View Full Version : [ARMIA 7.6]Wi?kszy exp z pacc!
xD Lukki xD
11-12-2008, 14:04
Witam.
Wpadłem na ciekawy pomysł. Chodzi o to żeby pacc coś dawał poza nowymi terenami bo obecnie kolejek już nie mamy i raczej nie będziemy mieli. Co wy na to, aby każdy potwór dawał 10-20% więcej expa niż na facc.
Czyli np.
Bally daje 200k expa, czyli z pacc które dawało by 10% expa więcej dostawało by się 220k expa, a jak by było to 20% dostawało by się 240k expa.
Inny przykład dla mniejszych lvli
Demon daje 28500 expa. Z pacc które dawało by 10% expa więcej dostawało by się 31350 expa, a jak by było 20% więcej to dostawało by się 34200 expa
@Techniks
A nowe tereny nie są wymuszaniem? xD
Większy exp był by zwykłym przywilejem :)
@Tal
Edzio First np. w wywiadzie z nim mówi, że swój 1200~~lv wbil w 3 miesiące. Pomyśl w jakim tempie wbijałby od 0 znów taki lv !
No life pl0x?
@edit
Oczywiście może to być mniej niż 10% :X Po to jest forum, aby dyskutować :)
@Bio Hazard, Laluś i Max Master
Debilne wypowiedzi NIE MILE widziane, wyjdźcie.
Techniks
11-12-2008, 14:08
Witam.
Wpadłem na ciekawy pomysł. Chodzi o to żeby pacc coś dawał poza nowymi terenami bo obecnie kolejek już nie mamy i raczej nie będziemy mieli. Co wy na to, aby każdy potwór dawał 10-20% więcej expa niż na facc.
Czyli np.
Inny przykład dla mniejszych lvli
Czyli chcesz dobrze expić kup pacc! - pacc 10 zł.
Nie uważasz ,że to by było swojego rodziaju wymuszanie zakupu pacc?
Ja sądzę, że to nie będzie wymuszenie.
Nawet jak PACC będzie miał 10% więcej expa to więcej pewnie będzie typa z PACC, efektem tego expowiska na PACC będą przepełnione :)(wtedy Mortis zarobi :P)
Moim zdaniem ten pomysł jest beznadziejny...
Będziemy płacić za zwiększony exp -.-
Po co to? Chcesz szybko expić idź inne otsy i nie rób z apo jeszcze większej łatwizny. Edzio First np. w wywiadzie z nim mówi, że swój 1200~~lv wbil w 3 miesiące. Pomyśl w jakim tempie wbijałby od 0 znów taki lv !
Tak jak mówiłem pomysł do bani.
To tyle, baj
Peace...
@edit...
Teraz tak pomyślałem co na to gracze grający na rooku. Tam pacc nie jest niezbędny do grania a po dodaniu tego dodatkowego expa stanie się niezbędny... Na dodatek co mają powiedzieć gracze, którzy osiągnęli dużo bez takich udogodnień.
The best palladin
11-12-2008, 14:46
nawet dobry pomysl ale troche za duzo %
zeby bylo gdzies tak z 5% wiecej to by bylo naprawde dobrze
Powiem tak...
To głupi pomysł poniewasz pacc jest tani wiec dużo osub by kupywało pacc żeby miec wiecej expa.
Chyba, że pacc by zrożał o połowe ;)
Zły pomysł, to tylko kolejne ułatwienie dla pacców, faccowi też się coś należy, ale i tak już jest o wiele za łatwo. niech zostanie tak jak jest.
>>Vegos<<
11-12-2008, 15:49
Ja sądzę, że to nie będzie wymuszenie.
Nawet jak PACC będzie miał 10% więcej expa to więcej pewnie będzie typa z PACC, efektem tego expowiska na PACC będą przepełnione :)(wtedy Mortis zarobi :P)
WŁAŚNIE!!!!!!!!!!!!!
WTEDY MORTIIS ZAROBI SPORO FORSY :D
Jestem za tego pomysłu, bo jak my kupimy pacc'a i tylko nowe wyspy mamy i tylko tyle :/ a takto jak kupimy pacc'a to wtedy Mortiis utrzyma server i będzie git.
PS. Mogłeś dodać SONDĘ :p
espanian
11-12-2008, 16:21
wg. mnie jeżeli coś takiego miałoby wejść to musi być to 2% ponieważ 10 to za dużo.
Dlaczego nie 10% ale 2%?
