Zaloguj się

View Full Version : Paladyn i styl walki

roni-18
07-12-2008, 14:44
Witam.Mam takie pytanie do was, chodzi oto jak walczyć paladynem?? Widziałem na ss'ach, że koleś ma dwie tarcze to raczej wali z exori max erex.Ja śmigam narazie z kuszą i p boltami i wale tez z exori max erex.I właśnie teraz nie wiem jak walić. Co jest lepszete dwie tarcze i z czaru, czy kusza i p bolty(za niedługo pewnie c arrow)

.PozdrO.

xD Lukki xD
07-12-2008, 14:48
Zależy od tego jaki masz lvl, ale na wyższych lvlach expienie na APO wygląda tak:

Biegasz i rozpierdalasz wszystko w około czarem obszarowym aż Ci się mana nie skończy.

roni-18
07-12-2008, 14:53
mam 118lvl to od którego lvl'u zaczyna sie takie expienie ??

Patrol
07-12-2008, 14:59
Ja tylko czarem jechałem już od 150, więc wiesz...
W pvp jednakowoż na mniejszym lvlu wal z tego c arrow/p boltów.

roni-18
07-12-2008, 15:01
dobra to skoluje tera jakieś dobre tarcze i Mystic Turban i będę biegał z czarem mam 95 shielda starczy na demonach? a i nie wybieram sie narazie na żadne pvp :)

Lost Girl
07-12-2008, 15:24
A ja dodam jeszcze, że najlepiej na 100+ lvlu już biegać ze sprite wandem i blessed shieldem. I tak przecież tylko z czaru wtedy walisz. A w pvp oczywiście ze kusza i p bolty lub łuk i c arrow.

roni-18
07-12-2008, 15:29
ale jak ja mma biegac z sprite wandem jak ja jestem paladynem

chyba, że zwracamy uwage tylko na deff tak?

Busst
07-12-2008, 15:36
ale jak ja mma biegac z sprite wandem jak ja jestem paladynem

chyba, że zwracamy uwage tylko na deff tak?

Załóż Blessed Shield i Sprite Wand, ponieważ mają najwięcej obrony. Stoisz i nawalasz z czarów, albo biegasz i bijesz z czarów, jak Ci wygodniej.

Jaros Jaroz Jaro
07-12-2008, 16:25
gdzieś od 400 lvlu chodz z dwoma tarczami....

bo ten zwykły wand i tak zadużo nie daje... (to dobrze że nie daje xd)

ale jak masz lepszego wanda to go się uzywa...

roni-18
07-12-2008, 16:47
zakupilem sprite wand za 15cc mystica za 3cc i mam Phoenix Shield latalem przed chwila tak i szybko bilem lvl ale spotkalem 3 demony i sie zagapiłem nie musze pisać jaki był tego efekt?? :P

silver ghostek
07-12-2008, 17:29
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=5083
tu masz najlepszy (jak narazie wg mnie) poradnik dla palla by Cineq. Moze jest on lekko przestarzaly ale wiekszosc rzeczy dalej sie zgadza ;]

Ernim
08-12-2008, 13:46
Na elder demonach mozesz expic z kusza ale na draculach to wkladasz w lapie s wanda (duzo defa 45) i jakas tarcze w 2 reke.
Poniewaz 2 tracze niedzialaja i lepiej miec s wanda.
Dlatego sie tak expi poniewaz w moim przypadku jak amm tarcze to dostaje od ms 1k z lapy a jak bym mial luk to mogl by mi walic nawet po 2k dlatego sie nosi tarcze an wiekszym lvl. Proponuje od 100 juz nosic.

Takarji
08-12-2008, 14:46
Ja to na expienie zakładam dwie tarcze, kolega zawsze mówi ze nic nie dają ale sam wkońcu nie wiem. A luk zakladam na PvP i nie raz tez na exp ale wtedy wieksze obrazenia dostaje.
Noś najlepiej tarcze i coś jeszcze do tego :)
Kiedyś było fajnie do luku/kuszy bylo można załozyć tarcze widziałem to na ss'ach Nusultana :rolleyes:

~GrulixBaned
08-12-2008, 14:57
Paladynem się dobrze walczy. Bierzesz łuk i c arrow lub dal bardziej kasiastych golden bolt. Atakujesz na full atak i bądź od niego max 5 kratek dalej, żeby jego szoty z malle (broni) nie sięgały. Gdy on będzie atakować nas z exori max to szybko podbiegamy i przesuwamy gościa.
Sorcer/druid
Tutaj ful atak i jak przeciwnik puszcza spama nie może użyć vity/sio więc ty walisz/ Odpowiadasz na każde uderzenie ue/erex/ue/erex+ c arrow i koleś pada.

Paladin
Nigdy nie walczyłem z palladynem pale dziwne co nie? Więc sam musisz sobie własną taktykę zapewnić.

BecioBanned
08-12-2008, 15:56
żeby jego szoty z malle (broni) nie sięgały.

Melee debilu.

#topic
Tarcza+max erex tylko jak expisz na kilku naraz potworach...
Do pojedynczych c arrow/bolty i na odległość biegając waląc ze strzałki/max erexa.

Undead...
08-12-2008, 16:20
JESLI MASZ 2 TARCZE TO TAK JAK BYS MIAL 1 !!!!!!!!! zalezy gdzie chcesz expic... i w jakich ilosciach bijesz potwory ... duzych ilosciach (na raz) shield pojedynczo arrow