PDA

View Full Version : [ARMIA 7.6] Exp na ?wi?ta (2)

Veto
13-12-2008, 21:55
Witam. Fajnie by było, gdyby na święta exp zmniejszono do 3, 4, no w ostateczności 2. Bo co to za święta z fishem na big table'u i popijaniu cup of water? Ale z kolei, można też w tą stronę. Expa będzie 0, natomiast w tych dniach będą organizowane eventy, i rozdawane np. dyplomy ukończenia jakiegoś eventa, oraz chociaż zaangażowanie w jego kierunku. Co wy na to?

Thus Astud 2.0
13-12-2008, 21:58
Moim zdaniem dobry pomysl.Nie bedzie expienia w swieta tak jak to niektorzy robia -.-

@down
pisze sie Wigilie

^Gpiotras~
13-12-2008, 22:04
Ja bym zrobil to tak w te dni wolne bym robil loterie nie loterie konkursy eventy najazdy itd. a w wigilie bym wylaczyl apo albo zrobil exp x2 zeby te maniaki co bez tibi juz odychac nie moga.
Mogli zjedli kolacje rodzina

\/ nabij jeszcze jeden post bedzie ladnie wygladalo ;D

xD Lukki xD
13-12-2008, 22:06
Ale co jest w święta do roboty... tym bardziej że w tym roku nigdzie nie wyjeżdżam. Wiadomo, zjem, odwiedzę znajomych, rodzinę itp. lecz po tym wszystkim co będę miał do roboty? Nic tylko grać... xD
@down
To chyba logiczne xD

Pall Posion
13-12-2008, 22:14
moja propozycja to żeby od 17 do 20 zrobili exp 0 lub 1

Selrien
13-12-2008, 22:21
Ja proponuję zrobić tak :
- od 24 do 26 Grudnia wyłączyć całkowicie serwer;
- 31 Grudnia ok godz. 22 wyłączyć serwer do dnia 01.01.09r.
Godzinę włączenia ustali Mortiis, ponieważ będzie to po Sylwestrze, więc nie wiadomo kiedy będzie o siłach żeby wcisnąć myszkę xD

Fraelek <3
13-12-2008, 22:25
Dobry pomysl... Exp 0, loot rate 0, non - pvp... Wogole wylaczyc server, bez tracenia premium account ;d i ofc zamknac forum...

Taki se pazdzioszek
13-12-2008, 22:28
@Up
Nice. :p

Jestem za tym żeby wyłączyć apo przynajmniej w dzień Wigilii. :)
Exp rate niech zostanie taki jaki jest.
Z tą drugą propozycją to strzeliłeś. :P Chyba nie myślisz, że GMowie będą grać w tibie na Święta? ;)

Morfeusz
14-12-2008, 01:17
Jestem za ale tak jak kolega w spomniał zamiast tego dzien prezentow i zabaw od godz tak ktorejs do ktorejs exsp razy 0 :]

Nemiksiol
14-12-2008, 07:54
TO jest bardz zly pomysl przynajmniej dlamnie jak naprzyklad ktos przyjechał z sanatorium a w swieta se chce poexpic to niebendzie mogl bo exp x0 a jedzie na 2 tygodnie do gur ...

DannRook
14-12-2008, 08:29
24-26 exp rate 1
31-01 exp rate 1
Nowy quest z nagrodą Santa Doll, quest krótki, polegający na tym, że Santa bd nas wysyłał to różnych osób a nie typu wchodzisz wybijasz wszystko i idziesz do skrzynek. Event, że ekipa umieści parę informacji na temat pewnego miejsca ktoś tam dotrze weźmnie niezbędną rzecz i przechodzi to nast. etapu.
Ofc to są tylko moje propozycje.
@edit
Miło byłoby gdyby wszystko było dla facc.
@up
No to niebendziesz mugl se poexpici bo jedźeż do gur:((

Mo$uke
14-12-2008, 08:36
Mozna by bylo zrobic tak jak up napisal...
Albo w ogole wylaczyc 24 grudnia serwa...Niech spedza swieta z rodzina a nie z kingami ...
Za to w okresie miedzy swietami mogli by dac zwiekszoy loot i exp 6x..
Mysle ze kazdego by to zadowolilo...

