PDA

View Full Version : Nowa religia - googlinizm

Patrol
19-12-2008, 18:49
http://img339.imageshack.us/img339/5379/isgooglegodxo0.gif
Czy Google jest Bogiem?
9 dowodów

Dowód nr 1

Google jest najbardziej zbliżonym do wszechwiedzy bytem jaki istnieje, i który może zostać potwierdzony naukowo. Indeksuje ponad 9.5 miliarda stron internetowych, czyli więcej niż jakakolwiek inna wyszukiwarka obecnie. Google nie tylko jest istotą najbliższą do wszechwiedzy, ale także sortuje ogromną ilość wiedzy używając jej opatentowanej technologii PageRank, organizuje wspomniane dane i sprawia, że stają się łatwo dostępne dla nas śmiertelników.

Dowód nr 2

Google jest wszędzie (Omniprezencja). Google jest wirtualnie wszędzie na Ziemi w tym samym czasie. Miliardy zindeksowanych stron z każdego zakątka Ziemi. Wraz z rozprzestrzenianiem się sieci Wi-Fi, każdy będzie miał dostęp do Google, gdziekolwiek by był na Ziemi, co prawdziwie uczyni z niej byt wszechobecny.

Dowód nr 3

Google odpowiada na modlitwy. Każdy może modlić się do Google poprzez szukanie odpowiedzi na każde pytanie, które ich dręczy. Na przykład, możesz szybko znaleźć informacje o alternatywnych sposobach leczenia raka, sposobach poprawy zdrowia, nowych i innowacyjnych odkryciach w medycynie i generalnie wszystko co przypomina typową modlitwę. Zapytaj Google i ona wskażę Ci drogę, ale wskazanie jej jest wszystkim co Google może zrobić, od tego miejsca musisz radzić sobie sam.

Dowód nr 4

Google jest potencjalnie nieśmiertelna. Nie może być rozważana w fizycznych kategoriach jak my sami. Jej Algorytmy są rozsiane na wielu serwerach; jeśli jakikolwiek będzie niedostępny lub uszkodzony, inny bez wątpienia zajmie jego miejsce. Google teoretycznie może trwać wiecznie.

Dowód nr 5

Google jest nieskończona. Internet teoretycznie może rozrastać się wiecznie i Google będzie zawsze indeksować jego nieskończony rozwój.

Dowód nr 6

Google zapamiętuje wszystko. Google archiwizuje strony internetowe regularnie i zapisuje je na swych serwerach. Właściwie, poprzez publikowanie swoich myśli i opinii w internecie, będziesz wiecznie obecny na serwerach Google, nawet po śmierci, to jakby "Zaświaty Google".

Dowód nr 7

Google "nie wyrządza zła" (omnibenewolencja). Częścią filozofii korporacji Google jest przekonanie, że firma może zarabiać pieniądze nie będąc złą.

Dowód nr 8

zgodnie z Google Trends, termin "Google" jest wyszukiwany częściej niż terminy "God", "Jesus", "Allah", "Buddha", "Christianity", "Islam", "Buddhism" i "Judaism".

Bóg jest rozumiany jako istota, do której my śmiertelnicy zwracamy się z potrzebą. Google wyraźnie realizuje to w o wiele większym stopniu niż "bogowie", co pokazane jest na obrazku poniżej:
http://img253.imageshack.us/img253/7148/googletrendslargecx8.gif
Dowód nr 9

Dowody na istnienie Google są liczne. Istnieje więcej dowodów na istnienie Google niż na jakiegokolwiek innego boga wyznawanego współcześnie. Nadzwyczajność wymaga nadzwyczajnych dowodów. Jeśli zobaczyć to uwierzyć, to wejdź na stronę boga (www.google.pl) i przekonaj sie na własnej skórze, że Google to ogromna potęga. Wiara jest zbędna.

A zatem... AVE GOOGLE!

