Zaloguj się

View Full Version : Praca adminow/tutorow na apo

RadenS
07-12-2008, 20:19
Chciałbym poznać waszą opinie na temat pracy ekipy apo.

@ Edit

Co do pm'ki od jednego z forumowiczow... temat zalozylem poniewaz jest coraz wiecej skarg na Sieke i Dexotiego za bany za "free". Tak jak ktos juz powiedzial na forum, rozdaja oni bany na oko bez sprawdzania.

@ Edit 2

Powiem wam także że czekam juz 4 dzień na odpowiedź na skargę i pomimo wielu wejść na temat nikt nie odpowiada. Wedlug mnie nie jest to raczej normalne

xD Lukki xD
07-12-2008, 20:36
W pełni wypełniają swoją robotę, chociaż mam lekkie zastrzeżenia do Tygrysa bo mało go ostatnii na APO jest

Muflon
07-12-2008, 21:39
Admini - Jak by nie oni to by forum nie było.
Moderatorzy - tylko 2 cos robi (MC Maciek i Arhadus) reszta do "kosza"

Master Shidishi
07-12-2008, 21:39
Ta popieram!! Nawet jak ktos na resp wbija to nie odpisza bo ciezko im ehh ;/

Exevo knight
07-12-2008, 22:24
Tu z niektórymi się nie zgodzę. Z Dexotim da się pogadać xD To, że wam nie odpowiada to znaczy, że nie ma czasu. Mortiis jest za bardzo "poważny", lecz jego plusem jest to, że daje ostrzeżenia, lecz nie da się z nim pośmiać ani pogadać. Tygrysa też lubię, owszem, nieraz mnie spławia no ale cóż... patrzy na raporta i pewnie sobie myśli "kolejny noobeQ chce się podlizać". Z Sieką miałem same nieprzyjemności. Załog forum nie oceniam bo żadko tu wpadam, ale moim daniem Dexoti to najlepszy tutor :p

Hjubert
07-12-2008, 23:31
Sieka banuje sprawiedliwie (przynajmniej mnie:D), Dexoti raz kumplowi bana nie dal, a wiedzial, ze ma bota i kumpel sie nawet przyznal do tego:>

Selrien
07-12-2008, 23:38
Do GM'ow nic nie mam z każdym można pogadać z Sieką i Mortiisem też.
Di Modkow nie mam również nic ponieważ z 1 Tylko gadam i wgl.
Mc Maciek Jest Spoko Zawsze odpisze ,pomoże i wgl.-Dobry człowiek na dobrym miejscu ;>

Ekipa APO Jest dobra.

Sir Robin
07-12-2008, 23:59
Zastrzeżenia mam do Sieki, ponieważ dzisiaj skillowałem w train roomach, a Sieka do mnie "Artos napisz coś na default" więc odrazu odpisałem i się dowiedziałem że mam wyłączyć bota o.O ("Artos wyłącz bota, który naciska dźwignie za ciebie") Fajnie, tylko nie bootowałem, bo gdybym bocił to bym wogóle nie odpisał na default..

Techniks
07-12-2008, 23:59
Ta popieram!! Nawet jak ktos na resp wbija to nie odpisza bo ciezko im ehh ;/
Daaawno temu zostało powiedziane ,że tego jest pvp.

Tu z niektórymi się nie zgodzę. Z Dexotim da się pogadać xD To, że wam nie odpowiada to znaczy, że nie ma czasu. Mortiis jest za bardzo "poważny", lecz jego plusem jest to, że daje ostrzeżenia, lecz nie da się z nim pośmiać ani pogadać. Tygrysa też lubię, owszem, nieraz mnie spławia no ale cóż... patrzy na raporta i pewnie sobie myśli "kolejny noobeQ chce się podlizać". Z Sieką miałem same nieprzyjemności. Załog forum nie oceniam bo żadko tu wpadam, ale moim daniem Dexoti to najlepszy GM :p
Prawda.

Sieka banuje sprawiedliwie (przynajmniej mnie:D), Dexoti raz kumplowi bana nie dal, a wiedzial, ze ma bota i kumpel sie nawet przyznal do tego:>

Wątpię w twoją bajkę.
Według mnie swą prace wykonują idealnie ,tylko czasem za duża ilość zer widnieje na banie..
A co do banów za free .. ludzie opanujcie się zawsze za coś jest np. zły outfit.