Załóżmy że 500lvl bez niczyjej pomocy i bez bota wbijesz w 3 miesiące
Dla porównania gracz z pomocą kumpla bądź allegro kid wbije taki lvl z 1.5-2 miesięcy i wychodzi miesiąc w przód czyli oznacza to że po APO latały by same PACCki(czyt. gracze z PACCem) i do tego jeszcze by miały po 1.9k lvl a więc...
pomysł przysłowiowo DO DUPY!
Głupi pomysł bo nuperty po tygodniu by się domagały usunięcia tego.Po drugie pacc by sie chwalili że "ja wbiłem ten ....... lvl szybciej od ciebie bo miałem pacca" a ten kumpel który ma wysoki lvl i wbijal go z 3 -4 miesiące a ten miszczu h-lvl wijał go 2.
^Gpiotras~
11-12-2008, 16:40
Mi osobiscie sie to nie podoba bo? bedzie za duzo h lvl i tak jest ich juz duzo
ale za to dla pacc bym dal np.50/60 % wiekszy loot
Silkroad
11-12-2008, 16:47
Dla mnie to Mortiis zaraz tu wbije, i to wprowadzi bo kasa będzie :O xD A tak na serio, to się zgadzam, ale nie 10% tylko 5% :) Tyle by starczyło. Bardzo pożyteczne by to było i dla graczy i dla Mortiisa < Money x d > Taki mały przywilej by się przydał, jestem na tak.
Max Master
11-12-2008, 17:39
Powiem Ci tak to kretynski pomysl ...jak sie cos nie podoba to sobie zrob ots a nie ..
Ya rly? I może frytki do tego? A może odrazu exp x 100 dla wszystkich? Na APO i tak już jest o wiele za łatwo. Poza tym jakby się jeszcze szybciej wbijalo lvl'e to OTS by się nudny zrobił. Kupujesz PACCa, wbijasz w miesiąc 1200~ lvl (no life plix plax plox- 1500~ lvl). Wbileś lvl, zrobileś wszystkie questy i co robić? Na pewno nie byłoby więcej graczy.
Ya rly? I może frytki do tego? A może odrazu exp x 100 dla wszystkich? Na APO i tak już jest o wiele za łatwo. Poza tym jakby się jeszcze szybciej wbijalo lvl'e to OTS by się nudny zrobił. Kupujesz PACCa, wbijasz w miesiąc 1200~ lvl (no life plix plax plox- 1500~ lvl). Wbileś lvl, zrobileś wszystkie questy i co robić? Na pewno nie byłoby więcej graczy.
Irytująca wypowiedz irytującego moderatora, graczy moze i nie było by więcej ale było by więcej graczy pacc, więc Mortiis by na tym zarobił, i co Cie to obchodzi czy ktos gra w tibie czy idzie grac w piłke? A co do questów im wiecej h lvli na ots tym więcej nowych questów wiec? plx WYJDZ!
@topic
Dobry pomysł ale nie 20% tylko tak z 5-10%
A jak nie expa to chociaz dla pacc zeby loot był lepszy.
@edit
To jest po prostu głupota, za dużo przywilejów będą mieli na pacc. Poza tym nie każdego stać nawet na ten 10zł wydatek.
Jak go nie stac to niech ku*wa nie gra.
@Bull aka Bulled
Za to wyzywanie na team speak mnie i mojego kumpla nie odbanuje Cie, a jak juz to sie bede musiał zastanowic : <
jacek3332
11-12-2008, 18:30
To jest po prostu głupota, za dużo przywilejów będą mieli na pacc. Poza tym nie każdego stać nawet na ten 10zł wydatek.
Ankarius
11-12-2008, 19:00
Człowieku weź się zastanów!!!
zobacz piszesz żeby potwór dawał ok. 20% expa więcej np: Bally
Ale spójrz Bally jest tylko na pacc...
To nie bedzie na 100% wprowadzone bo byłoby nie fer wobec ludzi którzy mieli wcześniej pacc...
Bull aka Bullet
11-12-2008, 19:08
@ Muflon poza tematem odbanuj mnie na serwerze luSh#
@topic
Czy ty wierzysz w to co napisałeś chyba nie nikt tego nie wprowadzi to by było ułatfienie gry za 10 zł to tak jak byś bota używał rozumiesz?
Old Biohazard
11-12-2008, 19:09
Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie...
Przeczytalem tylko tytul i wiecej nie musze...
Jeszcze raz NIE!!
xD Lukki xD
11-12-2008, 20:26
Kupujesz PACCa, wbijasz w miesiąc 1200~ lvl (no life plix plax plox- 1500~ lvl). Wbileś lvl, zrobileś wszystkie questy i co robić? Na pewno nie byłoby więcej graczy.