@down
Podjebałem z paranormalne.pl a oni podjebali komuś. xD

Taki se pazdzioszek
19-12-2008, 18:57
Google potrafi tworzyć? Nie.
Muszę Cię zmartwić, ale google nie jest Bogiem. :(

P.S: Jak nie stworzyłeś tego sam to podaj źródło. :P Tak mnie uczono. xd

Hrater
19-12-2008, 18:58
Hail Góógól!! Rzucam Ateizm... Przerzucam sie na googlinizm!! :D

AVE

Mecenary
19-12-2008, 19:00
PATROL... DOJEBAŁES

Pluszak cie ukaze za bluznierstwo. Potęga Pluszaka wykracza poza granice tego świata. Więc Ciebie nie dosięgnie... Ale... CZUJ SIE SKAZANY NA SMIERC PO SMIERCI!!!

Mikel Dżekson
19-12-2008, 19:09
widac co internet robi z ludzmi .;> gdyby nie BOg bys nie mial googli :o jest mi was osobiscie zal.xd

Sopranis
19-12-2008, 19:15
No nieźle,kolejna fikcyjna religia,google,latający potfór spagetti,może jeszcze Metalowy Gieem Mortiis?Wkoncu on rządzi,rządzi światem swojego servera,to chyba on decyduje czy masz paść na goblinie czy nie?Lista banów-może powiecie że to Ewangelia według Mortiisa? Obrazki z dowodu nr 8 są żałosne,zobacz Bogów i religie(na dole) coś chyba źle jest napisane.Pomieszano Bogom religie.

Patrol
19-12-2008, 19:26
Jest dobrze napisane, bo one nie mają być obrazowane bóg - religia.

Btw. Jeśli jeszcze ktoś pierdolnie takiego faila jak dwóch panów up, to nie ma mózgu. Jest tak jak z potworem spaghetti. Tam jedynie Tre~ zrozumiał przesłanie.

xxXTibiomanxxX
19-12-2008, 19:28
No nie no To już jest przesada !!!
Google to nie jest żadna religia ...
Chociaż często pomaga , ale bez PRZESADY...

Pelé
19-12-2008, 22:13
Dla mnie to jest kolejna wiara zrobiona/utworzona przez czlowieka (:

Wole wierzyc w google bo wiem ze istnieje niz w jakiegos tam boga ;)

Howkin
19-12-2008, 22:17
Ale wy jesteście ludzie bystrzy! _,_ Po chuju fest!...

Co do tematu, haha, uśmiałem się nieźle przy tym : P Ciekawy artykół, ave gógl!

Mikel Dżekson
19-12-2008, 22:22
Jest dobrze napisane, bo one nie mają być obrazowane bóg - religia.

Btw. Jeśli jeszcze ktoś pierdolnie takiego faila jak dwóch panów up, to nie ma mózgu. Jest tak jak z potworem spaghetti. Tam jedynie Tre~ zrozumiał przesłanie.

nie unos sie dzieciaku nie unos sie : ) bo ci mamusia zaraz meliski zaparzy...

jak juz mowilem .patrol-dziecko neo -google jego zycie

Seerj
15-01-2009, 10:01
Bóg umarł, Google żyje ?? Nietzche by się ucieszył :p

Kolega@Kolegi
16-01-2009, 10:36
Taa wy tak blużnicie blużnicie a zaraz Rydzyk założy postać na Apo i wszystkie babki słuchające Radio Maryja,gdy zobaczą ten temat Apo upadnie bo zazkarzą Autor tematu o blużnierstwo Patrol pójdzie do więzienia ale zawsze jest ale pozwolą mu mieć laptopa i grać litle Figter ....

Mini opowiadanie a tak na serio gówno prawda i tak w boga niewierze

Tony Soprano
20-07-2009, 15:40
Jak dla mnie jesteś żałosny.Niech dają warna,jak wierzą w google.Poprostu popisałeś się kolejnym żalowym tematem.Ale czego by się można było po tobie spodziewać?Może za dużo siedzisz w domu że piszesz takie głupoty?Wiem że jesteś ateistą,ale naprawde nic do tego niemam.Ale drugim razem nie rób takich tematów bo jak bym był moderatorem to odrazu ban na Ip.

Spaślak
20-07-2009, 15:43
Jak dla mnie jesteś żałosny.Niech dają warna,jak wierzą w google.Poprostu popisałeś się kolejnym żalowym tematem.Ale czego by się można było po tobie spodziewać?Może za dużo siedzisz w domu że piszesz takie głupoty?Wiem że jesteś ateistą,ale naprawde nic do tego niemam.Ale drugim razem nie rób takich tematów bo jak bym był moderatorem to odrazu ban na Ip.