Jaros Jaroz Jaro
08-12-2008, 00:04
Na forum niby okej...ale czasami moderator przesadza i wlepia warna za byle co....

kilka modków do wywalenia moim zdaniem jest....

a co do tutorów na apo to niemam zastrzeżeń....

pzdr

Kornas Pall
08-12-2008, 00:06
Nie ma banów za free -.-

Ja jak dostawałem bany to 100% słuszne ;s

Może się zdaży jeden na trzysta xD

Bull aka Bullet
09-12-2008, 08:54
Właśnie nie ma bannów za free lecz są banny przez pomyłkę admin nie daje za free albo coś masz albo admin pomyłkowo ciebie zbanował przestań takie głupoty gadać ,gm ci dał bana za freee jak by tak było to połowy APO by nie było.

Plener123
09-12-2008, 19:54
Moim zdaniem Moderatorzy na forum bardzo dobrze pełnią swoją pracę.Nie mam do nich żadnych zastrzeżen.A co do gry to nie mam zdania.GameMasterz'y na pewno wykonują też swoją funkcję tak jak powinni.A o tych banach to ja sam nie wiem.

Wiliks
09-12-2008, 19:59
Więc tak:

Mortiis - Człowiek na luuzie. Idzie z Nim pogadać, 'pokurwić' [Nie warnować]. Niby mało banuje, ale jako administrator serwera ma o wiele więcej obowiązków

Dexoti - Super ziom. Nie ma co pisać ; ].

Sieka - Idzie z Nią pogadać.. przekaże..czyli jest na +

Tygrys - Oj.. tutaj bym pisał i pisał. Napiszę krótko: Super i jeszcze bardziej.

Adios - Także luuz ziomek. ;)

I tyle na ten temat. Nie ma co więcej pisać x]

Asar Rook
09-12-2008, 20:25
Ja tez napisalem 2 zgloszenia i nic nie odpisali....
Nooby na tym ots'sie sa kapletnie bezkarni.
Zamiast zbanowac 1 botera mogli by zbanowac 5 graczy ktorzy nie szanuja np. respow innych.
Tacy bardziej denerwuja i uprzykrzaja gre.

@Techniks.
Jak np. na 210 lvl mam ubic 300 ktory mi sie na dracule wladuje?

Po co Gm, tutor czy mod z ktorym da sie pogadac? W ten sposob oceniacie (nie wszyscy) jego przydatnosc dla serwera lub forum?
Macie radoche jak Gm z Wami popisze z 2 min, a pozniej wymysli byle walka zebyscie mu dupy nie zawracali lub tez poprostu bedzie mial powazniejsze sprawy i obowiazki zwiazane z serwerem.
Mysle, ze dobry Gm to taki ktory nie siedzi pod depo na invisible i czatuje na botera tylko czyta raporty i lata po mapie.
Ale to moje zdanie.

Sys3k
09-12-2008, 20:26
Mortiis - Brak odp na e-mail,raporty.
Sieka - Dla mnie bardzo dobry GeJmmaster x ( obym warna nie dostal )
Dexoti - looZ

Heroes Rooker III
10-12-2008, 01:28
Po pierwsze Mortiis jak wiemy ma już ponad 20 lat.
Więc po co ma mieć czasu na odpisywanie na wasze e-miale.
I w dodatku też ma studia to jest drugi plus.
Po drugie !!
Wystarczy że narzekasz na niego i w tym dzięki niemu i interwencjii Tygrysa.
Mamy update co jakiś czas :)
Sieka jest dla mnie wporządku ani raz mi nie dał bana.
Adios czasami narzeka , lecz ma czasami coś nie tak.
Dexoti- Nie znam go za dobrze ale chyba sprawuję dobrą rolę ST.

Pon xD
10-12-2008, 17:40
Po ostatniej rozmowie z Gm;'em Wydaje mi sie ze Dexoti KOX :D Dal mi Namelocka Gdy go o to poprosilem ,,dziekuje"

Arkon szuter
10-12-2008, 17:52
Nic nie jest doskonałe, wiec kazdy moze popelnic błąd. Ekipa apo zadko sie myli.

