008, 14:05
wg mnie (tylko prosze od razu na mnie nie wjezdzac ze pomysl do bani czy cos w tym stylu) Magic Mace powinno zadawac obrazenia od magii ale wielkosc hitow powinna zalezec od twoich skillow
Fraelek <3
23-12-2008, 14:09
@topic.
Na St. S~ tez to zauwazylem ;d raz pizgnalem 3 k a drugi raz 900...
i to prawda.. mm najgorsze z calego qoda.. magic bolc wali poza mapke i to wiecej niz mm... a tarcza w sumie nic nie daje...
~~~~!KamileQQQ!~~~~
23-12-2008, 14:15
On nie morze ci go oddac bo jego ciało leży na takim kamieniu klikasz na niego i wyciągasz ten łancuszek
Jak ma aola/sla to nie wyciągniesz uwierz mi logujesz się tym drugim charem w temple i go masz ( z kolegą sprawdzałem wszystko dokładnie na test servie)
Najbezpieczniejsza metoda to wzięcie jakiegoś rsa wtedy nie ma problemu.
A magic mace jak była sux tak jest nic nie zrobisz
To jest bubel zwykly szmelc w ogole nie wiem poco mortiis zorbil cos takiego, silver wand czy golden bolt to juz jest cos a to gówno ladnie wyglada tylko w domku tak to sie do niczego nie nadaje.
Golden bolt zależy od magii, silver wand to samo, a magic mace od skilli. I co tu dużo mówić? Wand i bolt walą na 9 sqm, a maca uderza z 2 sqm. Knight ma najgorzej. Maca powinna bić z 2 sqm zadając odbrażenia malee i z magii. Tak żeby było. Knight powinien odznaczać się siła broni...
DannRook
24-12-2008, 13:48
Takie m mace to najgorsza broń na armii...
H levele, którzy posiadają tą broń i tak nie walą w moby bronią, a na pvp to magic mace tak przydatne jak mls a droższe 100 razy, więc po prostu tej broni sie nie opłaca kupować, w dodatku trzeba skillować w clubie...
Knight to rycerz, który powinien miec ograniczoną magie..Cieszcie sie ze macie tyle czarów, takie mlvle. Pomysł kiepski
Magic mace jest 1 bronia budowaną przez zespół apo od 0 niemiejącej podstawy w magii.
I to jest przyczyna poprostu zespół apo albo sobie robi jaja z knightów albo nieumnie robić broni. Knight został udupiony. Lepiej jest bić z mls niz z m mace.
revolt demolka
28-12-2008, 14:06
wiec jesli to jest "zwykly bubel to niech Mortiis cos z tym zrobi -.-
roman-17
28-12-2008, 16:28
No to i ja cos wam powiem. Magic Mace tak jak stwierdziliście jest niewypałem...
A mój pomysł zeby poprawić tą broń jest następujący:
Obrażenia fizyczne tej broni zostawić takie jakie są ale dodać tej broni x% obrażeń magicznych. I teraz zależnie od tego czy poprawili by celność MM to wtedy % obrażeń magicznych dać mniejszy a jeśli celność miała by zostać na takim poziomie jaki jest teraz to wtedy obrażenia magiczne powinnny być odpowiednio większe. Specjalnie nie podaje konkretnych wartości, żeby nie było pretensji... a po za tym nie znam się na tym na tyle dobrze;P
a jeszcze jedno odnośnie tego x% obrażeń magicznych a dokładniej z czego miałby być ten procent obliczany. Mam pare pomysłów:
- Maxymalne obrażenia z broni (Magic Mace)
- Maxymalne obrażenia z magii (Exori Max)
- Zależne od Magic lvl
A i można by było zrobić tak (ponoć to nie problem), żeby MM też biło obszarowo:) Np. w ten sposób, że cel dostaje max hity a 8 kratek do okoła dostaje tylko z magii lub dostaje i fizyczne i magiczne ale mniejsze...
To tyle jeśli chodzi o moje propozycje... bo naprawdę trzeba coś zrobić z MM bo teraz jest z nią tak jak kiedyś z s wandem dla sora/druta gdzie sov kosztował 20cc c arrow był liczony w kcc a s wand za 1cc można było sprzadać... Osoby zaangarzowane w akcje z poprawą ceny s wanda wiedzą o co mi chodzi...
Pozdrawiam!!
kowalfps
29-12-2008, 12:02
Jak najbardziej... :)
Powinni dodac tak samo dla Magic Mace atak obszarowy :) i kazdy bylby szczesliwy ;) bo Magic Mace to niewypal ;< ...
Do ekipy APO.
moze dalibyscie rade cos z tym zrobic? :) duzo osob narzeka wiec taki maly update aby Magic Mace osiagnelo swoja cene? a nie jest zwyklym smieciem....
Silver wand i golden bolts są the best ale magic mace to jest niewypał ...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.