Cielak znów zbanowany ^^
14-12-2008, 09:02
Proponuję jak kilku Panów wyżej - zamknąć serwer na kilka godzin. Jest co robić w święta.. nawet po tym, jeżeli zjemy kolację Wiligijną, podzielimy się opłatkiem.. np. rozmawiać z rodziną.. Ale czy wszyscy na serwerze to katolicy ? Chyba nie. Mamy tutaj dużo ateistów i o nich nie można zapomnieć. Więc powinno być APO włączone, ale z expem x1. 'Wyłączone' lepsze potwory (Od ballego w górę) i tyle.

Pozdrawiam.

Robert el Hombre
14-12-2008, 09:20
Ale przez te tydzień i pół nie wbije 750-840 lvl;/
No weźcie niech będzie jak jest ja chce sobie poexpić a święta to nic takiego;<
Ludzie plx

Marcin <3
14-12-2008, 10:17
A jak ktoś nie obchodzi świąt a ma wolne to co ma robić?

Siedzieć i się nudzić? :<

Cash
14-12-2008, 10:41
Weście nie zakładajcie takich zjebanych teamtów. To logiczne że apo zostanie takie jak jest, Mortiis płaci za hosta i nie będzie wyłączał bo będzie stratny. W tamtym roku było to samo, i co? Server był normalnie tylko duzo najazdów.

