View Full Version : Zmiana Windowsa
wojtek_14-94
17-12-2008, 18:13
Siemka
Mam pytanie dotyczace zmiany windowsa poniewaz moj kolega ma windows XP na plycie i slyszalem ze teraz mozna orginalnego windowsa zainstalowac na 3 komputerach tylko ze on nie pamieta czy byl juz instalowany gdzie indziej i czy jak byl juz 3 razy instalowany to mi sie zainstaluje pirat czy cos sie stanie prosze o odpowiedz z gory dzieki wszystkim:) xD
Przyjedzie do Ciebie policja i będziesz miał sprawę w sądzie za używanie nielegalnego oprogramowania. Lepiej nie instaluj. Kup sobie oryginalnego w sklepie za 300zł niż potem zapłacić 5000zł kary :/
Bull aka Bullet
17-12-2008, 18:22
@ up
Policja takim czymś się nie zajmuje sam mam pirata i nie boje się o tym mówić
@topic
Instaluj pirata nie bój się nikt ci nic nie zrobi :)
Old Dzolo/Seba :)
17-12-2008, 18:24
@ up
Policja takim czymś się nie zajmuje sam mam pirata i nie boje się o tym mówić
@topic
Instaluj pirata nie bój się nikt ci nic nie zrobi :)
Właśnie, że się zajmuję : = o
Większość polski ma nielegalnego windowsa, chcesz - instaluj, nie chcesz - nie instaluj.
wojtek_14-94
17-12-2008, 18:25
No ale ja moge miec Orginalnego Xp bo narazie mam orginalna VISTE i chce sie dowiedziec czy jak tamten XP byl juz instalowany na 3 kompach to czy mi za 4 raazem zainstaluje sie pirat ??:)
*MiszczÓ*
17-12-2008, 18:36
A to zalezy jakiego ma tego orginala, tu bardziej chodzi o licencje. Jezeli licencja jest na 1 komputer to mozesz zainstalowac na 1 kompie. Chyba ze masz na pare, ale watpie. Mozesz zainstalowac jak juz jest zaistalowany to sie nic nie stanie, najwyzej Ci wyskoczy ikonka ze padles ofiara piratcwa- wiem ze to nie po polsku ;d, i nic sie nie stanie... A najlepiej zainstaluj i nie sciagaj aktualizacji ;) Jak uzywalem xp to nigdy nie mialem orginala. Teraz korzystam z Linuxa.
wof #
ale co po upływie 30 dni?? ;]
Ale wy jesteście jebani znawcy. Aż mi was żal -.- Jeżeli zainstalujesz orginalnego Windowsa XP na komputerze, to masz 30 dni na jego aktywacje (rejestracje). Więc jeżeli zainstalujesz go na swoim komputerze to nie będzie on piratem. Piractwem jest ominięcie procesu rejestracji w Microsofcie. Możesz zainstalować tego windowsa, a przy aktywacji np. przez telefon, zapytać obsługę o to czy w ogóle istnieje taka opcja.
I tak bedziesz mial wpizdu programow nie legalnych wiec jeden chuj czy orginala zainstalujesz czy pirata (:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.