Bull aka Bullet
10-12-2008, 20:36
Jednak mam troszeczke pretensji do Sieki widzialem ostatnio liste bannów i co minute ban nie wiem może i Gm`owie mają spacjalny program anticzit albo coś w tym stylu nie wiem ale to troszeczke za dużo 30 banów w 30 minut

Exevo knight
10-12-2008, 21:04
Ja tez napisalem 2 zgloszenia i nic nie odpisali....
Nooby na tym ots'sie sa kapletnie bezkarni.
Zamiast zbanowac 1 botera mogli by zbanowac 5 graczy ktorzy nie szanuja np. respow innych.
Tacy bardziej denerwuja i uprzykrzaja gre.

@Techniks.
Jak np. na 210 lvl mam ubic 300 ktory mi sie na dracule wladuje?

Po co Gm, tutor czy mod z ktorym da sie pogadac? W ten sposob oceniacie (nie wszyscy) jego przydatnosc dla serwera lub forum?
Macie radoche jak Gm z Wami popisze z 2 min, a pozniej wymysli byle walka zebyscie mu dupy nie zawracali lub tez poprostu bedzie mial powazniejsze sprawy i obowiazki zwiazane z serwerem.
Mysle, ze dobry Gm to taki ktory nie siedzi pod depo na invisible i czatuje na botera tylko czyta raporty i lata po mapie.
Ale to moje zdanie.

Tak mi się wydaje, ale powinni dać spokój botterom (przynajmniej narazie) i zająć się noobami. Jeden noobeQ potrafi gorzej kolesia wnerwić niż 10 botterów. Jak by nie było "dzieci neo" to nikt by nie zwracał uwagę na boty bo i tak mieli by gdzie expić ;] Komentujcie tą wypowiedź :P

Max Master
11-12-2008, 14:50
ziom powiem tak dostałem bana od Detoxi i od Sieka na noob postaciach i mialem boty wiec :}

Haste Mu
14-12-2008, 15:15
Moim zdaniem powinni wyjebać Sieke, Adiosa, Dexotiego bo to są MEGA NOOBY!!

Mc Maciek
14-12-2008, 15:21
@UP
Według mnie, Adios jest najmniej aktywny... Co do Sieki i Dexotiego nie mam zastrzeżeń...

@TOPIC
Jeśli miałbym przeprowadzać jakieś zmiany w ekipie tutorów, to zamieniłbym Adiosa na dwóch innych tutorów, aktywniejszych w grze i na Forum...

Silkroad
14-12-2008, 17:27
Mortiis- Założyciel servera, kiedyś najlepszego w polsce, teraz? Kto wie...
Tygrys- Wybitny maper jakże inteligentny i pomocny człowiek.
Sieka- Nie znam jej płci, jezeli jest dziewczyną to bardzo dobra tutorka ;)
Dexoti- Rulez ;P Dał mi bana za boty xD
Adios- Właśnie on mnie ciekawi jakoś go nie widać nigdzie na forum ani w grze.
Jeżeli mniałbym coś zmienić to, to aby ktoś zaglądał w zgłoszenia na forum. Bo jeżeli Tygrys/Mortiis zaglądają tam raz na miesiąc czy nawet więcej, to po co ma być ten dział... Tylko zawadza.

Robert el Hombre
14-12-2008, 18:01
Ja mam tylko pretensje na słabą komunikacje z gm na" raport "
Reszta to nie ich wina, bany są w większości słuszne.

Haste Mu
14-12-2008, 19:06
:mad:
Co do Adiosa to może i jest mało aktywny ale też i pojebany.
Chciał mi wjebać bana bo ostrzegałem boterów, że on wszedł.
Sieka napierdala bany na prawo i lewo ale przynajmniej jest aktywna w grze ale na forum tego nie widzę co też tyczy Dexotiego.

~Paso~
14-12-2008, 19:41
Mortiis - Pomocny GM, mozna sie z znim dogadac normalnie ;))
Tygrys - Jeden z naj maperow :O jesli on robi te mapki :P...Nigdy nie odpisal mi jeszce na rr ;o
Sieka - Pomocna , rozwiazuje problemy itp Czynny czlonek APO
Dexoti - Najlepszy GM na Apo Zawsze pomoze, wytlumaczy dlaczego tak a nie ;o Odpisuje na rr, pomaga kazdemy Graczowy !!! (przynajmniej Mnie)
Adios -??? Co to za GM .... Nie wiem ;s

Techniks
15-12-2008, 06:41
@UP
Według mnie, Adios jest najmniej aktywny... Co do Sieki i Dexotiego nie mam zastrzeżeń...