Osecik
14-12-2008, 10:44
Znakomity pomysl :) Niech ci nalogowcy cos z swiat wyciagna wyjda na dwor przynajmniej xD Serwer wylaczony tak samo forum i do rodzinki na swieta :)
Tylko zeby sie pacc nie tracil.....
Pozdrawiam

~~~~!KamileQQQ!~~~~
14-12-2008, 11:06
Dobry pomysl... Exp 0, loot rate 0, non - pvp... Wogole wylaczyc server, bez tracenia premium account ;d i ofc zamknac forum...
A niepomyśleliście o tym ,że ktoś nie ma rodziny ,może być samotny niemieć z kim zjeść tej Wigili i chcieć sobie pograć na apo w ten czas??
Ludzie zastanówcie się
Nie pomyśleliście ,że ktoś może być wyznania innego niż katolickiego i takich a nie innych swiąt nie obchodzić ??? Np. Ateista
WIELKIE NIE !

Wieczorek
14-12-2008, 11:11
W sumie to dobry pomysł, ale nie pomyśleliście że wiele osób dopiero w święta znajdzie czas żeby pograć ;) bo np. przed świętami mieli dużo pracy, nauki ;)

Wiadomo ostateczną decyzja zostanie podjęta przez administrację ;)

Pozdrawiam.

^Deduś
14-12-2008, 11:15
Pojebało was? co was inni obchodzą jak i tak wy nie będziecie grać? innym mówicie co mają robić? phi... ^^ ja i tak na kolacje wigilijną jadę do babci, ale potem w nocy na chacie nie mam co robić, to gram ^^ w sumie wisi mi to, ale chuj mnie strzela jak widzę posty "MACIE JESC KOLACJE" "WYLACZYC MANIAKI NIE BENDOM GRALY!!"

Night Raven
14-12-2008, 12:09
Moze zaraz bedziecie kazdemu siedziec z rodzina, albo zaczac wierzyc w Boga.

Jestem na nie, jak nie chcecie grac w swieta to co wam do tego ze inni beda grac? Ja osobicie nie bede gral, ale sie nie mieszam to maniakow. To ich zycie, to oni je marnuja.

Bastek10
14-12-2008, 12:32
Pojebało was? co was inni obchodzą jak i tak wy nie będziecie grać? innym mówicie co mają robić? phi... ^^ ja i tak na kolacje wigilijną jadę do babci, ale potem w nocy na chacie nie mam co robić, to gram ^^ w sumie wisi mi to, ale chuj mnie strzela jak widzę posty "MACIE JESC KOLACJE" "WYLACZYC MANIAKI NIE BENDOM GRALY!!"

No bo to jest proste,dzieci będą cały czas grały i je to będzie pierdolić czy święta są czy ich nie ma najlepiej tak jak pisali Up zrobić expa x1 i jakieś krótkie questy,a jak nie to zrobic tak jak pisali;

byshemushe ten to ma juz najebane w głowie

Ale przez te tydzień i pół nie wbije 750-840 lvl;/
No weźcie niech będzie jak jest ja chce sobie poexpić a święta to nic takiego;<
Ludzie plx

^Deduś
14-12-2008, 12:34
No dobra, ale chuj cię to obchodzi czy grają czy nie grają w swięta...? ich życie, wolna wola czy jak to było ^^jak Ty nie będzie grał, to co cię inny obchodzi, nie mogę tego zrozumieć... z lvl cię wyprzedzi? to cie boli?

leirA
14-12-2008, 12:35
Ja jebe, same maniaki się odzywają DAJCIE EXPA DAJCIE EXPA!

Kolacja wigilijna będzie to wy na kingach co ? : )

wielu z was się zapomniało troszke :)

Breloczek
14-12-2008, 12:36
Ja uważam tą propozycję za zupełnie bezsensowną. Rozumiem, że chcecie odciągnąć dzieci od komputerów itd. ,ale nie zapominajcie, że w Polsce są też wyznawcy innej religii niż katolicyzm, którzy wasze święta mają gdzieś, a wy chcecie im zabrać możliwość gry? A na Święta prawosławne zarządacie lootu x50 i exp x100, bo macie dni wolne i chcielibyście expić?

Nie popieram pomysłu..

Silkroad
14-12-2008, 12:50
Dla mnie święta przed kingami to głupota :o Popieram pomysł aby wyłączyć exp, lub ew. zrobić 1-2 :PP I powinny być organizowane świąteczne konkursy gdzie rozdawane byłyby różnego rodzaju itemy :PP Pytania związane z świętami :) Jestem na tak.

Elfozord
14-12-2008, 13:29
Sylwester Jest Od Grania A Nie Swietowania!

McBBox
14-12-2008, 13:40
Panowie czekajcie... trzeba docenić tych co grają w święta. Lecz 'trzeba' im uświadomić że Wigilia, Sylwester... Spędza się z rodziną bądź przyjaciółmi. I nic się nie stanie jak na 2 dni serwer zostanie wyłączony. Pozdro

xD Lukki xD
14-12-2008, 13:51