Właśnie dlatego prawie co update mamy nowy quest, potwory , aby gracze którzy mają 1000+ lvl się nie nudzili -.-
~GrulixBaned
11-12-2008, 20:32
Moim zdaniem to jest dobra propozycja, ale nie zapominajmy o graczy z kontem "darmowym" aby też oni grali i dożyli do celu.
DannRook
11-12-2008, 20:41
Czyli pacc miałby exp razy 6 a facc razy 5.
Spójrzmy prawdzie w oczy, większość 200-300 levelów ma pacc bo jakby padali to dość trochę leveli by tracili, więc to dałoby tylko szybszy exp, a to związane jest z tym, że ucierpią na tym gracze, którzy mieli pacc i wbili ten 1000 level na expie razy 5 a nie razy 6.
Co do przywilejów dla pacc, to pacc ma nowe wyspy w tym tak znaczące jak ank czy expgard dla low lewelów, uwierz mi 2-3 razy szybciej wbijesz level na demcach na expgard niż na demcach na canionie bo tam zawsze pełno noobków.
Pacc ma sle, pacc może logować się bez kolejek choć ten przywilej jest już raczej nie aktualny bo na apo od jakiegoś roku nie ma kolejek, tylko z pacciem możesz wykonać znaczące questy na tym otsie etc.
Jestem na nie.
Po za tym nie wszystko można kupić, a większy exp nie zachęcił by nowych graczy bo to oni przeważnie mają konto darmowe, a zachęcił by tylko graczy, którzy robia sobie tzw. nocki, expią 25/8 do dłuższego expienia bo przecież szybszy exp, szybciej wbiją ten level i sprzedadzą postać na allegro.
Night Raven
11-12-2008, 21:00
Moim zdaniem ten pomysł jest beznadziejny...
Będziemy płacić za zwiększony exp -.-
Po co to? Chcesz szybko expić idź inne otsy i nie rób z apo jeszcze większej łatwizny.
Popieram cie, chcesz miec wiekszy exp to idz na otsy x1000000, i za rata dostan 103910294128391 lvl.
Jestem na nie.
Mr Killer
11-12-2008, 21:42
Zły pomysł . I tak pacc ma dużo lepiej niż facc -.-
Fire Warior
12-12-2008, 08:32
Zły pomysł . I tak pacc ma dużo lepiej niż facc -.- Zgadzam sie, poco ich jeszcze ulepszać :/
Zły pomysł . I tak pacc ma dużo lepiej niż facc -.-
Glupi de*ilu przeciez pacc musi miec lepiej bo płaci sie za niego a za facc nic nie płacisz.
Japi*rdole ale na tym forum sa de*ile żenada.
Robert el Hombre
12-12-2008, 15:50
Pomysł jak najbardziej nie do zrealizowania.
Przecież w tym miesiącu już było z 3x exp podwójny. Po co z apo robisz gówniany otsik.?
Dawniej za czasów starych manasów kupe osób grało później mniej.
Stanowcze nie!
Techniks
12-12-2008, 16:16
Właśnie dlatego prawie co update mamy nowy quest, potwory , aby gracze którzy mają 1000+ lvl się nie nudzili -.-
Tak właśnie i dodają questy tylko dla hlvl żeby im się nie nudziło ,a dla low?
Jak już mówiłem jestem na nie.
Nie ma mowy! Dlaczego gracze którzy nie "wspomagają pieniężnie" serwera mają być gorsi?! Od kąd Mortiis dał na godzine exp x10 wszyscy teraz wymyślacie głupie propozycje.
Moja propozycja zamknąć ten dział, bo i tak nic tu napisane nie wchodzi w życie.
Maksymalnie 1-2%, nie więcej. Wiecej to przegięcie.
a ja mysle że do do bani a jak już to dla wszystkich teraz jest exp x4,75 a jak już to może by tak zwiększyć go do 5 a to dla pacc zrobić żeby exp był x5,25 :D:D:D:D:D
Plener123
12-12-2008, 19:44
Ich sposób na nudę to włączanie PK :)
@TOPIC
Ja jestem na nie,gdyż teraz jest APO łatwe,po co mamy psuć tą atmosferę :) ;>
~~~~!KamileQQQ!~~~~
14-12-2008, 11:40
O tak to niezwykle wyśmienity pomysł!
Tutaj niema nic dobrego dla pacca all czary sa facc nawet aola mozna kupic na faccu :/
POPIERAM W 100 %
Aha i niech zrobią pacc po 15-20 zł bo niedługo to się przstanie takie apo prowadzic ;]
I może być tak pacc = + 50 % expa.
Czyli Pacc dostałby za takiego bally 300 000 expa a nie 200 000 ;]
Chcesz grac = zainwestuj w pacc
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.