@TOPIC
Jeśli miałbym przeprowadzać jakieś zmiany w ekipie tutorów, to zamieniłbym Adiosa na dwóch innych tutorów, aktywniejszych w grze i na Forum...

Adios jest najlepszy bo wchodzi o najpóźniejszej porze dzieki czemu łapie śpiących cave boterów.
Każdy wykonuje swą prace idealnie. :)
1. Mortiis ,Dexoti
2. Tygrys ,Adios
3. Sieka - miejsce ostatnie ponieważ afery związane z nią i wulfem wydaja mi się być prawda ,ale to nie moja sprawa i jedynie z nią nie miałem do czynienia. :P

[Mc Maciek] Jak to? Przecież sprawa z Wulfem się wyjaśniła i ten ban był najwidoczniej słuszny:
[Techniks] Nie chodzi mi o to ,ale o to ,że nie zostanie zbanowany za boty..
Lotnać broszkę z 1 apo oO też fajne.

ban jest krótki, radze zmienic title na postaci, to nie bedzie kolejnego.

Ja mam tylko pretensje na słabą komunikacje z gm na" raport "
Reszta to nie ich wina, bany są w większości słuszne.

Jak szybko odpiszesz np. na 20 raportów?
Zawsze ktoś musi poczekać dłużej na odpowiedz na rr.

ZareX
15-12-2008, 09:10
Ekipy?

W grze żeby dostać odpowiedź na raport to trzeba zajebiście długo poczekać, a czasem nawet czekanie nie przynosi efektów.

_._

Bany? Mogę napisać tu tyle nicków tzw. 'śmieci' czyt. botów z APO do zbanowania, tylko po co skoro nikt ich nie sprawdza? o.O

BecioBanned
15-12-2008, 09:39
Tygrys jest najlepszy. ; d
Sieka&Dexoti maszynki do banowania. xdd

Nakomi Takahata Old
15-12-2008, 17:26
Mortiis- Zalozyciel APO chyba spox gosc xD
Tygrys- Najlepszy Ziomu$ na APO ;P
Sieka- bez komentarza
Dexoti- hmm nie znam xD
Adios- malo aktywny

Malahada Astin Old
15-12-2008, 18:40
Nie ma banow za free.
Tak jak ktos juz napisal nie ma za free tylk przez pomylke:),tylko dla czego nie potrafia sie przyznac do tej pomylki tylko sciema,a na raporty odpisuja jak im sie chce.Kilka dni temu wyslalem film pokazujacy ze nie potrzeba mi bota do expienia do tej pory zero odzewu na raporty i e-maile nie odpisuja.
Maja to w D....
Mortiis nie przyzna mi ze mam racje bo to jego Kobiet dala mi bana,a ja mysle ze ona sie nie zna na tym co robi.
Raz zlapali mnie na botowaniu,przyznalem sie co prawda po czasie ze mialem bota,ale teraz kolega mnie uha,a Sieka uznala ze to boot.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

-Kwas-
15-12-2008, 20:02
Oj myslisz sie :) Ostatnio Dexoti sie uwzial bo go zwyzywalem, banuja mi wszystkie chary za nic, ale i tak odchodze po banie wiec lajt ^^

V!seko.
15-12-2008, 23:07
Robią co mogą, nie można ich o nic winić. Na złość wam nie robią, chociaż tak wam się wydaje ; )

#Down.
Swoje wiem.

To że was banują, nie oznacza że to ich wina, ja np. nie wierze w przypadki typu:Nie miałem bota a dostałem bana.
Znam Gm'ów, sam nie dostawałem banów za darmo.

Jedynie do kogo mam pretensje to do moderatorów na tym forum.

-Kwas-
15-12-2008, 23:35
@Vis

Mało wiesz ;) Powiedz prawde w oczy dla Dexotiego to zobaczysz jak bedziesz mial, elo

Ober Caster
15-12-2008, 23:59
Pozwole sobie podsumować kto co ma robić, a co robi...