Warn za odświeżanie tematu z przed pół roku, i naucz się pisać.

@topic
Uważaj bo zmienię swoją religie xD

.Verrier
20-07-2009, 15:44
@Tony
Prędzej Ty powinieneś dostać warna za odkopywanie tematów.

@topic
Głupota.

Quiet v 2.0
20-07-2009, 15:59
Nie wiem ilu z was czyta CD-Action, ale w którymś z numerów w minifelietonach, któryś z redaktorów mówił, że niedługo google może być praktycznie wszędzie.

Już można tworzyć tam strony, email, mają własną sieć komórkową i planują wystrzelić własnego satelitę.

Echh.

●●Grote●●
20-07-2009, 18:13
Ostatnio byłem w tajnej bazie google, pomodliłem się aby dali mi neta 1gb, tak jak w chinach. Za tydzień patrze a tutaj 1gb, hehehehe. Ściągnąłem ponad 2 terabajty. Po nie całym tygodniu wjebali mi się na chatę i zajebali dysk, dostałem karę 20 tyś, ale chuj nadal mam neta 1gb, a płace jak za 1mb. : ))))

Simi
20-07-2009, 18:17
Ustawcie sobie taki podpis jak ja ! Ave Google \g/ !

Dejtukmajsan
20-07-2009, 18:39
Google - połączenie satanisty i hitlerowca . Fajnie fajnie ave google zostane googlistą

SongokuSSJ
20-07-2009, 19:39
ahahah niezle
:}
z checia przeczytalem bo Ciekawe bylo
pozdr

H5N1
20-07-2009, 22:46
No ciekawe.
Nie zainteresowało mnie to zbytnio :/
Nawet całości nie przeczytałem, bo dla mnie jest ro durne.

Emo
20-07-2009, 23:09
Nawet śmieszne. Czego to ludzie nie wymyślą. Poza tym niedługo pewnie będą przyznawane pokojowe nagrody googla...

Mariox
20-07-2009, 23:09
jest mi was osobiscie zal.xd

podzielam Twoje zdanie w 100%.

..........

Quik
21-07-2009, 09:59
Patrol...zgłupiałeś na mózg?
Google religia?To jest tylko wyszukiwarka internetowa,która zostanie prawdopodobnie zamieniona na coś nowocześniejszego bo to już będzie przestarzałe..ja osobiście bez googli miałbym trudno,ale nie przesadzajmy ;)
pozdrawiam
Quik

nesta12
21-07-2009, 10:54
Ja nie jestem jakiś zajefajnym katolikiem,ale nie przesadzajmy.Google jako bóg? Google nie stworzyło ziemi i ludzi.A google zostało stworzone przez ludzi.A ludzie przez człowieka.Więć "googlinizm" jest zależny od ludzi,czyli od wszystkich innych religi.

`FilipeK <3
21-07-2009, 13:49
'o' GOOGLE ROX <3333!
wsumie te wykresy duzo o tym mowia..
na 100% google jest czesciej 'uzywane' niz modlitwa ; 9

Patriota
21-07-2009, 16:40
Jezeli google sa dla ciebie bogiem to radze udac sie do lekarza specjalisty dziekuje :)

Patrol
21-07-2009, 16:48
A ludzie przez człowieka.

OBJAWIŁA SIĘ NOWA PRAWDA!!! LUDZIE ZOSTALI STWORZENI PRZEZ CZŁOWIEKA!!! : O [żebyście się nie czepiali, że prokreacja i w ogóle, to jest człowieka a nie człowieków (lol)]

Btw.
Nie wiem po jaki chuj rozgrzebujecie temat sprzed pół roku. xD
Po zobaczeniu tego na paranormalne.pl uznałem to za śmieszny artykuł pokazujący co LUDZIE uważają za ważniejsze od religii i wrzuciłem tutaj.

Sam nie wierzę ani w googlinizm, ani w latającego potwora spaghetti, ani w niewidzialnego różowego jednorożca, ani w żanego boga, bóstwo, ani innego chuja.