Większość tu gada, żeby wyłączyć serwa na czas świąt, albo expa zmniejszyć, a pewno i tak będziecie w tibie grać po wieczerzy -.- to samo w I czy II dzień świąt -.-

NewEra
14-12-2008, 19:35
Fajnie by tak było ale swoją drogą Mortiis i Tygrys mogli by się przebrać za mikołaja i pod choinką w city rozdawać prezęty ;d to by był event ;d

JaCkAzZ
14-12-2008, 23:29
Ja tam się zgadzam z Dedusiem o ile dobrze pamiętam.
Nie chcecie grać to nie grajcie, a nie płaczecie żeby serwer wyłączać.

hah Może wy macie takie uzależnienie i chcecie żeby wyłączyć serwer bo się nie powstrzymacie od expienia?xDDDDDDDDDDDD

@Daaron
Co do Twojego podpisu, to ja znam odpowiedź!! :D
2 + 2 = 5 dlatego że 5 - 2 = 2
Mam rację?xDDDDDD

Daaron
15-12-2008, 00:19
Tak dobry pomysł ale, żeby 24, 25, 26 Grudnia był wyłączony w ogóle exp. Przynajmniej maniakalne dzieci będą wiedziały gdzie mają być w Wigilie.

Wieczorek
15-12-2008, 07:47
Dokładnie Deduś dobrze napisał

Chcecie grajcie, nie chcecie nie grajcie....

Domyśliłem się że padła taka propozycja z wielu powodów, ale jeden jest oczywisty :

" Mama mi każe jechać do rodziny na święta, a mój kumple ma święta w domu... i będzie mógł sobie grać kiedy będzie chciał.... A JA NIE ! "

albo

" Kurde muszę jechać do babci na święta ... mam 645 lev... a mój kumpel 620... pewnie przyjadę ze świąt i on będzie miał z 700... TO NIE SPRAWIEDLIWE "

Przez taką poje**** propozycję dużo graczy którzy zostają w domu ucierpi...
Przecież to nie nasza wina że ktoś musi jechać na święta do kogoś...

PROSTE

Jedziesz - NIE EXPISZ...
Nie jedziesz - EXPISZ...

P.S Dlaczego inni mają cierpieć, przez to że ty musisz jechać na święta...

DannRook
15-12-2008, 08:41
Dokładnie Deduś dobrze napisał

Chcecie grajcie, nie chcecie nie grajcie....

Domyśliłem się że padła taka propozycja z wielu powodów, ale jeden jest oczywisty :

" Mama mi każe jechać do rodziny na święta, a mój kumple ma święta w domu... i będzie mógł sobie grać kiedy będzie chciał.... A JA NIE ! "

albo

" Kurde muszę jechać do babci na święta ... mam 645 lev... a mój kumpel 620... pewnie przyjadę ze świąt i on będzie miał z 700... TO NIE SPRAWIEDLIWE "

Przez taką poje**** propozycję dużo graczy którzy zostają w domu ucierpi...
Przecież to nie nasza wina że ktoś musi jechać na święta do kogoś...

PROSTE

Jedziesz - NIE EXPISZ...
Nie jedziesz - EXPISZ...

P.S Dlaczego inni mają cierpieć, przez to że ty musisz jechać na święta...

Ja zostaję w domciu a nie chce normalnego expa, więc wiesz.
Jak nie chcą wyłączyć serwa to niech nie zmieniają nic.

BecioBanned
15-12-2008, 09:38
Zrobic exp x1 tylko loot rate zwiększyc i wszyscy będą happy..

Dac ze dwa najazdy tak samo 31.12 i tyle.

Ktoś
15-12-2008, 21:42
Jestem tylko za tym żeby exp był x1 lub zero expa.
Mortiis i Tygrys też na pewno mają święta i nie będą ich przecież spędzać przed Tibią, robiąc konkursy ;]

Dobry pomysł z tym expem.

~Paso~
15-12-2008, 21:49
Wg mnie w SWIETA SERV APO POWINIEN BYL OFFLINE!!!!
Swieta sa po to zeby sie spotkac z rodzina itp a nie zaby Grac...Jestem za Wylaczeniem SERVA !!!!

epaGamer
15-12-2008, 23:22
Myślicie, że jeśli serwer będzie wyłączony (lub exp rate zmniejszony) to maniacy zejdą z kompa? Mylicie się. Maniak jak maniak, APO wyłączą pójdzie na innego OTS'a lub pogra sobie w coś innego na komputerze... I tak jak już padło w paru odpowiedziach niektórzy mogą nie obchodzić świąt z różnych powodów.

Draftcook
16-12-2008, 03:59
Panowie czekajcie... trzeba docenić tych co grają w święta. Lecz 'trzeba' im uświadomić że Wigilia, Sylwester... Spędza się z rodziną bądź przyjaciółmi. I nic się nie stanie jak na 2 dni serwer zostanie wyłączony. Pozdro

Chcesz by 50 % servera popadlo w depresje i na swieta pobilo rodzine krzeslami. Jestem bardziej za tym, by exp zostal na swoim miejscu, a na swieta maly bonus w postaci wiekszych plag, najazdow.