Mortiis http://i33.tinypic.com/25u7kic.gif

Obowiązki: Skrypty, administracja, zarządzanie PACC
Co robi: Wszystko co musi

Tygrys http://i33.tinypic.com/25u7kic.gif

Obowiązki: mapping, administracja
Co robi: Wszystko co trzeba

Adios http://i33.tinypic.com/25u7kic.gif

Obowiązki: pilnowanie porządku, odpowiadanie na pytania
Co robi: pilnowanie porządku, odpowiadanie na pytania, czasami troche nadużyje
JEST MAŁO AKTYWNY

Sieka http://i35.tinypic.com/23hoynl.gif

Co robi: pilnuje porządku (aż za bardzo), pobija rekordy w banowaniu, sra sie z boterami, daje bana za przupuszczenia do bota (nie za udowodnienie)

Dexoti http://i35.tinypic.com/23hoynl.gif

Co robi: odpowiada ZAWSZE na pytania (jedyna zaleta), naduzywa praw, pobija rekord w zbanowanych (ale Siecie nie dorównuje :p).

Autor prosił o opinie więc ją wyraziłem...

Malahada Astin Old
16-12-2008, 11:45
Robią co mogą, nie można ich o nic winić. Na złość wam nie robią, chociaż tak wam się wydaje ; )
V!SEKO,jak mi ciebie szkoda piszesz takie pierdoly ze pawiac sie chce.Napisz do Gm,a prawde to sie przekonasz.Oni robia wszystko zeby dobrze sciemniec gracza nic poza tym.Oczywiscie nie wszyscy.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::m ad::mad::mad::mad:

*MiszczÓ*
16-12-2008, 12:30
Dlaczego oni mają pracować? Czy oni coś z tego mają, ktoś odpowiedziałby mi że satysfakcja, ale dla mnie to nie wystarczający powód aby marnować swój czas i nie tylko dla mnie. Jedynie kto teoretycznie powinien pracować to Mortiis i Tygrys, którzy coś robią, ale nie do końca. Biorą za to niemałe pieniądze, i robią minimum tak aby "wy" w sensie graczy mogli marnować swoje życie, a oni mieli z czego żyć. Z tego wysuwa się wniosek, aby coś wywalczyć musieli byście przestać grac, ale jak wiadomo wszystkim to realnie niemożliwe :)

Ajron
23-01-2009, 22:53
Bany za free ;s To jest nagminne! ;/ U Dexotiego już 2 dostałem, 1 za siedzenie w trainerze (byłem w kiblu - wracam a tu ban o_O) a drugi za niby bota, bo stałem i sie manasowałem ;s

Teruka
23-01-2009, 22:59
Hmm..
A może wypowiecie się na temat nowego tutora,kolegi Boa'y ? ;>

Exevo knight
23-01-2009, 23:55
Hmm..
A może wypowiecie się na temat nowego tutora,kolegi Boa'y ? ;>

Nic do APO nie wnosi. Tak samo było jak go nie było a może nawet i lepiej. Nieraz widzę jak szpanuję swoją rangą :> Nie interesują go raporty. Od czasu do czasu odpisze na raport i pomoże ale tylko po to aby go nie wytykano. Jest to jeden z najgorszych a nawet najgorszy (nawet gorszy od Sieki :o) tutorów. Mortiis powinien jeszcze raz przemyśleć co zrobił serwerowi i jaką krzywdę mu wyrządził zatrudniając takiego członka ekipy.

Ostatnio doszedł do nas nowy członek obsługi serwera - Exod. Sprawiedliwy i surowy człowiek. To właśnie po jego powrocie zaczęły się delete za boty z czego jestem osobiście bardzo zadowolony. Jest aktywny na game-chat co jest największym plusem. Stara się raczej każdemu pomagać. Odbiera raporty a te bezsensowne po prostu zamyka i zostawia bez odpowiedzi (wzór do naśladowania). Nieraz na game-chat zauważyłem, że nawet jak jakiś "noob" obrażał go, on po po prostu go olewał. Dopiero jak zaczynał przerzucać się na graczy reagował i starał się uspokoić gracza lub odpowiednio go wynagrodzić. Jak bym miał go oceniac dał bym mu 9/10. Mam dopiero 14 lat a więc może trochę jestem surowy w ocenie :/

@Ktoś
Zapomniałeś jeszcze o Exodzi-e, to jest przecież GM :p A z tym co napisałeś, że tutorzy wykonują swoją pracę jak mogą to się nie zgodzę w niektórych przypadkach :/

Ktoś
24-01-2009, 01:37
Ja napiszę tak:
Każdy Tutor próbuje wykonywać swoją pracę jak najlepiej potrafi, lecz nie zawsze im to wychodzi.
Co do GMów nie mam żadnych zastrzeżeń.
Tygrys, często na forum i odpisuje na raporty.
Mortiis. Stara się i widać tego efekty.