View Full Version : System Bannów [wejdzcie]
Bull aka Bullet
09-12-2008, 16:53
Otuż mam pewną propozycje co do forum. Odrazu mówie ten temat pasuje mi tylko w tym dziale nie pasuje mi wogule do propozycji dlaczego bo od tego mamy dział forum żeby zgłaszać tutaj ponieważ:
Forum
Wszystko dotyczące naszego forum.
A to dotyczny naszego forum w 100% a więc przejde do mojej propozycji
A więc chciałbym ,aby moderatorzy/administratorzy naszego wspaniałego serwera pomyśleli nad pomysłem który przedstawie chodzi mianowicie o banny okresowe czyli dostaniemy banna za coś bardzo ale to bardzo błachiego to naprzykład:
Przeklinanie wulgaryzmy 20/10 dni bez możliwości pisania na Pw, postów ,zakładania tematów.
Handel na forum postaciami 10 dni bez możiwości pisania na Pw, postów,zakładania tematów.
/\ to są tylko przykłady to moderator/administrator serwera ustali jaki będzie wymiar bannów czy te banny będą permamentne czy też będą objęte jakimś okresem czasu.
Moim zdaniem naprawiło by to w mniejszym stopniu pracę na forum.
Nakomi Takahata Old
09-12-2008, 16:55
Mi sie podoba ten pomysl chcialbym zeby tak bylooo ale to tylko zludzenie
Nareszcie jakis konkretny pomysł
BRAVO!!!!!!! :D
Więc teraz uzasadnienie dlaczego jestem na TAK!
Dostał ktos bana za wulgaryzmy/nabijanie postów lub inne przewinienie to musi robic nowe konto, niektórzy juz na tym forum maja po 20+ koncie (major) xD więc to by był bardzo dobry pomysł, oczywiscie za obrazanie administratorów, gmów, tutorów, czy naszych kochanych moderatorów
(Mc Macka, Arhadusa i Bussta) bo Laluś, Flama, Guest ch*ja robia, bedzie ban juz całkowity tak jak jest teraz :P
old Don Mateo
09-12-2008, 17:10
Ta ale jak koleś dostał 1500100900 banów to nie powinien mieć takiego czegoś xD jestem na tak ale na dłuższy okres
earendur XDDDD
09-12-2008, 22:03
, niektórzy juz na tym forum maja po 20+ koncie (major) xD
mam juz chyba 31 konto : )
topic
tak naprawde dobry pomysl : )
DannRook
09-12-2008, 22:08
Mogło by to wejść w życie ale...
Ban na 10 dni na ip, bo tak to zakładasz nowe konto i git majonez.
Pls ban na 30 dni z spamowanie na forum-.-
mam juz chyba 31 konto : )
topic
tak naprawde dobry pomysl : )
i kolejne zbanowane. ;-)
#topic.
jeśli tak, to okres banów: pierwszy - tydzień, drugi - miesiąc, trzeci - delete. ale na takiej zasadzie, że po pierwszym banie wystarczy jedno ostrzeżenie i leci kolejny ban. czyli osoba po prostu dostaje drugą i trzecią szansę.
Zgadzam się z twoim pomysłem. Co z tego jak ktoś dostanie bana na zawsze i zrobi sobie kolejne noob konto, a co innego jak ktoś ma dobre konto, dużo postów(dobrych) i dostanie bana przez przypadek
handlarz_narkotykow
16-01-2009, 19:12
i kolejne zbanowane. ;-)
#topic.
jeśli tak, to okres banów: pierwszy - tydzień, drugi - miesiąc, trzeci - delete. ale na takiej zasadzie, że po pierwszym banie wystarczy jedno ostrzeżenie i leci kolejny ban. czyli osoba po prostu dostaje drugą i trzecią szansę.
Zgodzę się z tym, lecz nie do końca. Na pewno człowiek w miarę inteligentny nie zmarnuje tych 3 szans, natomiast "drugi - 2 tygodnie", trzeci - miesiąc, a 4 - delete.
Ja się zgadzam z Arhadusem.
Jak na serverze. 3 bany i delete.
@topic
Świetny pomysł!
Jedna z niewielu konkretnych propozycji via forum.
Dzięki Ci za to, że myślisz! ;d
Fajny pomysł:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
To by było dobre ale pewnie nie wejdzie :/
Seviper 2.0
25-01-2009, 20:48
Wszystko w porządku, tylko nikt z Was nie pomyślał, że jak ktoś dostanie bana, to nie będzie mu się chciało czekać tydzień czy miesiąc tylko i tak zrobi nowe konto przynajmniej na czas bana...
..Zaxu$..
25-01-2009, 21:19
innaczej np dostaniemy 5 warnow i mamy bana na tyg i mozna znowu pisac tym samym kontem ;p
Oczywiście jestem ZA byłoby mniej banów i mniej multikont :)
Jakby to mieli wprowadzić to powinno być tak jak to ujął Arhadus, to jest:
Ananas bananas : )
27-01-2009, 15:42
nom pomysl nie glupi jeszcze ktos mysli o tym forum nie bedzie takto tyle kont :) Jestem za :)
Spotkałem się już z takim systemem na jakimś forum nie pamiętam już jakim.
Zdecydowanie na tak !
Dobry pomysł :)
Sir Delasi
03-02-2009, 11:41
Ja myślałem żeby nie za pierwszym ostrzeżeniem dostać bana tylko za 3 albo 2 :rolleyes:... Dziwne to by było że za 1 razem ktoś dostaje bana bo nie przeczytał regulaminu i co ? Gdyby już jego czas minął to jeszcze raz tak by zrobił . A nie powinno być na konto tylko jak już ktoś powiedział na ip :cool:.
Też powinno zależeć od jakiego ostrzeżenia ^^ ...
1 Tura
1 ostrzeżenie - nie ma
2 ostrzeżenie - nie ma / jest
3 ostrzeżenie - jest
2 Tura
1 ostrzeżenie - nie ma
2 ostrzeżenie - jest
3 ostrzeżenie - jest
3 Tura
1 ostrzeżenie - jest
2 ostrzeżenie - jest / kasowanie konta
3 ostrzeżenie - kasowanie konta
Przypuśćmy ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.